Şimdi Ara

Survivor var sessiz olun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulduğu günlerden bu yana en tehlikeli günlerini yaşıyor. Orta Doğu coğrafyasındaki yakın ve uzak komşularımız iç savaş batağına saplanmış durumda. Son birkaç yıl içinde milyonlarca insan topraklarımıza göç etmek zorunda kaldı. Tarihi süreçleri az buçuk analiz edebilen bir kimse çok iyi bilir ki, devletler büyük göç dalgalarının ardından zayıflar ve zamanla yıkılma tehlikesi geçirirler. Ülkedeki bir avuç aklı başında insanla bu önemli konuları tartışma ihtiyacı duyarken, dostlarım bir anda beni uyarıyor. Ekrana bak! Bozok halkayı atamadı…
    ÜNLÜLER 1, ÜNSÜZLER 0.

Ülkenin kuzeyinde Rusya ve AB arasındaki gerginlik Ukrayna üzerinden devam ediyor. ABD, Rusya‘yı köşeye sıkıştırmaya çalışıyor. Ruble, dolar karşısında hızla değer kaybetmeye devam ediyor. Rusya, Kırım ve Ukrayna üzerindeki haklarından vazgeçmemek uğruna tüm dünyayı tehdit ediyor. Bunların hepsi sadece bir kaç kilometre kuzeyimizde gerçekleşiyor ve ben dostlarımın ısrarlı ikazıyla tekrar ekrana bakıyorum. Begüm takıldı ve düştü…
    ÜNLÜLER 2, ÜNSÜZLER 0.

Yaklaşık bir ay önce Yemen ‘de, Şia ‘nın Sünni inanca pek uzak olmayan bir akımı olarak kabul edilen Hursiler, başkent Aden ‘i ele geçiriyor. Suud ‘ların önderliğinde oluşturulan Arap Birliği havadan ve karadan Aden ‘e bombalar yağdırıyor. Türkiye operasyonu savunuyor. iran, Türkiye ‘ye “akıllı ol!” uyarıları yapıyor. Tansiyon iyice yükseliyor ki, ben dostlarımın ikazıyla bir kez daha ekrana bakıyorum. Neyse ki Doğukan basamağı doğru çiviye geçirebildi..
    ÜNLÜLER 3, ÜNSÜZLER 0.

Ne oluyorsa koskoca ülkenin bir anda elektriği kesiliyor. Elektrikler kesikken birileri ülkenin en önemli davalarına bakan “Savcı”sını rehin alıyor. Yayın yasağı konuluyor. Biz de mecburen “Survivor” ı açıyoruz. Bir de bakıyoruz ki… Maalesef Sahra düşüp, kafasını yarmış..
    ÜNLÜLER 4, ÜNSÜZLER 0.

Sonra “Savcı” öldürülüyor. Ülke Batman‘ın kötülerden yıllarca koruduğu “Gotham” Şehrine dönüyor. Tam sesimi çıkartıp bir şeyler söylemek istiyorum ki dostlarım beni uyarıyor:
    -Dur bir dakika susssss! Turabi, Nouma ‘nın kafasına vurdu. “Vay anasını arkadaş” diyorum ve ekrana bakıyorum...
    ÜNLÜLER 5, ÜNSÜZLER 0.

Dolar aldı başını gidiyor. Ekonomi adeta “bizi Haziran‘a kadar at, yeter koçuma” dönmüş. Ama kimin umurunda krediler çoktan çekildi. Evler, arabalar alındı veya yenilendi. Ne olacak canım her ay azar azar öderiz. Hadi ekrana bak! Seda elendi bile..
    ÜNLÜLER 6, ÜNSÜZLER 0.

Dünya nüfusu yedi miyarın üzerine çıkmış. Doğal kaynaklarımızı ve yaşam alanlarımızı süratle kaybediyoruz… Ulaştığımız teknolojiyle dünyanın eko-sistemini yenileyerek, yaşanabilirliğini sürdürebilmesi için 3 milyar nüfus olması gerektiği öngörülüyor. Anlayacağınız her geçen vakit, iki katından daha fazla hayatı tüketiyoruz. Bunu gören gelişmiş beyinlerin önemli bir kısmı kurtuluşu toplu ölümlerde arıyor. Savaş çıkartıp, nüfusu azaltmak ise en kolay yol. Dünya diken üstünde. Üstelik ikinci Dünya Savaşı‘na girmediğimiz için tarafsız kalma hakkımızda kalmadı. Savaşın gürültüsü uzaklardan kulağımda çınlamaya başladı bile… Peki bizim güzel ve neşe dolu insanlarımız ne yapıyor? Şşşşttttt! Keser misin sesini artık. Ekrana bak!
    ÜNLÜLER 7, ÜNSÜZLER 0.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Televizyon aptal kutusudur. Çocuklarıda buna baktırarak büyüttüler. İleride tarihimizdeki büyük insanları örnek almalarını değil, turabiyi bilmem neyi örnek almalarını beklesinler. Farkındalığa sahip olalım inşallah.

