< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Susurluk enflasyonu = 100%
-
-
Yontulmuş ve sahte enflasyon oranlarına göre ücret zamları belirlendiği sürece bu fahiş artışlara şaşırmamak lazım. Enag enflasyon oranı bile tam doğru değil ama gerçeği en yakından yansıtıyor. Yüzde 100'den aşağı yıllık enflasyon yok, olamıyor Reis 'Nass' dedikten itibaren.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Valla burada suç sadece hükümetin değil (akpartili falan değilim geçmiş mesajlarıma bakınca görürsünüz zaten)
Ge gelelim bizim ülkede sahtekar ve fırsatçı da çok. Millete biraz da biz geçirelim deyip sonra bu işi kesin bir bahaneye uyduruyolar
-
Millete fırsatçı diyen bu süper zekalar açsın bir dükkan ( param yok demeyin, gençseniz çok iyi teşvikler veriyor hükümet ) yandaki FIRSATÇI dükkan 200 liraya döner satıyorsa sen 100 liraya sat. Daha öglen olmadan döner tükenir, dükkanı kapatıp yatarsınız bütün gün. Yandaki dükkanlar hepsi batar zaten. 1 senede altına Maserati çekersin. Hadi 250 iqlu adam smithler, yoksa zengin olmak istemiyor musunuz?
-
hacı işiniz zor. bunlar sanki sağa sola para saçmadan yapıyormuş havasındalar ama dolarını getirip %50 faize bozduran adam çıkarken yok yere %50 fazladan alacak. sen doları da sabit tutuyorsun :D
adamlar trene katılır gibi %50 faiz ve sabit dolardan sağlam vuruyorlar. sürekli bir loopa döndü. 1 trilyonu geçik para basılmış 2023 de bu kkm olayına. 1 trilyon parayı ki eski para 1 katrilyon parayı sen nasıl yakacaksın da TL değerini arttırıcan?
hayır turist de gelmiyor. eşimin stajında alman sınıf arkadaşları tatile gitmişler. sağlam 3000 euro 1 haftada harcayıp gelmişler. bir daha gitmeyiz diyorlarmış. yavaştan turlar da iptal. hatta sen kendi tatilcini bile tutamıyorsun. Bir yerden yine paran dışarı çıkıyor!
bizim cüneyt zapsu'nun piyonu memo bu işi yapamıyor.
-
Dışarıdan parasıyla İsrail menşeili ekip tutsan bu girdaba ve çıkmaza sokmayı başaramazdı. Ama Reis başardı. Yetmedi, yeniden seçildi. Söz bitmiştir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
nasıl akpnin suçu değil?
şöyle örnek vereyim. adam tlye %50 mi veriyor? Ben yahudi bir tetikçiyim. Amerikan bankasından %4 faizle 10 milyar dolar çektim. bu parayı 6 ay önce Türkiye'de bozup TL faizinden girdim. mevduat fonu...
yani zetle 10 milyar $ x 31tl = 310 milyar YTL para yaptı. eski para ile (310 trilyon lira).
%50 faizde bu ne yapar?
450 milyar lira ...
6 ay sonra ben 460 milyar lirayı çekip çıkıcam. dolar bugün 32.50tl hadi %4 verg mergi koy. 14 milyar dolar ile çıkmam lazım.
peki bu 14 milyar dolar nereden gelecek de devlet bana geri ödeyecek? devlet nasıl çözüm bulacak? çünkü benim gibi yerli ve yabancu binlerce godaman var!
a ) israilli firmalara altın madenlerini sat
b ) gyavura limanlarını sat
c ) gyavura kamu fabrikalarını / kurumlarını sat
d ) Faizi sabit tut da yabancı para ile gelip gelen paradan öde ve bunun için sürekli yeni kağıt TL bas
e ) vatandaşa yüksek vergi bindir
f ) kamu ve sanayi için yeni vergiler uydur
g ) yukarıdakilerin hepsini dene
yani döngü böyle sürüp gidecek. vatandaş olarak siz de hep artan vergiler ve enflasyon altında ezileceksiniz.
yani akpli misin demekten başka birşey aklıma gelmiyor.
