Şimdi Ara

Suriyede öso son 2 günde büyük bir ilerleme kaydetti ! ÖSO Halebin sehir merkezine girdi ! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
1
Favori
6.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Trump'ın iç politika tutumu ile dış politika tutumu farklı. Geçen dönemdeki başkanlığında Suriye'den asker çekecekti ne çabuk unuttun Türkiye bayram etmişti tüm kanallar son dakika geçmişti. Trump yayılmacı bir Abd istemiyor

• Novagate N kullanıcısına yanıt

trump tamamen siyonizme oynuycak inançları o kıbleleri aynı farklı değil,lafla o gelsin görücen bunak bidonu mumla arıycağımızdan ben adım gibi eminim.

Iyide Suriye ve Irak petrolünü de bırakmak istemez bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Colda kullanıcısına yanıt

Biz bıraktıysak o da bırakamaz mı?

• Burnumuzun dibinde bir sürü destabilize ülke..

• Muhalifler Halepte alışverişi TL ile yapıyorlar.

82 Halep inşallah

Bizim bırakma sebebimiz ordunun başında olan Alman generalin cephe hattını yanlış yöne yerleştirmesi idi.

Belki Tayvan tarafı karışırsa buralardan vazgeçebilir geçici olarak ama ben şahsen Tayvan konusunun çin ile danışıklı dövüş olduğuna inanıyorum.

Çünkü ne zaman ortalık karışsa elektronik ürün talebine ve fiyatlarına yansıyor ve bu artıştan en çok faydalananlar bu üç ülke.

• Bilincli..kendi kendine attigin gol..biz uydurmuyoruz sunniler sürekli terör orgutleri uretiyor.1milyardan fazla sunnj var.dunyaya islam yayma gibi terostce bir hedefle ele gecirdihj cografyalari kaosa surjkluyor.ha bide nerde kahoece alcaksa saldiri ve fitne varsa ardjnda sunniler cikiyor.ortak dusman yoksa 2 sunni bile birbiri ile anlasamiyor..

Bahriye ucok turan dursun salman rusdi vs binlercesi sunnilerin hos gorusunu tecrube edindiler.sunnilere sorsan helsink iran yapti.gercek islamjn gercek temsilcisi sunnilerdir.yalan sahtekarlik hainlik iftira...

En belirgjn ozellikleri her halti yerler ama her daim magdurlardir..

Elestirilere cevap vermek tarzlarida ya ifita ya suikast..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 1 Aralık 2024; 0:3:19 >
  • RTE ekonomiyi toparlar 2028’de Halep’e konvoyla girip cuma namazı kılar %55le yine seçilir gibime geliyor

• Sonic.Storm kullanıcısına yanıt

dini tartışmaya girmmek istemiyorum forum başlığı uygun değil. islam tarihini araştır zaten kendin yanıldığını göreceksin. ama önce ilkelerini belirle masum ne demek terör ne demek saldırı ne demek savunma nedemek vs

• mustf9 kullanıcısına yanıt

İsrail olabilir Mıntıka temizliği yaptırıyor.....!!!!!

• İslam tarihini bilerek, okuyarak iman etmiş bi insanım ben. Aileden gelen kültürel Müslümanlık değil benimki. İsrailin, ABD'nin yaptıklarına, İtalyanların, Fransızların Kuzey Afrika'da, Orta Doğu'da yaptıkları katliamlara terör dememek için bu kadar takla atmaya gerek yok. Basit ve net bi soru sordum. Demek birileri biraz daha cesaret edebilse 1.dünya savaşı ve Milli Mücadeledeki atalarımıza da açık açık "terörist" diyecek bu ülkede.

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

ABD dış politikasını başkanların değil derin ABD'nin belirlediğini özellikle Obama ve Arap Baharı sürecinde çok net gördüm ben. Liberal demokratların desteklediği Arap Baharı süreci baktılar yeni bi Osmanlı doğuracak. O noktada devreye girip 180 derece politika değişikliğiyle baharı kışa çevirdiler. Hiç unutmuyorum bi tane cumhuriyetçi parlamenter, adı Ohmert mi Olmert mi neydi, çıkıp "Obamaya yeni ve devasa bir Osmanlı imparatorluğu doğuşuna sebep olduğu için teşekkür ederiz" içerikli bi konuşma yapmıştı. Bizim medyada da hiç yer bulduğuna denk gelmedim ama önemli bi zihniyet itirafıydı o konuşma.

