Şimdi Ara

Süt mü & Ayran mı daha yararlı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
11.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Özelllkle kemik yapısını koruyacak ve rahat uyumamazı hangisi daha iyi sağlayabilir ?

    Ikisini aynı anda içmem mümkün değil. Birini sabah 10-12 arasında , diğerini gece yatarken düzenli bir şekilde içmeyi düşünüyorum.

    Gece yatarken ayran mı , süt mü daha yararlıdır hem büyüme hormonu açısından , hem daha rahat uyumak ve uykunun gelmesi açısından ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ayran,mumkunse ev yapimi yogurttan yapin.Disaridan alinan sutlerin cogu su oldugu icin bi ise yaramaz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorunu 3 şekilde cevaplıyayım.

    Öncelikle sütde ve ayrandaki laktik asit, kasın aktivite esnasında fazladan enerji üretmek için kullandığı maddelerin bir son ürünüdür ve yorgunluk-uyku hissi verir.

    Kemikler için süt içmek çok yararlı değildir. Sütte bol kalsiyum vardır doğru ama bunun emilimini engelleyen fosfat da vardır. Yani vücüt bu kalsiyumu kullanamaz. Onun yerine kalsiyum fosfat oranı daha düşük olan yeşillikleri yemelisin. Ayrıca yeşillikler daha zengin bir magnezyum kaynağıdır. Kemikler için d vitamini de çok önemli. Günde yarım saat güneş ışığına maruz kalmıyorsan d vitamini takviyesi kemiklerin için iyi olur.

    Süt ve ayranın hangisinin daha iyi oldu hangi türünü kullandığına göre değişir. Mümkünse çiğ süt alıp kaynatıp iç yoksa pastorize günlük süt kullan. Uht süt içmesende olur bence. bir de süt tozundan yapılan saçmalıklar var. Onlardan bahsetmiyorum bile. Süt kaynatıldığı zaman içindeki zararlı ve faydalı(probiyotikler) mikroplar çok büyük oranda ölür. Geleneksel maya ile yoğurt yaparak bu probiyotiklerin yeniden çoğalmasını sağlıyoruz. Bu yüzden ayran bence daha iyi bir besindir. Marketten aldığın kısırlaştırılmış mayadan katkı maddesi ve kıvam arttırıcı maddeler ile üretilmiş yoğurdun ayranından fayda gelmez. Bir de üzerine kaymak adı altında margarin seriyorlar. (o kaymak nasıl halı gibi duruyorsa )

    umarım yararlı olabilmişimdir.




  • süt ve ayrana hayır .

    ( ayran olabilir)

    benim tercihim kefir ve ev yapımı ( yada köy ) yoğurdu olurdu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cago135

    Ayran,mumkunse ev yapimi yogurttan yapin.Disaridan alinan sutlerin cogu su oldugu icin bi ise yaramaz.

    Istanbul'da yaşadığım için ev yapımı süt ve yoğurt mümkün değil , buralarda pek ahır bulunmaz :)

    Genelde sütaş marka ya da bim'in dost markasının yoğurdunu alıyoruz , süt için de öyle. Şimdi bunların hiç yararı olmaz mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: masterbatu

    Sorunu 3 şekilde cevaplıyayım.

    Öncelikle sütde ve ayrandaki laktik asit, kasın aktivite esnasında fazladan enerji üretmek için kullandığı maddelerin bir son ürünüdür ve yorgunluk-uyku hissi verir.

    Kemikler için süt içmek çok yararlı değildir. Sütte bol kalsiyum vardır doğru ama bunun emilimini engelleyen fosfat da vardır. Yani vücüt bu kalsiyumu kullanamaz. Onun yerine kalsiyum fosfat oranı daha düşük olan yeşillikleri yemelisin. Ayrıca yeşillikler daha zengin bir magnezyum kaynağıdır. Kemikler için d vitamini de çok önemli. Günde yarım saat güneş ışığına maruz kalmıyorsan d vitamini takviyesi kemiklerin için iyi olur.

