Şimdi Ara

Superonline Adsl'den Vdsl'e Geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. 2015 Ağustos ayında 2.5 ay süren bir uğraşın sonunda yeni taşındığım eve 8 mbit kıytırık bir adsl bağlatabilmiştik. (önceki internetim 50 mbit olduğu için çok koydu.) . Şimdi Vodafone Net , Turk Telekom gibi sitelerden bakıyorum işte vdsl Hiper Net alabilirsiniz 62 mbit'e kadar destekliyor vesaire diyor. Ancak bizim binanın içinde sadece küçük bir telefon kutusu var ankastre . Vdsl olabilir mi nasıl olabilir ? Yardımcı olursanız sevinirim.

• Eğer arattığında vdsl var ise alırsın. Vdsl destekli modemin olması lazım. Vdsl fiber değildir apartmanına herhangi bir kurulum yapılmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurozali

Merhaba. 2015 Ağustos ayında 2.5 ay süren bir uğraşın sonunda yeni taşındığım eve 8 mbit kıytırık bir adsl bağlatabilmiştik. (önceki internetim 50 mbit olduğu için çok koydu.) . Şimdi Vodafone Net , Turk Telekom gibi sitelerden bakıyorum işte vdsl Hiper Net alabilirsiniz 62 mbit'e kadar destekliyor vesaire diyor. Ancak bizim binanın içinde sadece küçük bir telefon kutusu var ankastre . Vdsl olabilir mi nasıl olabilir ? Yardımcı olursanız sevinirim.

İnternet servis sağlayıcıdan alt yapının vdsl2 desteği var mı diye kontrol ettirtin. Ayrıca bağlı olunan santralde vdsl kartı ve bos vdsl portu olup olmadıgınıda öğrenmenizde fayda var. Ama 62 mbite kadar destekliyor dendiyse 50 mbitlik bir paketi kullanabilirsiniz. En kötü sunu deneyebilirsiniz. vdsl2 bir tarifeye geçiş yaptırın santral ekipleri sizi vdsl porta atamak zorunda olduğu için varsa hizmet almaya baslarsınız yoksa zaten ekipler destek yok diye geri donus yaparlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hemrety

Eğer arattığında vdsl var ise alırsın. Vdsl destekli modemin olması lazım. Vdsl fiber değildir apartmanına herhangi bir kurulum yapılmaz.

Yani normal adsl'de kullandığım gibi olacak sadece modem değişecek öyle mi ? Eğer öyleyse iyiymiş . Ancak bana hiç olabilir gibi gelmiyor . Ankastre kutusunu bir görseniz
  • onurozali O kullanıcısına yanıt
    Vdsl in adsl den farkı saha dolabına(senin telefon kablonun bağlandığı mahallendeki kutu) kadar fiber ile gelmesi. Bu da yüksek hızlarda internet kullanabilmeni sağlıyor. Ankastre kutusuyla ile hiç bir alakası yok. Boş port varsa sorunsuz geçersin. Ama bazen sıkıntı çıkabiliyor. Çok merak ediyorsan forumda arat vdsl ile adsl in farkını, o zaman anlarsın.
  • merhabalar,
    ben super online adsl 8 hızdan vodafone 32 hız- 60 akn 2 aydır geçtim. 54 tl telefonsuz vdsl + 6 tl modem parası

Artıları ;

Ev telefonuna gerek yok , komple iptal ettim.

vodafone vdsl yi ttnet fiber alt yapıdan veriyor yani binaya fiber kablo çekilmiyor eski adsl hattından ( ev telefonu hattın) devam ediyorsunuz.
    fiber modem almak zorundasın ( 140 tl faturaya ek 6 tl.).Super onlineyi aradım siz vdsl veriyormusunuz diye kendi fiberimiz olursa veriyoruz sizin oraya yok dedi.

