Şimdi Ara

Superonline Fiber Altyapı Geldi, Sinyal Bekliyoruz, İşlemler İçin Tavsiye Bekliyorum... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
5.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Bence uğraşın. Uğraşmadığımız için birileri bu işlerden para kaldırıyor, daha iyi hizmet almak varken böyle çürük bakırla parazitli, kopan internetlerle uğraşıyoruz. Gelen kablolama da yer altında boşta yatıp çürüyor...

Ben en son dün patladım artık sitenin şikayet kısmından... İstemiyorum abonelik felan vazgeçtim dedim. Altyapı çekildi nasılsa, bugün olmazsa yarın, o da olmazsa 1 sene sonra v.s. mecbur aktifleştirecekler, maliyet yaptılar, elleri mahkum... Ama ne olacak? Yalvartacağım gelenleri bu yaptıkları rezilliğe karşılık...

ADSL'di, bakırdı öldü artık... İnsanlar artık uzaydan, uydu yoluyla veri aktarımı gerçekleştirmeye başlıyor yavaş yavaş...

Ben internetin ilk dönemlerini de gayet iyi bilirim, 56K ile de internete çıktım, ISDN ile de... 500KB verinin 30 ila 45 dk arasında yüklendiğini bilirim... Bu konularda ne kadar cahil olsam da tecrubelerime dayanarak bu işler de hız arttıkça altyapı yatırımı gerekir, stabilite gerekir. Hattaki gürültü artınca, sorun olunca hız alamazsınız, koparsınız... Dolayısıyla, iş 20 yıllık veya üzerindeki çürük altyapıyla övünmek değil, çağın gereğini yerine getirmekte... Bangır bangır reklam harcaması yapılan paranın 10'da 1'i bu işlere ayrılsaydı şimdi bu insanlar bu tür başlıkları açmıyor olurdu forumlarda... Kimbilir, belki de reklamdan, sansürden dert yanardı en fazla... Gel gör ki reklam işin kolay yolu... Altyapıyla uğraşacağına bastır parayı reklama, hem akılda kalır, hem de tanıdık yüzlerle halkı kolay kandırırsın... İnsanlar ülkemizde internet konusunda, hatta ona da gelmeden bilgisayar konusunda akıl fukarası! Tuşuna dokunmasını bilmediğini alıp evine koyuyor, çocuğunu saatlerde başında nereye girdiğine bakmaksızın bırakıyor, sonra devlete dert yanıyor sansür sansür diye, başkalarının hakkına da tecavüz ettiriyor kendisi rahatsız diye... O da yetmiyor, anayasal hakkın olan mahremiyet ve anonimlik hususlarında kullanılan VPN ve alternatifi erişim yollarına el uzatılıyor...

Böyle bir ülkede de pek bir şey beklemeyeceksin... İlk dönemlerde gençler olarak internetin geleceği için umudumuz vardı, ISS'lerin (Daha doğrusu tekel malum ISS'nin...) altyapı fukaralıkları, reklam savurganlıklarıyla umutlarımızın içine s...ıldı!

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyemuyedegil -- 13 Eylül 2017; 14:0:3 >

• uyemuyedegil U kullanıcısına yanıt
    müşteri hizmetleri yerine sizin binaya bakan bayiye gidin onlara sorun sorularınızı mh birşey bildikleri yok hepsi çöp 10.000 çalışanın 100 tanesi işini tam tam teşekkürlü yapiyor diğer 9.900 kişi yatiyor robot gibi tekrarlıyor en iyisi mağazaya gitmek yoksa bunlarla konuşursanız cinnet geçirtirler adama

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erkaninn59 kullanıcısına yanıt
    Bayiliğin telefonu var, görüşüyorum zaten... Yapabilecekleri bir şey yok. Müdüriyet yapacak ya da bize aldıkları sıraya göre bilgi verecek, personel yollayıp aktif ettireceğiz diyor. Durumu bile henüz güncellenmemiş, onaylı protokol gözüküyormuş henüz sistemlerinde...

YANİ İŞİ KİM YAPACAK, NE ZAMAN YAPACAK BELLİ DEĞİL...