    Süt ve ayranın hangisinin daha iyi oldu hangi türünü kullandığına göre değişir. Mümkünse çiğ süt alıp kaynatıp iç yoksa pastorize günlük süt kullan. Uht süt içmesende olur bence. bir de süt tozundan yapılan saçmalıklar var. Onlardan bahsetmiyorum bile. Süt kaynatıldığı zaman içindeki zararlı ve faydalı(probiyotikler) mikroplar çok büyük oranda ölür. Geleneksel maya ile yoğurt yaparak bu probiyotiklerin yeniden çoğalmasını sağlıyoruz. Bu yüzden ayran bence daha iyi bir besindir. Marketten aldığın kısırlaştırılmış mayadan katkı maddesi ve kıvam arttırıcı maddeler ile üretilmiş yoğurdun ayranından fayda gelmez. Bir de üzerine kaymak adı altında margarin seriyorlar. (o kaymak nasıl halı gibi duruyorsa )

    umarım yararlı olabilmişimdir.

    şimdi üstte de belirttiğim gibi burası Istanbul , ev yapımı bulmam mümkün değil.

    Sütaş ve Dost (bim) marka kullanıyorum , bunlar sence de işe yaramaz mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: HTRK


    quote:

    Orijinalden alıntı: masterbatu

    Sorunu 3 şekilde cevaplıyayım.

    Öncelikle sütde ve ayrandaki laktik asit, kasın aktivite esnasında fazladan enerji üretmek için kullandığı maddelerin bir son ürünüdür ve yorgunluk-uyku hissi verir.

    Kemikler için süt içmek çok yararlı değildir. Sütte bol kalsiyum vardır doğru ama bunun emilimini engelleyen fosfat da vardır. Yani vücüt bu kalsiyumu kullanamaz. Onun yerine kalsiyum fosfat oranı daha düşük olan yeşillikleri yemelisin. Ayrıca yeşillikler daha zengin bir magnezyum kaynağıdır. Kemikler için d vitamini de çok önemli. Günde yarım saat güneş ışığına maruz kalmıyorsan d vitamini takviyesi kemiklerin için iyi olur.

    Süt ve ayranın hangisinin daha iyi oldu hangi türünü kullandığına göre değişir. Mümkünse çiğ süt alıp kaynatıp iç yoksa pastorize günlük süt kullan. Uht süt içmesende olur bence. bir de süt tozundan yapılan saçmalıklar var. Onlardan bahsetmiyorum bile. Süt kaynatıldığı zaman içindeki zararlı ve faydalı(probiyotikler) mikroplar çok büyük oranda ölür. Geleneksel maya ile yoğurt yaparak bu probiyotiklerin yeniden çoğalmasını sağlıyoruz. Bu yüzden ayran bence daha iyi bir besindir. Marketten aldığın kısırlaştırılmış mayadan katkı maddesi ve kıvam arttırıcı maddeler ile üretilmiş yoğurdun ayranından fayda gelmez. Bir de üzerine kaymak adı altında margarin seriyorlar. (o kaymak nasıl halı gibi duruyorsa )

    umarım yararlı olabilmişimdir.

    şimdi üstte de belirttiğim gibi burası Istanbul , ev yapımı bulmam mümkün değil.
    Sütaşve Dost (bim) marka kullanıyorum , bunlar sence de işe yaramaz mı ?

    o zaman pastorize kullan biraz daha pahalı ama daha sağlıkı. Sütaşve Dost senin istediğin gibi faydali olmaz.




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim en sevdiğim içeçektir ayran lakin süt daha yararlı gibi geliyor çünkü beynimize öyle aşılandı kücük yaşlardan beri lakin 2 side aynı hangisi katkı azsa o daha iyi olur.
    Benim tercihim yoğurt.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: masterbatu

    Sorunu 3 şekilde cevaplıyayım.

    Öncelikle sütde ve ayrandaki laktik asit, kasın aktivite esnasında fazladan enerji üretmek için kullandığı maddelerin bir son ürünüdür ve yorgunluk-uyku hissi verir.

    Kemikler için süt içmek çok yararlı değildir. Sütte bol kalsiyum vardır doğru ama bunun emilimini engelleyen fosfat da vardır. Yani vücüt bu kalsiyumu kullanamaz. Onun yerine kalsiyum fosfat oranı daha düşük olan yeşillikleri yemelisin. Ayrıca yeşillikler daha zengin bir magnezyum kaynağıdır. Kemikler için d vitamini de çok önemli. Günde yarım saat güneş ışığına maruz kalmıyorsan d vitamini takviyesi kemiklerin için iyi olur.

