Şimdi Ara

Suudi Arabistan'da dev bir insan iskeleti bulundu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
7.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Suudi Arabistan'da dev bir insan iskeleti bulundu. Normal
    >>>>insanlar iskeletin yanında cüce gibi duruyorlar. İddiaya göre bu
    >>>>iskelet Kur'an da geçen ve irilikleriyle tanımlanan "Ad Kavmi'ne"
    >>>>ait. İşte fotoğrafın yeraldığı internet sitesi ve hakkındaki
    >>>>bilgiler...
    >>>>
    >>>>Son günlerde internette dolaşan bir insan iskeleti fotoğrafı
    >>>>görenleri şaşkına çeviriyor. Çünkü iskeletin devasa büyüklükteki
    >>>>bir insana ait olduğu iddia ediliyor. Akıllara gelen ilk soru ise
    >>>>"Acaba bu fotoğraf gerçek mi değil mi?" İddia o ki, iskelet
    >>>>geçtiğimiz Nisan ayında Suudi Arabistan'da gaz araştırması yapan
    >>>>bir grup tarafından tesadüfen bulundu. Mühendisler durumu
    >>>>yetkililere bildirince bölgeye giriş çıkışları yasaklanıp
    >>>>araştırmalara başlandı.
    >>>>

• Hemen google amcaya sordum ve anında bana bunun bir sahtekarlık olduğunu söyledi. İddia edilen resimle Ekim 2002 Photoshop yarışmasına katınılmış.

quote:

The image first surfaced as an entry in an October 2002 Photoshop contest run by Worth1000.com. It was created by manipulating an actual photo of a Cornell University excavation of a mastodon skeleton.

http://urbanlegends.about.com/library/bl_giant_skeleton.htm

• Gerçek olabilir mi bu?Biraz fotomontaj kokuyor.Küreği kullanan adamın sol ayağı ve küreğin ucu belirgin değil.Sanki silik gibi.Üstelik adamın sadece gövdesi kazı alanına dahil edilmiş.Ayak bölgeleri için ne diye bir çalışma yapılmıyor?Gerçi gerçek olsa da benim için farketmez.Bu dünyayı algılayış şeklim değişmez.Kendimi şaşırmamaya programlamış bir adamım ben.Hem bu dünyayı kimleri yutmamış ki?Koca koca dinozorları, nesli tükenmiş canavar görünümlü yaratıları.Belki de bu adam dinozorlar devrinden kalmadır.Kim bilir belki bir dinozor bu büyüklükte bir adamın evcil bir köpeği konumunda olabilir.Kim bilir?

• Subject: [Fwd: Interesting discovery]

FYI. Just got this Email, only God knows better about this story, but check it out:

Recent gas exploration activity in the south east region of the Arabian desert uncovered a skeletal remains of a human of phenomenal size. This region of the Arabian desert is called the Empty Quarter, or in Arabic, 'Rab-Ul-Khalee'. The discovery was made by the Aramco Exploration team. As God states in the Quran that He had created people of phenomenal size the like of which He has not created since. These were the people of Aad where Prophet Hud was sent. They were very tall, big, and very powerful, such that they could put their arms around a tree trunk and uproot it. Later these people, who were given all the power, turned against God and the Prophet and transgressed beyond all boundaries set by God. As a result they were destroyed.

Ulema's of Saudi Arabia believe these to be the remains of the people of Aad. Saudi Military has secured the whole area and no one is allowed to enter except the ARAMCO personnel. It has been kept in secrecy, but a military helicopter took some pictures from the air and one of the pictures leaked out into the internet in Saudi Arabia. See the attachment and note the size of the two men standing in the picture in comparison to the size of the skeleton !!

Comments: Preposterous! What are the odds that an archaelogical discovery this mind-boggling, if real, would go unreported in the mass media?

Answer: zilch. This is a giant hoax.

The image first surfaced as an entry in an October 2002 Photoshop contest run by Worth1000.com. It was created by manipulating an actual photo of a Cornell University excavation of a mastodon skeleton.

The text, which is obviously bogus (apart from the loosely synopsized Qur'an story of the Prophet Hud and the people of Aad), was created much later and first found circulating with the photo in March 2004.

• quote:

Orjinalden alıntı: evrimci

Hemen google amcaya sordum ve anında bana bunun bir sahtekarlık olduğunu söyledi. İddia edilen resimle Ekim 2002 Photoshop yarışmasına katınılmış.

quote:

http://urbanlegends.about.com/library/bl_giant_skeleton.htm

@Evrimci haklı.Verdiği siteyi de inceledim.Orada ne hileler var.Bazılarına çok komik mesela:

• dünyada boy ve kalıp olarak bizden çok daha buyuk insanların yaşadığına inanmak hiçde zor değil belki o zaman onlara göre kertenkele olan canlılar şimdi bize dinazor geliyordur belkide yaratıcı sayımız arttıkça boyumuzu kısaltmıştır

ama benim en buyuk düşüncem (fakat kesin inancım değil) dünya geçmişte farklı kurallara sahipti

ama kesin bişey var bu canlıları kesinlikle dünyaya çarpan bir meteor öldürmedi
    aptal bilim adamlarının aptal çıkarımları dünyaya bir şeyler çarptırmaya çok meraklılar
  • quote:

Ulema's of Saudi Arabia .................................

