Şimdi Ara

SUPERB DSG BİLGİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
92
Cevap
0
Favori
2.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Her markada olduğu gibi bayiden çıkıp yolda kalanlar tek tük mekatronik sebebiyle var ancak mekatronikte son yıllarda bir problem yok o konuda içiniz rahat olabilir. 2011 model Octavia 120 binde satarken mekatonikten korktuğum halde bir sıkınrı çıkmadı sadece satmadan önce kavrama değiştirdik.

Sizin alacağınız Superb de en fazla km'ye bağlı kavrama isteyebilir onu da maksimum 3 bine halledersiniz. Çoğu markada manuel şanzımanların kavrama değişimi bu fiyatları buluyor zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vetenes -- 25 Mayıs 2020; 2:16:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Yine sevmediğim muhabbeti bayiden çıkan DSG li vag grubu kaç tane model var saymaya kalksanız sayamazsınız.

Ben ve grubumuzda kaç kişi Honda crv aldıktan sonra yolda kaldık zf9 ve turbo hortumu yüzünden ancak sorunu düzelttiler. Bundan sonra kalmaz mı hiç belli olmaz fabrikasyon hata nasıl her markada çıkıyorsa bu da öyle.

Şu an dsg de aynı durumda nadir de olsa parçaya bağlı oluyor böyle onun dışında problem yok 👍

ful servis bakımlı ve ekstra garanti yaptırmaya çalışın. benim önceki arabamda vites mekanızması 45 binde mekatronik ise 70 binde değişti. sadece işçiliğin bir kısmını verdim. 10 bin tl fatura çıkmıştı. 800 tl verdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: DelirteJackson

A3 de iyi niyetten 2400 lira vermiştik kavrama değişimi için
    Tarih nedir? En son iyi niyet geçerli olduğunda 250 tl alıyorlardı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Başka bir markada arıza olması DSG'yi sağlam mı yapıyor? Makul sayıda olduktan sonra her markada arıza olabilir ancak vw'nin oransal olarak daha fazla arıza yaptığı aşikar. Neden ZF, Honda, Toyota şanzıman arızaları az duyuluyor? Bunlar az satan butik markalar mı? Toyota Dünya'da en çok araç satam markalardan birisi ve hiçbir yerde şanzıman nedeniyle mahkemelik olup 10 sene garanti vermek zorunda kalmadı. Aksine çöl gibi zorlayıcı iklimlerde dayanıklılığından dolayı en fazla tercih edilen otomobil markasıdır.

Senelerdir buradayım araç sahipleri canhıraç şekilde dsg'de sorun kalmadı iyileştirdiler der durur 1-2 ay geçmeden yukarıda verdiğim örnek benzeri konu açılır. Başka bir markada eşi benzeri olmayan bir durum neden sürekli vw kullananların başına geliyor?

Hem attığınız resimdeki şikayet arıza değil bakım ile alakalı birşey. Honda yetkili servislerinde net bir rakam yok ama araç bakımı 1250-1400 TL arası değişiyor. Şanzıman yağına da 600-800 TL arası istiyorlar. 2000 TL olan sadece şanzıman yağının fiyatı değil yani...

“21. yüzyılın câhilleri, okuma yazma bilmeyenler değil; yanlış öğrendiklerini unutamayan, yeniden öğrenmeye, değişime ve dönüşüme açık olmayanlar olacaktır.”

– Alvin Toffler

• quote:

Orijinalden alıntı: vetenes

Elimizden sayısız dsg araç geçti sadece birinde 120 binde kavrama değiştirdim. Onun dışında hepsi gayet sorunsuz hatta birini halen kullanıyorum.

Yine sevmediğim muhabbeti bayiden çıkan DSG li vag grubu kaç tane model var saymaya kalksanız sayamazsınız.

Ben ve grubumuzda kaç kişi Honda crv aldıktan sonra yolda kaldık zf9 ve turbo hortumu yüzünden ancak sorunu düzelttiler. Bundan sonra kalmaz mı hiç belli olmaz fabrikasyon hata nasıl her markada çıkıyorsa bu da öyle.

Şu an dsg de aynı durumda nadir de olsa parçaya bağlı oluyor böyle onun dışında problem yok 👍
    Hocam kavrama değişimi ve mekatronik arızasının farkını gayet iyi biliyorum. Kavrama değişimi zaten bir arıza değildir. Direk mekatronik arızası nedeniyle yolda kalan araçların sayısal olarak azalıp azalmadığına dair bir istatistik olmadığı için net birşey sötleyemem ama hâlâ bu tip şikayetleri duyuyoruz görüyoruz.

Facebookta bir çok araba firmasının fan sayfalarını takip ediyorum. Bir çok markada farklı sorunlar dile getirilirken vw ile alakalı sayfalarda araç sahipleri daha çok şanzıman sorunu dile getiriliyor. Mekatronik tamirciler ilan açıp duruyor. Bu bir tesadüf olamaz sanırım.

“21. yüzyılın câhilleri, okuma yazma bilmeyenler değil; yanlış öğrendiklerini unutamayan, yeniden öğrenmeye, değişime ve dönüşüme açık olmayanlar olacaktır.”