    Süt ve ayranın hangisinin daha iyi oldu hangi türünü kullandığına göre değişir. Mümkünse çiğ süt alıp kaynatıp iç yoksa pastorize günlük süt kullan. Uht süt içmesende olur bence. bir de süt tozundan yapılan saçmalıklar var. Onlardan bahsetmiyorum bile. Süt kaynatıldığı zaman içindeki zararlı ve faydalı(probiyotikler) mikroplar çok büyük oranda ölür. Geleneksel maya ile yoğurt yaparak bu probiyotiklerin yeniden çoğalmasını sağlıyoruz. Bu yüzden ayran bence daha iyi bir besindir. Marketten aldığın kısırlaştırılmış mayadan katkı maddesi ve kıvam arttırıcı maddeler ile üretilmiş yoğurdun ayranından fayda gelmez. Bir de üzerine kaymak adı altında margarin seriyorlar. (o kaymak nasıl halı gibi duruyorsa )

    umarım yararlı olabilmişimdir.

    simdi hocam bize dogal sut geliyor yogurt yapinca eksi oluyor marketde satilanlar gibi tadi yok daha iyi benim icin simdi bu yogurtu bildigimiz ayran yapimi yapiyoruz..su katip karistiriyoruz dimi..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: omer25


    quote:

    Orijinalden alıntı: masterbatu

    Sorunu 3 şekilde cevaplıyayım.

    Öncelikle sütde ve ayrandaki laktik asit, kasın aktivite esnasında fazladan enerji üretmek için kullandığı maddelerin bir son ürünüdür ve yorgunluk-uyku hissi verir.

    Kemikler için süt içmek çok yararlı değildir. Sütte bol kalsiyum vardır doğru ama bunun emilimini engelleyen fosfat da vardır. Yani vücüt bu kalsiyumu kullanamaz. Onun yerine kalsiyum fosfat oranı daha düşük olan yeşillikleri yemelisin. Ayrıca yeşillikler daha zengin bir magnezyum kaynağıdır. Kemikler için d vitamini de çok önemli. Günde yarım saat güneş ışığına maruz kalmıyorsan d vitamini takviyesi kemiklerin için iyi olur.

    Süt ve ayranın hangisinin daha iyi oldu hangi türünü kullandığına göre değişir. Mümkünse çiğ süt alıp kaynatıp iç yoksa pastorize günlük süt kullan. Uht süt içmesende olur bence. bir de süt tozundan yapılan saçmalıklar var. Onlardan bahsetmiyorum bile. Süt kaynatıldığı zaman içindeki zararlı ve faydalı(probiyotikler) mikroplar çok büyük oranda ölür. Geleneksel maya ile yoğurt yaparak bu probiyotiklerin yeniden çoğalmasını sağlıyoruz. Bu yüzden ayran bence daha iyi bir besindir. Marketten aldığın kısırlaştırılmış mayadan katkı maddesi ve kıvam arttırıcı maddeler ile üretilmiş yoğurdun ayranından fayda gelmez. Bir de üzerine kaymak adı altında margarin seriyorlar. (o kaymak nasıl halı gibi duruyorsa )

    umarım yararlı olabilmişimdir.

    simdi hocam bize dogal sut geliyor yogurt yapinca eksi oluyor marketde satilanlar gibi tadi yok daha iyi benim icin simdi bu yogurtu bildigimiz ayran yapimi yapiyoruz..su katip karistiriyoruz dimi..

    Ev yapımı yoğurdu sevmiyor musun? . Şimdiki yoğurtlarda nedense hiç su çıkmıyor. Ben ev yoğurdu kullandığım için onun suyunu kullanırım harici suya gerek olmuyor .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: masterbatu


    quote:

    Orijinalden alıntı: omer25


    quote:

    Orijinalden alıntı: masterbatu

    Sorunu 3 şekilde cevaplıyayım.

