Şimdi Ara

Sürekli Çalışan, Durmayan Kombi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
11.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba eca confeo plus kullanıyorum. Evimde yalıtım yok 130 metrekare, 5 petek var, kombi balkonda. Kombi durmadan çalışıyor. Hiç durmuyor. 55 aldığımda normal suyu ısıtıyor ve duruyor. Ama 60 aldığımda sürekli çalışıyor. Dakika tuttum 1 buçuk saat hic durmadan çalıştı. Durmayınca ben takip etmeyi bıraktım. Sanırım hiç durmuyor. Ama 55 derecede normal calişiyor suyu ısıtıyor ve duruyor. 60 dan sonra hiç durmadan çalışıyor. Sorun ne olabilir.



  • Evinizde isi yalitimi yok kombi istenilen degere ulasamiyor o yuzden surekli calisiyor.evde buyuk bir taraftan petekler isinirken bir taraftanda su soguyor.yanlis bir durum yok.evinizin sicakligi kac derece
  • su ısınmazsa kombi durmaz dostum.ya evinin ısı kaybı çok su çabuk soguyor,yada kombinin gaz ayarları yanlış yapılmış.Bu yüzden kombi gerekli sıcaklıga ulaştıramıyor su sıcaklıgını
  • Sorun yok yalıtım yoksa 130 mtrekare ne yapsın kombi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aliance21 A kullanıcısına yanıt
    merhabalar 1 hafta önce bosch 2300i aldım aynı şekilde hiç durmuyor.Gaz ayarı yapılmadı hiç gerek yok dedi servis bununla alakalı olabilir mi ?
  • meeb kullanıcısına yanıt
    fabrika cıkısında kombinin gaz ayarları mutlaka yapılıyodur.Durmamaktan kastınız nedir acaba.Kombi kendini inimuma alıp o sekilde yanmaya devam edebilir.Gerekli su sıcaklıgına ulastgında mutlaka duracakdır.Tesisatınızın uzun olmasıda bunda etken olabilir.Evinizin ısı kaybının fazla olmasıda.Onemli olan komibiniz ne kadar gaz harcıyor.Sayacdan bakarak kontrol edebilirsiniz
  • aliance21 A kullanıcısına yanıt
    evet dediğiniz gibi bir durum var.

    birkaç deneme yaptım saatte 0.33 m3 civarı harcıyor , gözlemlediğimiz hiç alev kapatmıyor?

    Akşam 11.40 ile sabah 7.40 arasında 8 saatte 3 m3 yaktı.Edirne de akşam gece sıcaklığı 2 dereceler civarıydı , evin içi 23 derece civarları.Kombi 40 a ayarlıydı.

    Ancak bu hesaba göre de minimumda yanmamış oluyor .2300i 1/8 modülasyonu olduğuna göre min de saatte 0.30 m3 yakması gerekirsen akşam saatte 0.37 civarı yakmış.
  • aliance21 A kullanıcısına yanıt
    tesisatta sıkıntı yok 4 yıllık bina , 6 metre petek var.mantolama var, alt kat yakıyor , evin üstü yarısı teras ama kat arası yalıtım var çatıda.
  • meeb kullanıcısına yanıt
    tabiki set sıcaklıgına ulasana kadar gecen ,zamanda minumumda yanmamıs oluyor gayet normal
  • aliance21 A kullanıcısına yanıt
    nasıl yani bu durum normal mi ?
  • meeb kullanıcısına yanıt
    0.37 yakması normal saatte.Siz minumum derken set sıcaklıgından bahsediyorsunuz.Oysa minumum demek alev boyunun minumumda olması demek.Cihazınız modulasyon aralaıgı cok genis oldugu için uzun süre yanması gayet normal bir durum.Modulasyon aralıgı dar olsaydı yanma süresi azalırdı fakat bu seferde harcanan gaz miktarı cogalırdı.Oda termostatı kullanmanız ve gece oda sıcaklıgını düsürmeniz tasarruf için yeterli olacakdır sizin için
  • aliance21 A kullanıcısına yanıt
    yok hocam minimum alev boyundan bahsediyorum bende servis menüsünde %13 de gözüküyor yani en altta yazıyor.

    En altta da yansa tüketim yine çok bence.Zaten 40 de denedim hocam 35 lerde falan ortama faydası olmuyor pek.Zaten 40 derecede de uzun süre sonra içersi ısınıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.