Şimdi Ara

Support Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
1
Favori
799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Türkiye sunucusunda çok sayıda support olmadığı herkes tarafından biliniyor, bu nedenle de support oynamak isteyen
    arkadaşlara yardımcı olacak pek fazla rehberde yok. Hem supporta teşvik etmek, hemde support oynamak isteyen
    arkadaşlara bir nevi fayda sağlamak için bu rehberi yapıyorum. Rehber tamamen bana aittir. Tabiki hatalar olacaktır
    zaten mükemmel bir oyuncuda değilim fakat rehberlerin kıt olduğu bu alanda illaki birkaç kişiye faydası olur diye
    düşünüyorum.

Rehberimize ilk önce genel olarak support tanımı yapmakla başlayalım.
    Support nedir, ne iş yapar, önemi ve görevi nedir?
    -Support yani destekçi dediğimiz sınıfın oyun başındaki görevi lanede adc ye destek olmak. Bu destek birçok farklı
    şekilde yapılır ve bu herodan heroya değişir. Kimi hero adc nin farm yapmasını rahatlatır (soraka gibi can mana veren
    herolar) kimi hero ise karşı tarafı haraslayıp CS den düşürmeye çalışır (sona, lulu gibi herolar) ama bot lanede olmazsa
    olmazımız şudur. WARD! Evet ward atmayan bir support düşünülemez. Carry mizin hayatta kalması için onu sadece lanedeki
    tehlikelerden korumamız yetmez, diğer lanelerden gelebilecek tehlikelere karşı da dikkatli olmalıyız. Çünkü o farm yaparken
    biz onun gözü kulağıyız. Minimap i takip etmeli, ss lere dikkat etmeli ve gang gelebilecek kısmı wardlamalıyız.

Başlangıç: Başlangıçta karşı tarafın supportu hakkında tahmin yürütmek önemli. TR sunucusunda oynuyorsanız ve karşınızda
    lux-nidalee gibi supportlar varsa büyük ihtimal wardsız başlayacaktır. Bunu tahmin edebildiğinizde pembe wardla başlamayıp
    ya daha fazla yeşil ward yada farklı itemlar alarak gereksiz yere pembe ward a para vermemiş olursunuz. Ama %70-80 karşı tarafta wardla
    başlayacağı için pembe wardla başlamak her zaman iyidir. KARŞI SUPPORTU KONTROL EDİN! Evet lane de ilk işiniz karşı supportu kontrol
    etmek olsun. Eğer pembe wardı varsa o kullanmadan sakın pembe wardınızı kullanmayın. Bırakın yeşil wardınızı pembe wardla kessin,
    sonrasında siz onun wardını kesip laneden düşürmüş olacaksınız ve mecburen defansif oynayacaklar. MİNYONLARA VURMAYIN! Özellikle
    söylüyorum minyon almayın değil minyonlara vurmayın. Her adc nin kendi minyon kesme taktiği vardır ve siz minyona vurduğunuzda
    adc nin minyon kaçırma ihtimali artar. (Kule altında minyonun kalan canını bitirmeye damage'i yetmiyorsa birtane vurarak canını
    azaltıp adc nin almasını sağlayabilirsiniz) Early game de yapacaklarınız genel olarak bunlar. Karşıyı ne kadar haraslarsanız o kadar
    iyidir. Adc niz FB verse bile küfür etmek yerine ona destek olun. Morali bozuk bir adc oyundan düşer çünkü. Ve en önemlisi
    oyun başı kill almayın. Çünkü oyun başı adc nin alacağı 1 kill oyunun kaderini değiştirir.

Mid-Game: Kuleniz gitti veya karşı kuleyi aldınız oyun yavaş yavaş All-Mid dediğimiz şekle giriyor. Artık wardlamanız gereken yer
    laneniz değil tüm haritadır. Mid gamede haritada sürekli en az 2 ortalma 3-4 ward bulundurmalısınız. Temel olarak ejder önü
    ve nehrin farklı noktaları olabilir. EJDER SÜRESİNİ UNUTMAYIN! Takımınıza ejder kesmeyi hatırlatın ve ejderi öldürdüğünüzde öldürdüğünüz
    dakika ve saniyeyi sohbet kısmına yazın. Bu şekilde ne zaman öldürdüğünüzü görebilir ve ejderin çıkmasına 20-30 saniye kala takıma hatırlatabilirsiniz.
    Sürekli ejder dönen bir takımın kazanma olasılığı oldukça artar.

