Şimdi Ara

Süreç için bir yazı okumak isteyenlere tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
2
Favori
386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sizlere sınav sürecinde rahatlamak çok az zaman kalan bugünlerde deşarj olmak tecrübelerimi bilgilerimi paylaşmak üzere bir yazı yazıyorum Zamanımı ayırmak istedim .
    Belli ölçüde az bile olsa yardımcı olurum umarım

Yazı oldukça uzun olabilir veya sıkıcı sadece yazmak istedim bize gerekli olan tek şey var rahatlık bu yazı genellikle bu konu hakkında

Ben kendimden bahsetmeden önce bu yazı asla ders hakkında birşey içermez motivasyon yazısıdır sınavla dersle aklını bulandırmış kafasını bozmuş olanlar lütfen okumasın.
    Şimdi gelelim meseleye sınava az bir süre kaldı.Birçoğumuz psikolojik motivasyonsuzluk sorunlar ,netlerde düşüş ,Yetişmeyen konular ,bıkkınlık sabırsızlık ve bazılarımız korku içindeyiz.Çok yakında giriş yerleri de açıklanacak.Herkes de bir stres var ve olacak.

Ben şundan bahsedebilirim daha önce 2 kere sınava girdim bu 3. yılım aöl mezunuyum kendimi ama fen lisesi mezunlarından çok daha iyi görüyorum :) bu süre içinde kendimi çok hırpaladım geçen sene özellikle sınav sadece çalışmak değil planlı birşekilde çalışırsan beden ve akıl sağlığını korursan sınava güzel birşekilde hazırlanmış oluyorsun kendimi çok horgördüm vazgeçtim kaybettim dediğim de oldu ama Hiçbirşey zaten tam olmuyor kim elimden geleni yaptım diyebiliyor ki ? geçen sene aynı puanları aldığım adamlar 5-6 bine girdiler ben 8 katı bir sıralama alıp olduğum yerde kalakaldım

2. sınavda düzelttim.Ama benim için ygs de daha iyi yapabilmek vardı yapabileceğimi biliyordum hala biliyorum ve kaldım.Şimdi anlıyorum gerektiğinden çok daha fazla stres yapmışım yormuşum kendimi ki bedensel olarak da ağır ciddi hastalıklar atlattım.İnanın değmiyor süreç bittiğinde bir dışarı çıkın hava güzel havada dahi umut var.Zaten hayatta her zaman bir umut vardır. .

Şunu da aklınıza kazıyın hayatta herkes en iyi yerde olmak zorunda değil ama en iyi yeri istiyorsan kafaya koyduysan onun için mücadele edeceksin.
    sınav herşey değil hayat herşey insanlar mutluluk gelecek herşey ve bunun için mücadele edebilmek güzel ama kendini hiçe sayarak mücadele etmek insanlık dışı
    Daha iyi bir şehirde olmak eğer İstanbul ,İzmir dışında oturuyorsanız söylüyorum bunu (mezun olanlar daha çok dikkate alabilir) şehir değiştireck olacağınızı dikkate almanızı öneririm
    Bu size iyi gelecek
    Süreç bittiğinde bunu düşünün tabi
    umutlanın denemelerde havaya girin ama sınavda o puanı alacağınızın garantisi yok bunu unutmayın edinilmiş tecrübelerden yola çıkarak söylüyorum bunu sizde biliyorsunuz zaten.
    Sosyal medya içerikli hesaplarınızı kapatın kendinizi kısıtlamak adına yapmadığınıza inandırın kendinizi çünkü sınava girmeden en az 5 kişi size iyi dileklerini iletiyor ve kafanızı karıştırıyor sınav bitince daha fena 15 kişi de sana aynı anda nasıl geçti diye mesajlar atıyor ne önemi var bunun.Kendinizi düşünüyorsanız bakmayın bir süre.
    Bu ruh sağlığı içindi
    Beden sağlığı içinse ben spora önem veriyorum şu son 1 sene içinde spor yapın aklı dağıtıyor günde 10 dk hareket veya hergün belli miktar yürüyerek ama eğer sportif değilseniz boşverin sadece aynı düzen içinde uyku saatlerinizi dikkate alın ve alışın spor içinse bunu ygsden sonra da düzenli şekilde yapabilirsiniz.bu çok önemli ayrıca kendinizi sınava 1 hafta kala dinlendirin.
    Şimdi Anlaşalım kendinizi olduğunuz yeri yani mekanı zamanı unutun iç huzurunuza odaklanın.Nesiniz kimsiniz Ben ... kendimi gayet güçlü hissediyorum çünkü kazanmam gereken bir sınav var!Kimsenin bir sözüne yıkılmadım yıkılmamda !
    Size söyleyeceklerim kendinizi motive edin elinizi yüzünüzü yıkayın bir kendinize gelin önce inancınız varsa Allah la kul arasında demem doğru olur mu bilemem ama 2 rekatlık namaz kılın.Veya güzel bir müzik dinleyin 5 dk odada kafanızı dinleyip toparlayın en önemli nokta kafa topluluğu motivasyon ve sınavdan önceki şu süre içinde neler yapamadığınızı ,pişmanlıklarınızı ASLA DÜŞÜNMEYİN size kaybettirecek olan bu
    elinizden geleni yapın şu sürede 1 hafta 10 gün belki eksiklikler için
    Kazandıracak olan ise bu süre içinde bazen gecelediniz , herkesten fazla istiyorsunuz emeğiniz var ,aklınız var ,ileride kendinizi görmek istediğiniz belirli bir nokta da var e o zaman RAHAT OLACAKSIN elimden geleni yaptım diyeceksin

