Şimdi Ara

Şeffaf Plak Tedavisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
7.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Çalışma hayatı ve yaşımdan dolayı dişlerimdeki çapraşıklık için tel tedavisini düşünmemiştim. Son zamanlarda popüler olmaya başlayan şeffaf plaklar üzerine birkaç diş hekimiyle görüştüm.


    Orthero için 12k, invisalign içinse 18k fiyat verildi. Orthero (yerli üretim), invisalign (yurt dışı, bu alanda öncü firma)


    Açıkcası fiyat konusundan dolayı ve diş hekiminin belirttiğine göre benzer malzemeler kullanıldığından Orthero'ya biraz daha yakın hissediyordum, bununla birlikte internette invisalign kadar bu uygulamanın uygulandığı örnekler bulmak oldukça güç. Genellikle orthero'nun reklamlarına erişebildim. Şikayetvar sitesinde de bazı yorumlara denk geldim ve kararımı bu yüzden veremiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Electro_Magnetic -- 23 Mart 2021; 14:31:10 >



  • Bugün invisalign uygulayıcı bir ortodonti uzmanı ile görüştüm. Kendisini invisalign sitesinden buldum daha önceki hekime araştırmadan gitmiştim. (https://www.invisalign.com.tr/find-a-practitioner) kendi ilinizde bulunan hekimleri bu site üzerinden bulabilirsiniz.


    Hekim tercihimde invisalign sitesinde belirtilen "gold" (son 12 ayda 21-40 vaka tedavi etmiş) ve üstü hekimleri tercih ettim. Aralarında muayenesi ücretli olanlar vardı, onları eledim. Açıkçası işlem yapmayıp sadece invisalign fiyat teklifi için ücret isteyen hekimler en baştan bana samimi gelmiyorlar.


    Bulduğum hekimlerden ilk belirlediğim hekime muayene oldum. Kendisinin güler yüzlü, pozitif enerjili olması ve özellikle kliniğinin gerçekten çok temiz olması beni etkiledi diyebilirim. Zira ortodonti tedavilerinde neticede min. 1 yıl her ay görüseceğim bir insan, pozitif olması da önemli bir kriter benim için.


    Gelelim fiyat konusuna, hekimin belirttiğine göre invisalign artık plak sayısına göre tedavi paketleri sunuyor böylece daha ekonomik tedaviler müşterilere sunulabiliyormuş:


    Lite paket 14 plağa kadar (her plağın 2 haftada bir değişeceğini varsayarsak yaklaşık 7 aylık bir tedavi için) --> 12k


    Moderate paket 20 plağa kadar ( yaklaşık 10 aylık bir tedavi) --> 14k


    Yukarıdaki iki paket için teklif aldım. Hangi paket ile tedavi olacağım gelecek analiz sonucuna göre belli olacakmış. Ama bunun bir üstü olan comprehensive (> 20 plaklar için) pakete gerek kalmayacak denildi.


    Tedavideki bazı hususlar ise:


    • Tedavi bittikten sonra retainer (dişlerin arkasına yapıştırılan ince sabitleyici bir tel) kullanılıyor, bunun ne kadar kullanılacağını hekim belirliyor. Muhtemelen çook uzun süre kullanılacak. Retainer'lar diş teli ile de tedavi olsanız kullanılması gerekliymiş.
    • IPR (Interproximal reduction) denilen bazı dişlerin arasının 0.1-0.4 mm civarlarında ve diş minesine zarar vermeyecek şekilde törpülenmesi gerekli olabiliyormuş. Hekimin belirttiğine göre hangi dişlere ne oranda törpü yapılacağı invisalign'dan gelecek olan tedavi önerisinde görülebilecekmiş.



    Yukarıdaki işlemlerin birçok vakada standart olduğunu ve dişlerime zarar verilmeyeceğini düşünerek invisalign tedavisi olmayı kabul ettim. Bugün iTero cihazı ile dişlerimin yapısı 3D olarak dijital ortama aktarıldı ve invisalign'a analize gönderildi. 2 hafta içinde tedavi önerisi gelecekmiş. Kabul ettikten sonra da en geç 1 ay içinde plaklar gelir denildi. Hayırlısı...





  • Şeffaf plaklar ile dişler sorunsuz biçimde düzeliyor. Detaylı bilgi https://drsertac.com/orthero// alabilirsiniz.

  • Doktorumla 20 plaklık moderate paket ile tedaviyi bugün planladık. Yaklaşık 2 hafta sonra ilk plaklarım gelecektir.

