Şimdi Ara

Superonline dengesiz ping sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

25mbps fiber internet kullanıyorum ve ay sonlarına doğru oyunlarda dengesiz ping alıyorum. Mesela bu konuyu yazmama en yakın zamandaki sorun Mayıs 31 de başladı ve haziran 3 (bugün) hala devam ediyor. Bir 10 dakika normal ping ile başlıyorum ve ara ara 300-400 arası gezinen bir ping giriyor ve yine 10 dakika sonra geçiyor. Bu durum sürekli kendini tekrarlıyor. Adil kullanım kotamın dolmadığını ve herhangi bir virüs , oyunları veya net hızını etkliyecek herhangi bir şey olmadığını biliyorum. Sorun ne olabilir yardım lütfen ? Sorunu 2-3 ay önce süperonline'a belirttiğimde sadece hız testi yapttırtılar ve bir daha aramadılar. Sorunum internetimin yavaş olması değil arkadaşlar doğru anlayalım lütfen sorun internetin belirsiz aralıklarla yavaşlaması ve yavaşladığında bu durumun geçmesi 10dk civarı sürmesi.

• huawei hg253s mi kullanıyorsun?

------
    benim problemimi hala çözemedi superonline açıkçası anlamıyorlarki bilgilerinizi göncelliyorum diyor modeminiz güncelleniyor diyo modem arayüzüne bakıyorum bakıyorum yine sadece wifi kanal frekansımı değiştirmişler

benim problemim vifi ile alakalı değil onu biliyorum . 50 saniye boyunca 40 ping sabit iken 2 3 saniye içerisinde pingim 200 300 400 500 400 300 200 100 40 olmak üzere yükselip tekrar düşüyor. bu arada wifi ye bağlı hiçbir cihaz yok

bir çözüm lütfen modemim Huawei HG 253s

3 4 ay daha sabredip eğer düzelmez aynı tas aynı hamam devam ederse direk uydunete geçiyorum bu bekleme süremde taahhütten dolayıdır .
    ------
    15.6" Full HD 1920x1080 IPS Mat LED
  • cagatayozkan C kullanıcısına yanıt
    Aynı sorun fakat modem farklı bende

QoS ayarını aktif et öncelik tanı...

Trafik muhtemelen uzak noktalardan route ediliyor, bu yüzden ulaşmak istediğiniz yere olan mesafe arttığından pingte dengesizleşiyor, süperonline kullanıcılarının zaman zaman yaşadığı bir sıkıntıdır bu.
    TurkNet'teki Yüksek Ping Sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Kablonet Ping Problemi
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bugün modemi bilgisayarımın yanına taşıttırıyorum gelecekler ethernet üzerinden kullanım yapayım bakalım çözüm olurmu :(
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Demek istediğinizi anladım ve muhtemelen doğrudur fakat o durumda benim aklıma yatmıyan neden hep ay sonu? Mesela sonraki ayın başında devam ediyor. Hep ay sonu ve sonraki ayın başı eğer dediğiniz gibi olsaydı daha düzenli bir şekilde kesilme olmaz mıydı ? Teşekkürler

sizin sorununuz farklı ay sonları kullanım kotalarını bitirmek isteyen insanlar torrent vs - gibi kanallardan hatlara yükleniyor sebebi bu olabilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.