Şimdi Ara

SUPERB DSG BİLGİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
2.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şanzıman konusunda Hondayla vw yi kıyaslamak için ağır derecede araba körü olmak lazım.Vwde sanziman yağı değişimli bakim fiyatını da ben yazmadan sen yaz hadi de görelim
    Sanki bedavaya değişiyorlar vwde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    So-run-lu

• Yıllardır honda (jazz) ve vag grubu (passat ve a4) araç sahibiyim. Tamam hondanın şanzımanı sağlam eyvallah ama cvt nin 20 bin km de bir değişimi ve her değişimin de 1000 tl civarında olması nedir allah aşkına!
    Honda resmen tam bir soyguncu bu konuda ve bu durumu honda genel merkeze de ilettim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Şöyle diyim tüm japon arabalarında çıkan şanzıman sorunlarını terazinin bir kefesine ,sacede vw markasının arızalarını diğer kefeye koyun vw daha ağır basar.
    Şimdi ben 99 model japon arabasının sanzimanina güvenip 2015 model dsgde "acaba "diyorsam bu şanzıman sıkıntılıdır arkadaş kimse sağa sola çekmesin . Ha sizde çıkmamış. Allah'ın şanslı kuluymussunuz demek ki ya da zamanı var daha

• Corolla cvt sanziman yag degisimi periyodu 80 bin km dir ve honda kadar fahiş fiyat degildir bilgi acisindan yaziyorum ayrica hava filtresi degisimi de 40 bin km de birdir bilmeyenler arastirabilir surekli şu yildan sonrra dsg duzeltildi denir YALAN manuel arac alacaksaniz vosvos araclar alinabilir ama otomatikse 5 DEFA dusunun dikkat ederseniz sifir aliyorlar garantisi biter bitmez satip yenisini aliyorlar yada elinde patlayan hemen toplatip sonraki sahibine iteliyor sanayide hep cift kavrama araclarin dukkanlarini gorursunuz konu otomatikse sorunsuzluksa japon hava civaysa sanayiyle kanka olmaksa dertsiz basa dert almaksa vosvos ve turevleri 👍

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jocker35

Şanzıman konusunda Hondayla vw yi kıyaslamak için ağır derecede araba körü olmak lazım.Vwde sanziman yağı değişimli bakim fiyatını da ben yazmadan sen yaz hadi de görelim
    Sanki bedavaya değişiyorlar vwde
    Ben DSG kullaniyorum servislerde işim olmaz bu zamana kadar şikayetim olmadı sorun yaşamadım

He yasarmıyım hiç sıkıntı değil 2-3 bin masrafı var buda beni bozmaz bu konfora değer

Herkesin düşüncesi farklı sizinki de farklı saygı duyarım
    Ben bir bakım için hangi marka olursa olsun 1.5-2 bin lira vermek bana göre değil

Ortada bir gerçek var ki diğer tüm markaların otomatik sayısını toplasan belki DSG sayısına ulaşır ulaşmaz sayı ne kadar çoksa arıza sayısıda o kadar çok olur

Diğer yorumda anlatmak istediğim buydu

Şu an camdan aşağı bakıyorum sokakta komşularının 11 aracı var 4 tanesi DSG 4 manuel 3 diğer markalar

• cnyttt kullanıcısına yanıt
    Yukarıda da yazdım
    Tüm japon grubunu toplayın sadece wv markasını koyun karşısına. Vw in arıza sayısı daha çok çıkar
    98 model japonun otomatigi 2015 model dsgden daha fazla güven veriyorsa o şanzıman sıkıntılıdır. Çok satilmayla hicbir alakası yok
    Bakım fiyatına gelinde vw ile hondanin YETKILI SERVISLERINDE şanzıman yagi dahil bakımını buyrun paylaşın . Arada fark var mı yok mu gorelim. Ben biliyorum sizden bekliyorum

Çok satan arabada çok arıza çıkar söylemine uymaz dsgnin olayı.
    Şöyle diyim tüm japon arabalarında çıkan şanzıman sorunlarını terazinin bir kefesine ,sacede vw markasının arızalarını diğer kefeye koyun vw daha ağır basar.
    Şimdi ben 99 model japon arabasının sanzimanina güvenip 2015 model dsgde "acaba "diyorsam bu şanzıman sıkıntılıdır arkadaş kimse sağa sola çekmesin . Ha sizde çıkmamış. Allah'ın şanslı kuluymussunuz demek ki ya da zamanı var daha
    Hocam ben 80 binde degistim kavramayi bende de çıktı yani.. Ama kavrama degisimi bi sorun degildir sarf malzemedir yani eskiyen biten bi malzemedir.. Dsgdeki olayda budur.. 70 80 binde bitmesi kullanima gore normaldir ancak 1000 2000 km deki dsg ariza verirse bu arizadir ki buda mekatronik arizasidir.. Cok satan aracta cok ariza olur derken sunu kastettim.. Cevrende 1000 vw varsa 100 opel varsa ikisinde ornegin yuzde 10 ariza verse vw de 100 araba arizali opelde 10 araba arizalidir.. Ama aslinda ikisindeki oranda aynıdır.. Yine internete yazin her marka modelde kavrama arizasi vs vardır.. Sonucta kusursuz olan Allah'tır..

