Şimdi Ara

Susuz Çamaşır Makinesi + Resimleeeer Geldi Makine hoş gözüküyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Singapur Ulusal Üniversitesi’den Gabriel Tan ve Wendy Chua tarafından protipi hazırlanan çamaşır makinesinin daha şimdiden Elektrolux firmasının dikkatini çekmeyi başardığını yazan gazete, Airwash adlı makinenin en önemli özelliğinin çamaşırları temiz ve kuru olarak çıkartması olduğunu yazdı.

Kirli çamaşırlara negatif iyon molekülleriyle dolu havanın püskürtülmesiyle çalışan makine, bu şekilde kirleri bir araya getirip, bakterileri etkisizleştiriyor ve kokuyu ortadan kaldırıyor. Bu duruma ek olarak hiç bir şekilde su kullanılmadığı için deri ve süet gibi kuru temizleme gerektiren giysilerin de temizlenmesini sağlayan yeni çamaşır makinesi ayrıca kurutma makinesini de devre dışı bırakıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dcocuk -- 4 Ocak 2006 22:45:47 >

• tabi doğrudur. ben de kaymaksız tarhana çorbası yaptım. bırak allah aşkına!
  • quote:

Orjinalden alıntı: plankton

tabi doğrudur. ben de kaymaksız tarhana çorbası yaptım. bırak allah aşkına!

İşte haber burada

http://www.teknolojitelevizyonu.com/index.php?s=gundemayrinti&gid=3320
  • tamam inandım, ama anca susuz bulaşık makinesini icad ederse alnından öpücem.
  • quote:

Orjinalden alıntı: plankton

tamam inandım, ama anca susuz bulaşık makinesini icad ederse alnından öpücem.

Bela mısın yavrum ? Nerde konu açsak gelip dadanıyorsun sonra oturuyorsun aşşağı
  • Şiddetli hava püskürtme müthiş aşınma yapar.
    Bence suyun aşındırmasını da sollar.
  • kuru temizleme cihazlarının çalışma şekli nasıldır peki?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • neden olmasın?
  • Arkadaşlar lütfen biraz mantıklı olun.Hiç susuz temizlik olur mu? Mesela susuz gusül abdesti olur mu? Susuz abdest olur ama onun adı da teyemmüm olur ki konumuzla alakası olmadığı için onu burada açıklayacak değilim.
    Susuz temizlik olmaaaaz, olamaz. Kuru temizlemeye gelince, benim hiç haz etmediğim bir hadisedir. Bazıları donlarını bile yıkamayıp kuru temizlemeye veriyorlar.Düşünsenize, adamın donuyla sizin gömleğiniz bir arada temizleniyor (güya) Bence, makinadaki toplam kir, çamaşırlara kütleleriyle doğru orantılı olarak dağılıyor. Yani çok kirli birşey varsa (az önceki örnekteki don) temizleniyor ama az kirliler daha çok kirleniyor...
  • Bu Gabriel Tan

Bu Wendy Chua

Bu okulun sitesi

http://www.nus.edu.sg/

Bu electolux firmasının sitesi

http://www.elektrolux.com/

Bu da makine

Bu da yabancı kaynaklardan haberimiz : Orjinal CNN'in sayfasından

http://www.cnn.com/2005/TECH/12/20/spark.airwash/

Plankton hala inanmadığını iddia etmessin umarım, ayrıca CNN'de yazdığına göre alet çalışmak için ne deterjana ne suya ihtiyaç duyduğu gibi, bir odaya veya bir eve kurulumu mümkünmüş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dcocuk -- 5 Ocak 2006 10:28:35 >

• Kuru temizle me de sıvı ile yapılıyor lütfen ismine takılıp öğrenmeden yazmayalım.Çamaşırlar karışım ile kuru temizleme yapılıyor ki bazı kuru temizlemelere direkt suda yıkıyor direkt gözümle gördüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Resident -- 4 Ocak 2006 22:47:16 >
  • Yav düşünsenize resimde gördüğünüz makinenin üzerine, halı sahadan geldikten sonra formanızı çıkarıp ter ve kir içinde asıyorsunuz, birkaç dakika sonra kuru ve temiz alıyorsunuz
  • quote:

Orjinalden alıntı: Resident

Kuru temizle me de sıvı ile yapılıyor lütfen ismine takılıp öğrenmeden yazmayalım.Çamaşırlar karışım ile kuru temizleme yapılıyor ki bazı kuru temizlemelere direkt suda yıkıyor direkt gözümle gördüm.

Ben buna ancak gülerim... Hatta bak güleyim ==>
  • Kuru temizleme nasıl yapılıyor?

Kazara giysisinin üzerine kerosen döken Joly Belin adında bir Fransız, hayretle bunun giysisinin üzerindeki lekeyi temizlediğini görür. Bu işin üzerine giden Belin, 1840’lı yıllarda Paris’te ilk kuru temizleme işletmesini açar.