    Öncelikle sütde ve ayrandaki laktik asit, kasın aktivite esnasında fazladan enerji üretmek için kullandığı maddelerin bir son ürünüdür ve yorgunluk-uyku hissi verir.

    Kemikler için süt içmek çok yararlı değildir. Sütte bol kalsiyum vardır doğru ama bunun emilimini engelleyen fosfat da vardır. Yani vücüt bu kalsiyumu kullanamaz. Onun yerine kalsiyum fosfat oranı daha düşük olan yeşillikleri yemelisin. Ayrıca yeşillikler daha zengin bir magnezyum kaynağıdır. Kemikler için d vitamini de çok önemli. Günde yarım saat güneş ışığına maruz kalmıyorsan d vitamini takviyesi kemiklerin için iyi olur.

    Süt ve ayranın hangisinin daha iyi oldu hangi türünü kullandığına göre değişir. Mümkünse çiğ süt alıp kaynatıp iç yoksa pastorize günlük süt kullan. Uht süt içmesende olur bence. bir de süt tozundan yapılan saçmalıklar var. Onlardan bahsetmiyorum bile. Süt kaynatıldığı zaman içindeki zararlı ve faydalı(probiyotikler) mikroplar çok büyük oranda ölür. Geleneksel maya ile yoğurt yaparak bu probiyotiklerin yeniden çoğalmasını sağlıyoruz. Bu yüzden ayran bence daha iyi bir besindir. Marketten aldığın kısırlaştırılmış mayadan katkı maddesi ve kıvam arttırıcı maddeler ile üretilmiş yoğurdun ayranından fayda gelmez. Bir de üzerine kaymak adı altında margarin seriyorlar. (o kaymak nasıl halı gibi duruyorsa )

    umarım yararlı olabilmişimdir.

    simdi hocam bize dogal sut geliyor yogurt yapinca eksi oluyor marketde satilanlar gibi tadi yok daha iyi benim icin simdi bu yogurtu bildigimiz ayran yapimi yapiyoruz..su katip karistiriyoruz dimi..

    Ev yapımı yoğurdu sevmiyor musun? . Şimdiki yoğurtlarda nedense hiç su çıkmıyor. Ben ev yoğurdu kullandığım için onun suyunu kullanırım harici suya gerek olmuyor .

    yoo ev yogurtunu seviyorum yanlismi yazmisim oraya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: masterbatu


    quote:

    Orijinalden alıntı: omer25


    quote:

    Orijinalden alıntı: masterbatu

    Sorunu 3 şekilde cevaplıyayım.

    Öncelikle sütde ve ayrandaki laktik asit, kasın aktivite esnasında fazladan enerji üretmek için kullandığı maddelerin bir son ürünüdür ve yorgunluk-uyku hissi verir.

    Kemikler için süt içmek çok yararlı değildir. Sütte bol kalsiyum vardır doğru ama bunun emilimini engelleyen fosfat da vardır. Yani vücüt bu kalsiyumu kullanamaz. Onun yerine kalsiyum fosfat oranı daha düşük olan yeşillikleri yemelisin. Ayrıca yeşillikler daha zengin bir magnezyum kaynağıdır. Kemikler için d vitamini de çok önemli. Günde yarım saat güneş ışığına maruz kalmıyorsan d vitamini takviyesi kemiklerin için iyi olur.

    Süt ve ayranın hangisinin daha iyi oldu hangi türünü kullandığına göre değişir. Mümkünse çiğ süt alıp kaynatıp iç yoksa pastorize günlük süt kullan. Uht süt içmesende olur bence. bir de süt tozundan yapılan saçmalıklar var. Onlardan bahsetmiyorum bile. Süt kaynatıldığı zaman içindeki zararlı ve faydalı(probiyotikler) mikroplar çok büyük oranda ölür. Geleneksel maya ile yoğurt yaparak bu probiyotiklerin yeniden çoğalmasını sağlıyoruz. Bu yüzden ayran bence daha iyi bir besindir. Marketten aldığın kısırlaştırılmış mayadan katkı maddesi ve kıvam arttırıcı maddeler ile üretilmiş yoğurdun ayranından fayda gelmez. Bir de üzerine kaymak adı altında margarin seriyorlar. (o kaymak nasıl halı gibi duruyorsa )

    umarım yararlı olabilmişimdir.

    simdi hocam bize dogal sut geliyor yogurt yapinca eksi oluyor marketde satilanlar gibi tadi yok daha iyi benim icin simdi bu yogurtu bildigimiz ayran yapimi yapiyoruz..su katip karistiriyoruz dimi..

