Şimdi Ara

Sürekli aşağılanıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
2
Favori
8.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaşayan yada tavsiyesi olan varsa yardım etsin lütfen çok ihtiyacım var

Evet yakın arkadaşlarım tarafından sürekli
    aşağılanıyorum.Eğlenceli bir insanım ama saf değilim.Gerizekalı falanda değilim ama salak insanımız eğlenceliyle aptalı bir tutuğu için yemediğim laf yok.Kendimi bir türlü değiştiremiyorum tayinciyiz ve nereye gitsem aynı şeyler hep.Gereksiz yere sesimi çıkarmayı sevmiyorum tabii ki herkes beni güçsüz ve ezik biri sanıyor.1 gram saygım yok kimsenin gözünde sınıfın şaklabanı arkadaş grubunun gerizekalısıyım.En küçük bir hatamda aylarca alay konusu oluyor çok daha beteri başkasına olduğunda sonraki tenefüs unutuluyor.Canıma tak etti artık bırakın kızı tanımadığım erkekler bile bana bir değişik davranıyor.Tipsiz,pislik,yalancı,dolandırıcı,saf bir insan değilim yaptıklarımın 10da birini yapsalar havalarından geçilmez.Her fırsatta beni rezil ediyorlar övünmek için demiyorum ama çok temiz bir kalbim var ve ben onların kusurlarını örtüyorum yinede resmen.Bana yaptıklarını yazsam roman olur okuldan tanıdığım bana saygı duyan birini tanımıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sürekli Aşağılanmak

Sürekli aşağılanmak, bir kişinin değerini ve özgüvenini zedeleyebilecek zararlı bir davranıştır. Bu davranış, sözlü, sözsüz veya ikisinin bir kombinasyonu yoluyla gerçekleşebilir. Aşağılama, başkalarının hatalarını veya eksikliklerini vurgulamayı, onlara değersiz veya önemsiz olduklarını hissettirmeyi ve genel olarak onların ruh halini bozmayı içerir.

Sürekli aşağılanmanın hem kişisel hem de mesleki ilişkiler üzerinde olumsuz etkileri olabilir. Aşağılanan kişiler kendilerini değersiz hissedebilir, güvenleri sarsılabilir ve düşük benlik saygısı geliştirebilirler. Ayrıca, aşağılanma davranışına tolerans gösterebilir ve hatta kendilerini aşağılamaya başlayabilirler.

Çalışma ortamında, sürekli aşağılanmak, motivasyonu düşürebilir, üretkenliği azaltabilir ve hatta işten ayrılmaya yol açabilir. Aşağılanan çalışanlar, değerlerini sorgulayabilir ve işyerinde kendilerini rahat veya güvende hissetmeyebilirler.

Sürekli aşağılanmakla başa çıkmak zor olabilir. Ancak, aşağıdaki adımları atarak bu davranışın olumsuz etkilerini azaltabilirsin:

• Sınırlarını belirle: Aşağılayıcı davranışları kabul etmeyeceğine dair sınırlar koy.
    • Kendini savun: Aşağılanma olduğunda sakince ve saygılı bir şekilde kendini savun.
    • Destek ara: Güvendiğin arkadaşlarından, aile üyelerinden veya profesyonellerden destek al.
    • Öz bakımını ihmal etme: Kendi ruh sağlığına öncelik ver ve seni mutlu eden şeylere zaman ayır.
    • Profesyonel yardım almayı düşün: Sürekli aşağılanma ile başa çıkmakta zorlanıyorsan profesyonel yardım almayı düşün.

Sürekli aşağılanmak asla kabul edilemez. Değerini bil, sınırlarını belirle ve sana saygıyla davranan insanlarla kendini kuşat.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Öz güven eksikliği varmı ?
  • Ne diyeceğimi bilemedim valla ,Allah yardımcın olsun
  • Cevap verme bisey dediklerinde, el kol areketi yaparlarsa yeter artik de sakin bir sekilde ayaga kalkarak gene yapiyosa gom agzina bi tane bak bakalim bi daha yapiyo mu

• quote:

Orijinalden alıntı: enverkeser

Öz güven eksikliği varmı ?

Yoo hiç yok.Hatta tam tersine kendimle çok barışık olduğum için başıma geliyor bunlar.

• Bundan sonra ergence hareketleri bırak cok ciddi takılrsan kimse böyle davranamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Börcır

Cevap verme bisey dediklerinde, el kol areketi yaparlarsa yeter artik de sakin bir sekilde ayaga kalkarak gene yapiyosa gom agzina bi tane bak bakalim bi daha yapiyo mu
    Ben de aynı şeyleri yaşamıştım zamanında. Kavga ettim sonra da bi daha konuşmadım onlarla. Ama bence doğru olanı hababam sınıfındaki ahmet gibi isyan etmek. Allah sabır versin kardeşim çok zor bi durum. Ama insanları istifade etmesine izin verme. Fazla müsamaha gösterme.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yeri geldiğinde takma kafana, yeri geldiğinde çıkar vur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Türkuaz

quote:

Yoo hiç yok.Hatta tam tersine kendimle çok barışık olduğum için başıma geliyor bunlar.

