Şimdi Ara

Super0nline Fiber Ultra Katı Sansür ve Yavaşlatma Teknolojisi (104. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.109
Cevap
81
Favori
152.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
65 oy
Popüler Konular listesinde
8. Sırada  bugün en iyi #1
Giriş
  • Son bir kaç gündür, özellikle akşam saatlerinde hala bu yavaşlık problemini yaşayan var mı? Dün itibariyle biraz toparladı, an itibariyle de iyi gibi...

Sorun devam ederse kendi DNS sunucumu kurmak gibi şeylerle ilgilenmeye başladım. Kullanan var mı? Çözüm oluyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyemuyedegil -- 11 Mayıs 2026; 14:2:25 >
    Düzelme olabilir ama gene kötüleşme olacak bilginiz olsun şu an havalar biraz iyi oldu millet dışarıda ilerleyen süreçte özellikle önümüzdeki sene sistemin altyapının tamamen patlayacağını düşünüyorum Kocaeli İzmit için konuşuyorum videolar resimler hepsi aşırı geç yükleniyor sürekli bitmek bilmeyen bir dalgalanma var netflix Amazon hiçbirisi düzgün çalışmıyor Güya 50 megabit kullanıyorum 25 yıl önce kullandığım 8 megabit adsl bundan kat be kat cok daha iyiydi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    YouTube'da videolar genelde 480 piksel açılıyor ille elle düzeltme yapmanız gerekiyor indirme ve gönderme 20 megabit üstüne çıkmıyor korkunç derecede bir bant daraltma aşırı Ultra maksimum sansur hız yavaşlatma ve veri akışını durdurma sistemsel olarak son hiz devam ediyor

Youtube konusunda daha önce de yazmıştım, video'lar SOL CDN'den geliyor yani doğrudan Google IP'lerinden almıyorsunuz. Bu CDN "resmi" tabi, yani IP'ler SOL'un olsa da alan adı tanımlamaları Google'ın. Fakat resmi olması arada kapasitesi zorlanmaya başlayınca teklemeyeceği anlamına gelmiyor. Android falan kullanıyorsanız Google Play de bu CDN'den geliyor. Yani bilinçli bir "yavaşlama" durumu olmasa dahi SOL'un CDN altyapısının kapasitesi ile sınırlısınız. Özellikle yoğun saatlerde herkes Youtube vs. yüklenince Youtube'ta yavaşlama normal. SOL'un millete sattığı hızlara göre CDN kapasitesini de arttırması lazım.

Valla hocam o iş yalan. Adamlar sırf TurkNet ile rekabet edeceğim diye 1000 megabit pazarlamaya başladı, üstüne bir de bu 5G olayları gelip de fibere yüklenince bağlantılar iyiden tozuttu. Benim endişem, şimdi hazırda iktidar da VPN'leri (bizim malum muhalefet partili vekilimiz sağolsun, torununa sahip çıkamamış, VPN diye geveleyince oyunlarla ilgili toplanan komisyonda iktidar partisi de balıklama atladı konuya...) kafaya taktığı ve düzenleme yapacağı için bunlar DPI'yı muhtemelen daha da kökleyecekler (Çözüm olacak mı? Tabii ki de hayır, ama her zaman olduğu gibi adı engelledik olacak.). Zaten bağlantılar bu haldeyken daha da köklenirse yavaşlayıp iyice kullanılmaz hale gelebilir. Bu arkadaşlar BTK'nın denek servis sağlayıcısı olduğu için hemen atlayacaktır konuya...

Bugün epey araştırdım şu DNS sunucusu kurma işini... Mevcut kullandığım bilgisayara da kurulabiliyor, ama genelde Raspberry felan alıp kurun tarzında tavsiyeler var. Kendi kullandığım PC'im için detaylı anlatım videosu veya blog v.s. varsa tavsiyelere açığım. En azından biraz da olsa rahatlatmış oluruz bağlantıyı... Bunlar belli ki mevcuttaki DNS sunucularına da DNSSEC felan olsa da man in the middle zorluyorlar. Bağlantıya pek bir katkısı olmuyor mevcutlarla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyemuyedegil -- 11 Mayıs 2026; 22:6:9 >

• Bu rezaletler yüzünden akşamları normal oyun oynarken pingim bir anda 300 lere fırlıyor. Dandik altyapıları ve Dandirik sansür programlarını araya sokacaklar diye 55-60 ms olması gereken pingim bir anda 300 lere fırlıyor.

Sabit IP falan alıp deneyen oldu mu düzeliyor mu ?

VPN açmak zorunda kalıyorum, split tunneling yapıyorum gene ayrı, full vpnden veriyorum interneti 0 ping.

Evde fiber sadece superonline altyapısında var yemin ediyorum VDSL turk net çektireceğim artık bu Ping muhabbeti yüzünden o kadar bıktım. 30 mbit falan değilde 80 90 verebilseler anında çekerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V.Vasquez -- 12 Mayıs 2026; 12:54:2 >

zepto-ath     55 ms

edis-kiv      55 ms

zepto-fra     56 ms  (anycast1)

■ zepto-ist     61 ms  (ultralow2)

anexia-sof    66 ms

zepto-buh     72 ms

anexia-buh    72 ms

edgeuno-ist   74 ms  (ultralow1)

edis-skp      74 ms

anexia-ath    84 ms  (anycast2)

tamamen dağıttı artık superonline. turkcell de aynı. düz vodafone 5g hat bile istanbul sunuculara 13-14ms gecikme alıyor...

