Şimdi Ara

Supreme Ruler 2020 (2008) [ANA KONU] (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
337
Cevap
3
Favori
57.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • oyunu çözdüm diyen arkadaşlardan bina yapımı, askeri alan, teknoloj gelişimi ve ekonomik alanlarda bir rehber istiyoruz.

bu arada oyunun haritası fazlasıyla civ serisine benziyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: nanashi

oyunu çözdüm diyen arkadaşlardan bina yapımı, askeri alan, teknoloj gelişimi ve ekonomik alanlarda bir rehber istiyoruz.

bu arada oyunun haritası fazlasıyla civ serisine benziyor

Hacılamışlar yani haritayı
  • Oyunda fazla hata varmış araştırdım yabancı forumlar öyle diyor bug kaynıyormuş.
    Yamaları kopya oyunda nasıl çalıştıracaz bilmiyorum ama hepsini indiriyorum şu anda

Patch 1 :http://www.gamershell.com/download_27770.shtml - Bu yamayı yükledim serial ya da cracke gerek kalmadı indirip oynayabilirsiniz
    Patch 2 :http://www.gamershell.com/download_29274.shtml - Bu yamayı da yükledim ve gene serial ya da crack istemedi, herhangi bir şeye gerek kalmadan oynayabilirsiniz
    Patch v5.3.1 :http://www.gamershell.com/download_30854.shtml - Aha bu yamayı da açtı, oh ne güzel
    Patch v5.3.1 to v5.3.2 :http://www.gamershell.com/download_30856.shtml - Evet bu yamayı da açtı, grafik hataları bile düzeldi hele şükür

Patchler sırasıyla verilmiştir.

An itibariyle Türkçe yamadan vazgeçtim. En mantıklı özetle; Ben en boş günümde 100 cümle çevirisi zor yapıyorken oyunda 50000den fazla cümle olduğunu ve herbirini çevirdikten sonra da test edip, doğru olup olmadığını kontrol etmem gerekiyor. Açıkcası bu böyle tek başıma giderse 2 seneye anca tamamlanır

Ben de bunun yerine daha makul ve yararlı bir şey yapmaya karar verdim, yabancı forumlardan oyun hakkında yeterli bilgi ve rehber buldum. Onları çevireceğim hem arada kendi tecrübelerimizi de ekleriz. Böyle başlasak çok kısa bir sürede biter çevire çevire oynarız

-BoZ-, üzülme GDP/c ile ilgili bilgiler de buldum

Bazı binalar hakkında bilgiler buldum ve hemen çevirdim valla ben de bilmiyordum tam olarak bunları

Agriculture: Yiyecek üretimi. Sadece tarıma uygun bir toprak üzerinde inşa edilebilir (uygun yerleri görebilmek için harita filtrelerinden Agriculture’ı aktif yapın). İnşa edilebilecek azami Agriculture binası sayısı, tarıma uygun bölgelerin sayısıysa kısıtlıdır.

Hydroponics: Yiyecek üretimi. Agriculture tesisinden daha az yiyecek üretir ve daha yüksek bakım ücreti vardır. Ancak Agriculture tesisi gibi belirli bir sayı olmaksızın, istediğiniz kadar inşaa edebilirsiniz.

Water Works: Su üretimi. Sadece sulak bölgelerde inşa edilebilir (uygun yerleri görebilmek için harita filtrelerinden Fresh Water’ı aktif yapın). İnşa edilebilecek azami Water Works binası sayısı, sulak bölgelerin kapasitesiyle sınırlıdır.

Water Reclamation: Su üretimi. Water Works tesisinden daha az su üretir ve daha yüksek bakım ücreti vardır. Ancak Water Works tesisi gibi belirli bir sayı olmaksızın, istediğiniz kadar inşaa edebilirsiniz.

Ore Mine: Maden elementleri üretimi. Sadece madenlerin bulunduğu bölgelere inşaa edilebilir (uygun yerleri görebilmek için harita filtrelerinden Metal’ı aktif yapın). İnşa edilebilecek azami Ore Mine binası sayısı, maden bölgelerinin zenginliğiyle sınırlıdır.