    Ev yapımı yoğurdu sevmiyor musun? . Şimdiki yoğurtlarda nedense hiç su çıkmıyor. Ben ev yoğurdu kullandığım için onun suyunu kullanırım harici suya gerek olmuyor .

    hocam, işte gerçek yoğurt ekşi olmalıdır zaten.
    markerketlerdeki yoğurt dediğimiz o beyaz şey, yoğurdun çakması bir gıdadır. tatlandırıcılarla falan tatlandırılır ve tadı damak tadına daha uygun hale getirilir. bende eskiden market yoğurtları severdim ama artık tercihim ekşi ev yoğurdundan yana. ayrıca market yoğurtlarından artık iğreniyorum ve yiyemiyorum.

    ve genellikle ayranı tercih ediyorum. ayran en iyisidir. daha sağlıklıdır.
    ek olarak kefirde fena değildir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turist ömer -- 22 Ocak 2014; 23:52:30 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: turist ömer

    quote:

    Orijinalden alıntı: masterbatu


    quote:

    Orijinalden alıntı: omer25


    quote:

    Orijinalden alıntı: masterbatu

    Sorunu 3 şekilde cevaplıyayım.

    Öncelikle sütde ve ayrandaki laktik asit, kasın aktivite esnasında fazladan enerji üretmek için kullandığı maddelerin bir son ürünüdür ve yorgunluk-uyku hissi verir.

    Kemikler için süt içmek çok yararlı değildir. Sütte bol kalsiyum vardır doğru ama bunun emilimini engelleyen fosfat da vardır. Yani vücüt bu kalsiyumu kullanamaz. Onun yerine kalsiyum fosfat oranı daha düşük olan yeşillikleri yemelisin. Ayrıca yeşillikler daha zengin bir magnezyum kaynağıdır. Kemikler için d vitamini de çok önemli. Günde yarım saat güneş ışığına maruz kalmıyorsan d vitamini takviyesi kemiklerin için iyi olur.

    Süt ve ayranın hangisinin daha iyi oldu hangi türünü kullandığına göre değişir. Mümkünse çiğ süt alıp kaynatıp iç yoksa pastorize günlük süt kullan. Uht süt içmesende olur bence. bir de süt tozundan yapılan saçmalıklar var. Onlardan bahsetmiyorum bile. Süt kaynatıldığı zaman içindeki zararlı ve faydalı(probiyotikler) mikroplar çok büyük oranda ölür. Geleneksel maya ile yoğurt yaparak bu probiyotiklerin yeniden çoğalmasını sağlıyoruz. Bu yüzden ayran bence daha iyi bir besindir. Marketten aldığın kısırlaştırılmış mayadan katkı maddesi ve kıvam arttırıcı maddeler ile üretilmiş yoğurdun ayranından fayda gelmez. Bir de üzerine kaymak adı altında margarin seriyorlar. (o kaymak nasıl halı gibi duruyorsa )

    umarım yararlı olabilmişimdir.

    simdi hocam bize dogal sut geliyor yogurt yapinca eksi oluyor marketde satilanlar gibi tadi yok daha iyi benim icin simdi bu yogurtu bildigimiz ayran yapimi yapiyoruz..su katip karistiriyoruz dimi..

    Ev yapımı yoğurdu sevmiyor musun? . Şimdiki yoğurtlarda nedense hiç su çıkmıyor. Ben ev yoğurdu kullandığım için onun suyunu kullanırım harici suya gerek olmuyor .

    hocam, işte gerçek yoğurt ekşi olmalıdır zaten.
    markerketlerdeki yoğurt dediğimiz o beyaz şey, yoğurdun çakması bir gıdadır. tatlandırıcılarla falan tatlandırılır ve tadı damak tadına daha uygun hale getirilir. bende eskiden market yoğurtları severdim ama artık tercihim ekşi ev yoğurdundan yana. ayrıca market yoğurtlarından artık iğreniyorum ve yiyemiyorum.

    ve genellikle ayranı tercih ediyorum. ayran en iyisidir. daha sağlıklıdır.
    ek olarak kefirde fena değildir.