hızım ilk ay modem ara yüzünde 32700 idi buda dowland hız kontrolunda 30 hızı gördüm.1 ay böyle gitti.sabit
    30 hız sadece dowland ederken işinize yarıyor , siteler öyle çatır çatır aman hızlı açılmıyor.Ben yada fark göremedim.
    torrent hızı 2,9 mb. gördüm.Yani dowlan yaparken işinize çok yarar , iki kişi aynı anda filim bakamazsınız.
    Evde 4 kullanıcı iseniz 8 hıza göre çok az fark ile kasma olayı azalıyor ama tam olarak rahat kullanım yok.İllaki biri video bakarken ikinci kişiyi kasıyor

gelelim eksilere ;

1.ay akn ye 170 gb de girdim , ayın bitimine 5 gün kala hızım 3 e düştü.2.aya girerken ayın 2 sine kadar hızım arttırılmadı müş.hizm.leri aradım hızımı çok zorla
    eski hıza çıkarttılar modem arayüz 26500 gördü hız testi 24 hız gördü yani 6 hızımı
    hiç ettiler.Müş.hizmetleri ile günlerce kavga ettim sonra hızımı tekrar 32 verdiler.
    2.akn ye 160-180 gb de girdim ayın bitimine 6 gün kala hızımı 3 e çektiler , bugün ayın 4 ü halen hızımı normale getiremediler , modem ara yüzüm 26600 hız yazıyor ama gerçek hız testinde 3 hız.
    ayın birinden beri sayısız şikayetim oldu , bir türlü hız arttırımı yapmayı bilmiyorlar bu kesin.Şikayetim var coma baka bilirsiniz.

Yani kesinlikle vodafone ye bulaşmayın , müşteri hiz.korkunç kötü , kesinlikle destek veremiyorlar , yaşadıklarımı anlatsam sayfalar yetmez.
    önerim vdsl olan yerde ttnet vardır sırf hız merakınız varsa gidin ttnetten alın yada adsl 16 hız s.online alın.Vodafondan önümüzdeki ay çıkıcam.modem parası bana kazık olacak ( 140 tl ) , 3 aylık cayma parasını s.onlineden tahsil ettircem , heralde onlarda gelen faturadan düşüçekler , aylık olarak.

tavsiye ; s.online adsl 16 hızmı vodafone 32 hız vdsl mi sorarsınız inanın marka kötüleme k için değil Allah için doğrusunu söylüyorum ilk terci s.online adsl 16 hız , sonra ttnet vdsl aynı para ise alın yada aynı paraya ttnet adsl 16 hız alın.

Başka sorunuz var ise cevaplayım.

• Peki ben önümüzdeki aya doğru taşınacağım. Taşınacağım yere çok yakın saha kabini var ttnet hipernet'e mi geçmeliyim . Ve Superonline vdsl hizmeti veriyor diye biliyordum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    VDSL e geçiş
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Peki ben önümüzdeki aya doğru taşınacağım. Taşınacağım yere çok yakın saha kabini var ttnet hipernet'e mi geçmeliyim . Ve Superonline vdsl hizmeti veriyor diye biliyordum.

S.ONLİNEYİ ara adres kontrolu yapsınlar , s.online kendi fiber hattı varsa vdsl veriyor yoksa vermiyor.zaten fiber varsa sizde fiber alın rahat edin.
    vdsl fiber farkı binalara tesisat cekmeye gerek kalmıyor , vdsl olunca.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metnes71

quote:

Peki ben önümüzdeki aya doğru taşınacağım. Taşınacağım yere çok yakın saha kabini var ttnet hipernet'e mi geçmeliyim . Ve Superonline vdsl hizmeti veriyor diye biliyordum.

S.ONLİNEYİ ara adres kontrolu yapsınlar , s.online kendi fiber hattı varsa vdsl veriyor yoksa vermiyor.zaten fiber varsa sizde fiber alın rahat edin.
    vdsl fiber farkı binalara tesisat cekmeye gerek kalmıyor , vdsl olunca.

Siz Superonline'a vdsl hizmeti verip vermediklerini sormuş muydunuz ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.