Benim dikkatimi çeken konu sizlerinde dikkatini çektimi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

ama kesin bişey var bu canlıları kesinlikle dünyaya çarpan bir meteor öldürmedi
    aptal bilim adamlarının aptal çıkarımları dünyaya bir şeyler çarptırmaya çok meraklılar

Peki o zaman 65 milyon yaşında yaklaşık 200 km çapındaki Chicxulub kraterini nasıl açıklıyorsun?

http://www.space.com/scienceastronomy/planetearth/asteroid_jello_001122.html
  • bu canlıların aylık olağan toplantıları sırasında o meteorun tamda onların üstüne düştüğünü ve geriye hiç birin,in sağ kalmadığına inanmamı beklemiyorsun değilmi ayrıca bahsedilen büyüklükte bir meteorun dünyaya çarpması hakkında biraz düşünelim bu cisim armosfere girince yanmaya başlayacak aynı zamanda dev cüssesi nedeniyle atmosferde taşkınlığa sebep olacak ve o kadar buyuk olan çarpmanın etkisiyle dünyanın her tarafında depremler ve buna bağlı olarak buyuk dalgalr oluşacak ayrıca sıradan bir kraterden de bahsedemeyiz bu durumda çünkü bu meteor sadece dünyaya çarptığında o buyuklukteydi daha önce kim bilir neydi bunun bana sorarsdanız akıl mantık alır yönü yoktur
  • ayrıca bu yaratıkların hepsi orada öldüyse iskeletlerininde oradan çıkması gerekirki böyle yanan bir cismin altından iskelet filan çıkmaz yok başka yerlerdende çıkıyorsa buda başka bölgelerde de yaşam sürdükleri anlamına gelirki bu durumda hepsinin orada ölmesi için bahsettiğim toplantı için bir araya gelmiş olmaları gerekir

komik hepsi bu
  • quote:

bu canlıların aylık olağan toplantıları sırasında o meteorun tamda onların üstüne düştüğünü ve geriye hiç birin,in sağ kalmadığına inanmamı beklemiyorsun değilmi ayrıca bahsedilen büyüklükte bir meteorun dünyaya çarpması hakkında biraz düşünelim bu cisim armosfere girince yanmaya başlayacak aynı zamanda dev cüssesi nedeniyle atmosferde taşkınlığa sebep olacak ve o kadar buyuk olan çarpmanın etkisiyle dünyanın her tarafında depremler ve buna bağlı olarak buyuk dalgalr oluşacak ayrıca sıradan bir kraterden de bahsedemeyiz bu durumda çünkü bu meteor sadece dünyaya çarptığında o buyuklukteydi daha önce kim bilir neydi bunun bana sorarsdanız akıl mantık alır yönü yoktur

İyi de bu konuyla ilgili hiç bir bilimsel hipotezde bir meteor canlıların tam üstüne düştü o yüzden öldüler demiyor ki. Çarpan meteorunun kaldırdığı toprak ve tozların güneş ışınlarını örtmesi vs, ve sizin saydığınıza benzer sebeplerde dünya çapında felaketler sonucunda toplu soy tükenimlerine sebep olduğu söyleniyor. Yoksa üstlerine düştü öldüler diyen kim varmış.

Ayrıca bu krater 200 km çapında öyle pekte minik bir krater değil yani. Anca global çapta felakete sebep olacak bir meteor böyle bir krater açabilir.

• quote:

quote:

bu canlıların aylık olağan toplantıları sırasında o meteorun tamda onların üstüne düştüğünü ve geriye hiç birin,in sağ kalmadığına inanmamı beklemiyorsun değilmi ayrıca bahsedilen büyüklükte bir meteorun dünyaya çarpması hakkında biraz düşünelim bu cisim armosfere girince yanmaya başlayacak aynı zamanda dev cüssesi nedeniyle atmosferde taşkınlığa sebep olacak ve o kadar buyuk olan çarpmanın etkisiyle dünyanın her tarafında depremler ve buna bağlı olarak buyuk dalgalr oluşacak ayrıca sıradan bir kraterden de bahsedemeyiz bu durumda çünkü bu meteor sadece dünyaya çarptığında o buyuklukteydi daha önce kim bilir neydi bunun bana sorarsdanız akıl mantık alır yönü yoktur

İyi de bu konuyla ilgili hiç bir bilimsel hipotezde bir meteor canlıların tam üstüne düştü o yüzden öldüler demiyor ki. Çarpan meteorunun kaldırdığı toprak ve tozların güneş ışınlarını örtmesi vs, ve sizin saydığınıza benzer sebeplerde dünya çapında felaketler sonucunda toplu soy tükenimlerine sebep olduğu söyleniyor. Yoksa üstlerine düştü öldüler diyen kim varmış.

