Şimdi Ara

Supersampling mi Antialiasing mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben txaa taraftarıyım.Özellikle hareketli görüntülerdeki aa başarımı çok iyi.Bir de son seri kartlarda driver üstünden açılan mfaa var.Onu da yapıştırdım mı 1080p de tırtıklar ciddi oranda yok oluyor.

Bi ara gtx 1080 ile aa açmadan 4k tvde 8k downscale yapmıştım.Görüntü film karesinden farksızdı.Net , pürüzsüz , en ufark tırtık dahi olmayan cam gibi bir görüntü oluşuyor.İlerde bu görüntülerle oyun oynamak keyifli olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aterikasedi -- 29 Mart 2017; 17:35:4 >
  • Overclockmanyagı O kullanıcısına yanıt
    Kartlara göre seçeneklerde farklılaşmaya gitmek gerekiyor ama yeni eserlerde ropların görevi azalmış. Directcompute yaptırınca roplar boşa gidiyor. Tam çıkarabilsem yazacağım. Hep gölge birimlerinin hesaplama değeri ölçülüyor, hiç roplarınkini hesaplayanı daha görmedim.
    Şu Mühendis Murat kılıklı ile de beni kıyaslamayın. Forumun kolladığı çığırtkanlarla bağımsız bireyler aynı kefede olamaz arkadaşlar. Adamı şikayet ediyoruz, ceza almıyor. Bunları yazın bir kenara.
  • turbo-powwer kullanıcısına yanıt
    Hatırlatma :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Yeni eserlerde AA çalışmıyor, o zaman ne yapacaksınız 4K'ciler? Alu'ya iş yaptırıyorlar yeni eserlerde, size soruyorum yok muydu başka birim? Nerede kaldı güçlü Radeon rop'larının hünerleri? Açıyorsun Directx 11, yük desen %95'te, her taraf kavanozda uçuşan kornişon turşusu gibi... Yakışmıyor, bir çuval inciri rezil ettiler. Nasıl Voodoo süperörnekleminin kıymetini bilmedilerse, başka birim kalmamış gibi turşu suyuna çevirdiler görüntüyü kavanoz kafalılar.

"4K'cılar" nedir ya? Sen de en geç 2 seneye kadar "4K'cı" olmayacak mısın?

• alito kullanıcısına yanıt
    Yeni eserlerde çalışmayan derken, örneğin narrow tent tek piksel çizgi gibi detayları korumakta çok iyi. 4xSSAA, 4xAF, +0.7LOD, narrow-tent, EQAA(sonuncunun çalıştığından pek emin değilim) ile iyi bir denge sağlamış bulunuyorum.
    Şimdi, yeni kartlarda narrow-tentin çalışmadığı, incelemelerde geçiyor. Aslında çalışsa da yeni eserlerde otomatik ROP örneklem algoritmaları çalışmıyordu. Geliştiriciler ALU'lar üzerinde çalışma yapıyor, halbuki bu bellek bantgenişliğini arttırsa da bellek piksel yazma darboğazını kötüleştiriyor. Şayet, ROP darboğazı olan kartın sorununu directcompute çözemiyor çünkü ALU'lar ile piksel başına 16 bit yazılabiliyor döngü başına - ROP'larla ise 64.
    Şöyle bir avanaklık var durumda ki, 6870 6970'ten örnek olarak daha güçsüz... ama aynı bantgenişliği, ropları var. Tek eksiği ALU sayısı ve bunlarla yapabildikleri.
    Şimdi: hangi karta directcompute gelse iyidir? -Hiçbirine... 6970'in gücünü, son görüntü karesini oluştururken dört kart düşük yazma hızına bırakmak(üstelik, sabit fonksiyon narrow-tent filtresi de yoktu bu kartın) gücünü arttırmaz; azaltır. ALU üzerinden yapılabilen tüm örneklem algoritmaları çöp; edge-detect kenarları eritiyor - tıpkı fazla ekside kalan lod seviyesi gibi şeffaflık örneklemini batırıyor - leş gibi performansları var ve noksanlıklarının yanında, işini iyi yapan narrow-tent filtre karşısında hiç de akıllı çalışmıyorlar.
    Hesaplama safsatası, ne hesapladığınıza dair referansınız yoksa sizi yerinizde saydırır. 4K, bir varan. Bunun şeffaflık örneklemini oturtmak istersen üstüne 4x SSAA hesaplatman gerekecek ki, bunun dediğim gibi ROP'lar aracılığı ile yapmaktan daha muntazam yolu yok bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 3 Nisan 2017; 11:34:15 >

• Fxaa,Smaa,Txaa bu üçüde görüntüyü özellikle hareket eden nesneleri bulanıklaştırıyor.

2X Msaa 2K ile 4K da fazlası ile yetiyor. Hareket eden tüm nesneleri bulanıklaştırmayan tek AA diyebilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YoğunBelKası kullanıcısına yanıt
    Hocmamalesef iş değişikliğim nedeniyle çok yorgunum foruma sadece arada göz atmak için giriyorum bu aralar , o yüzden geçte olsa belli bir zaman sonra makaleyi hazırlayabileceğim
  • turbo-powwer kullanıcısına yanıt
    Sorun değil hocam, beklemedeyiz :))

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.