Bende aynı dertten muzdaripdim özgüven eksikliğini yenince ben onlarla dalga geçmeye başladım
    Peki sen iğneleyici kırıcı sözler veya ağzında sakada olsa sürekli hakeret varmı ?
  • Emin ol hepsinden daha zekisin.Fazla kafana takma gün gelir sen dalga geçersin

• quote:

Orijinalden alıntı: emirhankarasu

Cevap verme bisey dediklerinde, el kol areketi yaparlarsa yeter artik de sakin bir sekilde ayaga kalkarak gene yapiyosa gom agzina bi tane bak bakalim bi daha yapiyo mu

iftira atıyorlar çoğu zaman kendimi savunmadan duramıyorum bende.Çünkü zaten insanlar yanlış tanıyor iyice yanlış tanısınlar istemiyorum

• gözünü karartıp kavga et biriyle.
    inan bana çok farkediyor

• Eğlenceli olmak saf olmak değildir bunu nedeni senin sınıftaki saygınlığın be otoritendir

Nasıl dersen sınıfta ders konusunda basarılı olursan sana herkes saygı duyacaktır emin ol çünkü insanlar seni işe yaramaz bos biri olarak görüyor kendini kanıtlaman lazım bi şekilde bunu ders konusunda basarılı olarak yapabilirsin ama kendime sevgili yaparım dersen o da olur, okulda spor da basarılı olursan o da olur sınıfın ortasın da çıkarır gitarımı kızların gözüne baka baka çalarım dersen o da olur sonra o arkadasların kimle alay ediyorlarmıs görürler ama benim tavsiyem derslerşni bak hem geleceğin için önemli hem de sınıftaki saygınlığının artmasını sağlıyacaktır

• quote:

Orijinalden alıntı: Börcır

Lisede böyle ortamlar var üniversite de rahat edersin.
  • Sana benzer bir yapim var bro bak sana tavsiye onlar senle dalga gecmeden sen kendinle dalga gec emin ol oyle donup kaliyolar yada guluyolar agizlarini acamazlar Zaten kendinle barisiksan sikinti cekmezsin eger 2-3 yerde de kendini gosterirsen genel kultur hesabi iyice keserler bu olayi sen onlarla dalga gecmeye baslarsin

Bizzat tecrübe edilmiştir

• quote:

quote:

quote:

Bende aynı dertten muzdaripdim özgüven eksikliğini yenince ben onlarla dalga geçmeye başladım
    Peki sen iğneleyici kırıcı sözler veya ağzında sakada olsa sürekli hakeret varmı ?

Kendimle dalga geçiyodum ara sıra sonra böyle oldu işte.

• quote:

Orijinalden alıntı: combocx

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Senle dalga geçenle sende geç sana laf atıyorlarsa sende laf at altta kalma. Kavgaya gidiyorsa iş kavga et.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emirhankarasu

iftira atıyorlar çoğu zaman kendimi savunmadan duramıyorum bende.Çünkü zaten insanlar yanlış tanıyor iyice yanlış tanısınlar istemiyorum

Sende sazan gibi atlayip malzeme cikariyosun onlara. Bende gecen sene ilk donem buna benzer hafif bisey yasadim. Yav he he deyip gececen. Sende sozunu esirgeme onlar nasil davraniyorsa sende onlara oyle davran.

• Aynen eğlenceli ile safı birbirine karıştırıyorlar.
    Bunu ben de bi kaç sene önce yaşadım sonra artık insanların böyle sanki istifade edermiş gibi bi tavrı bi garip halleri oldu başına gelen bilir çok acayip bişey açıklayamıyorum o tavrı şu an. Sonra bi kaç kere sert yaptım hatta biriyle kavga edip pert ettim şimdi espri yapsam da en ufak saygısızlıkları olmuyor en ufak şeyde ciddi durup ters bakıyorum geri adım atıyorlar. Tavrını değiştir yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: Twanche

Sana benzer bir yapim var bro bak sana tavsiye onlar senle dalga gecmeden sen kendinle dalga gec emin ol oyle donup kaliyolar yada guluyolar agizlarini acamazlar Zaten kendinle barisiksan sikinti cekmezsin eger 2-3 yerde de kendini gosterirsen genel kultur hesabi iyice keserler bu olayi sen onlarla dalga gecmeye baslarsin

Bizzat tecrübe edilmiştir

Bizimkiler farklı demekki.çünkü kendimle dalga geçtiğimde başladı bunlar.Sanki ben kendimle dalga geçince onlar geçme hakkına sahip oluyorlarmış gibi

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.