– Alvin Toffler

• Acil Stop kullanıcısına yanıt
    Yav he he

Orijinalden alıntı: Guest-FC7AB336F

Yolda VAG grubu arabaların tozunu yutanlar soluğu internette çamur atmakta alıyor.
    Muhtemelen öyledir de bir sorunları var toz yutturduktan sonra az ileride kaputu açık vaziyette yol kenarında bekliyorlar.Dolayısıyle Dsg kullananların telefon rehberinde her zaman birinci sırada çekicinin numarası vardır.

Ancak şu an hem vw eski nesil dsg ler için mekatronik onarımını yapıyor hem de özel servisler bu konuda tecrübe sahibi.

gerçek hayatta ise avrupa ve ülkemizde en çok tercih edilen, yakıt ekonomisi sağlayan,hızlı ve sarsıntısız vites geçişi olan, konforlu bir şanzımandır, sorun çıkarma olasılığı tabi ki vardır bu ilahi yapı değil sonuçta, vw de bilirdi teknolojisi olmayan kalas gibi şanzıman yapıp donanımhaber üyelerine satmayı ama onlar zor olanı yaptı ve başarılı oldu

Az satıyor, yavaş vites atıyor, konforsuz falan mı diyor burdakiler de sen kronik sorunlu bi şanzımanı övmek için aklına gelen herşeyi sıralıyorsun?

Güzel algı oluşturmaya çalışıyorsun ama kimse yemez.

İlerde vw tam otomatiğe geçiş yapsa ilk sizler dsg sorunluydu, vw kullanıcısını düşündüğü için tam otomatiğe geçti dersiniz.

Orijinalden alıntı: Super159

Hocam işte temiz bulmak çok zor bir tane dizel otomatik buldum hatasız, onunda dag korkutuyor.
    ben 30bine geldim, sıfır sorun. dsg sorun çıkarabiliyor ancak çıkardı mı önünde bolca seçenek var; iyi niyetten ucuza halloluyor veya artık her taraf dsg ustası dolu, ucuza yapıyorlar. ama tam otomatikler mesela bu forumda biri vardı bmw'sinin tam otomatik şanzımanı gitmiş, 80bin fatura çıkarmışlar, çıkma parçalarla adam 20bin falan ödemiş, o da tam olmamış. dsg'nin kralını 5bine yaptırırsın sanayide.

şahsen benim gözümü 2. elde de korkutmaz dsg artık bu aşamadan sonra, her taraf dsg ustası dolu. tam otomatikler sakat ama. bozulmuyor ama bozuldu mu tam bozuluyor.

superb çok geniş yayla gibi araba. d sınıfında o genişlikte, o ferahlıkta bir araç yok. insignia alacaksın hem o konfor olmayacak hem de daha çok yakacak şanzıman kaynaklı. dsg araçlar en az yakan otomatik araçlar.

• Sanmam hocam artık manuel gelmez. Makyajsız da manuel var. Passat bakın isterseniz o daha çok satıldığı için manuel de temiz bulmanız daha kolay olabilir

Orijinalden alıntı: Super159

Peki şu an bayilerin elinde manuel benzinli baz model superb yok. Belirli bir kapora verilse getirilme şansı var mı?
    sıfır manuel bulamazsın, 2. el de tavsiye etmem. superb ve passat'da manuelin satışı ağır. d sınıfı araçta kimse manuel istemiyor. sırf dh'daki bir takım zevata kanıp manuel işkencesine girme o kadar güzel bir araba alırken. ben şahsen bu vakitten sonra d sınıfı manuel yerine c sınıfı otomatiği tercih ederim.

Orijinalden alıntı: veysi89

Muhtemelen öyledir de bir sorunları var toz yutturduktan sonra az ileride kaputu açık vaziyette yol kenarında bekliyorlar.Dolayısıyle Dsg kullananların telefon rehberinde her zaman birinci sırada çekicinin numarası vardır.

Alıntıları Göster
    2013 yılında sıfır golf7 aldım 1.4 tsi dsg, 7 yıl 150 bin km kullandım ve sanayide dükkan açacak kadar (usta) bilgi sahibi oldum. Suv almaya karar verdim, CR-V,C5,3008,Tigaun bu 4 araç arasında kaldım ve yine gidip 1.5 tsi dsg tigaun aldım,vw bazı kusurları olsada iyi otomobiller üretiyor,şeytan tüyü var sanki. Hem meslek sahibi oluyorsunuz😁

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Arkadas dag cift kavrama bi şanzimandir.. Aslinda manuelin otomatiklestirilmis halidir.. Yani içerisinde kavrama dedigimiz baski balata vardır.. Buda zamanla kullandikca erir ve biter dolayisiyla degismesi gerekir.. 80 binde degistim iyi niyetten 850 tl verdim.. Disarda 2 2 bucuga halledersin.. Dsgnin konforuna degermi kesinlikle deger.. Yok f1 pilotumusun vs diyenleri gececeksin.. Insignia kullandim 1 hafta 10 gun otomatik.. Araba takoz gibi geldi.. Passata tekrar binince ben arabaya biniyomusum dedim.. Ayrica her araba otomatiği manueli osu busu farketmez ariza verir.. Cok satan arabada cok arızaya rastlamak daha doğaldır.. Dsgde kavrama muhim degildir.. Mekatronik arizasi onemlidir..

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.