Şimdi Ara

supplement almalı mıyım?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sabah öğle akşam okulda yiyorum onun dışında istisnalara bakacak olursak
    spor yaptıktan sonra karbohidrat ihtiyacı için hemen 2-3 kaşık bal atıyorum bir avuç badem sonrada küçük light tonbalığı atıyorum akşam yemeğinden 2 saat sonra yaklaşık 200 gr tavuk göğüs alıyorum yatmadan önce o gün ki durumuma göre 200-500 ml arası light süt içiyorum
    spor yapmadığım günler yani haftada 2 gün sadece akşam yemeğinden 2 saat sonra 4 yumurta atıyorum yatmadan önce yine aynı şekilde süt sizce bu beslenme yeterli midir? supplement gerekli midir? eğer gerekliyse nasıl bir supplement tavsiye edersiniz?

edit: geçen sene spora başlamak için güreşe gitmiştim vg olarak 4 aydır gidiyorum
    chest
    back
    arm
    leg
    shoulder diye gidiyorum

barbell curlde yeni 20 kiloya çıktım benchte 20 kilo deadlift 30 kilo leg pressde 60

75 kiloyum 180 boyundayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pre-clinic -- 24 Kasım 2013; 22:54:32 >

• kardeş 100 kg ilehttp://www.coopersguns.com/videos/exercise-encyclopedia/traps/barbell-shrug/ şunu yapaibliyorsan al.kilonu ve antreamn ağırlıklarını yazarsan daha iyi olur.spora yeni mi başladın yoksa bi geçmişin var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: montevo

kardeş 100 kg ilehttp://www.coopersguns.com/videos/exercise-encyclopedia/traps/barbell-shrug/ şunu yapaibliyorsan al.kilonu ve antreamn ağırlıklarını yazarsan daha iyi olur.spora yeni mi başladın yoksa bi geçmişin var mı?

kusura bakma o bilgileri unuttum geçen sene spora başlamak için güreşe gitmiştim vg olarak 4 aydır gidiyorum
    chest
    back
    arm
    leg
    shoulder diye gidiyorum

barbell curlde yeni 20 kiloya çıktım benchte 20 kilo deadlift 30 kilo leg pressde 60

edit 75 kiloyum 180 boyundayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pre-clinic -- 24 Kasım 2013; 22:53:43 >

• Günlük 110-150 gram arasında proteini al yeterli senin kilon için. Karbonhidratı yağ ölçümüne bakarak ayarlarsın.
  • Pre-clinic kullanıcısına yanıt
    kolda bana göre iyisin diyebilirm.gerçi benim kolalrım çok sızlıyor bırakmak zorunda kalıyorum ancak henüz ısınma durumundasın alağcaın protein boşa gitmesin.öncelikle beslenmeni düzene oturt.toz kas yapcak diye bi algı olmasın kafanda.başlangıç oalrak bsnnin sytn 6 modeini alaiblirisn.içinde bir kaç çeşit protein var.hardline 3 whey matrix tozu var.özellikleir iyi ve yerli bi firma.tabi bunu biraz daha ağır çalışmaya başlayıca kullan.ben genelde kendişmi kıstas alırım çünkü akranlarıma göre güçsüüzm.deadliftte 70 kilo yapıyorum.seni kıyaslarsak biraz daha geliştikten sonra alırsan iyi olur kanaatindeyim.ve 100 kilo hakkında ciddiyim.
  • 3-5 ayı doldurdum alayım diye değil de ihtiyaca binaen alınmalı;

-Meyve-sebze pek tüketmem diyorsan multivitamin alabilirsin,
    -Haftada en az 4 gün balık yerim demiyorsan balık yağı alabilirsin,
    -Günlük protein ihtiyacımı karşılamada zorlanıyorum diyorsan protein tozu alabilirsin,
    -Günüm yoğun geçiyor ve antrenmanlarda ölü gibi oluyorum diyorsan pre-workout alabilirsin
    vesaire takviyelere göre örnekler çoğaltılabilir.

Yani birşey almalı mısın almamalı mısın bunu biz söyleyemeyiz, sen daha iyi bilebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

3-5 ayı doldurdum alayım diye değil de ihtiyaca binaen alınmalı;

-Meyve-sebze pek tüketmem diyorsan multivitamin alabilirsin,
    -Haftada en az 4 gün balık yerim demiyorsan balık yağı alabilirsin,
    -Günlük protein ihtiyacımı karşılamada zorlanıyorum diyorsan protein tozu alabilirsin,
    -Günüm yoğun geçiyor ve antrenmanlarda ölü gibi oluyorum diyorsan pre-workout alabilirsin
    vesaire takviyelere göre örnekler çoğaltılabilir.