çözüm olsun diye redbox aldım, hakaret gibi superonline gibi sonuç verdi, sanki normal kullanıcılara ayrı redbox kullanıcılarına superonline altyapı üzerinden hizmet veriyorlar gibi..

vpn her bağlantı için çözüm değil, sorun çıkarıyor. turkcell 5g aynı beter, vodafone redbox aynı.. ttnet 5g kaldı denemediğim.

bu devirde koca isp nasıl böyle hizmet verebiliyor aklım mantığım almıyor... bu yoğunluk sansür falan değil..

• nofearl N kullanıcısına yanıt

hocam ben fazla oyun oynamıyorum battlefield 6 oynuyorum sadece, onda işe yarıyor vpn. kaspersky vpn ve windscribe denedim gayet stabil çalıştı.

hatta ve hatta deneme için globalprotect üzerinden şirket ağına vpn bağlantı yaptım (simetrik 1000 1000 metro ethernet superonline kendi altyapısı) onda daha az sorun oldu. şirket firewall'ından policy olarak her şeyi açmama rağmen ping yükselmeye başladı çok nadiren ama daha stabildi ev internetimden. bir de komik olarak discord uygulamasına erişim sağlanabiliyor şirket internetinden, evde kapalı mesela Super0nline Fiber Ultra Katı Sansür ve Yavaşlatma Teknolojisi 

taşınırsam şayet tt altyapısı varsa zaten kesin bırakacağım superonline'ı.

ciddi ciddi 2. hat olarak tt vdsl çektirmeyi düşünüyorum eve.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V.Vasquez -- 12 Mayıs 2026; 14:44:23 >
  • Bugün biraz önce Youtube'da video izlerken veri akışı ara ara sıfıra iniyordu, video donuyor haliyle. Stats penceresini açınca gözüküyor. Aynı videoda videonun uzunluğuna göre 4-5 sefer aynı şey oldu. İlk defa böyle bir şey yaşadım. Artık YT'dan mı SOL'dan mı oluyor bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psxdq123 -- 12 Mayıs 2026; 14:58:7 >

benim oyunla hiç işim yok, trading yaparken sayfalar açılmaz halde. dışarda müzik dinlenmez halde. bezdirdiler artık.

• Ben Turknete gecerek bu işkenceden kurtuldum. Sabit Ip aldım, modemi Keenetic modemle degistirdim ama nafile. ne ping surelim dustu ne de gozuktugu kadar hız alabildim. En basitinden google'a ping attigimda superonlineda minimum 45ms goruyordum suan Turknet de 13-15ms arası. Umarım en kısa surede kurtulursunuz

Yetersiz altyapi tünel uygulamaları bant daraltması çıkışları dolandırması her ilde pop up noktası olmaması yurt dışı çıkışlarin yetersizligi ve Elbette Ultra aşırı maksimum sansür baski ve yavaslatma

tt fiber izmir/karşıyaka Bahçelievler mh.

Super0nline Fiber Ultra Katı Sansür ve Yavaşlatma Teknolojisi

zepto-ist 4 kat, edgeuno-ist 6 kat daha yavaş :)

hangi akıl hangi mantıkla düzeltmeden devam ediyorlar anlamıyorum.

whatismyip.akamai.com/advanced?debug

akami cdn bile izmire bağlanıyor tt de :) Maşallah diyelim.

Super0nline Fiber Ultra Katı Sansür ve Yavaşlatma Teknolojisi

benim roma bağlıyor bazen. dl.google.com da 190ms ping veren ip

tek kısa vade şansım turbobox kaldı, o da nasıl çıkacak ne olacak belli değil.

şu an biraz stabil olsun diye frankfurt dns sunusu kullanıp ordaki iplere bağlanmasını sağlıyorum, 190lara fırlaması yerine 50-60larda en azından az takılıyor.

13-15ms bize hayal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofearl -- 12 Mayıs 2026; 21:27:6 >
    Belki inanmayacaksınız ama bundan 15 yıl önce Turkcell superonline'da Ping Avrupa sunucularından 5 ve 10 Maksimum 15 ya da 20 jitter lag latency delay ping görüyordum yıllar önce tabii ki şu an hayaller Paris gerçekler Hindistan/Banglades/Kenya/Papua Yeni Gine...

AKN vardi o zamanlar hiz 3 mbps e sabitleniyordu bu hizla bile 480p rahat calisiyordu normal hizim 10 mbps idi bu hizla bile 1080p rahat calisiyordu su an 50 mbps var 720p zor aciliyor leş otesi bir baglanti hiz internet genek dalgalanmayi saymiyorum bile bazen 244p ye bile dusuyor bitmek bilmeyen bir dalgalanma var google sayfasi bile bazen zor aciliyor sayfalar yuklenmiyor hiçbir şey düzgün çalışmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robocop2241 -- 12 Mayıs 2026; 22:6:33 >
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.