Şimdi Ara

Sürücü harfini değiştiremiyorum!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iyi günler. Benim açımdan çok büyük bir sorunum var. 1TB'lik Hard Diskim 2 ye bölük. 1. bölüm 100GB (sistem), 2. bölüm 900GB (depo) olarak ayarladım. Senelerdirde böyle kullanıyorum. Bugün gene her zaman yaptığım gibi sistem şiştiği için "C bölümüne (100gb)" format attım kurulum bitti PC açıldı ama ne göreyim 100GB'lik Xp'yi kurduğum C bölümüm D olmuş, depo olarak kullandığım 900GB'lik bölüm ise C olmuş. Hemen harfleri tekrar eski haline getirmek için "Bilgisayarım\sağ tuş\yönetten disk yönetimi kısmına girdim ve her 2 bölümde de sürücü harfini değiştir dediğimde "Windows sistemi biriminizin veya önyükleme biriminizin sürücü harfi değiştiremiyor." diye uyarı veriyor.

Format atarken diğer 250GB'lik samsung hard diskimde takılıydı (bu hard diskimede XP kurulu) bunların tüm nedenide bu sanırım. Bu hdd'yi çıkartmayı unuttum normalde hep çıkartıp format atardım.

İşin kötü tarafı 1TB'lik hard diskimin 900GB'lik kısmında 600GB'lik çok önemli dökümanlarım var ve bunları yedeklemem imkansız eski hale dönmek günlerimi alır. Şu anda 250GB'lik hard diskimden sisteme giriyorum ve 900GB'lik depomu bu sistemden "D" yapıyorum ama tekrar format atmak istediğimde "E yada D" diye gözüküyor. 100GB'lik sistemi kurduğum HDD'yi ise komple sildim ama hala 900GB'lik depom E yada D olarak gözüküyor. Diğer 2. HDD'yi çıkartıp öyle format attım ama bunu en başta yapacaktım bişey değişmeyi.

Partition magic gibi 3. parti yazılımları önermeyin onlar soruna yol açıyor. Regedit kaydı ile harfları değiştirip yapmaya çalıştım bu seferde sistem açılmadı.

Çok zor durumdayım ve bu sorunu kocaman HDD'yi yedekleme yapmaya uğraşmadan çözmek üstiyorum.

900GB'lik depo bölümünün içi (sistemi diğer HDD ile başlattığım için D olarak gözüküyor ama yalan)
    ve "Boot.bak" dosyasını felan sildim gene olmadı.

Sürücü harfini değiştiremiyorum!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 30 Haziran 2011; 16:31:00 >

Intel® Core 2 Quad Q9400 (OC 3.5Ghz) / Gigabyte GA-EP45T-UD3R / Corsair Vengeance 8GB (4x2GB) (OC 1.75Ghz) / Akasa Venom İşlemci Soğutucu / Gigabyte Nvidia Geforce GTX 460 / Corsair CX600 / WD 1 TB Caviar Black / LG Super Multi DVD-RW / Cooler Master Kesik Yan Kapak, Şeffaf Pleksi Kaplama Mavi Şerid Ledli Kasa / Samsung SyncMaster 920N Black 19" LCD / LOGITECH X-540 70W 5 1 Hoparlör / HP C3180 Yazıcı

• c sürücüsü format dışında değiştirilemez. yapman gereken yedek alacaksın yeniden format atacaksın başta da c ve d yi belirleyeceksin.
  • Bunu zaten biliyorum kardeşim konuda da belirttiğim gibi amacım o kadar dosyanın yedeği ile uğraşmadan bu sorunu çözmek. XP bu kadar sabıtamaz herhalde bi yolu yokmu yani? En son yapacağım şey yedek ve format. Zaten 600GB'lik bi yedek son nokta yani!
    Intel® Core 2 Quad Q9400 (OC 3.5Ghz) / Gigabyte GA-EP45T-UD3R / Corsair Vengeance 8GB (4x2GB) (OC 1.75Ghz) / Akasa Venom İşlemci Soğutucu / Gigabyte Nvidia Geforce GTX 460 / Corsair CX600 / WD 1 TB Caviar Black / LG Super Multi DVD-RW / Cooler Master Kesik Yan Kapak, Şeffaf Pleksi Kaplama Mavi Şerid Ledli Kasa / Samsung SyncMaster 920N Black 19" LCD / LOGITECH X-540 70W 5 1 Hoparlör / HP C3180 Yazıcı
  • dediğim gibi kardeş değiştirilemez çünkü sistem c ye kurulmuş ve bütün dosyalar ona göre ayarlanmış. ancak format dışında olmaz
  • Sistem 100GB'lik ve D olarak gözüken bölümde kurulu. 900GB'lik asıl depom ise C olarak gözüküyor. Yani harfler dışında değişen bişey yok sistem gene 100GB'likde kurulu, depom ise 900GB'lik. Buna rağmen 900GB'lik depomun harfini değiştiremiyorum yani zaten harfi D yapamam çünki 100GB'lik sistem bölümüde D olarak gözüküyor ama farklı bi harfte yapamıyorum bunada izin vermiyor.
  • Acronis Disk Director değiştirebiliyor diye biliyorum.Ama xp de çalışıyor mu bilmiyorum vista da denemiştim.
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.