Late-Game: Artık tf ler başladı ve çok önemli bir hale geldiniz. Haritada attığınız her ward oyunun kaderiniz değiştirir. Baron önü gibi klasik yerler
    haricinde karşı jungle ve rakibin geçebileceği birçok yeri wardlamalısınızki takımınız hazırlıksız bir tf ye girmesin. AKTİF
    İTEM KULLANMAYA ALIŞIN!
    Biz supportuz ve aktif itemlar bizim herşeyimiz. ".... basmayı unuttum" derseniz bedeli ağır olur.
    Yerinde basılan bir solari tf çevirir. Shurelia basarak kurtardığınız bir adamınız rakibin daha rahat oynamasını engeller.
    BOŞ YERE SKİLL ATMAYIN! Sırf can vermek için can vermeyin. Thresle çektiğiniz her adama zıplamayın. Leonayla erken ulti atıp
    takımınızı yanlış pozisyon almış bir şekilde tf ye sokmayın. Sonayla tf ortasında E skillinin ekorunu basmayın. Skilleriniz çok kıymetli
    ve doğru kullanılmazsa çok büyüz zaiyatlara neden olabilir. Sorakayla saldırı altındaki adc ye attığınız bir W onun tf den düşmemesini ve
    tf yi kazanmanızı sağlalyabilir.

Support hakkında yanlış bilinenler.
    -Support asla kill almaz. Ben kendimi SADECE SUPPORT KONUSUNDA türkiye sunucusundaki sayılı playerlardan görürüm fakat kill almadığım bir
    oyun yoktur. Support kill alır, kimi zaman supportun aldığı kill diğer herkesten faydalı olur. Mid ve Late gamelerde diğer karakterlerin para
    sorunu neredeyse kalmamışken (kasamamışsa ayrı) siz 300 goldla oyunun kaderini değiştirirsiniz. Size kill aldınız diye (10 killden bahsetmiyorum tabi)
    kızan insanları takmanıza gerek yok
    -Support asla minyon almaz. Lanede adc yokken aval aval minyonları izleye insan zaten lol oynamasın.
    -Support keşiftaşı kasmak zorundadır. Böyle birşeyde yoktur. Opsiyonel bir itemdır. Sadece ward için kasılmaz. Verdiği can değerinin yanında
    2 ward hediye gibidir. Sadece daha cesur ward atmanızı sağlar (yedeği olduğu için)
    -Sadece "destek" sınıfındaki karakterler support olur. Böyle birşeyde yoktur. Shen de supp oynanır. Volide supp oynanır (karşı takıma göre tabiki)
    hemde çok faydalı olur.
    -Teemo dan supp olmaz. Geç arkadaşım. 6 levelda sınırsız ward, lanede adc ye blind atma özelliği. "Ama teemo can veremiyokiğğ" diyenleride iplemenize
    gerek yoktur. Çok iyi değildir ama supp oynanmaz diye birşeyde yoktur.
    Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım, faydalanan olduysa ne mutlu bana. Alıntı değildir!!
    Kelime hataları ve başka hatalar vardır uyarırsanız düzeltirim. Teşekkürler
    Gördüğünüz gibi kill almadığım oyun yoktur. Ama çoğu oyun sonu bitmeye yakın alınan killerdir eğlencesine

Görüntüyü bir türlü bilgisayarda upload edemediğim için telefondan atmak zorunda kaldım kusura bakmayın. İlk rehberimdir bundan kaynaklanan hatarlarda olabilir.

EKLEME: Mesela kendi adıma söyleyeyim oyuna asla bisküvi ile başlamam. Adama damage attıkça +3 gold veren yetenekle girerim (Lulu'da çok güzel para kasılıyor) tabi ki agresif oynamayı da sevdiğim için.

Kesinlikle yetenekleri de kendinize göre belirlemelisiniz. Salak saçma mobafire ya da herhangi bir yere bakıp sabit kabiliyet veya rün sayfasıyla girmeyin. Bir de oyun öncesi 1 veya 2 kere karşı adc'nin gözünü korkutmaya çalışın ama bir 3.yü yapmayın çünkü mana sıkıntısı yaşamanız hem size hem adc'nize hem de kulenize mal olabilir.

Aynı zamanda karşı adc'nin gözünü korkutmak için attığınız skiller mesela örnek veriyorum Janna'nın Q'su. 2 kere tutturamazsan karşı adc kendine çok fazla güvenir ve rahatlamaya başlar o yüzden skill'i sırf kullanmak için kullanmayın. Ne kadar iyi bir sup olsanız bile karşı adc kendine güvendiği sürece bazen playerlığınızın bir önemi olmaz. Adı üstünde adam ADC.

10 kere ölün takımınız küfür etsin önemi yok takmayın kafaya fakat ölüyorsanız adc'niz için ölün ve adc'nizin ölmemesi için elinizden geleni yapın. Zaten minyon kesmek para kasmak gibi pek bir derdiniz olmuyor fakat adc'nizi ne kadar kurtarır ona güven verirseniz oyunda o kadar iyi oynar. Sonuçta her başarılı bir erkeğin arkasında başarılı bir kadın vardır hesabı.

Ward temizlemeye bir başınıza gitmeyin. Yakalanırsanız mucuk mucuk. Ward'ları çimene atmaya giderken cengaver gibi çimene gitmeyin. Yukarıdan kenardan vb yerlerden atmaya çalışın.

Ve son olarak ego sahibiyseniz kesinlikle oynamayın çünkü ne kadar iyi oynarsanız oynayın çoğu zaman bir tebrik bile almazsınız. Takımınızın görünmez kahramanısınızdır.