Bu temizlemeye her ne kadar kuru temizleme deniyorsada kuru olarak yapılmayan; ancak su, sabun, deterjan v.b. çözücüler kullanılmadan; perkloroetilen kimyasal çözücüsünün kullanılmasıyla yapılan temizlemedir.

Başlangıçta kuru temizlemede çözücü madde olarak gaz ve kerosen kullanılıyordu. Günümüzde ise hemen hemen tüm dünyada “perkloroetilen” veya kısaca “perk” diye tanımlanan bir çözücü kullanılmakta.

Giysilerinizi evde çamaşır makinesinde yıkarken kirleri çözen madde sudur. Ancak örneğin yünlü kumaşlarda olduğu gibi, birçok kumaş türünde su etkili olmayabilir. Kuru temizlemede suyun yerine bir petrol ürünü kullanılır. İnsanlarda ıslaklık, suyla temas anlamında algılandığından bu işleme kuru temizleme denilir. Aslında olay kuru ortamda yapılmaz.

Elbiseler, kuru temizleyicide su yerine bu çözücü ile temizlenir. Çözücü buharlaşmasın, havayı kirletmesin ve tekrar kullanılabilsin diye her seferinde bir yerde toplanır. Bu şekilde temizlenen giysiler, ütülenince yeni gibi dururlar.

Kuru temizlemenin avantajlarından biri de kumaşların çekmelerine ve şekillerini kaybetmelerine yol açmamasıdır.

Bu temizlemede kullanılan perkloroetilen, HİDROFİLİK özelliğe sahip (su emerek şişen, kısalan kumaşlar) tekstil liflerini bozmaz. Kumaş liflerinin temizleme sırasında aldıkları bu kimyasal madde, kurutma esnasında uçar. Çünkü perkloroetilen, 70 derecede buharlaşarak, kumaşı bozmadan, kumaş üzerinde ve bünyesinde su gibi nemlilik bırakmadan, suda olduğu gibi kumaşı şişirip kısaltmadan ve çektirmeden kumaşı kendi normal boyutunda bırakarak buhar olarak terk eder.

Üretici firmaların, giysilerin etiketlerine “sadece kuru temizleme” şeklinde ikaz yazmalarının ana sebebi, garanti süresince geri almak zorunda oldukları giysileri, çekme ve deformasyon tehlikesinden korumak içindir.

NEDEN KURUTEMİZLEME?
    Çünkü; santrifüjlü makinalar, direkt güneşte kurutma ve ütüleme giysilerinize zarar verir, ömrünü kısaltır. Ayrıca, geleneksel yöntemlerle yapılan temizlik işleminin yeterli hijyeni sağlaması mümkün değildir.
    *Yünlüler; keçelenmeye ve sararmaya eğilimlidir.
    *Pamukluların; renkleri dayanıklı değildir.
    *İpeklilerde; lekelerin çıkması çok zordur, ütülenmesi risklidir.
    *Asetat,rayon ve viskozlar; kolayca deforme olur, yanabilir.
    *Astarlı giysi ve eşyaların; elde ve makinada yıkanması risklidir, deforme olabilir.

Kaynak :www.kadinportal.com Faydalı Bilgiler

Yani sıvı kullanımı var ama sabun su değil, polemik yaratmasınıza makineyi konuşun yav

• kuru temizleme benim de merak ettigim bir konuydu dcocuk tesekkur..
    asıl konu su susuz makine..adamlar gercekten calısıyor..
  • quote:

Orjinalden alıntı: kerelektronik

kuru temizleme benim de merak ettigim bir konuydu dcocuk tesekkur..
    asıl konu su susuz makine..adamlar gercekten calısıyor..

Evet, çok yaratıcı bir fikir, özellikle su kaynaklarının hızla azaldığı dünyamızda çok iyi bir buluş olduğunu düşünmekteyim, şekli de çok estetik ve güzel geldi bana, ben gene bildiğimiz o dönen aletlerden bekliyordum
  • susuz temizlik olurmu
  • Haberde bahsedilen negatif iyonlar, bazı hava temizleme sistemlerinde kullanılıyor. Havadaki toz ve kir partiküllerine yapışarak bunları yere çökertmek suretiyle havanın temizlenmesini sağlıyorlar.

Sabun ve deterjanın yaptığı da sonuçta çamaşırdaki kiri oluşturan moleküllere yapışıp bunları sökmek. Aynı olayı negatif iyon püskürterek yaptıklarını söylüyorlar sanırım. Tabi susuz ne kadar olur bilinmez ama etkili bir sistem oluşturmuşlarsa en azından acil durumlar için güzel bir çözüm olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.