Şimdi Ara

Superonline Hat Çekme Kapasitesi Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar şu an TTNet'liyim, Isparta'da bulunuyorum. Hat değerlerim şu şekilde;

Superonline Hat Çekme Kapasitesi Hk.

Görüldüğü gibi max şartlarda : 812 kb/s =~6mbit civarında değer alıyorum.

Superonline TTNet'in mi alt yapısını kullanıyor yoksa kendine özgü alt yapısı mı var ?

Bu değerlere nazaran daha yüksekse uygun bir pakete geçmeyi düşünüyorum. Bulunduğum yerde superonline'dan ne kadar değer alacağımı nasıl öğrenebilirim ?

• as. konuyu takipteyim. Bende ttnet kullanıcısydm sinir hastası oldum. iptal ettm ve turkcel super online düşünüyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adsl geçeceksen telekom altyapısı kullanıyorlardır yüksek ihtimal, bakır kablo döşediklerini sanmıyorum yıl 2014 Fiber ise tamamen kendi altyapılarında. Adsl devam edeceksen iss değiştirmeni tavsiye etmem, kötü portlar yüksek ping, snr düşmesi falan olası olur sonra hızını 4mbit'e sabitleyelim hattınız kaldırmıyor muhabbetine girerler. Ispartada durum ne bilmiyorum, hangi semtte var falan ama telekomun haritası vardı binamda fiber varmı gibisinden.Ben de Isparta'dayım mesela daha bizim karaağaç'a ttnet fiber uğramazken superonline uğramış şaşarım..

• quote:

Orijinalden alıntı: kerrjo1

Adsl geçeceksen telekom altyapısı kullanıyorlardır yüksek ihtimal, bakır kablo döşediklerini sanmıyorum yıl 2014 Fiber ise tamamen kendi altyapılarında. Adsl devam edeceksen iss değiştirmeni tavsiye etmem, kötü portlar yüksek ping, snr düşmesi falan olası olur sonra hızını 4mbit'e sabitleyelim hattınız kaldırmıyor muhabbetine girerler. Ispartada durum ne bilmiyorum, hangi semtte var falan ama telekomun haritası vardı binamda fiber varmı gibisinden.Ben de Isparta'dayım mesela daha bizim karaağaç'a ttnet fiber uğramazken superonline uğramış şaşarım..

1) Isparta'da superonline bağlatabileceğim bilgi alacağım neresi var ? Ben bulunduğum bölge fiber çekiyor mu merak ediyorum. TTNet'in 6mbit'lik bağlantısı az geliyor, zaten 3mbit kullanıyoruz hep. T
    2) TNet'in ADSL si 6mbit çekerken fiber altyapısı farklımıdır yani fiber TTNet Fiber bağlatabilir miyim ?

• XanthiN kullanıcısına yanıt
    1) Belediyenin arkasında vardı Turkcell Superonline bilgi alabileceğin. Ispartada Superonline var fakat dediğim gibi araştırmak gerek.
    2) Ttnetin elbette ki fiber altyapısı farklı. Isparta'da 2012den beri altyapı çalışmaları yapılıyor fiberle alakalı.
    Fiber bağlantı ile alakalı google maps benzeri bir uygulaması var ttnetin lokasyonunu seçiyorsun ve fiber vs. olup olmadığını öğrenebiliyorsun.
    http://www.ttnet.com.tr/bireysel/internet/Sayfalar/TTNET-Fiber-Nerede.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerrjo1 -- 31 Mayıs 2014; 21:34:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerrjo1

1) Belediyenin arkasında vardı Turkcell Superonline bilgi alabileceğin. Ispartada Superonline var fakat dediğim gibi araştırmak gerek.
    2) Ttnetin elbette ki fiber altyapısı farklı. Isparta'da 2012den beri altyapı çalışmaları yapılıyor fiberle alakalı.
    Fiber bağlantı ile alakalı google maps benzeri bir uygulaması var ttnetin lokasyonunu seçiyorsun ve fiber vs. olup olmadığını öğrenebiliyorsun.
    http://www.ttnet.com.tr/bireysel/internet/Sayfalar/TTNET-Fiber-Nerede.aspx

Bu mesajı yazmadan önce TTNet'e bakındım sokak olarak bizim burlarda yokmuş. İyaşa yakınım ben burlarda fiber yok onu geçtim max 6mbit nedir .

