Şimdi Ara

Suudi Arabistan, bilim kurgu filmlerinden fırlayan 170 kilometrelik çizgi kentin inşasına başladı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
3.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Petrol bitecek falan diyen insanlar bilimin en alt tabakasında yer alıyorlar şu anda araplar çinden sonra bilime en çok para yatıran insanlar petrol den sadece mazot ve benzin üretilmiyor. petrol hayatın her safhasında bu insanlara petrol bitmez şu anda uzay için yarışan ilk 8 ülkeden ikisi araplar

  • Savunma açısından stratejik bir çözüm değil bana nokta atışı yapabileceğim kritik bölgeleri rahatlıkla sunuyorsunuz bunu neden fırsata çevirmeyelim. Sadece şehirleşme böyle olsa da açıkta kalan topraklarda göçmen yerleşimleri doğması gibi farklı nedenler oluşabilir. Bilemedim benim görüşüm böyle harita mühendisleri; - mühendisliğinizi konuşturun kendinizi belli edin.

  • Hadi yaptın diyelim, orada kim gelip yaşayacak? Evleri bedavaya verip, orada insanlara iş vermen lazım.

  • Adamlar turizm ve ticaretle gelir sağlıyorlar artık.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kazin ayagi oyle degil, petrol varil fiyati azicik dussun tum dengeleri bozuluyor, ekonomileri acik vermeye basliyor. koca bir ulkenin tum ekonomisi tek bir urunun satisina bagli, baska hic bir ciddi uretim kalemi yok, kaynak yok. petrol muhtemelen 50-100 sene sonrada degerli bir hidrokarbon kaynagi olacak ama bugunki gibi dunyanin tum enerjisinin bagimli oldugu bir kaynak olmadiginda koca bir ulkenin ekonomisini cevirmesi imkansiz. baska kaynaklar uretim kalemleri olsa buyuk bir arti olabilir ama koca bir ulkeyi tek basina tasiyamaz. o butun yatirimlar hersey coktugunde kraliyet ailesinin yurtdisina kacarken kulanacaklari kaynaklar olacak, geri kalan halk yokluk icinde birbirini yiyecek. petrolu cikar koca bir arab yarimadasinin somaliden sudandan farki nedir.

  • darkaura kullanıcısına yanıt

    Sıkıntı yok hocam. Türkiye var, gelirler buraya. 10 milyon Suudi de gelir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yatırım yapıyor diyenler.

    bız bile biraz ekonomi düzelince nasıl harcadıgımız ortada

    araplarda petrolü cıkar ekonomiyi çeviremezler.

    şuan hristiyanlar poh pohluyor sadece her şeyleri önlerine seriyor

    petrol bittikten sorna adam yerıne koymayacaklar merak etmeyın.


    bu kadar beleş hayata alışan ülkede çok büyük sıkıntılar olacak istedikleri kadar yatırım yapsınlar.


    yatırımlar uzun vade gelişim odaklı değil.

    ha biz görebilirmiyiz bunları hayır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neom şehri tamamen Yahudilerin bir projesi, adını filmini yaptıkları Matrix filmindeki Neo karakterinden alıyor, güya robotlar yaşayacak, robotlar insanlara karşı savaş açacak. şeytan ve avareleri planlarina veya emellerine ulasamayacaklar.

  • Öncelikle o bölgede iklimi değiştirecek 3000m yüksekliğinde dağ inşa edilmelidir..böylelikle çöl sıcaklığı kırılır.Doğal yaşam alanı olur..ütopik projelere gerek kalmaz..

  • Rajeesh kullanıcısına yanıt

    büyük başlarda ahırda, gübre sıyırıcı sistem var. benzerini planlıyorlarmış.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Petrolleri 30-40 yıla bitecek şimdi değil ama 100 yıl sonra halkları sürünüyor olacak bakın halk diyorum yoksa bu parayı yiyen ve yatırım yapanların 7 ceddine uzun süre bir şey olmaz. Kendi adıma beter olsunlar..

  • bitecek bigun bunlarin petrolleri bitecek . har vurup harman savuruyorlar hem koca cole hem abuk subuk yerlere basarisiz kazanimsiz karsiz yatirim yapiyorlar . kurtulamadik su bein sports dan . turkiyenin karli bir yatirim yeri olmadigini hala anlayamadilar . her donem milyarlari bastrip bu cokmus ekonomi ve cogu gecimini zor saglayan insanlarin olusturdugu nufustan medet umuyorlar .

    adamlarda akil olsa su dunya kupasina bile bu kadar masraf yapmaz bin turlu iste kullanirlardi .

    yazik gunah be . milyonlarca ac doyar su paralarla . din ummet millet kavrami sadece bizim enayiligimiz sanirim onca suriyeliyi basimiza bela ettigimiz icin .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • darkaura kullanıcısına yanıt
    hangi araplar arayacak? sokaktaki arap görmez zaten şeyhler çocukları denen hanedan zaten zengin şahsi servetleri vardır. bu ülkeler bildiğimz gibi millet, ulus değil.

  • petrolden akan para akıl alır gibi değil.daha beteri bu paranın bi avuç bedevinin fantezilerine harcanması.ingilizlerin bu kaynağı osmanlıya harcatmadan kendine yontması da çabası.

  • Para nasıl çarçur edilir. Para nasıl ezilir Araplardan öğreniyoruz. Hiç bitmeyecekmiş gibi harcama yapıyorlar. Görgüsüzlerin yaptığı israftan başka bir şey değil. Petrolleri ve petrol gelirlerinden elde ettikleri paraları olmasa dünyadaki itibarları, saygınlıkları Afganlar kadar olurdu. İngilizler, Abd'liler çok seviyor bu Suudileri. Neden paraları için. Dolarları Abd bankalarında. Abd çekmelerine de izin vermiyor. Biz sizin jandarmalığınızı yapıyoruz diye.

  • johnmcclanes J kullanıcısına yanıt

    aynen ulus degilller. bu yuzden para kesilidiginde birbirlerine girecekler. yoneticileri bu paralari cok ariyacak.

  • Petrol biterken avlayacak enayi Batılı zenginlere tuzak bunlar. Çölün ortasında lüks içinde bile olsa ne amaçla yaşar insan?

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.