Çevredeki binaları inceledim aktif olan... Hepsi daire sayısı fazla olan veya da yeni binalar... Site gibi gördükleri, potansiyel daire sayısı fazla yerleri aktif etmişler. Diğer binalar bekliyor...
  • Ayni sorun baslangici bendede olmustu 1 haftada kutuyu borulari doseyip baglantilari yapmistilar sonra mh arayinca bi arastiralim size doneriz dediler 1 gun sonra arayan musteri hizmetleri 1 seneye aktif olnaz dedi altyapi bolge satis muduru kapi kapi dolasip altyapinin geldigini soyluyordu onla sozlesme imzaladim 3 gun sonra modemi kurdular modem kurulduktan 1 gun sonrada sinyal verildi paket alimi yaptim suan 3 aydor 100 mbit 150 akk kullaniyorum hicbir skntisini gormedim nirde her daireye kablo cekmek zorunda degiller zaten cektikleri kablo bakir cat kablo degil direk fiber kablo cekiyorlar bende hergun mh arayarak actirdim sayilir ama 1 gun daha bekleseydim 24bit uzeri akk kalmiycalti

• frk61ylmz F kullanıcısına yanıt
    Sizin yine MH bir haber olduğundan kaynaklanmış. Bizde öyle olsa mutlaka haberim olur. Ne gelen var, ne giden...

Sizin dediğiniz gibi 1 yıla aktif olmaz ise boşa çekmişler o altyapıyı... Ben beklerim 1 ay daha, sonra veririm TTNET'e taahhüdü...

Çürüsün daha iyi...
  • Uzak dur abone olma başka tavsiye veremem

• gunhan G kullanıcısına yanıt
    Ne sıkıntı yaratmışlardı acaba? M.H. kaınca TTNET'e göre daha bilgi sahibiler, ama gel gör ki bu tip durumlarda TTNET'i aratmıyorlar...

Bölgemde TTNET neredeyse çürüğe çıktı çıkacak, yoksa neden durduk yere saç baş yolayım? Aşağımda 4-5 yıldır var, herkes memnun... Şikayet edene 1-2 kişi harici de rastlamadım...
    Başka bir konu başlığında yazdım.tekrar yazmayayım.

• Büyük çabalarım ve 2 haftalık uğraşım sonucunda saha dolabından binadaki kutuya sinyal verildiğini söylediler. Şimdi son onayının alınıp satışa açılması kısmı kaldı. Satışa açıldığında abonelik alacağım fakat 2 önemli sorum var,

1-) Huawei HG253s veya 255s modem veriyorlar. Bunların hem portlara duyarsız, hem DNS ayarlarının kilitli, hem de 2,4 ve 5 sinyallerinde sorun olduğu söyleniyor. Kullanıp bu tip sorunları yaşayanlar var mı? Abone aldıktan sonra Wi-Fi sinyalinde sorun, PING ve kopma yaşayanlar için "Biz kabloyla paket hızınızı alabileceğinizi taahhüt ediyoruz..." diye bahane üretip sıyrıldıklarını duydum...

2-) Eğer sorun var ise hangi marka ve modeli tavsiye edersiniz? Son dönem ZTE denilen bir modelden bahsediliyor, yukarıda saydığım sorunları var mı?

Bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırlarsa TTNET'i ona göre terk edeceğim.

İyi günler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyemuyedegil -- 20 Eylül 2017; 13:27:19 >
  • SORANLAR İÇİN BAŞIMA GELENLERİ ANLATIYORUM, AYRICA YUKARIDAKİ KONUDA DA BİLGİ SAHİBİ ARKADAŞLARDAN BİLGİ BEKLEMEKTEYİM...

Aynen şöyle oldu;