O dönem Erdoğan rüzgarı esiyordu O.Doğu ve K.Afrika'da. 2009 Davos olayının da büyük etkisi olmuştu. Arap Baharında halklar Erdoğan posterleriyle, Türkiye bayraklarıyla eylem yapıyordu. Suriye'deki olayların başlangıcı da böyleydi. İlk gösterilerde hep Erdoğan, Türkiye sloganları atılıyordu. Yeşilli Suriye bayrağı ve Türkiye bayrağı birlikte kullanılıyordu her yerde. Türkiye rol modelinde demokratik rejimlere geçmeleri için çok iyi fırsattı. Osmanlı'nın dağılmasından sonra kukla diktatör rejimlerle bastırılmış ses açığa çıktı resmen. Üzerinden 100 yıl geçmiş sonuçta, kimsenin tahmin ettiği bi manzara olduğunu düşünmüyorum. Türkiye odaklı olmasını biz bile beklemezken ABD'liler hiç beklemez. Süreç liberalleşmeden çok Osmanlı tarzı birliğe evrilir gibi görüntü verince dengeler bir anda değişti.

* Buldum. 2012 yılından. Özetle Arap Baharı'nın İsrail'i savunmasız hale getirip tehlikeye attığından, Obamanın bu süreçle yeni Osmanlılının çıkışına sebep olduğundan bahsediyor. Adamlar halen Osmanlı korkusuyla politika geliştiriyor. Bizim saf insanımız da "Arap Baharı İsrail içindi" demeye devam etsin :) Saf kelimesi hafif kalır gerçi. Böyle düz mantık toplumlara semer vuran çok olur. Hakediyoruz..

youtube
    Speaking on the House floor, Rep. Louie Gohmert says President Obama's policies are causing a new "Ottoman Empire."
    https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=OJK7QE9YdfQ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonic.Storm -- 1 Aralık 2024; 2:0:40 >

• Esadı abd devirmek istedi önce işi birilerine verdiler beceremedi. Şimdi israil fırsattan istifade şu işi ben yapayım ki diğer konuda abd bana yardım etsin dedi ve onu yapıyor gibiler.

• O kazma 3 5sene evvel duygusal inkarciydi yontup mantiksal inkarciya evrildik.allah bizi kahretsiz.allah dese ki ben din min yollamadim.bu gene inanmaz.. 

O sizlersiniz, İngilizler İtalyanlar sizi öyle yapmış...

Zaman böyle yapıyor sanki Türkler Osmanlılar anlatılıyor tekrar okur musunuz? Nasıl mükemmel bir Muz Cumhuriyeti özeti bu...

"Biz asker ırkıyız kardeş" deseniz tam olur, zaten bunun utancı yeter nesillerinize şelale süt vizyon...

Sizin gibilerine ampul gibi muz tutsalar yeter erkeğine de kadınına da...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Böyle bir hikayeyi nasıl yazıp inandın şaşkınım.

Arapalr kendi aralarında dahi birlik değiller nerede kaldı Osmanlı birliği. Biraz mantık biraz öngörü. Erdoğan rol model çünkü başında olduğu devlet laik ve Demokratik bir devlet. Adamların derdi bu işte laik ve Demokratik bir yönetim istiyorlar. Sebep Erdoğan değil Türkiyenin rol olması.

Dolar 3 lira olur mu?

Cihat terorizm mıdır dedin. Şimdi benim amerika fransaya terorizm yapmadıklarını söylediğimi söylüyorsun. Sonra da yetmiyor milli mücadele terörist denecek diyerek ortayı karıştırıyorsun. Önce dürüst tartışma yapmaktan kaçma.

Çok mu merak ediyorsun. Güçlü devlet zayıf güce terörist derse o güç terörist olur. Mesela milli mücadelede Ankara hükumeti zayıf kalsa İstanbul hükumeti baskın gelseydi Ankara hükumeti eşkıya denilecek ve hapse atılacaktır bu kadar basittir. Bunu kavramak anlamak güç mü.

Mesela Hitler galip gelseydi şimdi dünyanın en iyi en süper lideri olarak anılacaktı.bunu kavraman zor mu?

Fatih İstanbula girip alamasa muslumanlar daha sonra da alamamış olsa İstanbul Hristiyan kalsa tarih Kitaplarında 3 5 işgalci güç eşkıya İstanbulu almaya çalıştı beceremedi diye yazacaktı.

Örnekleri yüz kez daha geliştirebilirsin. Feto 17-25 i yapmasa cenazesi türkiyede milyonlar toplanıp toprağa konulacakti. Yeter mi.

Şimdi kim terörist. Sana diyorum ki terörist ne demek bunu açıkla ki ben de sana cihat etmek terorizm mi değil mi diyeyim

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.