Ya süperoline'a geçeceğim ya da TTNet devam.

• Merhaba;

Türkiye'de şu anda 12 Şehirde TSOL Fiber altyapısı var. Isparta ne yazık ki bunlardan biri değil.

Isparta'da TT altyapısı üzerinden XDSL hizmeti alırsınız.

Hat değerleriniz 16 mbpse kadar'ı desteklemiyor gözüküyor, 8 mbpse kadar hizmet almanız uygun tahminim. Pratik kullanımda 7 mbps göreceğinizi tahmin ediyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mitican

Merhaba;

Türkiye'de şu anda 12 Şehirde TSOL Fiber altyapısı var. Isparta ne yazık ki bunlardan biri değil.

Isparta'da TT altyapısı üzerinden XDSL hizmeti alırsınız.

Hat değerleriniz 16 mbpse kadar'ı desteklemiyor gözüküyor, 8 mbpse kadar hizmet almanız uygun tahminim. Pratik kullanımda 7 mbps göreceğinizi tahmin ediyorum.

Selam vermiş olduğunuz bilgiler dahilinde bulunduğum bölgenin TSuperonline desteklemediğini öğrendim. Peki bulunduğum bölgenin TTNet'in ADSL çekme kapasitesi yukarıda attığım fotodaki gibi olmasına rağmen Fiber kabloları farklı olma ihtimali var mıdır ? Yani fiber başka kablo ile dağıtılıyorsa bulunduğum bölge fiber destekler mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: XanthiN

Selam vermiş olduğunuz bilgiler dahilinde bulunduğum bölgenin TSuperonline desteklemediğini öğrendim. Peki bulunduğum bölgenin TTNet'in ADSL çekme kapasitesi yukarıda attığım fotodaki gibi olmasına rağmen Fiber kabloları farklı olma ihtimali var mıdır ? Yani fiber başka kablo ile dağıtılıyorsa bulunduğum bölge fiber destekler mi ?

Türkiye'de Fiber hizmeti genel olarak 3 ayrı şekilde verilmekte; FTTn, FTTb, ve FTTh(GPON olarak bilinir)

FTTn site-mahalle çevresindeki saha dolabına kadar fiber kabloyla iletim sağlar, sonrası bakır kablo ile iletime girer, evinizdeki telefon tesisatından bağlantı sağlarsınız.

FTTb binanıza kadar fiber kablonun getirildiği, bina girişinden sonrasının ise yine telefon tesisatı ile evinize getirildiği fiber hizmeti.

FTTh(GPON) ise evinize kadar fiber kablonun çıkarıldığı, evinizde ONT adı verilen yönlendirici cihazla fiberoptik kablonun modeme bağlantısının sağlandığı altyapı türü. Doğal olarak en stabil-verimli-kayıp oranı az, ve en maliyetli olan hizmet.

TSOL açısından bakılacak olursa %95 üstü GPON, geri kalan %5 için de FTTb altyapısı kullanır. FTTb kullanmasının sebebi fiber kabloyu eve çıkartmaya binanın yapısının müsait olmamasıdır. İç imalat imkansızdır, vs.

TTnet fiber dediği altyapıların çoğu FTTn şeklindedir, dolayısıyla sizin ADSL olarak düşündüğünüz altyapı ile değer kontrolü açısından farklı bir kontrol yolu yoktur. Nadiren FTTb ve GPON altyapısı vardır, fakat binanızda hangi altyapı olduğunu net olarak bilmeden kesin bir yargıda bulunmak doğru olmaz.

• mitican kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler araştırayım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.