  • İlk plaklarım bugün takıldı. Günlük 22 saat plakları takmam gerekiyormuş, ortalama 15 günde bir yeni plaklara geçeceğim. Bugün 2-3 dişe IPR işlemi uygulandı. Şuan için ağrı veya herhangi bir rahatsızlık yok. Sadece konuşmada hafif bir pelteklesme hissediyorum, alışma sürecinde normal sanırım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Electro_Magnetic

    İlk plaklarım bugün takıldı. Günlük 22 saat plakları takmam gerekiyormuş, ortalama 15 günde bir yeni plaklara geçeceğim. Bugün 2-3 dişe IPR işlemi uygulandı. Şuan için ağrı veya herhangi bir rahatsızlık yok. Sadece konuşmada hafif bir pelteklesme hissediyorum, alışma sürecinde normal sanırım.

    merhaba tedaviniz nasıl gidiyor. bende 1 aydır araştırıyorum kafam allak bullak oldu.

    bana yaklaşık 40 plaklık bir tedavi olacağı söylendi. en üst paketmiş araştırırken karar veremediğimden dolayı birde zam geldi dediler 1 temmuzda. dahada pahalandı.

    Siz hangi hekime gittiniz?

    Benim gittigim hekimlerden birisi 25 bin dedi diğer ikisi 20-22 bin civarı dedi. bir hekim haziranda 18 bin demişti şimdi oda 21 dedi.

    Yarın birde nişantaşında hekime gidecegim.

    sizin hekiminiz nerede acaba?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba, ben istanbul dışında bir hekime gidiyorum. Kurdaki artışa bağlı olarak zam yapıyorlardır. 40 plaklık maksimum paketi kullanacak kadar dişler çapraşıksa yapacak birsey kalmıyor. Ben moderate paket kullanıyorum (20 plaklık), haliyle biraz daha uygun oldu. Her plak 2 hafta kullanıldığından eğer düzenli kullanırsam, bir sorun çıkmazsa tüm tedavi 40 hafta sürecek. 40 plak da nerden baksanız, min. 80 haftalık bir tedavi, epey uzun bir süre. Acaba doktoralar üst paketi söylüyorlar da sonra moderate seviyede mi tedavi uygulayacaklar (20-25 plaklık)? Bir de dişleriniz çok caprasıksa arada aşındırma işlemleri için hekiminize gitmeniz gerekecektir. Örn. ben şuana dek 2 kez aşındırma yaptırdım. Bunun dışında ısırma çubuklarıyla aksam 1-2 saat plaklar ağzınızda iken ısırmalar yapmanız gerekecek, plaklar dislere daha çok baskı uygulasın diye.


    ilk zamanlarda takma, çıkarmaya alışmak güç oldu. 3. plaktan sonra rahat çıkarmaya başladım açıkcası. Plak değişimlerinde baskıdan dolayı bazen ağrılar oluyor 1-2 gün kadar. Ama öyle dayanılmayacak kadar değil, 1 tane ağrı kesici aliyorum nadiren. Sert birseyler yememek lazım, dislerdeki butonlar zarar görürse bir daha buton taktirmak için hekime uğramak gerekiyor.


    Bence en büyük sorun iş yerinde yemege giderken gelirken, plakları çıkarıp takmak ve her defasında dislerinizi fircalamak için yanınızda dis fırcası,macun tasımak. Günde 2-3 saatten fazla cikarmamanız gerektiğinden, oturayım bi yerlerde yemek yiyeyim sohbet edeyim çok olamıyor. Bunun dışında atıştırmalardan da vazgecmek gerekiyor. Sıcak seyler cay, kahve plaklar ağızdayken tüketemiyorsunuz, onun dışında soğuk içecekler serbest. Plaklar 1. haftadan sonra hafif sararmaya basliyor (her ne kadar temizlesenizde).


    Bugün 6. plaga gecis yapacağım. Henüz birseyler değişiyor demek için sanirim erken, zira gözle görülür bir değişim gözlemleyemedim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Electro_Magnetic -- 9 Temmuz 2021; 11:41:15 >




  • Electro_Magnetic kullanıcısına yanıt
    Şeffaf Plak Tedavisi



    dişlerim soldaki mısır gibi. biri sağda, biri solda, biri yan yatmış, köpek dişleri tepede aşağı bile inememiş halde durum pek iyi değil inşallah invisalign ile sağdaki gibi olur.

    telde takmak istemiyorum işin açıkcası 40 plakla çözülecekse 40. olmadı 50 de takarım hatta 24 saatte takarım.

