Şimdi Ara

SÜRÜM YÜKSELTMEDEN JB KALDIRMA VE RESTORE ETMEK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
3.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Mevcut ios sürümüm 6.0.1 ve buna jb yapmıştım.Herhalde 6.1.3 ama emin değilim.

Sürüm yükseltmeden ya da 6.1.3 ü geçmeyecek şekilde jb yi nasıl kaldırıp komple sıfırlarım cihazımı ?

Teşekkür ederim şimdiden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cydia dan ilex rat indirin. cihazı restore edin. Bu şekilde sıfırlarsınız fakat cydia ve jb kalır. Jb olmadan kaldırman bildiğim kadarıyla imkansız. Bunun için mecburen sürüm yükseltmeniz gerekir.

Orijinalden alıntı: ReJim

Cydia dan ilex rat indirin. cihazı restore edin. Bu şekilde sıfırlarsınız fakat cydia ve jb kalır. Jb olmadan kaldırman bildiğim kadarıyla imkansız. Bunun için mecburen sürüm yükseltmeniz gerekir.

Anladım hocam.peki normal şekilde(jb değil) 6.0.1 den hangi sürüme geçmemi tavsiye edersiniz ? 6.1.3 nasıl ?

Ve nasıl komple sıfırlayarak istediğim sürüme yükseltebilirim ?

Ama iphone 5 ise ara sürüm yok güncellerseniz en son 7.1 sürümüne geçmek zorundasınız. Tavsiyem 6.0.1 de jb yapın ve ios 6 nın ve Jb nin keyfini çıkarmaya devam edin.

7.1 e jb gelirse o zaman düşünürsünüz.

Cihazınız iphone 4 ve üstü ise en son sürüme güncellemek zorundasınız. Ara sürüme güncelleme diye birşey yok. Tabi A4 işlemcilerde durum biraz karışık. Olabilir belki.

Ama iphone 5 ise ara sürüm yok güncellerseniz en son 7.1 sürümüne geçmek zorundasınız. Tavsiyem 6.0.1 de jb yapın ve ios 6 nın ve Jb nin keyfini çıkarmaya devam edin.

7.1 e jb gelirse o zaman düşünürsünüz.

Cihazım 4s hocam.peki jb yi kaldırıp nasıl sıfırlarım cihazı ?

Cihazı itunes a bağlayıp restore edin. En son sürümü indirir ve cihaza yükler. Bu kadar

Ben en son sürüme geçmek istemiyorum ama hocam jb yi kaldırıp mevcut sürüm gitmeden sıfırlayamıyor muyuz ?

Tek çözüm son sürüme güncellemek mi ?

Daha Fazla Göster
  • Dediğim gibi A4 cihazlarda durum biraz karışık. Chip de açık olduğundan belki yapılabilir ama jb olmadan o da zor bence. Yani itunes üzerinden direk 6.1.3 yüklerim derseniz o imkansız ama jb ile farklı bir işlemle yapılıyor olabilir.

Ama ben tekrar size eğer ios 6 da kalmak istiyorsanız ( bende bunu öneririm ) versiyon çok da fark etmez. Bu sürümde kalın. Söylediğim şekilde restore ederseniz Jb nin olması da sorun yaratmaz.

Dediğim gibi A4 cihazlarda durum biraz karışık. Chip de açık olduğundan belki yapılabilir ama jb olmadan o da zor bence. Yani itunes üzerinden direk 6.1.3 yüklerim derseniz o imkansız ama jb ile farklı bir işlemle yapılıyor olabilir.

Ama ben tekrar size eğer ios 6 da kalmak istiyorsanız ( bende bunu öneririm ) versiyon çok da fark etmez. Bu sürümde kalın. Söylediğim şekilde restore ederseniz Jb nin olması da sorun yaratmaz.

Anladım hocam.ben 6 da kalmak istiyorum.Jb yi kaldırmamın sebebi cihazın iyice yavaslaması ve şarjın abartılı şekilde cabuk bitmesi.Hem hevesimi de aldım artık kaldırıp sıfırlamak istiyorum cihazımı.