Composite Ore: Maden elementleri üretimi. Ore Mine tesisinden daha az metal-maden üretir ve daha yüksek bakım ücreti vardır. Ancak Ore Mine tesisi gibi belirli bir sayı olmaksızın, istediğiniz kadar inşaa edebilirsiniz.

Oil - Gas Field: Petrol üretimi. Sadece petrol bulunan bölgeler üzerinde inşa edilebilir (uygun yerleri görebilmek için harita filtrelerinden Petroleum'u aktif yapın). İnşa edilebilecek azami Gas Field tesisinin sayısı, petrolün miktarıyla kısıtlıdır.

Oil - Derrick: Petrol üretimi. Sadece deniz içersinde petrol bulunan bölgeler üzerinde inşa edilebilir (uygun yerleri görebilmek için harita filtrelerinden Petroleum'u aktif yapın). İnşa edilebilecek azami Derrick tesisinin sayısı, petrolün miktarıyla kısıtlıdır.

Oil - Synth: Petrol üretimi. Gas Field ya da Derrick tesislerinin dörtte biri kadar üretim yapar. Ancak Derrick ya da Gas Field tesisileri gibi belirli bir sayı olmaksızın, istediğiniz kadar inşaa edebilirsiniz.

Oil - Coal Synth: Kömürü petrole çevirir. (Denenmedi)

Oil - Bio Fuels: Yiyeceği petrole çevirir. (Denenmedi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JCB -- 14 Ağustos 2008; 13:45:52 >

• bende patch #1 zadten yüklüydü ama sonra diğer patchleride yükledikten sonra oyuna başlıyorum bi kaç gün geçtikten sonra oyunda demo turu bitti falan yazıyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: Syclopse

bende patch #1 zadten yüklüydü ama sonra diğer patchleride yükledikten sonra oyuna başlıyorum bi kaç gün geçtikten sonra oyunda demo turu bitti falan yazıyo

Bende demez sanırım

• ya yardımcı olamazmısınız?
  • Sil bir daha kurmayı dene yani pek yapılcak bir şey yok zaten, ya da üzerine diğer yamaları da kurmayı dene.
  • quote:

Orjinalden alıntı: JCB

Sil bir daha kurmayı dene yani pek yapılcak bir şey yok zaten, ya da üzerine diğer yamaları da kurmayı dene.

hepsini kurdum, daha öncedende patch 2 yi yüklediğimde olmuştu :(
  • quote:

quote:

Sil bir daha kurmayı dene yani pek yapılcak bir şey yok zaten, ya da üzerine diğer yamaları da kurmayı dene.

hepsini kurdum, daha öncedende patch 2 yi yüklediğimde olmuştu :(

Üzülme bro çözümü buldum. Hala nasıl aklıma geldi şaşıyorum, eski Paradox oyunlarını oynamanın bir yararı galiba
    Aynı hatayı bana da verdi Önce serial ya da crack aradım cıx çözüm yok, daha sonra HOI2'de yaptığım yöntem aklıma geldi

Başlat>Çalıştır>Regedit
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\App Paths kısmına giriyoruz ve App Paths klasörünün üzerine sağ tıklayarak yeni anahtar oluşturup bu anahtarın adını SupremeRuler2020.exe olarak giriyoruz.
    Daha sonra SupremeRuler2020.exe anahtarına girip varsayılan değere sağ tıklayıp SupremeRuler2020'nin kurulu olduğu yerdeki SupremeRuler2020.exe dosyasının tam linkini kopyalıyoruz. Daha sonra bir dize değeri oluşturup adını Path koyuyoruz ve bu sefer sadece bulunduğu klasörün linkini giriyoruz aynen şöyle.

