Şimdi Ara

Suriyeli gençlerin Türkiye aleyhine sözleri tepki çekti: Biz mi dedik bizi kurtarın diye?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Edirne Pazarkule'de Yunanistan'a geçmek için bekleyen Suriyeli gençlerin sözleri sosyal medyada tepki çekti. İsimleri Muhammed ve Ali olan gençler "Türkler, bizi değil kendilerini kurtarmak için Suriye'ye girdi. Sanki biz size 'Gidin bizi kurtarın dedik" diye konuştular.

Türkiye'nin Avrupa'ya gitmek isteyen mültecileri durdurmama kararının ardından Pazarkule Sınır Kapısı'na giden Suriyelilerden bazılarının sözleri tepki topladı. İki genç "Siz, bizi değil kendinizi kurtarmak için Suriye'ye girdiniz" dediler.

İdlib'de 34 askerimizin şehit edilmesinin ardından Türkiye, ülkede bulunan başta Suriyeliler olmak üzere mültecilerin Avrupa'ya gitmesini engellememe kararı aldı. Bu karar sonrası mülteciler, başta Edirne'deki Pazarkule Sınır Kapısı olmak üzere Yunanistan'a geçebilecekleri yerlere akın etti.

"SANKİ BİZ SİZE 'SURİYE'YE GİRİN' DEDİK"
    BBC Türkçe'nin Pazarkule Sınır Kapısı'ndaki göçmenlerle yaptığı röportajda isimleri Muhammed ve Ali olan iki genç Türkiye'yi eleştirerek "Burada Suriyeli göremiyorum, herkes yabancı. Suriyeliler yüzde 25 kadar geri kalanlar Afgan. Biz buraya okumak için geldik. Okumadık, hiçbir şey kazanmadık. 8 yıldır Türkiye'de yaşıyoruz, hiçbir şey yapmadık. Bizim arkadaşlarımız Avrupa'da yaşıyor. Hepsi üniversiteden mezun oldu ama biz hiçbir şey kazanmadık. Orada İngilizce de öğretmişler hem yaşamak da kolay. Burada hem çalışmak hem yaşamak zor. Millet bize "Bizim askerlerimiz Suriye'de ölüyor, siz ne yapıyorsunuz" diyor. Sanki biz size dedik "Gidin bizim yerimizi kurtarın" Siz bizi kurtarmaya değil, sınırınızı kurtarmaya gittiniz. Bizi düşünmediniz, kendinizi düşündünüz" diye konuştu.

https://www.haberler.com/suriyeli-genclerin-turkiye-aleyhine-sozleri-tepki-12972241-haberi/

• size dedik, araptan dost ayıdan post olmaz

rusya gibi ayıdanda post olmaz ama dinleyen kim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçek suriyeliler bunlar değil
    Gerçek araplık bu değil
    Gerçek islam kardeşliği bu değil
    Gerçek jahagsfyatsg

• Bunlara aciyan anasina babasina vatanina acimaz. Hain kopekler. Akepenin eseri vurur duysun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • "SANKİ BİZ SİZE 'SURİYE'YE GİRİN' DEDİK"

BBC Türkçe'nin Pazarkule Sınır Kapısı'ndaki göçmenlerle yaptığı röportajda isimleri Muhammed ve Ali olan iki genç Türkiye'yi eleştirerek "Burada Suriyeli göremiyorum, herkes yabancı. Suriyeliler yüzde 25 kadar geri kalanlar Afgan. Biz buraya okumak için geldik. Okumadık, hiçbir şey kazanmadık. 8 yıldır Türkiye'de yaşıyoruz, hiçbir şey yapmadık. Bizim arkadaşlarımız Avrupa'da yaşıyor. Hepsi üniversiteden mezun oldu ama biz hiçbir şey kazanmadık. Orada İngilizce de öğretmişler hem yaşamak da kolay. Burada hem çalışmak hem yaşamak zor. Millet bize "Bizim askerlerimiz Suriye'de ölüyor, siz ne yapıyorsunuz" diyor. Sanki biz size dedik "Gidin bizim yerimizi kurtarın" Siz bizi kurtarmaya değil, sınırınızı kurtarmaya gittiniz. Bizi düşünmediniz, kendinizi düşündünüz" diye konuştu.

Evet suç bizde, sınırdan içeri aldık ama diğer sınır kapılarını kapattık bu açıdan yerden göğe kadar haklılar o yüzden de bizleri suçluyorlar bize ne elin avrupalısından, neden kapattık ki sınırları bırakacaktık direk geçeceklerdi avrupaya avrupa boka batacaktı ama biz ne yaptık anlaşma yaptık ordan gelecek 3 - 5 milyon euro için sınır kapılarını kapattık yanlış yaptık, ama ne olursa olsun yıllarca suriyelilere elimizden geldiğince yardım ettik iş verdik aş verdik barınacak yer verdik işte bu yüzden sağolsun Türkiye ve Türk halkı bize yardım ettiler demeleri gerekirken bu şekilde konuşmaları hoş olmamış.

• Herifler haklı. Acı ama...

• Haklı sayılır.. AKP El-Nusra'cılarla yeni Suriye kurmak istedi ve bu sığınmacıları ilerde kullanmak için besledi ama AKP El-Nusra ile istediğini beceremedi .9 yıl sonunda sığınmacılar için ne geri döndüklerinde bir devletleri vardı ne de onlardan

birçoğunun gitmek istediği batıya göç kapısı açıktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 2 Mart 2020; 18:50:43 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • olay var olay.
    bu suriyeliler bizimkilerden daha delikanlı çıktı ya.(sosyal medyadakilerden bahsediyorum)
  • Söylediklerinin hemen hepsi doğru ama nankörlük diz boyu. Yine söylüyorum yine söylüyorum benim verdiğim vergiden bunlara bir kuruş geçtiyse zehir zıkkım olsun.
  • Ahahaa. Biz suriyeye girdik diye Türkiyeye kaçmak zorunda değilsin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Biz girdiysek sen de gelmeseydin. Git Şam'da oku. Ülkenin yıkılmasını İngiltere'ye kaçmak için fırsat bilmiş tam şerefsiz. Bunu keşke geldiği çöle göndersek.
  • Siz gercek suriyeli gormemissiniz heralde. Cebinde 5 kurus olmayan fakirlikten heryeri kokan.
    Adanada yuregirde eczaneye gelen suriyelilerin nasil olduklarini sadece ben biliyorum heralde. Bir pire icin yorgan yakmanin alemi yok. Adamlar fakir ac. Ben de diyorum gitsinler ama yaziktir %10luk zengin kesimi bir de bu konuya neden olan vefasizlar harici.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.