    bugün comprehensive paket için 36 bin tl fiyat aldım aldığım en pahalı fiyat oldu. bu arada o klinikten çıkınca başka bir klinik gözüme çarptı ona gittim ortodonti klinigiymiş yarında invisalign için oraya muayene olacagım artık yoruldum 20.000 e düşürmeye çalışıp bir yerde başlamak istiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AhmetBarisUgurlu -- 9 Temmuz 2021; 21:44:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mart ayında comprehensive paket için yaklaşık 18k gibi bir teklif almıştım diye hatırlıyorum. Tabi geçen süre zarfında bu fiyatlar da güncellendi. Her klinik kendine göre ayrıca üstüne ilaveler yapıyor. Kimi hekim soru sormak için bile 150- 200 TL muayene ücreti talep edebiliyor. Ben açıkcası invisalign için çok kallavi bilgiye sahip bir hekime ihtiyacımız olduğunu düsünmüyorum. 6. plağımı taktim, hekimi gördüğüm süre 1-2 dakika, genelde teknisyenleri butonlar düsmüs mü diye bakıyor, ee zaten dikkatli takıp çıkardığım için sorun olmadığından ilave bir işleme gerek kalmıyor. 4-5 plakta bir stripping işlemi uyguluyor doktor (benim tedavi için böyle, bazılarında gerekmeyebilir), ozaman işte 5 dk zamanını alıyorum. Onun dışında hekimi görmüyorum, plağımı alıp hadi eyvallah.


    Özetle fiyat konusunu düsük tutmak istiyorsan, öyle çok isim yapmıs yerler değil de daha çok tek bir dis hekiminin kendi muayesinin olduğu yerleri tercih edebilirsin. invisalign'ın kendi sitesinde konumunuza göre tüm dis hekimlerini sıralıyor. O listeyi baz alıp, silver/ gold statüsünde (yani invisalign ile tedaviler yapmıs) hekimleri tercih edebilirsin. 3. plaktan sonra ayda bir göreceğin için, daha uygun fiyat veriyorsa cevre ilçelerdeki hekimlere de gidilebilir. 36 bin TL fiyat epey yüksek açıkcası. 20-25 TL olsun hadi Marttan bu yana kurun etkisi...


    geçmiş olsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Electro_Magnetic -- 10 Temmuz 2021; 18:17:30 >




  • bugün nişantaşında son bir yere daha muayene için randevu almıştım.

    Muayene olduğum ortodontist hanım diğer muayene olduğum ortodontistler içinde enerji olarak inanılmaz pozitif geldi.

    biraz konuşunca madem yaptıracaksam burada yaptırayım dedim. 20k ya pazarlık yaparım. olmadı çingen pazarlığına döker en kötü 22k da filan anlaşırım diye hayal kurup düşünüyordum ama kampanyaları varmış...

    comperehansive paket için sadece plak maliyetini alıyoruz dedi ve 15k fiyat verdi. inanamadım tekrar sordum enteresan bir şekilde kampanya için sadece plak ücretini talep ediyorlarmış tedavi ücretini kampanya dahilinde almıyorlarmış.

    nasıl bir mutluluk yaşadığımı anlatamam. direk kabul ettim. bir miktar ödeme yaptım dijital tarayıcı ile ölçümü aldı şimdi analize yolladı hayırlısıyla artık bende gezmekten kurtuldum.


    bu gün çok mutluyum. sizlerinde başını ağrıttım kusura bakmayın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence çok iyi fiyat almışsınız, hayırlı olsun. inşallah tedaviniz başarılı geçer.

  • Electro_Magnetic kullanıcısına yanıt

    evet temmuz öncesinde bile 18.000tl demişlerdi sonra 21000 demişti ama çok agresifti dr bey 2 soru sorunca bu fiyata bulmuşsun daha ne arıyorsun istiyorsan yapalım yoksa diğer hastamı alacagım dedi. ben biraz düşüneyim diyince birde düşünecekmisin demişti. öyle diyince bende param yok diyip çıkmıştım.

    burdaki dr hanımda çok nazikti ısrarla bir sürü soru sordum ve nazik bir şekilde hepsini cevapladı.

    çok enteresan bir şekilde şansım nasıl yaver gitti anlamadım.

    sizede tekrar teşekkür ederim sıkılmadan cevap verdiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • estağfurullah. istanbul için hele de nişantaşı diyorsunuz bu fiyatlar cidden çok uygun geliş fiyatına vermiş gibi olmuş hakikaten. Acaba invisalign sitesinde hangi statüde? çok invisalign uygulamamış ise müşteri toplamak için yapıyor olabilir dediğiniz gibi. Az da uygulamış olsa yine de denenir; zira hekimle çok işiniz olmuyor. Sadece ilk butonları düzgünce yapıştırsın yeter, eee onu da ortodontistim diyenin yapmazı farz zaten. Geriye sadece plakları takıp cıkartmak kalıyor size.