Örnek resim;
    Supreme Ruler 2020 (2008) [ANA KONU]

Hadi oyuna kaçtım ben

Artık tüm yamaları da yükleyebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JCB -- 14 Ağustos 2008; 16:57:00 >

• quote:

Oyunda fazla hata varmış araştırdım yabancı forumlar öyle diyor bug kaynıyormuş.
    Yamaları kopya oyunda nasıl çalıştıracaz bilmiyorum ama hepsini indiriyorum şu anda

Patch 1 :http://www.gamershell.com/download_27770.shtml - Bu yamayı yükledim serial ya da cracke gerek kalmadı indirip oynayabilirsiniz
    Patch 2 :http://www.gamershell.com/download_29274.shtml - Bu yamayı da yükledim ve gene serial ya da crack istemedi, herhangi bir şeye gerek kalmadan oynayabilirsiniz
    Patch v5.3.1 :http://www.gamershell.com/download_30854.shtml - Aha bu yamayı da açtı, oh ne güzel
    Patch v5.3.1 to v5.3.2 :http://www.gamershell.com/download_30856.shtml - Evet bu yamayı da açtı, grafik hataları bile düzeldi hele şükür

Patchler sırasıyla verilmiştir.

An itibariyle Türkçe yamadan vazgeçtim. En mantıklı özetle; Ben en boş günümde 100 cümle çevirisi zor yapıyorken oyunda 50000den fazla cümle olduğunu ve herbirini çevirdikten sonra da test edip, doğru olup olmadığını kontrol etmem gerekiyor. Açıkcası bu böyle tek başıma giderse 2 seneye anca tamamlanır

Ben de bunun yerine daha makul ve yararlı bir şey yapmaya karar verdim, yabancı forumlardan oyun hakkında yeterli bilgi ve rehber buldum. Onları çevireceğim hem arada kendi tecrübelerimizi de ekleriz. Böyle başlasak çok kısa bir sürede biter çevire çevire oynarız

-BoZ-, üzülme GDP/c ile ilgili bilgiler de buldum

Bazı binalar hakkında bilgiler buldum ve hemen çevirdim valla ben de bilmiyordum tam olarak bunları

Agriculture: Yiyecek üretimi. Sadece tarıma uygun bir toprak üzerinde inşa edilebilir (uygun yerleri görebilmek için harita filtrelerinden Agriculture’ı aktif yapın). İnşa edilebilecek azami Agriculture binası sayısı, tarıma uygun bölgelerin sayısıysa kısıtlıdır.

Hydroponics: Yiyecek üretimi. Agriculture tesisinden daha az yiyecek üretir ve daha yüksek bakım ücreti vardır. Ancak Agriculture tesisi gibi belirli bir sayı olmaksızın, istediğiniz kadar inşaa edebilirsiniz.

Water Works: Su üretimi. Sadece sulak bölgelerde inşa edilebilir (uygun yerleri görebilmek için harita filtrelerinden Fresh Water’ı aktif yapın). İnşa edilebilecek azami Water Works binası sayısı, sulak bölgelerin kapasitesiyle sınırlıdır.

Water Reclamation: Su üretimi. Water Works tesisinden daha az su üretir ve daha yüksek bakım ücreti vardır. Ancak Water Works tesisi gibi belirli bir sayı olmaksızın, istediğiniz kadar inşaa edebilirsiniz.

Ore Mine: Maden elementleri üretimi. Sadece madenlerin bulunduğu bölgelere inşaa edilebilir (uygun yerleri görebilmek için harita filtrelerinden Metal’ı aktif yapın). İnşa edilebilecek azami Ore Mine binası sayısı, maden bölgelerinin zenginliğiyle sınırlıdır.

Composite Ore: Maden elementleri üretimi. Ore Mine tesisinden daha az metal-maden üretir ve daha yüksek bakım ücreti vardır. Ancak Ore Mine tesisi gibi belirli bir sayı olmaksızın, istediğiniz kadar inşaa edebilirsiniz.

Oil - Gas Field: Petrol üretimi. Sadece petrol bulunan bölgeler üzerinde inşa edilebilir (uygun yerleri görebilmek için harita filtrelerinden Petroleum'u aktif yapın). İnşa edilebilecek azami Gas Field tesisinin sayısı, petrolün miktarıyla kısıtlıdır.