• Jocker35 J kullanıcısına yanıt
    Yani yukarda yorumum duruyor benim servisle işim olmaz olmadı da

Sıfır aracın bakımını bile dışarda yaptıracaktım ki aracı satmak zorunda kaldım

Özetle servise hiç gitmedim 1 kere bı sorun yaşadım farklı bir sorun ama 3 bin istediler tamam dedim kapattım telefonu dışarıda orijinal parça ile değiştirdim bin TL ye hallettim

Bana bu rakamlar uçuk geliyor 2300 asgari ücretin olduğu ülkede yağ bakımına bakın hangi marka olursa olsun olay Honda vw olayı değil 1.5 -2 bin tller korkunç yüksek paralar

Orijinalden alıntı: cnyttt

Yani yukarda yorumum duruyor benim servisle işim olmaz olmadı da

Sıfır aracın bakımını bile dışarda yaptıracaktım ki aracı satmak zorunda kaldım

Özetle servise hiç gitmedim 1 kere bı sorun yaşadım farklı bir sorun ama 3 bin istediler tamam dedim kapattım telefonu dışarıda orijinal parça ile değiştirdim bin TL ye hallettim

Bana bu rakamlar uçuk geliyor 2300 asgari ücretin olduğu ülkede yağ bakımına bakın hangi marka olursa olsun olay Honda vw olayı değil 1.5 -2 bin tller korkunç yüksek paralar
    Simdi hocam senin baktıgin acidan farkli bi bakisla olaya bakalim..
    2015 passat 1.6 tdi.. Servis su anda 1000 tl bakima istiyor zubizu vs indirimi ile..
    Sanayide ayni parçalarla ve yagla bakim yapsan ortalama 500 tl.. Ama ole dandik filtreler degil mann filtre castrol yag vs..
    Aradaki fark 500 tl..
    Bu gune kadar 5 bakim gormus aracim toplam fark 2500 tl..
    Aracimin 80 binde kavrama ve mekatronik degisti.. Servis fiyati yaklasik 15 bin tl.. Ben iyi niyetten 1000 tl iscilik verdim..
    2500+1000=3500 tl ile 2 yıl daha garantili kavrama ve mekatronik degismis oldum..
    Sanayide 3500 tl ye kavrama+mekatronik imkansiz degisemezsin ki 2 yil garantiside cabasi..
    Sanayide bir kere golfumu bakima soktum 1.6 fsi.. Adamlar bi polen filtresi koymus bildiğin tülbent.. Noldu klima 1 2 aya kalmadi koku yapmaya basladi.. Niye içeri toz moz ne varsa aldi filtre..
    O gun bugundur gitmem abi sanayiye.. Hee giderim mesela egr arizalansa sanayide soktururum evde kendim guzelce onu temizler sifir hale getirir sanayide tekrar taktiririm.. Bu durumlarda servise gitmem..

• y.e.c. kullanıcısına yanıt
    Valla 1000 TL'ye bakım yapıyorlar ise bedeva ona bişey demem

Ben en son 2018 başında aradım golf için 850 lira dediler ki o zaman dolar 4 lira bile değildi

Ben bakımsız araba ile gezmem 70 liraya da motor yağı var 250 liraya da ben gider en iyisini koydururum ustama

A3 var ağır bakım yaptırdım konusunda var forumda 3400 para verdim

Okuma özürün mü var bilmiyorum 2011 model aracım son bakımı özel serviste olduğu için iyi niyetten yapılmadı. Benden hemen önce devirdaim ve triger 8 yaşında arabanın iyi niyetten değişmiş. Ha şunu da diyelim mekatronik probleminin düzeldiğini üstüne basa basa söylüyoruz hala sorunlu diyorsun neye dayanarak söyle anlat ona göre hareket edelim boş değil dolu yorum yapın.

