Şimdi Ara

Superonline 6372SO modemi artık güvenlidir (1.59.0.2 firmware sürümü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
5.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2323 açık port sorununu uzun uğraşlar sonucunda Airties teknik ekibine kapattırdım. Tabi diğer geliştirmeler de vardır içinde. Sitesine henüz koymadılar.

Airties 6372SO modem ucuza iyi modemdir. Bu nedenle tüm arkadaşların faydalanması için gönderiyorum dağıtın :)

AirTies_Air6372SO_FW_1.59.0.2.bin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wisem06 -- 24 Ocak 2016; 20:57:38 >

• Airties ile Mailleşme:

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Sayın yetkili,

Bu modemi bugün satın aldım ve Vodafone Net servis sağlayıcısından internet hizmeti almaktayım.

Aldıktan sonra öğrendim ki Superonline bu modemleri taahhütleri gereği müşterilerinden geri alıp satmış ya da satılması için elinden çıkarmış. Piyasada ve internet üzerinden binlerce bu model den ikinci el satılmaktadır.

İnternet üzerinde modemi araştırdığımda bazı zaafiyet ve kısıtlamalar olduğunu ve Superonline'nın kendi müşterilerine anlaşmanız gereği bu işlemin yapıldığını okudum.

Link:https://www.mertsarica.com/air6372so-varsayilan-hesap-dogrulamasi/

Telnet ile bağlandığımda bende aynı sorunla yüzleştim. Ayrıca raporlar menüsü gibi bazı menülere erişim kısıtlanmış durumdadır.

Bu zaafiyet ve kısıtlamaların giderilmesi için yardımlarınızı rica ederim.

Saygılarımla

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Değerli Müşterimiz,

Öncelikle AirTies ürünlerini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Bu modemler sadece servis sağlayıcısına özel üretildiği için farklı bir yazılım veya farklı bir çözüm maalesef yoktur.
    Bilginize

Saygılarımızla

AirTies Teknik Destek Ekibi / Global After Sales and Services Operations

AirTies

Merhaba,

Kuruma özel olsa da siber güvenlik alanında bir zaafiyet var ve kişisel bilgi güvenliğini koruması kalkmış durumda. Üretici olarak buna önlem almayacaksanız hukuki anlamda BTK'ya şikayet etmekle başlayıp tüm yasal haklarımı kullanacağımı bildirmek isterim. İlgili yazışma delil niteliğindedir.

İyi günler

Değerli Müşterimiz,

Güvenlik alanında oluşan zaafiyet durumu ile ilgili detaylı bilgi vermenizi rica ederiz. Aynı zamanda mdoemde şuanda yüklü yazılım versiyonu nedir?

Saygılarımızla

AirTies

Değerli Müşterimiz,

Ekte yer alan yazılımla modem yazılmını güncellemenizi rica ederiz.

Belirtilen konuları ARGE mühendislik birimimize bildiriyor olacağız. Bunların hangi fw versiyonlarında yaşandığı belirtilmemiş. Muhtemelen eski versiyonlarda yaşanan durumlar olabilir. Güncel versiyonlarda yaşanan bir açık durumu var ise gerekli önlemler alınacaktır.

Bilginize

Saygılarımızla

AirTies

Merhaba,

Detaylı bilgi

Siber Güvenlik Günlüğü
    Air6372SO Varsayılan Hesap Doğrulaması - Siber Güvenlik Günlüğü
    https://www.mertsarica.com/air6372so-varsayilan-hesap-dogrulamasi
    <- Burada detaylı açıklama yapılmıştır.

ve

packetstormsecurity.com
    Airties Air6372SO Modem Web Interface Cross Site Scripting ≈ Packet Storm
    https://packetstormsecurity.com/files/128213/Airties-Air6372SO-Modem-Web-Interface-Cross-Site-Scripting.html
    <- Burada arayüz için ayrı bir saldırı açığından bahsedilmiştir.

linklerindedir.

Versiyon numarası:
    1.0.0.42

Versiyon dosyası:

www.driverfilesdownload.com
    Download Driver File AirTies_Air6372SO_FW_1.0.0.42.bin free
    http://www.driverfilesdownload.com/download/network/AirTies_Air6372SO_FW_1.0.0.42.bin-free-download

AirTies_Air6372SO_FW_1.0.0.42.bin

Daha güncel bilgi aşağıdaki linktedir:

permalink.gmane.org
    523 Origin Unreachable
    http://permalink.gmane.org/gmane.comp.security.netsec/10215

Ben konudaki ilgili versiyonları internette bulamadım. Bulsam da ilgili açık kapatılmamış. Bu açığı kapatacak olan metodların önüne geçilmiş.

Merhaba,

52 no'lu versiyonda bu açık kapatılmamış olduğunu da bir sonraki mailimde size attım. Sanırım size bu mailim henüz gelmedi. Bu versiyonda açığı kapatmanın önüne geçilmiş. Aşağıdaki mail referans:

Re: [NetSec] Airties Modemlerde Varsayılan Kullanıcı Adı ve Şifresi

Merhaba,

Her iki parolayı da 23 Ocak'da SüperOnline'a bildirmiştim. Uzaktan telnet ile veya root kullanıcı adı ve parolası ile web arayüzünden de girilebiliyor.