Yani birşey almalı mısın almamalı mısın bunu biz söyleyemeyiz, sen daha iyi bilebilirsin.

supplementler hakkında pek bilgim olmadığı için sordum. meyve sebze pek tüketmiyorum dediğiniz gibi. bu beslenme sizce günlük protein ihtiyacını karışılıyor mu? ben karşılamadığını düşündüğüm için zaten protein tozu alayım mı diye sormuştum.

bizim spor salonunda 100 kilo ağırlık yok ki 100 kilo shrug basayım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Steroid kullanayım mı sizce
    9 yıl önce açıldı
    Pre amfi almalı mıyım?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    ozaman elemanın birisini al shrugla
  • oncelikle kac kilo bastigin degil,bu isi ne kadar surekli ve duzenli yaptigin onemli olan.
    Supplement konusunda eger spor sonrasi yorgunlugunu yedigin besinlerle tamamlayabiliyorsan (spor salonunun evine yakinligi,butcen vs ile) bu tur bir takviyeye gerek kalmaz.
    beslenme programinda yanlisliklar var.yumurta aksam yemeginden sonra degil sabah alinir.Bir de salata,meyve,sebze gibi onemli besinleri bu listene koymalisin.Vitamin takviyeni dogal besinlerden ya da hic karsilayamayacak durumda isen multivitaminlerden karsilamak zorundasin.besinler vucudun yakitiysa,vitaminler de yagidir.
    Supplement'in amaci vucuda spor sonrasi kisa surede protein takviyesi yapip kas yikimini engellemektir.Dozunu asmadigin ve yeterli su ile kullandigin takdirde bir zarari olmaz (kalitsal,allerjik vb ekstrem bir durum disinda)
    Bunun disinda bir diyetisyene basvurup beslenme programini duzenlemen tavsiyem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: StLeone

oncelikle kac kilo bastigin degil,bu isi ne kadar surekli ve duzenli yaptigin onemli olan.
    Supplement konusunda eger spor sonrasi yorgunlugunu yedigin besinlerle tamamlayabiliyorsan (spor salonunun evine yakinligi,butcen vs ile) bu tur bir takviyeye gerek kalmaz.
    beslenme programinda yanlisliklar var.yumurta aksam yemeginden sonra degil sabah alinir.Bir de salata,meyve,sebze gibi onemli besinleri bu listene koymalisin.Vitamin takviyeni dogal besinlerden ya da hic karsilayamayacak durumda isen multivitaminlerden karsilamak zorundasin.besinler vucudun yakitiysa,vitaminler de yagidir.
    Supplement'in amaci vucuda spor sonrasi kisa surede protein takviyesi yapip kas yikimini engellemektir.Dozunu asmadigin ve yeterli su ile kullandigin takdirde bir zarari olmaz (kalitsal,allerjik vb ekstrem bir durum disinda)
    Bunun disinda bir diyetisyene basvurup beslenme programini duzenlemen tavsiyem.

açıkcası bu yaptığım süre boyunca sadece 1 antreman kaçırdım o kadar. beslenmemde yanlışlar olduğunun farkındayım ama nasıl düzeltsem bilemedim şimdikahvaltıyı okulda yapıyorum orada yetecek kadar yiyorum zaten yumurta yapıp götürmem hem komik olur hemde zaten yeterli zaman yok kahvaltı 20 dakika hemen ders başlıyor. 3 öğünü düzgün yedikten sonra mecbur akşam yemeğinden sonra öğünler kalıyor orada sence neler yapabilirim peki protein almak için?
    spor salonu hemen yurdumun dibinde ama spor çıkışı kendim yemek yapmıyorum sadece dediğim gibi bal badem küçük tonbalığı zaten yarım saat sonra filanda okulda yemeğe gidiyorum

• Sizce yumurtanın sabah yenmesini gerektiren nedir ? Benim bildiğim istediğin saatte yersin ki öyle yapan bir çok kişi mevcut.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

Sizce yumurtanın sabah yenmesini gerektiren nedir ? Benim bildiğim istediğin saatte yersin ki öyle yapan bir çok kişi mevcut.

Sence hangi protein tozundan almalıyım? Optimum iyi diyorlar ama bilmiyorum birde bende ankaradayım böyle üçkağıtçılık yapmayan bildiğin bir mekan var mı shaker filanda lazım haliyle. GNCnin shakeri bile 25 lira biraz fazla gibi geldi bana ama bilemedim.

Birde yağ oranım %15 onu düşürüp öyle mi alayım yoksa şimdi alsamda olur mu,?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pre-clinic -- 25 Kasım 2013; 18:11:06 >
  • Sabah 4 beyaz yumurta + 1 dilim çavdar / tam buğday ekmek + 1 bardak şekersiz çay

Öğlen tavuk göğüs eti haşlanmış, veya büyük boy konserve ton balığı (light), 200gr makarna

ikindi yulaf ezmesi (5 yemek kaşığı dolu dolu + 500ml light süt)

2-3 çay kaşığı fıstık ezmesi

akşam 2 dilim bonfile veya kuru baklagil (nohut, kuru fasulye, mercimek) + 1 kase yoğurt

Günde 2-3 meyve + ortalama 2-2,5 litre su

70 kiloyum sizce yeterlimi bu beslenme?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PVH -- 25 Kasım 2013; 18:47:18 >
    Optimum, muscletech, dymatize, multipower vesaire daha sayılabilecek çok marka var, istediğin birinin whey proteinini alabilirsin.

Yağ oranıyla protein tozu kullanımının alakası yok, sonuçta aldığın şey protein, gainer veya burner vs değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.