    şu 25.000TL 30.000 TL fiyat veren ve muayene ücreti isteyen hekimlere kapak olsun!

  • onlarıda sordum. invisalign sitesinde ismi var ama herhangi bir statü yazmıyor. Dr hanım kendi klinigini şubat mart gibi açmış. Daha önce başka yerlerde çalıştığından invisalign hastaları çalıştığı iş yeri adına giriliyormuş ayda 10-15 hasta tedavi ediyorlarmış ama onun ismine kayıt olmuyormuş. galiba buda golda denk geliyor. burada da ilk duyulmak için maliyetine yaparak kampanya yaptık dedi.


    İşin enteresanı dün buradaki yazıyı görünce dr. arkadaşlardan biri mesaj atmış bana öyle bir şey olamaz diye fiyat listesini yollamış invisalignın gerçekten comprehensive paketin fiyatı 14.199+kdv imiş bu şekilde (kdv %8) miş ve fiyat 15335 tl yapıyor. senin aldığın fiyat listeninde 335 tl altı imkansız invisalign değildir demiş.


    ama de hanım hem tarayıcı ile ölçüyü aldı hemde invisalign sitesinden tedavinin bitmiş halini gösterdi. yani kesinlikle invisalign ama maliyetininde altında yapıyor heralde.


    aslında düşününce 15000 maliyeti bir şey için 30 çok fazla ama 20-22 de hekim için normal gibi geldi. ama parasızlık içinde böyle bir indirim bulunca keyfim yerine geldi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2 set 34 plak toplam 68 plak bitirdim.
    Son setim 12 plak ile devam ediyorum.

    Invisalign için tecrübeli sayılabilirim sanıyorum 😃



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karasahinemre -- 12 Temmuz 2021; 9:34:42 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • tarayıcı ile ölçü olup gösterdiği sey şuanki dislerinizin mevcut durumu olmalı, aynı anda tedavinin bitmis halini gösteremiyorlardı diye biliyorum, belki size baska hastaların bitmis tedavilerini örnek olarak göstermis olabilirler. Yaklasık 2 hafta sonra invisalign merkezinden tedavinin gidisatiyla ilgili ve bitmis haliyle ilgili görseller paylasılıyor.


    Evet ben de katiliyorum, geliş fiyatına resmen hizmet vermeyi kabul etmis hekim. Invisalign yerine baska bir plak markası olmadığına eminsiniz, bu durumda tek açıklama doktorun bu işlemi silver/gold statüsünde görünmek için reklam olarak aldığı geliyor akla. Ne kadar invisalign uygularsa okadar çok yeni hasta gelecektir kendisine. Bundan iyi reklam olmaz, haliyle şuan yeni uygulayan bir hekim statüsünde olduğundan böyle bir yol izlemesi normal. Bunun dışında şuan için saniyorum ki üst paketi 20.000TL'nin altına almak çok mümkün olmayacaktır.





  • karasahinemre kullanıcısına yanıt

    tedavi bittikten sonra ilave 12 paket mi geldi ?

  • Electro_Magnetic kullanıcısına yanıt
    İlk planlamada 34 plak yaptık.

    Sonra biraz daha mükemmelleştirelim dedik bir 34 daha yaptık.

    Şimdi de kapanış için 12 lik bir set daha yapıyoruz.

    5 yıl sınırsız plak hakkı olan pakete sahibim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • karasahinemre kullanıcısına yanıt

    valla hocam, ben bu plak işinden daha 6. plakta sıkıldım, tak çıkar, fırcala, sosyalleseme. ilk 34 plakta gösterdikleri görsel düzeltme seviyesine ulaşılamadı mı?

  • Electro_Magnetic kullanıcısına yanıt

    o taradıgı cihazda dişlerin durumunu gördük dijital ölcüymüş bu. sonra clincheck di sanırsam invisalign sitesinde dişlerin konumunu değiştirerek simülasyon gibi bir şekilde yaklaşık dizilmiş halini gösterdi. bu ölçüyü invisaligna gönderecekmiş. aordan analiz gelecek dedi. gidişat bu şekilde olmadımı sizde.

    büyük ihtimalle hızlı bir şekilde silver gold olabilmek için bu yolu izliyor. klinik yeni ama ortodontist 10 yıllık bir doktor yeni değil bir sorun çıkarmı acaba?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.