Ben bildirdiğim zaman 6372SO için 1.0.0.49 olan sürüm sahada kullanılıyordu. İlk parolayı kendi modemimin yedeğini alıp, içerisinden çıkartmıştım. İkinci parolayı ise, Firmware Mod Kit ile çıkartmıştım. Her iki yöntemi de SuperOnline'a detaylıca anlatan bir mail atmıştım.

SuperOnline, AirTies dan yeni firmware istemişti. AirTies, 1.0.0.52 sürümünü çıkardı ve bu sürümde, (base64 ile encode edilmiş yedekten root şifresi çıkartılamasın diye sanırım) yedek alma özelliği kapatıldı. Bu sürümde yedek alınamıyor. Bu sürüm ile sahadaki bir çok cihaz güncellendi ancak halen daha aynı parolalarla girilebiliyordu. Sanırım şu an hala en güncel sürüm 1.0.0.52.

Defalarca SüperOnline ile mailleştim ancak sonuç ortada. 9 ay oldu.

Umarım bir an önce sahadaki cihazları güncellerler.

Ek bilgi: root kullanıcısı ile web arayünden girildiğinde bile menü de olmayan ama TR069 menüsünehttp://ModemIPAdresi/management/tr069.html adresinden ulaşılabilirsiniz.

İyi geceler.

Değerli Müşterimiz,

Konu ARGE birimimize iletilmiştir. Superonline cihazları için yazılım geliştirmeye devam edildiği bilgisi tarafımıza ulaştı. Ürün için ilerleyen zamanlarda yayımlanacak olan yazılımları internet sitemizden takip edebilirsiniz.

Konuya göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla

AirTies

Merhaba,

15 Aralıktan bu yana hiç bir gelişme olmadı.

iyi günler.

Değerli Müşterimiz,

Ekteki yazılımla modem yazılımını güncellemenizi tavsiye ederiz.

AirTies_Air6372SO_FW_1.59.0.2.bin
    ​Saygılarımızla

AirTies

P: 444 02 39
    E: airtiesdestek@airties.com

www.airties.com

Information in this email including any attachments may be privileged, confidential and is intended exclusively for the addressee. The views expressed may not be official policy, but the personal views of the originator. If you have received it in error, please notify the sender by return e-mail and delete it from your system. You should not reproduce, distribute, store, retransmit, use or disclose its contents to anyone.

• çok teşekkürler
  • Tesekkurler, paylastiginiz v1.59.0.2 fw basari ile yukledim.

Dosya silinebilir diye yedeklerini aldim:

s8.dosya.tc
    AirTies_Air6372SO_FW_1.59.0.2.rar dosyas�n� indir - download
    http://s8.dosya.tc/server3/r410y1/AirTies_Air6372SO_FW_1.59.0.2.rar.html

www.upload.gen.tr
    airties air6372so fw 1 indir airties_air6372so_fw_1.59.0.2.rar
    http://www.upload.gen.tr/d.php/www/1VsAR/airties_air6372so_fw_1.59.0.2.rar.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alierr -- 12 Ocak 2017; 23:11:4 >

• Baska birsey varmı acaba guncelleyıp guncellememek arasında kaldım
  • tnt-2 kullanıcısına yanıt
    Baska birsey derken?

Ben sorunsuz yukledim, sikinti olmadi. 2323 port'u denedim kapali gozukuyor:

www.grc.com
    GRC | Port Authority, for Internet Port 2323
    https://www.grc.com/port_2323.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: alierr

Baska birsey derken?

Ben sorunsuz yukledim, sikinti olmadi. 2323 port'u denedim kapali gozukuyor:

www.grc.com
    GRC | Port Authority, for Internet Port 2323
    https://www.grc.com/port_2323.htm

Sadece bunun içinse yuklememe degmez diye dusunuyorum, cvp yazdıgın için tşk.ler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • merhaba.

Bu modemi VDSL bağlantı için kullanabilir miyim?
    Konu hakkında hiç bir bilgim yok.
    İnternet sağlayıcı modemi kendiniz almanız lazım deyince VDSL modem aramaya başladım.
    2. eli var bunun. Superonline vermiş bi ara.
  • HurDaLLiCa H kullanıcısına yanıt
    Modem adsl destekli, vdsl desteklemez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Boone

Modem adsl destekli, vdsl desteklemez.

teşekkürler hocam.
  • Arkadaşlar elim de Airties Air 6372SO cihazı var. Ben Türknet bağlattım eve 35mbps hızında olması vaat edildi lakin elimde VDSL modem yok. Acaba bu modem ile bağlanma imkanım yok mu ? Türknet ile konuşup ADSL2+ sinyali gönderebilirler mi acaba?
  • fiber de kullanılamıyor sanırım. bu konuda bilen yazarsa sevinirim. teşekkürler...
  • Konuyu hortlatmış gibi olacağım ama elinde son firmware olan Upload edebilir mi linkler silinmiş AirTies_Air6372SO_FW_1.59.0.2.bin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.