Ben Ankara-Demetevler-Özevler Mahallesindeyim. Demetevler'de (Aşağı tarafımda kalıyor...) 4-5 yıldır aktif kullanılıyor. Demetevler'de, alt cadde olan vatan caddesinde vardı ama üst cadde olan ivedik caddesinde altyapı yoktu. 3 ay önce yahyalar mahallesinden mahallemize doğru çektiklerini gördüm. Protokol sorumluları daha sokağa gelmeden yan binaya telefonunu yapıştırmıştı. Afişi aldım, aradım... Dedim ne lazım, bina yönetiminiz ya karar defterine vereceğimiz kararı alacak ya da bir protokol metnimiz var, binada çoğunluk ve yönetici imzalayacak dedi... Tabi biz de karar defteri ne gezsin... Sorumluyu arayıp protokol metnini aldım, yöneticiyle konuşup çoğunluğa imzalatıp yöneticiye de imzayı attırdım. Daha sonra metni sorumlu ismi ve telefonu belirterek protokol sorumlusuna teslim ettim. O da ofise gidince sisteme yüklemiş. Onay Superonline'dan gelince, altyapı işlemleri için sıraya alıyorlar (Bu arada sorumluyu arayıp sıkıştırdım epeyce...). 1-2 aylık çaba sonrası kurban bayramı arifesinden öncesi gelip kutuyu koydular, akabinde pazartesi günü de kablo yollarını döşediler binaya... Sinyal işleri için de 1,5 ay salladılar, arayıp arayıp sıkıştırdım, sonunda konu müdürlerine gitmiş ve dayanamayıp binaya vermişler sinyali... Şimdi de sinyal biriminden onay bekliyor. Normalde 24 saatmiş fakat bu sefer de sallayacaklar gibime geliyor... Son aşamada ise satışa açılması için üstten onay gelecek... Yani sizi 5-5,5 aylık sıkıntılı süreç bekliyor maalesef...

Haaa... Kimi yerlerde bir defa söylemeniz yetiyor, ya da gelip kendileri yalvara yalvara çekiyorlar. Bölgemizde çektiler, çektikleri binalar hep dairesi sayısı fazla yerler (Şuan aktif 22 bina var...)... Önce onları halledip hemen devreye almışlar... Potansiyel site muamelesi yapıyorlar... Anlayacağınız hep toplu kullanım alanı diye tabir ettikleri yerlere önem veriyorlar (Sanki siteye çekince herkes pat diye hizmet açtırıyor. Ne fark ediyorsa? Bu kafayla sitti sene TT'yi geçemezler... Hele hele WAN şifresini bile MAC Adresle ilişkilendirip devlet sırrı gibi saklarken...)... Mesela 4-5 yıl önce Demetevler'e çektiklerinde çoğu binaya kimseye sormadan döşediler, katlarda daire önlerine kadar kablo aldılar. Sorsan mutlaka protokol ya da karar alınmıştır diyorlar, ama bizzat tanıdıklarım öyle demiyorlar...

Satışa sunulunca tek dert, hizmeti alınca WAN şifresini modemden bir şekilde almak kalıyor... Yoksa bu adamların modemleri hem kısıtlı, hem Wi-Fi sinyalleri sorunlu, hem rezalet... Gel gör ki TTNET'ten sonra ilaç gibi orası da ayrı...

BUNCA KONUŞMANIN ÜZERİNE İŞİN KOMİK YANI, ADAM KAPININ ÖNÜNE KADAR KABLOYU BELEDİYEDEN İZİNLE DÖŞER, BİNA İÇİN SEN UĞRAŞIRSIN. HİZMETİ VERECEK, PARA KAZANACAK BUNLAR, UĞRAŞAN BİZ! YAPACAKLARI İŞ BELEDİYEDEN BİR YAZI ALMAK, SORUN ÇIKARTAN BİNAYA YAZIYI GÖSTERMEK... BAK O ZAMAN MİLLETLE UĞRAŞMADAN NASIL DÖŞENİYOR BİNALARA... ADAMLARIN NİYETİ YOK Kİ... KABLO ÇEKİP, YOL KAZIP, BİRİLERİNE PARA KAZANDIRIYORLAR...

Not: Dünkü aramamda sinyal biriminden 24 saatlik onaydaydı, birkaç aylık çaba sonucu bina sonunda sitede bugün itibariyle aktif gözüküyor. Kendime geçmiş olsun diyorum. Bundan sonraki aşamalar ve modem WAN şifresi için tavsiye beklemekteyim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyemuyedegil -- 25 Eylül 2017; 13:41:20 >

Wan şifresi için konular var şimdi bulamadım ama bakarsanız hg255 ten bile alanlar varmış ben tt kullanıyor bizde imzaladık protokol fakat 1.5 aydır ne kazı ne bir gelişme bayi telefonları açmıyor görüştüğüm eleman telefonu açmıyor ne yapacağım bilmiyorum bayii size dönüş yapacağız dediler sonra telefonlar açılmıyor

• Mr.Data M kullanıcısına yanıt
    Vazgeçme, ulaşana kadar ara... Protokol sorumluları bir müddet sonra telefona yanıt vermeyip, yanındakilere devrediyorlar...

