Şimdi Ara

Suşide kullanılan balık pişmiş mi çiğ mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bilen varsa cevaplasın.İnternette baktım çiğ et diyor ancak çok sağlam biriden duydum -70 derecede pişmiş balık diyor acaba hangisi?



    _____________________________
  • Çiğ.
    _____________________________
    100YIL
  • nasılki sen çiğ köfte yiyosun onlarda suşi yiyorlar. tadı güzel diyorlar ama yemek nasip olmadı. anlamadığım o balık nasıl kokmuyor
    _____________________________
  • İşte saklamak ve pişirmek amaçlı çok soğukta jmuhafaza ediliyor dedi.Buda soğukta pişmeyi sağlıyormuş...
    Tabii şehir hikayesi galiba .....

    quote:

    Orjinalden alıntı: irfanyus

    nasılki sen çiğ köfte yiyosun onlarda suşi yiyorlar. tadı güzel diyorlar ama yemek nasip olmadı. anlamadığım o balık nasıl kokmuyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derkin -- 14 Ocak 2007; 3:17:56 >
    _____________________________
  • pismiş degil ama o kadar sogukta ancak kurumus olabılır bence
    _____________________________
  • balık için pek bişey ifade etmediği kesin.
    _____________________________
    100YIL
  • Soğuktan yanma denen bir olay var onu biliyorum.Mesela biz inekleri numaralandırırken soğuk yakma metodunu kullanıyoruz ama suşi böylemi yapılıyor onu bilmiyorum.
    Mesela buzu tuttuğunda elin acır ya.İşte orda yanma olayı oluyor.
    quote:

    Orjinalden alıntı: Nightmare_2

    pismiş degil ama o kadar sogukta ancak kurumus olabılır bence
    _____________________________
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Balık tuzlama diye birşey vardır, pişirmeden tuza basarsınız beklettikten sonra yenir ve mükemmelde olur.
    _____________________________
    İstersem bırakırım dediğim her şeyin müptelasıyım, iradem zayıf değil tutkularım güçlü.
  • salamura mı?
    quote:

    Orjinalden alıntı: Ciginix

    Balık tuzlama diye birşey vardır, pişirmeden tuza basarsınız beklettikten sonra yenir ve mükemmelde olur.
    _____________________________
  • quote:

    Orjinalden alıntı: derkin

    Soğuktan yanma denen bir olay var onu biliyorum.Mesela biz inekleri numaralandırırken soğuk yakma metodunu kullanıyoruz ama suşi böylemi yapılıyor onu bilmiyorum.
    Mesela buzu tuttuğunda elin acır ya.İşte orda yanma olayı oluyor.
    quote:

    Orjinalden alıntı: Nightmare_2

    pismiş degil ama o kadar sogukta ancak kurumus olabılır bence


    Evet canlı balıkları soğukta yakmak ne kadar mümkünse...
    _____________________________
    Bazıları hayatı dolu dolu yaşar. Bazıları ise yavaşça akıp geçmesini bekler. Ama hayatı biryerde yakaladın mı, işte O zaman muhteşem birşey olur...
  • bu soğukta dışarı çıkma pişersinde diyebliriz yane
    _____________________________
  • quote:

    Orjinalden alıntı: derkin

    salamura mı?
    quote:

    Orjinalden alıntı: Ciginix

    Balık tuzlama diye birşey vardır, pişirmeden tuza basarsınız beklettikten sonra yenir ve mükemmelde olur.



    Sanırım ismi oydu tam olarak hatırlamıyorum, genelde tuzlama dediğimden.
    _____________________________
    İstersem bırakırım dediğim her şeyin müptelasıyım, iradem zayıf değil tutkularım güçlü.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: n0000000b

    bu soğukta dışarı çıkma pişersinde diyebliriz yane

    _____________________________
    AMD FX 8350 @ 4.0Ghz - ASUS M5A97 R2.0 - GSkill 12 GB DDR3 1333Mhz
    ZOTAC GTX 670 4GB DDR5 256Bit - HITACHI 500GB 7200Rpm - Casper 20" LCD

  • quote:

    Orjinalden alıntı: TheQharen

    balık için pek bişey ifade etmediği kesin.

    _____________________________
  • Suşi çiğ balıktan yapılıyor ve dert etme; merak edilecek birşey değil, iğrenç bir tadı var.. Eğer sosyetik bir hatunla çıkmıyorsan uzak dur suşiden.. Hatta onun yanında bile entel kasılmalara gir.. "Suşiyi sosyokültürel akımların globalleşmesindeki en büyük dışa vurum olarak görüyorum" falan geyiği yap.. Sonrada bunun tehlikeli taraflarının olduğundan bahset! Yani ne yaparsan yap YEME!!
    _____________________________



    our greatest glory is not in never falling, but in rising every time we fall...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.