Oil - Derrick: Petrol üretimi. Sadece deniz içersinde petrol bulunan bölgeler üzerinde inşa edilebilir (uygun yerleri görebilmek için harita filtrelerinden Petroleum'u aktif yapın). İnşa edilebilecek azami Derrick tesisinin sayısı, petrolün miktarıyla kısıtlıdır.

Oil - Synth: Petrol üretimi. Gas Field ya da Derrick tesislerinin dörtte biri kadar üretim yapar. Ancak Derrick ya da Gas Field tesisileri gibi belirli bir sayı olmaksızın, istediğiniz kadar inşaa edebilirsiniz.

Oil - Coal Synth: Kömürü petrole çevirir. (Denenmedi)

Oil - Bio Fuels: Yiyeceği petrole çevirir. (Denenmedi)

Türkçe yamaya yardımcı oliyim diycem ama ingilizcem çokta iyi sayılmaz

ayrıca şu kişi başına düşen milli gelir hakkında bulduğun şeyleri yaz şurayada yolumuzu bulalım

ayrıca updateleri yapmayanlara yapmalarını tavsiye ediyorum

• @JCB

bina yapımı ile ilgili güzel bilgiler çok sağol, ama daha fazlasını istiyoruz senden
  • quote:

Daha sonra SupremeRuler2020.exe anahtarına girip varsayılan değere sağ tıklayıp SupremeRuler2020'nin kurulu olduğu yerdeki SupremeRuler2020.exe dosyasının tam linkini kopyalıyoruz. Daha sonra bir dize değeri oluşturup adını Path koyuyoruz ve bu sefer sadece bulunduğu klasörün linkini giriyoruz aynen şöyle.

tam olarak bunu nasıl yapıyoruz?
  • galiba bi rehber hazırlamam lazım..

uğraşalım biraz
  • quote:

quote:

tam olarak bunu nasıl yapıyoruz?

Daha açık nasıl anlatıcam bilmiyorum ki, yapanlardan biri söylesin
  • ekleme: beyler 6. resimde defcon hakkında yazdıklarımı unutun.. JCB bi kaç msj ileride açılımını tam olarak yapmış.. (tam bilmediğimi söylemiştim gerçi neyse)

evet beyler oyun hakkında osuruktan bi rehber hazırladım.. bende tam çözmüş olmadığımdan şimdilik bunlarla idare edin...

zaten oyunun ana hatları bunlar.. ayrıntıya zamanla ineceğiz

toplam 7 ekran görüntüsünde oluşan rehber:

burdan göremeyenler için direk linkler:

https://store.donanimhaber.com/95/58/e1/9558e17a96d5775349c08587282abaac.jpg

https://store.donanimhaber.com/9e/d5/d9/9ed5d920f090e6a5042b9c9657fe3343.jpg

https://store.donanimhaber.com/e2/7d/80/e27d8027107d5e4e2e9ebac8da224e21.jpg

https://store.donanimhaber.com/35/36/7c/35367cf99fe4e93177935d30eb81a3da.jpg

https://store.donanimhaber.com/a6/40/26/a64026edeaf16b0e924c4713487661b7.jpg

http://img165.imageshack.us/img165/7905/oops6sq0.jpg

http://img58.imageshack.us/img58/5553/oops7me1.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -BoZ- -- 15 Ağustos 2008; 15:48:44 >

• DEFCON (Defence Condition), olağanüstü hal ve durumlara askeri hazırlık durumunu ifade eder.
    (Çevirirken öğrenmiştim)

DEFCON 5 - Barış zamanı hazırlıkları.
    DEFCON 4 - Artırılmış güvenlik unsurları.
    DEFCON 3 - Normalden biraz üst seviyede, ordular hazırda bekler.
    DEFCON 2 - Ordunun hazırlıkları artırılır, tam güçten bir basamak aşağısı.
    DEFCON 1 - Tam güç savaş hazırlıkları.
  • @JCB