Sürekli MH arayın, bayii arayın... Ben aramasam belki daha aylarca sinyal için bekleyecektim (Telefonda 2017 içinde düşünmediklerini, 2018'e de bakacaklarını söylediler...). 2 haftalık biraz kaba ifade olacak ama tacizlerim sonucu nihayetinde binayı etkin hale getirtebildim. Henüz geçmeyi düşünüyor olsam bile şuan en azından TTNET'e karşı artık elimde kozum var... Nerede trak orada bırak olacak artık...
    Sizin en azından sadece aktivasyon oldu bizim yanımızdaki siteye geldiler önce kazı yapıldı bizim yönetici sonra onay verdi oraya kazı yapıldı kablo çekildi biz hala kazıyı bekliyoruz en azından taahhütüm bitene kadar bitirseler o zaman mantıklıysa geçmeyi düşünüyorum

Keşke yöneticiyi sıkıştırsaydınız da hemen onay verilseydi... En azından hemen çekilirdi, sinyal beklerdiniz. Bizim bu akşam pazarlamaya bile geldiler binaya... Dedim, abone olurum ama WAN kullanıcı adı ve şifresini de vereceksiniz. Tamam, sizin için bir insiyatif rica edelim dediler. Yarın bayii arayıp sıkıştıracağım, tamam derse cumartesi gelip halletsinler, ama modemi bağlar bağlamaz internetin aktif olması koşuluyla... Öyle paket katekullilerine karşı sözleşmeyi de iyice inceleyeceğim. Kotalı paket dayamasınlar arada, paket ismine öncelikle bakacağım. Şuan tek düşündüğüm şey modem sıkıntısı anlayacağın...

Bu akşam itibariyle Telekom iyice azıttı. Yurtdışı pert, download ve videoyu geçtim, sayfalar bile açılmıyor şuan... Türknet AKN'yı kaldırdığından beri aşırı yükten Telekom kullanıcıları çekiyor sıkıntıyı... 8 gündür her akşam böyle... Kaç abone bu sorunu çekiyor kaç gündür... Resmen kafamı duvara vurasım geliyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyemuyedegil -- 25 Eylül 2017; 22:43:57 >

Bizim yıllardır 5 kuruş harcamadılar, Özevler ve Demetevler süründü 25 yılı aşkın dolaplarla, çürük kablolarla... Superonline ne zaman ki geldi, Özevler'de altyapıyı aktif etti, geçişler başladı, saha dolaplarını değişeceklerini söyleyip, turuncu kablo almaya başladılar kutuların içine... 1 haftadır çalışıyorlar, Superonline'a göre çok yavaş ilerliyor. Ben fiber vereceklerini hiç sanmıyorum. Kalın turuncu kablo... Büyük ihtimal VDSL'i fiber diye ittirecekler millete... Bu arada ADSL'i kaldırdık, taahhüt vermeniz lazım deyip taahhütsüzlere de 2 yıl kitleyecekler... Ben zaten bu akşam ki durumu da görünce vazgeçtim artık iyiden Telekom'dan... Öyle ahım şahım sorun yaşamadan da dönmem kolay kolay... Hele ki fiber gelmiş, sorunsuz da olursa bundan sonra zor görürler artık! Dönersem de altyapılarını bitirsinler anca öyle... Zaten el şıkışmışlar Telekom'la... Anlaşmış Superonline'la Telekom... Oger battı, borç başa kaldı tabii... Yoksa el sıkışır mıydı? Hariri battım deyip verdi iflası...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyemuyedegil -- 25 Eylül 2017; 22:54:33 >

• Konuyu hortlatıyım 2022ye girerken nihayet ben de fibere kavuşucam gibi gözüküyor. Fiber altyapı yeni geldi aydın kuşadasında bazı mahallelere. Şimdik bina içine bir kutu koyuldu yoğun baskılarım sonucu, sonrasında bir ekip geldi bu kutuyu ana santrale bağladı ve dedi ki sinyali verdik bizim iş bitti. Simdi turkcell kuşadası yetkili fiber satış bayiinin dediğine göre benim kutunun sinyalinin turkcell tarafından gözükmesi zaman alıcakmış kasım sonuna kadar. Bu sinyal neye göre gözüküyor kim ne yapcakta görecek anlamadım, konu sahibi sence napmalıyım elimden bir şey gelir mi? Sende sonrasında nasıl işledi süreç?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.