Şimdi Ara

Sürekli Yorgun Olmanızın Sebebi VE ÇÖZÜMLERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
2
Favori
123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • https://www.kaptanyaziyor.com/surekli-yorgun-hissediyorum-kesin-cozum/ Adresinden alıntıdır.

    “Sürekli yorgun hissediyorum”cular. Gelin bu yazımızı size ayırdık. Yaşamda sürekli koşuşturmacanın arasında elbette çoğu kişi bu sorundan yakınıyor.
    -Sürekli yorgun hissediyorum,
    -Bir şey yapmak istemiyorum,
    -Kılımı kıpırdatmaya halim yok,
    -Gelip bana bir şey yapsalar ses çıkartmayacağım vb.

    Eğer “Oturarak bir şeyler yapılmayacağı, başarılamayacağı zihniyetine” sahipseniz tebrikler sorun biyolojik. 2.5 sene araştırıp, kendimi denek tahtasına çevirip buldum bu cevapları. Kopyala yapıştır değil yani. %99 İŞE YARAYACAK! BELKİ KÖKTEN ÇÖZMEYECEK AMA GENE DE İŞE YARAYACAK! Gerek biyolojik gerek psikolojik sorunun çözümü de burada: (ÖNEM SIRALI MADDELER; sonuncuyu saymazsak)

    Sürekli Yorgun Hissediyorum Demenizin Sebepleri
    Hava Kirliliği Sonucu: OKSİJENSİZLİK
    * 2.5 yılın sonunda öğrendim ki; sahiden sürekli yorgun hissediyorum dememizin en önemli sebep buymuş. Havada var olan oksijeni kullanamadığımız için enerjisiz düşüyormuşuz. (Oksijenli solunum oksijensize göre 16 kat fazla enerji verir)

    *Şehirlerin havası rezalet ötesi pis. Öyle böyle değil yani. Dışarı çıkın hemen burnunuz akmaya ve ardından tıkanmaya başlayacaktır.

    *Ayrıca oksijensizlik kanserin temel sebebiymiş. Bunu bulan adam NOBEL ÖDÜLÜNÜ ALDI: (yani kanser vücudun kendini ayakta tutup enerji üretmek için yaptığı bir savunma algoritmasıymış)

    Çözümü:
    Gidin aktara mentol alın. (Ben 10 gram aldım, zira kilosu 500 lira şuan). Sonra işiniz biter bitmez çöpe atacağınız bir leğen bulun. 1.5 litre sıcak suyu kaynatın, leğene dökün. Mentol’ü çözün içinde. Sonra bu mentollü suyu ağzı kapalı kalacak bir şeye aktarın. Mesela şu tarz bir şeye:

    Zaten dakikasında enerjik hissedeceksiniz, garanti ederim. Fazla solumayın zehirlenirsiniz aman dikkat! Sonra günde 1-2 kez peçeteye sıkar koklarsınız. Ortama sıkmayın; leke bırakıyor çünkü. “Sürekli yorgun hissediyorum” deme sıklığınız azalacak merak etmeyin.

    Sürekli Yorgun Hissediyorum Demenizin Diğer Sebebi: Hormonal Bozukluk
    *Beyler bu kısım özellikle sizi ilgilendiriyor. Pek çok sebeple testesteron seviyeleriniz yerlerde sürünüyor olabilir. Ki çoğu erkeğin günümüzde yerlerde sürünüyor sağlıksız yaşamdan dolayı zaten.
    *Testesteron sadece cinsellik hormonu değildir bu arada, HAYATTAKİ BAŞARINIZDAN KARAKTERİNİZE VE HATTA SOSYAL İLİŞKİLERİNİZE kadar her şeyinizi etkiler.
    *Düşük testesteronlu bireyler mücadeleci değildir, daha çekingendir. Hırslı değildir!

    Nasıl Anlarım: Go to the doctor ve kan testi yaptır.

    Çözümü:
    -Ağır Bir Spor (özellikle bacak kasları çalışacak),
    -Kırmızı Et Tüketimi,
    -Doğal Tavuk Tüketimi, (marketlerde dikkat edin tavuk yazmaz piliç yazar)
    -D3 Vitamini Tüketimi,
    -Rekabetli Bir Şeyi Kazanmak vb.

    Vitamin & Mineral Eksikliği
    *Konsantrasyon eksikliği, “bunu anlarken beynim yanıyor yeaaa” larınızın sebebi genellikle budur.
    *En önemli vitaminler B12 ve D vitaminleridir.

    Nasıl Anlarım: Go to the doctor ve kan testi yaptır.

    Çözümü:
    Direk marka vereceğim, yıllardır araştırıyorum pek çok hapta doğru dürüst emilim olmuyor (hacim arttırıcılar vs. yüzünden), markalar şunlar:
    -Supradyn all day SUDA ERİYEN TABLET
    -Ocean D3 SIVI vitamin
    -Solgar B12 AĞIZDA ERİYEN TABLET

    Ne lazımsa seçersiniz, supradynde ikisinden de var haberiniz olsun. D vitaminin depo edilip, B12nin edilmediğini ve bu sebeple her gün b12 almanız gerektiğini belirtelim. B12 bizim kültürümüzde sadece kırmızı ette var, onu da belirteyim.

