< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vsonek -- 13 Temmuz 2018; 9:49:17 > |
|

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vsonek -- 13 Temmuz 2018; 9:49:17 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samsaka -- 23 Ağustos 2018; 23:15:38 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KG -- 6 Eylül 2018; 11:10:14 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Uzun bir aradan sonra hesabım hala aktif mi diye merak edip foruma girdim. Son konum buymuş, gerçekten çok zaman geçmiş. Umarım herkes sağlıklıdır. Araba değiştirmeyi düşünürken ikiz bebeklerimiz geldi ve nüfus artınca Levorg yerine kısa şasi, 2017 model bir VW Caravelle aldım. Tabi ki farklı bir sınıf ama kullandığım süre boyunca hacim, kullanışlılık ve performans olarak çok memnun kaldım. 2.0 TDI ve DSG kombinasyonu o kadar ağır bir araçta bile çok keyifliyfi. Ölçülen değerler hakkında fikrim yok ama ara hızlanmalar 1.6 TDI DSG Superb aracımdan daha kısa hissettiriyordu. En çok dikkatimi çeken ise premium markaların dahi zırıltılarla kulak tırmaladığı yollarda (parke taşı, stabilize, toprak...) en ufak bir trim sesinin olmamasıydı. Bu konuda takıntılı biri olarak gerçekten çok şaşırmıştım. Kullanmak sekiz ay kısmet oldu, sonrasında iş değişikliği nedeniyle yurtdışına taşındım. Buradaki vergi sistemi farklı, 8+1 minibüslerde bizdeki gibi vergi avantajı yok. Bu yüzden fiyatları D sınıfı araçlardan yaklaşık %20 yüksek. Hem bu sebepten hem de beğendiğim araçlar olduğu için Ford Galaxy ve VW Sharan ile test sürüşleri yaptım. Sonuç olarak 2019 model Sharan aldım. Yıllık 10000 km bile yapmadığım ve genelde kısa mesafeli kullandığım için tercihim bayinin de yönlendirmesiyle 1.4 TSI ve manuel oldu. Türkiye'de bir dönem satılan Seat Alhambra ile ikiz kardeşler. Performans olarak ne iyi ne kötü, vasat diyebilirim. 1.6 TDI Superb ile kıyaslarsam sadece bir tık daha iyi. 2.0 TDI ile çok daha akıcı olacağına eminim. Konfor ise aynı platformu paylaştığı Passat ile benzer ama Galaxy ile kıyaslarsam ondan çok daha iyi. Sanırım en az 4 yıl kullanırım bunu. Sonra yeni araç için yine buradan tavsiye ister ve birkaç yıl daha foruma girmem :) Allah herkese aileleriyle huzur içinde bineceği, bol aksesuarlı araçlar nasip etsin... |
|
Tadı damağımda kaldı diyebilirim :) Sattıktan sonra çok düşündüm, çok aradım ama yerine koyacak araç bulamadım. Belki Mercedes V serisi ama o bile ne kadar konforlu olursa olsun hacim ve kullanışlılık olarak (özellikle üç çocuk koltuklu kullanımda) çok geride. Kiralayıp kullandığım için fikrim çok net. Benim Sharan seçimimin nedeni çok farklı. Türkiye'de 8+1'ler için ÖTV %1'di en son, diğer binek araçlardaysa Allah ne verdiyse. Bu yüzden Caravelle, çıplak fiyat olarak Superb'den pahalı olmasına rağmen vergilendirme sonrası çok daha avantajlı oluyor. Bulunduğum ülkede (Almanya) ise fabrika çıkış fiyatına sadece sabit oranda KDV ekleniyor. Bu yüzden Caravelle, D sınıfı binek arabaların tamamından daha pahalı. Kendi arabamı çok komik bir kredi oranıyla 24000 Euro'ya aldım. Aynı yaş ve kilometrede Caravelle için 30000 Euro'yu geçmem gerekiyordu. Yalnız, yaşadığım şehirde Caravelle ve California sayısı belki de Türkiye'de gördüğüm Focus sayısına yakın. Özellikle çocuklu aileler çok tercih ediyor. Subaru ise burada pek tutulmuyor, sanırım Alman milliyetçiliğinin de etkisi var bunda. İlerisi için hayalim, maddi durumum elverirse tabi, bir Caravelle ve yanına yüksek motor hacimli bir Outback :) < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vsonek -- 27 Ocak 2021; 16:26:33 > |
|