Şimdi Ara

Supreme Ruler 2020 (2008) [ANA KONU] (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
337
Cevap
3
Favori
57.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orjinalden alıntı: bilan

Bu oyun oynanmaz, ben bunun farkına vardır ve sildim.

Ayrıntılı ve öğrenmesi zor olduğu için de değil hani, oyun kötü olduğu için sildim.

Bu kadar ayrıntılı oyun yap, sonra Ermenistan' ile Azerbaycan' ın, Türkiye' ye ile ilişkileri aynı olsun.

Birde gelecekte geçen bu oyunların savaş kısımları iyi olmuyor. 2. Dünya Savaşı' ndan sonra öyle bir denge var ki kimseye savaş açamıyorsunuz. Sadece senaryonun istediği ülkelerle savaşılıyor yoksa tüm dünya size savaş açıyor ve oyunu 10dk kaybediyorsunuz.

arkadaşım azerbaycan konusunda haklısın ama diğer görüşlerine katılmıyorum

Azerbaycan konusunda şöyle bi açıklama yapabilirim.. seninde bildiğin gibi dünya çin-rusya ve abd arasında iki kutup halinde.. Azerbaycan coğrafyası ve yönetim şekli itibariyle çin-rusya tarafına daha yakın.. Türkiye ise batı dünyasına daha yakın görülüyor.. bu sebepten dolayı gerek Azerbaycan gerek ortaasya Türk devletleri ile çok samimi bi görüntü sergilemiyoruz.. (gerçek hayattada böyle değilmi zaten.. ortaasya rus sömürgesi olmuş durumda adamlar ben Türküm demiyor.. kırgızım kazağım fln diyor)

savaş kısmı ise dediğin kadar karamsar değil.. gerçek hayata oldukça uyumlu durumda.. öyle almanyayı alıp bir sene içinde tüm dünyayı ele geçiremiyosun hoi2deki gibi.. 1 savaş yaptığın zaman aradan 1 sene geçmesi lazım ortalığın yatışması için

dediğin gibi 10 dkda bütün oyunu kaybettim ama 2-3 ay gibi bi sürede almanya ile avusturyadan bosnaya kadar gitmiştim.. gerçek hatatta böyle bişey olduğunu düşünsene? çok farklımı olur sence?

• ingilizcesi iyi olan arkadaşlar burdan bilgi sahibi olabilirler:http://forum.paradoxplaza.com/forum/forumdisplay.php?f=373

benimki pek iyi değil ama mtu sağolsun.. ana kelimelere bakınca ne olduğu ortaya çıkıyo.. arada kapıyoruz bişeyler

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

bu arada oyunu yavaş yavaş kapıyorum.. sorularınızı bildiğim şeylerse cvplayabilirim

• ben haitiyle 2028'de, yani 2. seçim yılında parayı 8 trilyon dolar yaptım 300 milyon dolarla başlamıştım oyuna. bu arada hatırlatayım capaign deği scenario yapmıştım ve aynı zamanda dominik cumhuriyetini işgal edip santo dominigoyuda başkent yapmıştım. sırada jamaika vardı. fakat tankları transport gemi ve uçakları bindiremediğim için oyunu sildim ve bıraktım. bunu nasıl yapabileceğimizi paradox plazadan öğrenebilirmisin -BoZ- ?
  • valla bende tam çözemiyorumki adamların ne dediklerini.. zamanında dinlemedik ing derslerini şimdi başa bela oldu

kıbrısta 30-40 birim tankım vardıbi türlü hataya çıkartıp suriyeyi fethimde kullanamadım..

galiba gemiye bindirme diye bi seçenek yok bu oyunda öyle bi seçenek göremedim asker birimlerinin menülerinde

bide bu gdp/c olayı tam olarak neye bağlı anlamış değilim harbiden çok karışık oyun baya bi zaman alıcak öğrenmesi

• Boz tutorial'i oynadın mı?
  • Tam benim sevdiğim tarzda bir oyun. Böyle oyunlara bayılırım. Yeni PC gelir gelmez kuracağım oyunlar arasında...
  • quote:

Orjinalden alıntı: \*\ TaGoKo /*/

Boz tutorial'i oynadın mı?

oynadım ama pek bişey öğrendiğim söylenemez.. sadece menüler hakkında yüzeysel olarak fikir edindim
  • 2-3 gün önce supreme ruler^'ı tekrar yükledim campaignde rusya'yı aldım daha önce hiç yapan varmı bilmiyorum ama uzaya uydu gönderdim
  • Hiç bir şey anlamadım bu oyundan.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Syclopse

2-3 gün önce supreme ruler^'ı tekrar yükledim campaignde rusya'yı aldım daha önce hiç yapan varmı bilmiyorum ama uzaya uydu gönderdim

bende gönderdim ama ne halta yaradığını tam olarak çözemedim..