burada tek çözüm cari açıkta en büyük etkenleri düşürmek. bu da aslan payı olarak enerjiye gidiyor. o yüzden rusya ve iranla ucuzdan iş birliği yapılacak. sıfır israfa geçilecek. sıkı gümrük yasaları gelecek vs. ama bizde yiyenler baştakiler. chpsi de akpsi de aynı :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 17 Haziran 2024; 0:20:17 >
-
erbakana biraz bakan reisin de ne yapacağını anlardı. erbakan da sallayıp duruyordu. ama gümüş motor orada! vakti zamanında ford için koç'a kredi vermeyen mederes ve avareleri, gümüş motor gibi 1850 yapımı su pompalarına para yatırdılar. erbakan üstüne de koyamayınca gümüş motor 2002 ye kadar sürekli devletten trilyonlarca lira para yedi!
erbakan bu idi. ama sırf üniversitede tez için MTU da stajerlik yapınca bize "dank yapıyordu bremın" diye yedirdiler :)
-
Yazdığımı nerenle okudun harbiden çok merak ediyorum.
Arkadaş bunlar içinde mi kaldı ne yaptın? Ben ne demişim sen nerelere gitmişsin ya ahahaha hiç güleceğim yoktu
-
o zaman aylık 200.000 lira kira ödemek zorunda olan adamın günahı ne ? 100 km de 35 litre (1400 lira) yakacak olan kamyoncunun suçu ne? herşeyin fiyatı almış başını gitmiş. Yahu et, Almanya'dan daha pahalı nasıl olabiliyor?
dana kangal sucuk cumhuriyet migrosta indirimde 1100 lira. Burada Efe Paşa 14 euro ile 400 lira yapıyor.
eee etin kilosu 1000 lira, mazotun litresi 40 lira, geçtiği her yol 10 ar euro olursa, ne bekliyorsun?
ben almanya'da sol hükümetten nefret ediyorum. adamlar 3 senede mahvettiler.
lakin alman liboşlar etin kilosunun 14 euro, domatesin 3 euro olduğu, avrupanın en pahalı elektriğinin olduğu, en yüksek 2. vergisinin alındığı dönemde dönerin 10 euro olmasını eleştiriyorlar. onlara da laf anlatamıyorsun. onlar da dönercilere kızıyorlar!
benim döner dükkanım yok ama liboş almanların düşünce mekanizması da yok. olsaydı hala spd grüne fdp totalde %20 oy almazlardı.
-
bence amme hizmeti
çünkü gerçek enflasyon yüzde 200
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar, Ak partili degilim ama öyle
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Talep var mı?
Arz belli mi?
Talep varken satış o fiyata oluyor mu; o zaman serbest piyasa ekonomilerinde bu işler böyledir.
O tost+ayran yapan tesisin çıkışına tost-ayran 100 TL yazarsan 160 TL'ye kimse yemez orada. Buna da rekabet denir.
Yaz ortası 200, yaz sonu 250 olur rekabet olmazsa fiyatlar.
Türkiye de rekabet yok "Birlikte geçirelim" düşüncesi var.
-
Basılan para = Enflasyon parayı kim basıyor ? her konuda yazıyorum 33TL olan dolar yıl sonu 49,5TL olacak net bu kur ile hayat pahalılığını sen hesap et
-
emeğiyle aktif hareket halinde para kazananın dışarıdan tost yeme lüksü bence yok ama oranın bu tostu meşhur diye gitmişken yiyorlar bunun bilinciyle istediği fiyatı koyup alıcı bulacaktır, yılda 1 tatile giden insanlar para harcamaya fiyata bakmamaya en yakın insanlardır, daha sık gidenlerde de para boldır ikisi de o yemekçinin ekmeğine yağ sürer
Benzer içerikler
- konut kredisi forum 2024
- 14 temmuz filmi yasak mi
- kürtler atatürk"ü sever mi
- muhalif gazeteler hangileri
- yılmaz argüden mason
- kasım ayı elektrikli araç satış rakamları
- efootball türkçe spiker nasıl yapılır
- adresten fay hattı sorgulama
- noter bilgi ne demek
- teslim alınmayan kimlik nereye gider
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X