    Kefiri anne sütünden yapıyor diyorlar o yüzden içmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sek"in günlük sütü var, yarım litrelik karton şişelerde.Biraz yağlıdır ama piyasada ki en yararlı süt o sanırım.Raf ömrü çok kısı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Albert Enişten


    quote:

    Orijinalden alıntı: turist ömer

    quote:

    Orijinalden alıntı: masterbatu


    quote:

    Orijinalden alıntı: omer25


    quote:

    Orijinalden alıntı: masterbatu

    Sorunu 3 şekilde cevaplıyayım.

    Öncelikle sütde ve ayrandaki laktik asit, kasın aktivite esnasında fazladan enerji üretmek için kullandığı maddelerin bir son ürünüdür ve yorgunluk-uyku hissi verir.

    Kemikler için süt içmek çok yararlı değildir. Sütte bol kalsiyum vardır doğru ama bunun emilimini engelleyen fosfat da vardır. Yani vücüt bu kalsiyumu kullanamaz. Onun yerine kalsiyum fosfat oranı daha düşük olan yeşillikleri yemelisin. Ayrıca yeşillikler daha zengin bir magnezyum kaynağıdır. Kemikler için d vitamini de çok önemli. Günde yarım saat güneş ışığına maruz kalmıyorsan d vitamini takviyesi kemiklerin için iyi olur.

    Süt ve ayranın hangisinin daha iyi oldu hangi türünü kullandığına göre değişir. Mümkünse çiğ süt alıp kaynatıp iç yoksa pastorize günlük süt kullan. Uht süt içmesende olur bence. bir de süt tozundan yapılan saçmalıklar var. Onlardan bahsetmiyorum bile. Süt kaynatıldığı zaman içindeki zararlı ve faydalı(probiyotikler) mikroplar çok büyük oranda ölür. Geleneksel maya ile yoğurt yaparak bu probiyotiklerin yeniden çoğalmasını sağlıyoruz. Bu yüzden ayran bence daha iyi bir besindir. Marketten aldığın kısırlaştırılmış mayadan katkı maddesi ve kıvam arttırıcı maddeler ile üretilmiş yoğurdun ayranından fayda gelmez. Bir de üzerine kaymak adı altında margarin seriyorlar. (o kaymak nasıl halı gibi duruyorsa )

    umarım yararlı olabilmişimdir.

    simdi hocam bize dogal sut geliyor yogurt yapinca eksi oluyor marketde satilanlar gibi tadi yok daha iyi benim icin simdi bu yogurtu bildigimiz ayran yapimi yapiyoruz..su katip karistiriyoruz dimi..

    Ev yapımı yoğurdu sevmiyor musun? . Şimdiki yoğurtlarda nedense hiç su çıkmıyor. Ben ev yoğurdu kullandığım için onun suyunu kullanırım harici suya gerek olmuyor .

    hocam, işte gerçek yoğurt ekşi olmalıdır zaten.
    markerketlerdeki yoğurt dediğimiz o beyaz şey, yoğurdun çakması bir gıdadır. tatlandırıcılarla falan tatlandırılır ve tadı damak tadına daha uygun hale getirilir. bende eskiden market yoğurtları severdim ama artık tercihim ekşi ev yoğurdundan yana. ayrıca market yoğurtlarından artık iğreniyorum ve yiyemiyorum.

    ve genellikle ayranı tercih ediyorum. ayran en iyisidir. daha sağlıklıdır.
    ek olarak kefirde fena değildir.

    Kefiri anne sütünden yapıyor diyorlar o yüzden içmiyorum.

    hocam ben öyle bir şey hiç duymadım.
    açıkcası kefir mayası denilen, kefirin ta kendisini aldım. ve kendim uht sütlerden ya da doğal sütlerden mayalayıp içiyorum. marketteki kefirleri bir kere bile içmedim zaten. ama bildiğim kadarıyla öyle bir şey yok. sadece anne sütü kadar yararlı olduğunu biliyorum o kadar...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.