+Türkiye ile ermenistan ile suriyeye girdim.. yunanistanada girecektim fakat çok az ordum kaldığı için kavala önlerine kadar geldikten sonra geri çekilmek zorunda kaldım

+Türkiyeyi kaynak sıkıntısı çekmeyen kişi başına düşen milli gelirin 22bin dolar olduğu daha teknolojik bir ülke haline getirdim.. ve bu sefer hile kullanmadan yaptım.. hile kullanmadığıma göre oyunun ana hatlarını çözmüş sayılırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -BoZ- -- 12 Ağustos 2008; 20:33:56 >

• Anlat biz de bilelim hacu mesela ben, endüstriyi gayet yukarıda tutabiliyorum, ordu üretimini artırabiliyorum yani Türkiye'nin en başta 2/1/2/0 mı neydi üretim gücü 10/3/4/2 yaptım savaşta da fena değilim Ama ekonomiyi yüksek tutamıyorum ben 10milyar dolara şükrederken çin 350milyar dolar oluyor
  • Şu oyunu bi oynayabilisem.
  • Neyse hearts of iron 2 ye devam alışamadım bu oyuna bir türlü çok karışık
  • quote:

Orjinalden alıntı: JCB

Anlat biz de bilelim hacu mesela ben, endüstriyi gayet yukarıda tutabiliyorum, ordu üretimini artırabiliyorum yani Türkiye'nin en başta 2/1/2/0 mı neydi üretim gücü 10/3/4/2 yaptım savaşta da fena değilim Ama ekonomiyi yüksek tutamıyorum ben 10milyar dolara şükrederken çin 350milyar dolar oluyor

çinle aynı seviyeye gelmeni bekleme.. çünkü çin dediğin ülke hem nüfus hemde toprak bakımından senden çok çok büyük.. yani çinin vergileri %1 artırması ile Türkiyenin %1 arttırması arasında dünya kadar fark var..

o üretim gücü dediğin şeyde askeri üretim gücü.. 2/1/2/0 ilk sıradaki kara ordusu(piyade tank top fln) için... 2. ve 3. donanma ve hava kuvvetleri için (sırasını bilmiyorum).. 4.sü füze basmak için.. ürettiğin füzeleri gemilere uçaklara fln takıyosun.. heralde nükleer teknolojiyi geliştirdikten sonra nükleer başlıkları buradan üretiyoruz.. öyle tahmin ediyorum

yani o "2 1 2 0" senin iki tank fabrikasına, bir uçak fabrikasına(yada tersaneye) 2 tersaneye(yada uçak fabrikası) sahip olduğunu ve füze üreticek tesisinin bulunmadığını gösteriyo

ayrıca askeri üretim gücünü bütçene göre arttırıcaksın.. 50 tane tank fabrikası yapmak kolay iş.. asıl mesele onların giderlerini karşıliycak ekonomiye sahip olup olmaman

mesela ben 30 tane araştırma merkezi açmıştım(ne kadar çok araştırma merkezi varsa aynı anda o kadar çok araştırma yapabilirsin) ama baktım ekonomi zarar ediyo 5 10 tanesini yıktım..

