Şimdi Ara

Superonline fiber internet modeminin kapsama alanını nasıl arttırırım?2kat aşağıdan sinya alamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,

    Ben orta derece bir bilgisayar kullanıcısıyım. Kardeşim ile bir apartmanda oturuyoruz. Aramızda 2 kat var. Onun evindeki superonline fiber internet modem ağına bir türlü ulaşamıyorum. Modeminin sinyalini nasıl arttırabiliriz? 2 kat aşağıya nasıl sinyal gelmiyor anlamıyorum.

    Bana bu konuda yardımcı olur musunuz? Vatan bilgisayar' da modem üzerine "EDIMAX EW-7711USN 150MBPS KABLOSUZ nLITE USB ADAPTÖR" kullanılabileceğini, fakat 2 kat aşağı iletme garantisinin olmadığını söylediler. Ayrıca bu modeli alırsam ve sinyali alamaz isem adaptörüde geri iade alamayacaklarını söylediler.

    BU konuda destek olup yönlendireceklere şimdiden teşekkür ederim.



  • Öncelikle foruma hoşgeldin...

    Şöyle yardımcı olayım, şayet orta derece bir bilgisayar kullanıcısıysan, eline bir makara ip al, kardeşinin dairesine uzat, o da modeme kadar o ipi götürsün, tabi ip ile kablonun geçeceği kenarları, köşeleri de ölçmeyi unutmayın...

    Ölçtüğünüz ipi bilgisayarcıya götürün 2 metre de fazla olarak kablo kestirin ve hazırlatın(tahminen maksimum 10 metre kabloya ihtiyacınız olur ki bunun maliyeti en fazla 15tldir)

    Yukarıdan sarkıtın, modemin boş portuna bağlayın, internetin keyfini çıkarın...
  • Selam Addictive kardeş,

    Öncelikle ben bir noktayı açıklamayı unutmuşum sanırım. Benim ihtiyacım wireless bir hat, dizüstü bilgisayarım için. Eğer bu yönde bir yöntemin varsa bekliyorum.

    Yalnız aşağıda bahsettiğim model anten benim işimi görmez mi? Başka ne yapabilirim?

    Teşekkür ederim.
  • Anladım. Elinizdeki cihazı bilgisayarınıza usb bellek gibi bağlamanız lazım kullanabilmeniz için ki dizüstü bir bilgisayarda hoş görüntü olmayacaktır.

    Tavsiyem yine kabloludan yana olacak ancak internete kablosuz olarak ihtiyacın varsa, kablonun ucuna bir access point tak, işini görür.

    Yine tercih elbette ki senin...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.