Ayrıca bu krater 200 km çapında öyle pekte minik bir krater değil yani. Anca global çapta felakete sebep olacak bir meteor böyle bir krater açabilir.

bu masal dini kaynaklardan alıntıdır. bilimsel bir hipotez değildir

• quote:

quote:

peki onlar öldü de bu felakette daha zayıf olan canlılar neden sağ kaldı

• quote:

dünyada boy ve kalıp olarak bizden çok daha buyuk insanların yaşadığına inanmak hiçde zor değil

O boyda bir insan olabileceğine inanmak çok komik. Çünki o boyutlarda bir insanın bir kere kemik kalınlığının kemik boyuna göre çok çok daha fazla olması gerekir. Ancak resimde görünen kemikler sanki insanın birebir ölçüler ile 10 kat büyütülmüş hali gibi böyle bir insan da yaşayamaz. 2 metrenin biraz üstündeki insanların bile fiziksel sınırlar yüzünden zor yaşadığı düşünülürse 10 metrelik insan diye birşey olamaz.
  • mevcut şartlarda ki normal insan boyuna göre herşeyin kuruluyor olması bu durumu doğuruyor dünyanın bir şehrinde yaşayan insanların hepsi 2,5 metre olsaydı oradaki yapılar ve diğer bütün malzemelr de onlara uygun standartlar kullanılırdı

ben o resmi savunacak değilim

ama bizden daha büyük insalar olduğuna inanmak zor değil
  • Fotoşop, olduğu sonradan açıklanmıştı bu olayda
  • Fotoşop bab, zorlama

Dinazorlarında tam üstüne düştü denmiyor,
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yeni Türkü

Fotoşop bab, zorlama

Dinazorlarında tam üstüne düştü denmiyor,

ben o resmin gerçek olduğu iddaa sında değilim zati tam üstüne düştü deyip dememeleride önemli değil o bir saçmalık
  • quote:

Orjinalden alıntı: _ETUSCH_

Suudi Arabistan'da dev bir insan iskeleti bulundu. Normal
    >>>>insanlar iskeletin yanında cüce gibi duruyorlar. İddiaya göre bu
    >>>>iskelet Kur'an da geçen ve irilikleriyle tanımlanan "Ad Kavmi'ne"
    >>>>ait. İşte fotoğrafın yeraldığı internet sitesi ve hakkındaki
    >>>>bilgiler...
    >>>>
    >>>>Son günlerde internette dolaşan bir insan iskeleti fotoğrafı
    >>>>görenleri şaşkına çeviriyor. Çünkü iskeletin devasa büyüklükteki
    >>>>bir insana ait olduğu iddia ediliyor. Akıllara gelen ilk soru ise
    >>>>"Acaba bu fotoğraf gerçek mi değil mi?" İddia o ki, iskelet
    >>>>geçtiğimiz Nisan ayında Suudi Arabistan'da gaz araştırması yapan
    >>>>bir grup tarafından tesadüfen bulundu. Mühendisler durumu
    >>>>yetkililere bildirince bölgeye giriş çıkışları yasaklanıp
    >>>>araştırmalara başlandı.
    >>>>

abi bu yazılanları sen yazmadın demi herkim yazdıysa kulağını çekmek lazım ya saflığından ya art niyetinden yazmış. daha ne olduğunu bile annamadan yapıştırmış bu olay kuran da adı geçen bilmem ne kavmini akıllara getirdi diye.bunları kim yazıyosa kesin islamı efsaneleştirmek kuran-ı da insanlara bi mitoloji kitabı gibi sunmak niyetinde. daha bilimsel bi metin bi açıklama yazmadan direk kurana geçmiş adamlar veya adam.
    bu arada bu fotoyu ilk defa gördüm. kim yaptıysa bu fotoshopu bu arada ellerine sağlık insanın ilk bakışta tüylerini ürpertiyo.

• redstorm,
    Bu resmi uzun süre önce magazin gazetelerinin birinde görmüştüm. Antropolog kuzenime gösterdim. İlk şunu söyledi "Bu bir dişi iskeleti". ikinci olarak ta "bu kadar büyük bir insan türünün kemiklerinin normal boydaki bir insanla aynı olması imkansız. kemiklerin çok daha kalın olması lazım.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.