İtunes a takıp restore dediğimde en üst sürüme mi güncelliyor direk ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !sTaNbLuE -- 18 Mart 2014; 13:23:33 >
    Evet. Itunes ile en son sürüme güncellersiniz. Ama bahsettiğim yöntemle restore ederseniz var olan sürümdeki en temiz haline gelir. Bence onu değerlendirin. iOS 7 pişman ettirebilir. Benden söylemesi

Orijinalden alıntı: osmanekmen

iLEX RAT adlı tweak işinizi görür hocam. ister restore edin aynı sürümde kalarak ister jailbreak i kaldırın sürümden size kalmış

Cydia dan hicbişey yapamıyoru hcam.Search den ara diyorum arama cıkmıyor bomboş ekran.

Cihazdan fabrika ayarına dön jb dahil hersey gider diyorlar.Doğru mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !sTaNbLuE -- 18 Mart 2014; 15:37:22 >

Orijinalden alıntı: Vic Rattlehead

Semi-Restore diye aratın google'dan, o şekilde yapın. Ayrıca cihaz jailbreak'li olsa bile tweak yüklemeyip cydia'yı açmadığınız sürece kasmaz-takılmaz.

Şöyle bişey okudum.

Google dan ipsw dosyası indirin , itunesa takın shift tusuna basın dosyayı secim direk sfırlanır cihaz ve jb gider.

Doğru mu bu yöntem ?

Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

quote:

Semi-Restore diye aratın google'dan, o şekilde yapın. Ayrıca cihaz jailbreak'li olsa bile tweak yüklemeyip cydia'yı açmadığınız sürece kasmaz-takılmaz.

Şöyle bişey okudum.

Google dan ipsw dosyası indirin , itunesa takın shift tusuna basın dosyayı secim direk sfırlanır cihaz ve jb gider.

Doğru mu bu yöntem ?

cydia da repoları sildiniz mi ?

Orijinalden alıntı: osmanekmen

quote:

Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

quote:

Şöyle bişey okudum.

Doğru mu bu yöntem ?

cydia da repoları sildiniz mi ?

Hayır duruyor.Ama uzun süredir ne zaman cydia ya girsem güncelleme yaptıgında sarı ve kırmızı renkli güncelleme hataları veriyor siyah ekranda.

Shift ipsw ile komple hersey sıfırlanır diyorlar.6.1.3 ya da istediğim ipsw dosya nette mevcuttur mutlaka.Herkes öyle söylüyor.Siz ne düşünüyorsunuz ?

• cydia dan mobilesubstrate adlı tweak i kaldır o zaman cydiadaki tüm tweakler silinir ondan sonra cydia yı çalıştırmayı dene bide

Tüm JB'li iPhone'larda aynı sürümde restore yapılabilir. (iLeX R.A.T tweaki ile)

Yani 4/4S/5/5C/5S 'de JB'i kaldırmak isteyen iOS 7.1 kullanmak zorunda. Bu cihazlara Shift+Restore ile iOS6/iOS5 kurmak isteseniz de hata verip size 7.1 kurmanızı söyleyecektir.

Kırmızı-sarı çıkan yazıları ss olarak bize gösterebilirseniz yardımcı olabiliriz

Orijinalden alıntı: WinchesteR.

iPhone 4/4S/5/5C/5S de aynı sürümde kalarak JB kaldırılamaz. Kaldırılırsa iTunes telefona son sürümü (7.1) yükler. iPhone 3GS ve altında sürüm düşürme oluyor diye biliyorum.

Tüm JB'li iPhone'larda aynı sürümde restore yapılabilir. (iLeX R.A.T tweaki ile)

Yani 4/4S/5/5C/5S 'de JB'i kaldırmak isteyen iOS 7.1 kullanmak zorunda. Bu cihazlara Shift+Restore ile iOS6/iOS5 kurmak isteseniz de hata verip size 7.1 kurmanızı söyleyecektir.

Kırmızı-sarı çıkan yazıları ss olarak bize gösterebilirseniz yardımcı olabiliriz

Şuan cok iyi anladım hıcam.Hata dediğim şu.

Hani cydia yı actıktan sonra otomatikmen paketler falan yüklerya siyah ekranda , işte yüklerken sarı renki ve kırmızı renkli error yazıları falan cıkıyor ve return cydia seceneği beliriyor altta.Tıklayıp cydia ya getiriyor seni.

Anlatabildim mi hocam ?

• !sTaNbLuE ! kullanıcısına yanıt
    O error yazılarında repo ismi yazıyorsa o repoyu kaldırmayı deneyin hocam. Büyük bir ihtimal olacaktır.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.