Şimdi Ara

Sürekli Hıçkırıyorum ya:(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
23.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün geceden beri sürekli hıçkırıyorum.2 saat uyudum hıçkırıkla uyandım.Ve hala devam ediyo.Çok nadir arada bir kesiliyo.Neden olabilir bilgisi olan var mı arkadaşlar?

• kesme şeker at agzına olmadı 2. yi sonra 3.yu at ecer
  • burdaki zokenlerden kaynaklanabilir mi acaba
  • Hıçkırık Nedir : Göğüs boşluğu ile karın boşluğu arasında diyafram adı verilen geniş, yayvan ve uzun bir adale mevcuttur. Bu adalenin irademiz dışında kasılarak ani biten bir (spazmodik) soluk alışına sebep olmasına hıçkırık denir. Soluk almamız sırasında (diyaframdaki kasılmadan dolayı) ses tellerimiz kapandığından, gırtlakta sert bir ses çıkar.

Hickirik Sebepleri :

Çok fazla yemek

Hazımsızlık

Acı ve baharatlı gıdalar

Çok soğuk veya çok sıcak su içmek

Katılırcasına gülmek

Alkollü ve asitli içkiler

Diyaframda veya diyaframa giden sinirlerde bir rahatsızlık

Nadir olarak "ensefalit" denilen bir beyin hastalığının bulunması veya kan kimyasının bozulması.

Ne Yapmalı?

Yukarıda sayılan sebeplerden uzak durunuz veya rahatsızlığı tedavi ettiriniz.

Hıçkırık duruncaya kadar ağız ve burun üzerine geçirilmiş bir kese kağıdı içinde nefes alıp veriniz.

Derin bir nefes aldıktan sonra, nefesinizi dayanabildiğiniz kadar tutunuz.

Nefes tutarken yavaşça bir yudum su içmek.

Hıçkıran bir kimseyi birdenbire korkuttuğunuz zaman, nefesini bir an için tutacağından diyafram kasılmasının önüne geçmiş olursunuz.

alıntıdır.

• Abi inanır mısınız sürekli sı.... ya diye okudum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: waterman

Hıçkırık Nedir : Göğüs boşluğu ile karın boşluğu arasında diyafram adı verilen geniş, yayvan ve uzun bir adale mevcuttur. Bu adalenin irademiz dışında kasılarak ani biten bir (spazmodik) soluk alışına sebep olmasına hıçkırık denir. Soluk almamız sırasında (diyaframdaki kasılmadan dolayı) ses tellerimiz kapandığından, gırtlakta sert bir ses çıkar.

Hickirik Sebepleri :

Çok fazla yemek

Hazımsızlık

Acı ve baharatlı gıdalar

Çok soğuk veya çok sıcak su içmek

Katılırcasına gülmek

Alkollü ve asitli içkiler

Diyaframda veya diyaframa giden sinirlerde bir rahatsızlık

Nadir olarak "ensefalit" denilen bir beyin hastalığının bulunması veya kan kimyasının bozulması.

Ne Yapmalı?

Yukarıda sayılan sebeplerden uzak durunuz veya rahatsızlığı tedavi ettiriniz.

Hıçkırık duruncaya kadar ağız ve burun üzerine geçirilmiş bir kese kağıdı içinde nefes alıp veriniz.

Derin bir nefes aldıktan sonra, nefesinizi dayanabildiğiniz kadar tutunuz.

Nefes tutarken yavaşça bir yudum su içmek.

Hıçkıran bir kimseyi birdenbire korkuttuğunuz zaman, nefesini bir an için tutacağından diyafram kasılmasının önüne geçmiş olursunuz.

alıntıdır.

saol dostum hayatım boyunca bu kadar hıçkırmamıştım ben...

• 10 Sanıye Nefesını Tut Gecıcektır Aman Sakın Fazla Tutma Sonra Hıc Hıckıramazsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hıckırmak bir cesit vucut refleksidir.vucut sinirleri kalp ritmi bozuldugunda bunu dengelemek icin harekete gecer ve sen istem dısı olarak hıckırırsın.(isteyerek hıckırmakta nasıl oluyorsa)

yanı bu kalbi dinlendirmek icindir.bu arada midende yanıyormu?bak cok ciddiyim:)
  • Hıçkırma olayında üstüme tanımam beni saatlerce tutar ve çok fazla olur kendimi bildim bileli sürekli hıçkırırım. Hıçkırığın geçmesi için en iyi ve kesin yöntem şudur; iki elinle kulaklarını tıkıyorsun osırada birisi sana su içiriyor ama mutlaka içtiğin suyun sesini duymalısın kesin yöntem! Bumun üstüne tanımam....
  • kardes nefesını tut 10 sanıye bekle sonra ısmını soyle bızım okulda ogretmıslerdı
  • Nefesini tut ben bırak deinceye kadar (2 dkk dan once mesaj yazılmıo )
  • bi poşetin içinde nefes al vucundaki karbondioksit oranını arttır hemen geçicektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caporzo -- 24 Haziran 2006; 18:52:19 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: caporzo

bi poşetin içinde nefes al vucundaki karbondioksit oranını arttır hemen geçicektir

bu olmadı denedim:(
  • quote:

Orjinalden alıntı: spongebob666

Hıçkırma olayında üstüme tanımam beni saatlerce tutar ve çok fazla olur kendimi bildim bileli sürekli hıçkırırım. Hıçkırığın geçmesi için en iyi ve kesin yöntem şudur; iki elinle kulaklarını tıkıyorsun osırada birisi sana su içiriyor ama mutlaka içtiğin suyun sesini duymalısın kesin yöntem! Bumun üstüne tanımam....

helal valla bu işe yaradı.saol
  • quote:

Orjinalden alıntı: spongebob666

Hıçkırma olayında üstüme tanımam beni saatlerce tutar ve çok fazla olur kendimi bildim bileli sürekli hıçkırırım. Hıçkırığın geçmesi için en iyi ve kesin yöntem şudur; iki elinle kulaklarını tıkıyorsun osırada birisi sana su içiriyor ama mutlaka içtiğin suyun sesini duymalısın kesin yöntem! Bumun üstüne tanımam....

Ulen ßen Hıckırmıyordum ßunu Denedım TErs TEpkı Yaptı Sımdı Devamlı Hıckırıyorum Sımdı Aynısını Yapsam Gecer mı

• Bugün 4-5 kere hıçkırık tuttu
    UP
  • Biz de genetik olarak bir hickirik sorunu var bazen haftalarca hickirdigimi biliyorum 2 gündür hickiriktan mahfoldum fakat bu kulak tikayip su içme olayı kesinlikle hemen geçirdi çok şaşırdım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2006 da bi Yöntem yazmışsın bak senin sayende günlerdir Süren perişanlığım bitti kulaklarımı tıkayıp su içtim anında kesti Allah senden Razı olsun ne diyim...

• quote:

Orijinalden alıntı: Kalavun

hıckırmak bir cesit vucut refleksidir.vucut sinirleri kalp ritmi bozuldugunda bunu dengelemek icin harekete gecer ve sen istem dısı olarak hıckırırsın.(isteyerek hıckırmakta nasıl oluyorsa)

yanı bu kalbi dinlendirmek icindir.bu arada midende yanıyormu?bak cok ciddiyim:)

Midem cok kotu yaniyoe ve 24 saattir hickiriyorum

• Bu kulak tikama isini denedik simdi 3.gündür hıçkıran esime eğer ise yararsa 3 gun dia edeceğiz sana kardes

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.