Verdiğin PATCH linkleri için teşekkürler öncelikle. Bu Patch'lerin hepsini indirip oyuna uygulamam mı gerek yoksa sadece sonuncu patch'i yüklesem yeterli mi?
  • Sırayla kurmak gerekiyor ve gerçekten oyuna bayağı katkısı var, ben şu anda Türkiye ile 2020 yılının mayıs ayındayım, ülke bayağı gelişti; GDP/c 8000dolardan 9700e çıktı Endüstriyel kapasite uçuyor zaten Comsumer Goods ve Industrial Goods'ta dünya ülkeler üretim sırasında 6.6milyon ile 5.sıradayım 1.sırada tabiki Amerika var 55 milyon ile Neyse şimdilik gidişat iyi, oyun savaştan çok strateji olduğu için ekonomiye önem veriyorum 2022 gibi Ermenistan'a dalabilirim

Gayri Safi Yurtiçi Milli Hasıla (GDP/c)
    GDP/c, menkulleri değerine ve ekonomiye vatandaşlarınız tarafından bir miktar yardım sağlar. Bu kendinizi diğer ülkelerle kıyaslamak için iyi bir yoldur. GDP/c'nizin artması ya da azalması size ekonomizin büyüdüğü ya da küçüldüğünü gösteren etmenlerden biridir.
    Not: GDP/c yükseldiğinde, vatandaşlarınızın ortalama gelirinin yükseldiğini, ve bir o kadar da çalışma ücretlerinin arttığını belirtir. GDP/c'niz eğer önemli bir derece büyüyorsa, bu bazı maddeleri dünya pazarından almanın kendi kendinize üretmenizden daha ucuz olduğu anlamına gelebilir.

Özetle aynen dediğim gibi; Vergileri azaltın, üretimi yükseltin ve sosyal harcamaları yükseltin o zaman GDP/c artıyor

• quote:

Sırayla kurmak gerekiyor ve gerçekten oyuna bayağı katkısı var, ben şu anda Türkiye ile 2020 yılının mayıs ayındayım, ülke bayağı gelişti; GDP/c 8000dolardan 9700e çıktı Endüstriyel kapasite uçuyor zaten Comsumer Goods ve Industrial Goods'ta dünya ülkeler üretim sırasında 6.6milyon ile 5.sıradayım 1.sırada tabiki Amerika var 55 milyon ile Neyse şimdilik gidişat iyi, oyun savaştan çok strateji olduğu için ekonomiye önem veriyorum 2022 gibi Ermenistan'a dalabilirim

Gayri Safi Yurtiçi Milli Hasıla (GDP/c)
    GDP/c, menkulleri değerine ve ekonomiye vatandaşlarınız tarafından bir miktar yardım sağlar. Bu kendinizi diğer ülkelerle kıyaslamak için iyi bir yoldur. GDP/c'nizin artması ya da azalması size ekonomizin büyüdüğü ya da küçüldüğünü gösteren etmenlerden biridir.
    Not: GDP/c yükseldiğinde, vatandaşlarınızın ortalama gelirinin yükseldiğini, ve bir o kadar da çalışma ücretlerinin arttığını belirtir. GDP/c'niz eğer önemli bir derece büyüyorsa, bu bazı maddeleri dünya pazarından almanın kendi kendinize üretmenizden daha ucuz olduğu anlamına gelebilir.

Özetle aynen dediğim gibi; Vergileri azaltın, üretimi yükseltin ve sosyal harcamaları yükseltin o zaman GDP/c artıyor

ama gelir düşüyor ve kasa açık vermeye başlıyor geliri arttırmanın vergileri yükseltmekten başka yoluda yok sanırsam

tourism and business bbaşlığı altında yapacak bir tek bina bile yok yahu

• Selamlar. Oyunu bugün bende başladım. Gerçekten çok güzel olmuş. Bu arada bende ufak bi katkı bulunmak isterim. Bundan pek bahsedilmemiş. Üretim yaptığın maddelerin menüsünden üretici sırasında ne kadar üst sırada olursanız daha fazla satış yapma imkanınız artıyor. Bu arada oyunda tek çektiğim sıkıntı belli bir süre sonra ekonomiyi ayakta tutamıyorum. Hep yerlerde sürünüyor. Nasıl yükseltebilirim onla ilgili fikri olan var mı ?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.