türkiyedeki bütün kömür madenlerini işletimr açmıştım ama ihtiyacın 3 katı kömür ürettiğimi görünce fazlalık olanları yıktım

yani dengeyi tutturmanız lazım

• Biliyorum askeri üretim olduğunu, yani eğer 10 yazıyorsa aynı anda 10 tane kara ünitesi üretebiliyorsun olay o... Gerçekten Türkiye'de missile hiç yok ve inşaa etmeside çok pahalı. Ben aşırı inşaa yüklemesi yaptığım için yani aynı anda 5 tane fortification 15 tane land fabrication 4 tane nuclear santral inşa ediyordum yaklaşık 3milyon industrial goods istiyordu ve benim üretim seviyem 180bindeydi daha sonra industrial kapasiteyi artırıp 6 milyon yapmışıtım rahat rahat üretime geçmiştim(bina olayını çözdüm yani ne neyapıyor anlıyorum artık) öyle yani bina dikmek felan onları ayarlamak ya da askeriyeyi ayarlamak sorun değil de ekonomiyi yukarıda tutamıyorum

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JCB -- 13 Ağustos 2008; 18:41:10 >
  • quote:

Biliyorum askeri üretim olduğunu, yani eğer 10 yazıyorsa aynı anda 10 tane kara ünitesi üretebiliyorsun olay o... Gerçekten Türkiye'de missile hiç yok ve inşaa etmeside çok pahalı. Ben aşırı inşaa yüklemesi yaptığım için yani aynı anda 5 tane fortification 15 tane land fabrication 4 tane nuclear santral inşa ediyordum yaklaşık 3milyon industrial goods istiyordu ve benim üretim seviyem 180bindeydi daha sonra industrial kapasiteyi artırıp 6 milyon yapmışıtım rahat rahat üretime geçmiştim(bina olayını çözdüm yani ne neyapıyor anlıyorum artık) öyle yani bina dikmek felan onları ayarlamak ya da askeriyeyi ayarlamak sorun değil de ekonomiyi yukarıda tutamıyorum

edit:imla

ekonomiyi yüksek tutmak için vergileri yüksek tut.. mesela 1 ay çok yüksek vergi al kasan dolsun.. öbür ay normale dön

ben şu gdp/c olayının tam olarak neye bağlı olduğunu bi çözemedim yaw.. kafasına göremi inip düşüyo anlamadım gitti

bide o borsa bölümünde arada bi mektup çıkıyo.. üstüne tıklayınca ticaret hacmi artıyo ama yandaki rakamlar fln değişiyo.. bi süre sonra ticaret hacmi aynı seviyeye dönüyo.. yada dönmüyo

onun ne olduğunu çözebildinmi? özelleştirme gibi bişey sanırsam ama yandaki verilerin ne işe yaradığını anlamadığım için tam olarak kullanamıyorum

• Dediğini tam olarak anlamadım ama borç alabilir yıllık borç alıyor olabilirsin bazen bakan salak salak kendi kendine alıyor borçları GDP/C alım gücüne göre artıyor bence vergiyi düşürdüğünde ve sosyal harcalamarı artırdığında -yani hepsini düşürmen gerekmiyor halkı doğrudan etkileyenleri- GDP/C yavaş yavaş yükseliyor ama net olarak ben de bilmiyorum neye göre hareket ediyor
  • quote:

Dediğini tam olarak anlamadım ama borç alabilir yıllık borç alıyor olabilirsin bazen bakan salak salak kendi kendine alıyor borçları GDP/C alım gücüne göre artıyor bence vergiyi düşürdüğünde ve sosyal harcalamarı artırdığında -yani hepsini düşürmen gerekmiyor halkı doğrudan etkileyenleri- GDP/C yavaş yavaş yükseliyor ama net olarak ben de bilmiyorum neye göre hareket ediyor

yok ya oyunu kaybetmek üzereyken vergileri sıfırladım sosyal harcamalarda tavana vurdu ama banamısın demedi ne biçim milletmiş bea

• quote:

Orjinalden alıntı: -BoZ-

quote:

Dediğini tam olarak anlamadım ama borç alabilir yıllık borç alıyor olabilirsin bazen bakan salak salak kendi kendine alıyor borçları GDP/C alım gücüne göre artıyor bence vergiyi düşürdüğünde ve sosyal harcalamarı artırdığında -yani hepsini düşürmen gerekmiyor halkı doğrudan etkileyenleri- GDP/C yavaş yavaş yükseliyor ama net olarak ben de bilmiyorum neye göre hareket ediyor

yok ya oyunu kaybetmek üzereyken vergileri sıfırladım sosyal harcamalarda tavana vurdu ama banamısın demedi ne biçim milletmiş bea

Unutmamışlar acısını demek ki

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.