    Meraklısına bir bilgi daha vereyim; son 100 yılda GDO ve tarım ilaçları yüzünden bitkilerdeki vitamin ve mineraller %50’nin üzerinde azaldı. Doğal yoldan karşılamak artık çok zor! (mesela ABD’de bir elma son 100 yılda %85 besleyiciliğini kaybetmiş)

    Sürekli Yorgun Hissediyorum Demenizin Önemli Bir Diğer Sebebi: Ağır Metaller
    -Vücudunuzda işleri yapan birimler bulunur. Enzimler! Siz fabrikasınız ve enzimlerde işçiler. Şimdi ne alaka diyeceksiniz, enzimlerin de şoförleri var. MİNERAL VE VİTAMİNLER!
    -Sadede geliyorum, ALÜMİNYUM gibi ağır metaller (bkz: alüminyum folyo kullanımı) sizi adım adım zombiye çevirir. Enzimler AĞIR METALLERDE YAVAŞ ÇALIŞIR! ALTIN VE PLATİNDE EN HIZLI ÇALIŞIR!
    -İlginç bir bilgi de vereyim meraklısına; iklim mühendisliği çalışmaları yüzünden yağmur suyumuz alüminyum kaynıyor. Bu da aptallık demek! TIPKI FLÖRÜRÜN APTALLAŞTIRMASI GİBİ! Sonra niye sürekli yorgun hissediyorum?
    -Bu arada diş macunu kullanmayın, kendi macununuzu yapın (internette var) veya en temizi misvak kullanın!

    Çözüm:
    -Alüminyum içeren her şeye elveda demek
    -Su arıtıcısı
    -Kendi yapımınız diş macununu veya misvak
    -Ağır metal detoksu (sürekli yorgun hissediyorum konusuna o yazıda da değindik): (Ağır Metal Detoksu Hakkında İnternette Bulabileceğiniz En Detaylı Rehber)

    Sağlıksız Beslenme
    *%90’ımız sağlıksız besleniyor. Şeker, abartılı ekmek tüketimi (keşke tüketmesek), meşrubat tüketimi, fast food (kebaplar hariç) vs. Araştırır bulursunuz tam listeyi.

    *Canan Karatay MAAALESEF Kİ HAKLI! Ekmek vs. tüketince kan şekerimiz aniden artıyor, 20 dakika sonra lak diye düşüyor. Ve aptal gibi hissediyoruz. Yorgun hissediyoruz!

    Çözüm:
    -Canan Karatay ne demiş, neleri yapabilecek güçtesin bir araştır.
    -Glutemik Endeksi Düşük Karbonhidratlar Tüket
    -Hazır Gıda Alma veya Az Tüket (abur cubur, meşrubat vs.)
    -Öğlen yemeği sonrası 5 damla D3 vitamini alınca bende bu yorgunluk o günlerde olmuyordu. Ama 5 damla önerilen dozun üstünde ve 3-5 gün bunun yapımı sonrası ZEHİRLENİRSİNİZ HA!

    Yanlış Saatlerde Uyku
    *22:00 – 02:00 arası uyumaya bak! O saatlerde vücut ismini hatırlamadığım bir hormon salgılıyor ve baam ertesi gün saat olarak önceye göre daha az uyusan bile DAHA DİNÇ oluyorsun! Bir kaç gün düzgün uyu “sürekli yorgun hissediyorum” deme oranınız azalacak, sahiden bak!

    Çözüm:
    -Denemesi bedava ama 3 gün üst üste deneyin!

    En Sıkıntılı Kitle: Psikolojik Vakalar (Hiçbir Sorunu Olmayıp Sürekli Yorgun Hissediyorum Diyenler)
    “Ben bir şey yapamam ki ya”
    “Ben bir aptalım yhaa”
    “Çalışmadan para kazansam”
    “Ben bir şey yapmadan her şeyi elde edeyim, neden çünkü sürekli yorgun hissediyorum”
    “Çalışmadan başarılı olsam”
    “Kılımı kıpırdatmaya halim yok!”
    “Sürekli yorgun hissediyorum”
    “Son gün hallederiz aga Türk işi”
    “Ben aptalım ve eziğim”
    “Benim kafam almıyor PES EDİYORUM”

    Bu tarz ifadeleri yaşam tarzı haline getiren ve SÜREKLİ BAHANE BULUP ERTELEYEN DİSİPLİNDEN ACİZ MORONLARI KASTEDİYORUM! Sürekli yorgun hissediyorum diye bahane bulmayın! Genellikle aileleri tarafından bir dediği iki edilmediği için bu hale gelmişlerdir. (bkz: doğru çocuk eğitiminin önemi)

    Çözümü: Oturup bir yerini büyütmekle bir halt yiyemeyeceğini anlayıp, çevresindekilerin başarısını acı içinde kıvranarak izlerken; bunları idrak edeceğin güne kadar bekle evlat! Vizyonsuzluğun en etkili tedavisi bu çünkü! “Sürekli yorgun hissediyorum” deme sıklığınız dibe vuracak merak etmeyin.

    Yorum, öneri, deneyenlerin memnuniyeti ve sorularınıza da açığım bu arada… Sürekli yorgun hissediyorum deyip bunları uygulayanların dönüşlerini bekliyorum 🙂 (Altta yorumlar kısmı var)

    Bu arada Ağır Metal Detoksu yazımızda da sürekli yorgun hissediyorum sorununuza çözüm olabilecek şeyler sunduk. Ayrıca İnternet’te de değişik çözüm önerileri var bu arada.
    https://www.kaptanyaziyor.com adresinden alıntıdır.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.