Ekleme kısmı TheDcdy adlı arkadaşa aittir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskidhci -- 13 Kasım 2013; 19:32:06 >

• Eline saglik bence faydali bir rehver olmus

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurder

Eline saglik bence faydali bir rehver olmus

Teşekkürler
  • Isime yarayacak hocam Sağol

• Eline sağlık, güzel olmuş.

• Yararli

• Printscreen tuşu vardı onla çekebilirsin resmi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dota 2 Başlangıç rehberi
    9 yıl önce açıldı
    Ap Shaco Rehberi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZeusunAmcası

Printscreen tuşu vardı onla çekebilirsin resmi

Görüntüyü çekmeyi biliyorum fakat resim ekle dediğimde bir türlü eklemiyordu. Bende telefondan atmak zorunda kaldım

• Ellerinize saglik hos bir rehber olmus bende support oynuyorum, nickinizi yazar misiniz acaba? Merak ettimde.
  • Güzel rehber olmuş hocam.
  • Ahahah ulan ayni aso gordugun en iyi sup kereta senin rehberde 10 numara hocam eline koluna saglik.

• Mesela kendi adıma söyleyeyim oyuna asla bisküvi ile başlamam. Adama damage attıkça +3 gold veren yetenekle girerim (Lulu'da çok güzel para kasılıyor) tabi ki agresif oynamayı da sevdiğim için.

Kesinlikle yetenekleri de kendinize göre belirlemelisiniz. Salak saçma mobafire ya da herhangi bir yere bakıp sabit kabiliyet veya rün sayfasıyla girmeyin. Bir de oyun öncesi 1 veya 2 kere karşı adc'nin gözünü korkutmaya çalışın ama bir 3.yü yapmayın çünkü mana sıkıntısı yaşamanız hem size hem adc'nize hem de kulenize mal olabilir.

Aynı zamanda karşı adc'nin gözünü korkutmak için attığınız skiller mesela örnek veriyorum Janna'nın Q'su. 2 kere tutturamazsan karşı adc kendine çok fazla güvenir ve rahatlamaya başlar o yüzden skill'i sırf kullanmak için kullanmayın. Ne kadar iyi bir sup olsanız bile karşı adc kendine güvendiği sürece bazen playerlığınızın bir önemi olmaz. Adı üstünde adam ADC.

10 kere ölün takımınız küfür etsin önemi yok takmayın kafaya fakat ölüyorsanız adc'niz için ölün ve adc'nizin ölmemesi için elinizden geleni yapın. Zaten minyon kesmek para kasmak gibi pek bir derdiniz olmuyor fakat adc'nizi ne kadar kurtarır ona güven verirseniz oyunda o kadar iyi oynar. Sonuçta her başarılı bir erkeğin arkasında başarılı bir kadın vardır hesabı.

Ward temizlemeye bir başınıza gitmeyin. Yakalanırsanız mucuk mucuk. Ward'ları çimene atmaya giderken cengaver gibi çimene gitmeyin. Yukarıdan kenardan vb yerlerden atmaya çalışın.

Ve son olarak ego sahibiyseniz kesinlikle oynamayın çünkü ne kadar iyi oynarsanız oynayın çoğu zaman bir tebrik bile almazsınız. Takımınızın görünmez kahramanısınızdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheDcdy -- 13 Kasım 2013; 18:57:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TheDcdy

Mesela kendi adıma söyleyeyim oyuna asla bisküvi ile başlamam. Adama damage attıkça +3 gold veren yetenekle girerim (Lulu'da çok güzel para kasılıyor) tabi ki agresif oynamayı da sevdiğim için.

Hocam yazdıkların çok doğru bende bisküvi ile başlamam mesela ve genel olarak hepsine katıldım. İzninle ilk mesaja ekledim olduğu gibi

• woliden sonra okumadım

• Emek vermişsin, oynamayı bilmeyen kişilere yarayabilir. Ancak, yeni sezonda ward alma limiti falan geleceği için boşa zaman harcamışsın gibi durmuyor da değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bako39

woliden sonra okumadım

Düzelttim devam edebilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: PhTx3

Emek vermişsin, oynamayı bilmeyen kişilere yarayabilir. Ancak, yeni sezonda ward alma limiti falan geleceği için boşa zaman harcamışsın gibi durmuyor da değil.

Çok büyük farklılık yaratıcağını sanmıyorum. Sınır kaç olabilir ki? Oyun sonu base'e yazı yazamazlar okadar :) oynanışa büyük etkisi olursa editlerim tabi
  • İzin ne demek. Burası forum. Ne için burada bulunuyoruz ki?
  • ben sup oynarken 16-14 ya da 1-15-14 rune page ile giriyorum utilityye goldu doldurabilecek kadar verip defansif page'e yöneliyorum runelerim ise sarı-kırmızı armor mavi m.res büyükler gold oluyor

• Gayet güzel olmuş, bir destek oyuncusu olarak beğendim. Fakat early de kill almayın kısmını doğru bulmuyorum. Earlyde fightta canlar eşit gidiyorsa bence support alabildiğini almalı. Bu arada o bisküvi özgüven getiriyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.