Arkadaşlar modemin ışıklarından adsl ve internet ışıkları 5 dakikada bir sönüyor ve bu sönme nerdeyse 30 saniye yaşanıyor , bu 30 saniye süreyle internete giremiyorum.Bağlantı hızım 8 mbit /ttnet netlimitsiz paketi.3 senedir bu paketi kullanıyorum ama bu son 1 ay içinde internete girmek artık işkenceye dönüştü diyebilirim. Modemdeki değerler şunlar Gönderme Alma SNR marjin: 13.3 13.7 db Hat Zayıflaması:30.2 16.2 db Veri Oranı: 3442 797 kbps Maksimum hız: 9556 913 kbps Güç: 19.4 11.3 dbm Modem markam tp link.Sorunun nerde olduğunu bilebilsem , modemdeyse yeni bir modem alcam hatta ise hat arızaya başvurcam ama sıkıntı nerede anlamadım.Anlayan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Kopma problemleri genel olarak hat kaynaklı olur. Kopma olduğunda cihazın üzerindeki adsl ışıgı ardından internet ışıgı sönüp 30 saniye sonra tekrar yanmaya başlıyorsa eğer hat problemidir bu internet veren firma ile görüşmeni öneririm.
İlk önce hızını düşürttür. kopma 2mb altındada devam ederse modemi değiştir.
Aynı sorunu 1 aydır yaşıyordum. Modemle sorun çözüldü.
Bugün gidip aztech marka bir kablosuz modem aldım sorunum çözülmüş oldu.Diğer tp link marka modeme firmwire atarken elektrik kesildi ve ışıkları tamamen söndü , sadece power ışığı yanıyordu , ethernet kablo ile bağlanmaya çalıştım bağlanamadım.Şu anlık yeni modemle kopma donma söz konusu değil.Herkeze teşekkür ediyorum cevaplardan dolayı