• Bunu paylaştığım için belki bana kızanlarda olacaktır. Onlarda haklı uyandırmamak lazım.

• Yani?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birisi de dememiş ünsüzler değil gönüllüler diye

• Özet
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bonafide

Yani?

Haklısın.
     Survivor var sessiz olun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaslar isteyen okur istemeyen okumaz. Hayatında 1 kitap bile okumamış çocukların buraya gelip özet? yazması konuyu trollemeye çalışmaları hiç garibime gitmedi. Konu dışı zaten eskisi gibi değil bunu biliyorum benim gibi sağlıklı düşünebilen insanlar için yazdım buraya bunu. Üzerine alınmasın diğer trol arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XPHOS -- 10 Nisan 2015; 3:16:27 >
  • XPHOS kullanıcısına yanıt
    Ne alakası var. En az senin kadar biliyorum dünyada ve ülkemizde yaşananları. Ne yapabilirim Survivor izlemek yerine yada sen napıyorsun?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Halk doğanın gereksiz dolambaçlı yolu, altı yada yedi büyük insanı yaratmak için. -Evet, onların çevresinde dolanmak için.
  • quote:

Ne alakası var. En az senin kadar biliyorum dünyada ve ülkemizde yaşananları. Ne yapabilirim Survivor izlemek yerine yada sen napıyorsun?

Takip ediyorum. Okuyorum. Bu bişeyi elbette değiştirmez. Ancak kitlelere olur bu da imkânsız.

• quote:

Orijinalden alıntı: XPHOS

Arkadaslar isteyen okur istemeyen okumaz. Hayatında 1 kitap bile okumamış çocukların buraya gelip özet? yazması konuyu trollemeye çalışmaları hiç garibime gitmedi. Konu dışı zaten eskisi gibi değil bunu biliyorum benim gibi sağlıklı düşünebilen insanlar için yazdım buraya bunu. Üzerine alınmasın diğer trol arkadaşlar

qnq ctrl+v iyi mi?http://www.balkankulubu.com/kose-yazilari-detay.php/acun_ilicali-_bir_millet_icin_atom_bombasindan_daha_tehlikelidir/71/410

Bi de benim gibi sağlıklı düşünen insanlar için yazdım diyor ya kendisi okudu mu acaba

• Copy-paste bile olsa okunmalı. Okunmalı derdim de ülkenin %50 si ders almıyor yada suriyeli (yada hayali seçmen ama onlar sayılmıyor). Geriye kalanlar da zaten farkında.
  • bekliyip görücez hep beraber n'olucak bu işin sonu önceden farkediyoruz annıyoruz görebiliyoruz ama önlem alıcak hükümet insan kimse yok göz göre göre uçuruma gidiyoruz sonumuz hayrolsun

• Yeni Türkiye = Eşekler cenneti

• quote:

yapilmasi gerekenlerin ustesinden tek kisi gelemez boyle konularin acilmasi bence cok guzel bir sekilde bir kamuoyu olusabilirse ulkede her sey farkli olacak umitli olmak lazim hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanlar niye herkesin kendisi gibi olmasını istiyor adam survivor izleyemez mi ?
    Gündemi takip etmek zorunda mı ?
    Hem gündemi takip edip hem de zevk aldıgı bi programı izlemeyi aynı anda başaramaz mı ?
  • SURVIVOR IZLIYORUM HER ŞEYİN FARKINDAYIM
  • Babam ne zaman eve gelse yatana kadar haber izliyor benide deli ediyor ne anlıyorsa Senelerdir

• quote:

Orijinalden alıntı: XPHOS

quote:

Takip ediyorum. Okuyorum. Bu bişeyi elbette değiştirmez. Ancak kitlelere olur bu da imkânsız.

Survivor izleyen biriside bunlari takip edebilir yorum yapabilir.İzlemeyenler aya çıkmadıkça izleyenleri eleştirmeye kimsenin hakki yok.Nice kötü alışkanliklar varken insanlarin zevkine bu kadar karışmayın artık.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.