Şimdi Ara

surround ses

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar...
    Benim bir minton dvd/dvix playerım var.5+1'de bir ses sistemim var.Ben bu sistemimden surround ses almak istiyorum.Dvd playerdan çıkan front left-right, surround left-right ve subwoofer çıkışlarını anfiye doğru bağladım.Anfi'deki çıkışlarıda hoparlörlere doğru bir şekilde bağladım.Ve 5+1 ses desteklediğini bildiğim u-571 filmini taktım.Filmi izlerken surround left-right (arka sol-sağ) hoparlörleri kulağıma yaklaştırdım ve dinlemeye başladım.Filmde insanlar yemek yerken tabaklar bir sağa bir sola sallanıyordu.Kulağıma yaklaştırdığım hoparlörlerde ise birinden farklı birinden farklı ses geliyordu.Yani bu olay surround'a bir örnek midir? Değil ise nasıl yapabileceğimi açıklar mısınız?
    İyi çalışmalar....



  • örnektir de bak şöyle bişey var.o film şansına 5+1 ses destekliymiş.kimi filmler oluyo desteklemiyo.mesela dvix ler desteklemez.o zaman da her kolondan aynı ses gelicek hoparlöre suç atmayasın:D
  • Merhaba;
    Öncelikle anlattığın kadarıyla dvd playerında analog 5.1 ses çıkışı var ve bunları dvd playerın analog ses girişleri bağlanabilecek bir amfiye olması gerektiği gibi (center nedense yok) bağlamışsın.Hoparlörlerden duyduğun farklı sesler (efektler) dediğin gibi surround sestir.Amfinin 5.1 çıkışı olduğuna göre en azından Dolby Digital 5.1 surround ses dinleyebilirsin. DD5.1 ses dinlenebildiğini gösteren amfi üzerinde bir ışık, ışıklı logo olmalı. Bu aktif olduğunda amfinin 5.1 ses modunun aktif olduğunu görebilirsin.
    Center hoparlörü bağlamayı ihmal etmemelisin.Çünkü, özellikle insan sesleri, konuşmalar 5.1 sistemde center hoparlörden en iyi duyulabilir.
    Kullandığın amfinin marka ve modelini yazabilirmisin? Belkide kullandığın amfi 4.1 dir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.