Ben bu sene gayet rahattım belli bir süre kendimi iyi hissetmedim psikiyatre danıştım daha önce modern bir anlayışa sahip olmama rağmen ne gereği var hastamıyım ben dedim
    Cevap : evet hastaymışım :D yalnız bu teşhisle duygularımından kendimden emin oldum bu bana gerçekten iyi geldi ilaç tedavisini hala önermiyorum yalnız

Neyse böyle yazılar yazamam nedense benim söylediklerim daha önce söylenmişlerden farklı şeyler değil unutmayın üniversitede olanlar sizden çok çalışmış değiller veya iyi yerlerde olup mutlu olmayanlar da var sizin yapabileceğiniz süreci iyi değerlendirmek ve tercihi doğru yapmak ..
    Sınavda rahat olun diyeceğim söylenince sanki rahat olunacakmış gibi ama bir yolunu bulun ve sınavda şunu söyleyin ben bu sınavda her mallığı gereksizliği yaşayabilirim ama benim tek yapmam gereken rahat olmak huzurlu olmak
    Sınavdan 2 gün önce uykunuzu alın büyük ihtimal son gün uyuyamayacaksınız uyumak içinde çok erken yatmayın ama öncekinden 1-2 saat erken yatabilirsiniz.
    Sınavda ise uzun sorularla vakit kaybetmeyin sayısalcılar için mattan başlamak daha iyi olacak ve en önemlisi dikkatin yerindeyse tabi .Şu süre içinde dersle ilgili söylebileceğim bir sürü şey var yalnız ben kendim açısından da bunları yazmak istemiyorum lys ile kafanızı bozmayın birşey yapamadım felan diye eğer yapamamışsanız sosyale ağırlık verebilirsiniz tm ciler için fende olur
    Son 5 -10 yılın sınavlarını çözün iyi oluyor
    Sınavdan önce beni güldüren bir sürü söz daha var aklımda şuan paylaşamıyorum neyse kendinizi olabildiğince rahatlatın

Sınavda heyecanla uçmayın ama heyecan belli ölçüde dikkat için iyi gelebiliyor fakat siz önemli işlere imza atmış kişilerin heyecanla o işi yapabileceklerini sanıyormusunuz ben sanmıyorum o yüzden heyecan out rahatlık in

Bunları kendimi sınav sürecinden soyutlayarak yazdım kendimi görmek istediğim yer orasaı olduğu için veya rahatım belkide .Ben bu sınavı Tanrı'nın takdiriyse eğer güzel atlatabileceğime eminim içimden birşeyler diyorki bu sene herşey olumlu güzel çünkü kendimi dikkate aldım ön planda oldum fazla kişiyle muhattap olmadım açıkcası fazla takmadım kimseyi ve zaten netlerde oynamalarda fazla olmadı düşüş olarak bu sınav da başarı için iyimiyim fazla iyi değilim ama iyiyim :)
    Her neyse daha önce isyan ben napacağım ne olur bana akıl verin diye yazdığım yazıları hatırlayanlar vardır .Bu yazı fikir vermek amaçlı iyi yorumlarınızdan dolayı şimdiden Teşekkürler forumda aktif olmayabilirim bu yüzden mesajlarınızı cevaplayamam umarım yararı olur ve şu süreci bileğimizin hakkını alarak atlatabiliriz.

İyi Günler ..
    İyi şanslar ..:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swg__gs:) -- 6 Mart 2013; 17:10:43 >

• faydalı, üstte kalsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hatırlıyorum seni geçen sene sınav günlerinden vay be bir yıl daha nasıl dayandın
  • sen geçen sene intihar edeceğim temalı konular açan kız değil misin?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ja Ama Değişim kaçınılmazdır
  • inşallah dilediğin olur herşey gönlünce olur... faydalı bir yazı

ağustos ayında seni Cerrahpaşaha Tıpta görmek dileğiyle
  • Sevgi sen kazandın mı?

Edit: Hazırlanıyormuşsun. Nickini görünce hatırladım seni. Forumun gözü yaşlı kızıydın sen.

Umarım gönlümüzdeki bölümü birlikte kazanırız bu yıl.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi #Ramazan -- 6 Mart 2013; 19:36:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.