Bu sitede mekatronikle ilgili zibil gibi de şikayet bulursun.Sanirim millete okuma özürlü yazarken bunları okumayı unutmuşsun
    3 haftalık şikayet var.
    Birak havanda su dövmeyi de doğruları yaz.Cok satıyormuş çok arızalanıyormuş normalmiş . Buna anca kendiniz gibi fanboylari inandirin
    Bak 3.kez yazıyorum
    Japon grubu tüm araçların şanzıman sorunlarını topla ,karşısına da sadece vw marka araçların şanzıman sorunlarını koy vw ağır basar .E o zaman ?
    Pembe bir yalan başka birşey değil
    95 model japon aracın otomatigi 2016 dsgden daha fazla güven veriyorsa siz o türküyü vw önlerinde çağırmaya devam edin derim.Bu şanzıman sorunlu arkadaşım So-run-lu
    Ha alır garantili binersin ,zenginsindir basar parayi yaptirirsin felan amenna .Ama garantisi bitmiş 2.el bir aracı alacak olan bir vatandaşa da herşeyi güllük gulistanlik göstermek doğru olmaz.Sende sorun çıkmadı diye problemi halinin altına süpürecek degiliz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jocker35 -- 26 Mayıs 2020; 0:20:6 >

• y.e.c. kullanıcısına yanıt
    Kavrama sorun değil dediginiz gibi . Çift kavrama her şanzımanda değişmesi gereken birseydir .Balata gibi .Kullandıkça bitecek ve değişecek . Dsgdeki sorun mekatronik gibi kavrama haricindeki problemler. Binilecekse garantili binilmeli diyorum ben de.Yoksa bu şanzıman sabıkalı

Orijinalden alıntı: vetenes

Dsg 10 senelik şanzıman. Mekatronikçilerin ilan açması normal çünkü 2014-15 yılına kadar mekatronik kartı ile ciddi sıkıntı yaşandı dsg de. O sebeple sorunsuz demiyoruz zaten.

Ancak şu an hem vw eski nesil dsg ler için mekatronik onarımını yapıyor hem de özel servisler bu konuda tecrübe sahibi.
    Maalesef dsg'nin düzeltildiği filan yok. Facebook gruplarında eski araçların değil yeni araçların şanzıman sorunları dile getirilmeye devam ediyor.

SUPERB DSG BİLGİ
    SUPERB DSG BİLGİ
    SUPERB DSG BİLGİ
    SUPERB DSG BİLGİ

“21. yüzyılın câhilleri, okuma yazma bilmeyenler değil; yanlış öğrendiklerini unutamayan, yeniden öğrenmeye, değişime ve dönüşüme açık olmayanlar olacaktır.”

– Alvin Toffler

• quote:

Senden önceki arkadaşın adresini veriver o zaman bu vatandaşa da yararlansın bu hizmetten !
    Bu sitede mekatronikle ilgili zibil gibi de şikayet bulursun.Sanirim millete okuma özürlü yazarken bunları okumayı unutmuşsun
    3 haftalık şikayet var.
    Birak havanda su dövmeyi de doğruları yaz.Cok satıyormuş çok arızalanıyormuş normalmiş . Buna anca kendiniz gibi fanboylari inandirin
    Bak 3.kez yazıyorum
    Japon grubu tüm araçların şanzıman sorunlarını topla ,karşısına da sadece vw marka araçların şanzıman sorunlarını koy vw ağır basar .E o zaman ?
    Pembe bir yalan başka birşey değil
    95 model japon aracın otomatigi 2016 dsgden daha fazla güven veriyorsa siz o türküyü vw önlerinde çağırmaya devam edin derim.Bu şanzıman sorunlu arkadaşım So-run-lu
    Ha alır garantili binersin ,zenginsindir basar parayi yaptirirsin felan amenna .Ama garantisi bitmiş 2.el bir aracı alacak olan bir vatandaşa da herşeyi güllük gulistanlik göstermek doğru olmaz.Sende sorun çıkmadı diye problemi halinin altına süpürecek degiliz
    Altina imzami atarim eline saglik...

• İş yerinde 10 yıldır dsg jetta ve passat kullanıyoruz. Sadece bir jettanın kavramada sorunu çıktı düzeltildi. Ben kişisel olarak 6 yılda biri 2. El olmak üzere 3 golf, bir passat tdi 1 tane polo tdi ve 1 tane de jetta tdi kullandım ve kullanıyorum. Hepsi dsgliydi. Sadece tsi dsg de kavrama sorunu çıktı. iyi niyetten hallettiler. Şu an kullandığım golf yeni ama jetta 2011 model ve 248.000kmde. En ufak sorun yok dsgde.

Bir yılda satılan vag grubu araç sayısı yaklaşık 100.000 adet. Renault ve fiat hariç 10.000 i geçen çok nadir. Tabi ki dsg ve edc problemi daha fazla duyulacak çünkü her taraf vw ve Renault.

Gönül rahatlığı ile alıp kullanabilirsiniz. Cebinizde ekstradan 2500 tl bulunsun. Onun dışında en ufak sorun olmayacaktır.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.