Şimdi Ara

Superonline Fiber, tam hız alabiliyor musunuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben, 50 MBPS tarifesindeyim ancak Download hızım 7mbps upload hızım ise 37 mbps görünüyor Yaklaşık 6 aydır kullanıyorum ve hep böyleydi Adana'da oturuyorum Dier kullanıcılar kullandıkları tarifenin tam karşlığını alabiliyor mu merak ettim

• testleri yurt dışı kaynaklı server'dan yapıyorsanız düşük sonuç verir. superonline'ın test sitesinden deneyiniz.www.hizinitestet.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur1301 -- 30 Kasım 2010; 22:07:13 >
  • Ben tam verim alıyorum 100Mbit için. Ama tek bağlantı ve yurt dışı söz konusu olduğunda maksimum verim almak neredeyse imkansız. Çoklu indirmelerde sonuç mükemmel. Ping'ler de oldukça iyi.
  • evet güzel
  • Down 7 Up 37 ise enteresanlık var. Ters yazmış olmasayın. 50mbit ile rahat iyi verim alman lazım,.

hizinitest.com
    speedtest.com

ve türkiyede serverdan bir dosya indir download programı ile, mutlaka 45mbit+ alırsın. Olmuyorsa ekip çağır, kabloları kontrol ettir.
  • nasıl olsa tam verim alamıyorum diye dün 20 mbps'ye geçtim 1 aralık olmadan

hizinitestet.com'da download hızım 17kbps upload ise 18'e kadar çıktıktan sonra 5 mbps'ye indi

speedtest.com'da download 13 mbps çıktı upload hızım se 22 mbps'ye kadar çıktıktan sonra 4'e düştü

7 ve 37 mbps ters yazmadım ama şöyle yazdım biri speedtest'in download diğeri hizinitestet'in upload'uydu :)

aslında 3-4 ay önce teknik servisi çağırmıştım adamlar her sitenin band genişliği farklı dediler. ve aynı anda sınırsız download yapabildikleri bir siteden saniyede 10 mb'a kadar 8-10 dosya birden çektiler ve de flashgetle. kısaca beni böyle susturdular. yani bu işler sitenin verdiği maksimum hıza göre değişiyormuş Sonra flashget fln kullanacaksın ve aynı anda dosya indireceksin ki nereden bulucan öyle siteyi..:) indirme sitelerine premium üye olman gerekiyor emule torrent kullanıyorsan karşıdakinin internet upload hızının yüksek olması gerekiyor..

• Adamlar doğru söylemiş. Maksimum hıza bu şekilde ulaşabilirsiniz. Bu hızı tek bağlantıyla sağlayan site sayısı çok az. Üniversite siteleri falan mesela veya Ulakbim, Pardus sitelerinde bu hıza ulaşabiliyorsunuz. Denemeleri o sitelerde de yapabilirsiniz.
  • adana'da oturuyorum torrentte hız 1.1-1.2 mb/s arası hiç düşmedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Placeb0 -- 1 Aralık 2010; 16:34:34 >
  • Arkadaşlar bu 50mbit denemesi bedavaya bende geçtim fakat hızım 10mbit olarak gözüküyor hem hız testinde hem modem ayarlarının olduğu yerde.

Eskiden 10mbit üyesiydim iptal ettirdim kampanya için.

Acaba bilgisayardan kaynaklı olabilir mi?

Ethernet kablosu ile bağlanıyorum internete anakartın üzerindeki ethernet çıkışını kullanıyorum.1000mbit'e kadar destekli anakartım.

bi yardımcı olabilirmisiniz?
  • Kurtkoy-istanbul da oturuyorum. 20mb internet tarifem var yaklasik 2-3 ay oldu kullanali fiberi. Ama kendi bilgisayarimda (kablosuz) hizini testet.com test sonucu yukleme 5-7 mb gonderme ise 5 mb gecmedi.
    Kac kere teknik servis geldi sonuc alamadim.
    En sonunda musteri hiz modemi degistirdi. Tilgin yerine pirelli taktilar ama sonuc hep ayni. Enazindan kablosuzda 10 mb gorsem gam yemiyecegim. Hizim artsindiye harici 150 mb destekleyen adaptor aldim, ancak hizimi yani download 8-9 mb oldu.
    Acaba kablosuz kullananlarda ayni sorun var mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: duman6966

Kurtkoy-istanbul da oturuyorum. 20mb internet tarifem var yaklasik 2-3 ay oldu kullanali fiberi. Ama kendi bilgisayarimda (kablosuz) hizini testet.com test sonucu yukleme 5-7 mb gonderme ise 5 mb gecmedi.
    Kac kere teknik servis geldi sonuc alamadim.
    En sonunda musteri hiz modemi degistirdi. Tilgin yerine pirelli taktilar ama sonuc hep ayni. Enazindan kablosuzda 10 mb gorsem gam yemiyecegim. Hizim artsindiye harici 150 mb destekleyen adaptor aldim, ancak hizimi yani download 8-9 mb oldu.
    Acaba kablosuz kullananlarda ayni sorun var mi

Kablolu deneyin. Kablosuz internetin hiç bir garantisi yok hız olarak.
  • Kablolu denedim. 20 mb hatta 21 mb goruyor ama ben kablosuz kullanmak istiyorum laptopla kullaniyorum. Ama kablo kirliilgi gotmek istemiyorum.
    Acaba baska ne yapmam lazim kablosuz hizom icin.
    Dusunsenize youtubeyi bile durkalk seyrediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: duman6966
    Kablolu denedim. 20 mb hatta 21 mb goruyor ama ben kablosuz kullanmak istiyorum laptopla kullaniyorum. Ama kablo kirliilgi gotmek istemiyorum.
    Acaba baska ne yapmam lazim kablosuz hizom icin.
    Dusunsenize youtubeyi bile durkalk seyrediyorum

Youtube zaten genelde takılıyor fiberde kabloluda da :)

802.11n olan bir access point alıp modeme takın. Laptopta da 802.11n yoksa destekleyen bir usb/kart alın.
  • 802.11b/g/n modem zaten destekliyor. Laptop icinde usb den takilan adsptorden sldim ama hiz hic 10mb olmadi
  • Pirelli veya tilgin 802.11n desteklemiyor.

Anladığım kadarıyla access point almışsınız ve modeme takmışsınız . Mutlaka sadece 802.11n modunda çalıştırın bunu ayarlarından. b/g modlarında çalışmasın.

Laptopta da 802.11n desteğini ağ ayarlarından aldığınız usb adaptör için açmanız gerekebilir.
  • Pirellinin kendi kurulum kutusunda 802.11b/g/n yaziyor.
  • Bende A226G var bunda yok. e4202g de yok pdf ine göre.

http://forum.pclabs.com.tr/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_id=12114

Zaten bağlantı özelliklerinde windows vista/7 varsa n mi g mi bağlandığı yazar.
  • Ozur
    B/g/wifi yaziyormus. E4202gmodel pirelli siz haklisiniz.
    Ben aldigim adaptor ile karistirmisim
  • pirelli gercekten cok kotu modem.
  • 802.11n access point/repeater alıp modeme takmanız lazım. Bu cihazı da sacece 802.11n yayın ayarlamanız lazım.

Bir de Pirelli modemin de yayınını kapatırsanız iyi olur bunu alınca (sinyal karışımı olmasın diye).

Böylece laptop ile sadece 802.11n bağlantı sağlarsınız.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.