Şimdi Ara

Superb - A3 - Civic Sizce Hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
2.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yaklaşık 130 bin TL bütçeyle, siz olsaydınız hangisini alırdınız?

- Bir çocuğumuz var, yılda iki üç kez uzun yolculuk yapıyoruz, şehir içinde genellikle işe gidip gelmek için kullanacağım.
    - Ekonomiye önem veriyorum, az yakması ve en az 5 yıl kullanımda masraf çıkarmaması tercihimdir.
    - Önceki arabalarımız hatchback olduğu için artık geniş ve ferah bir araç istiyorum.
    - Sıfır km'ye bütçem yetmeyeceği için 130 bin TL civarındaki ikinci elini almayı düşünüyorum.
    - Kesinlikle otomatik vites olmalı. Civic olursa LPG'li, diğerleri dizel olacak.
    - Çok sakin bir kullanıcıyım, performanstan çok güvenlik ve konfora önem veririm.

Bu şartlarda tavsiyeniz ne olurdu? Ayrıca Skoda Superb, Audi A3 ve Honda Civic dışında da beklentilerimizi karşılayacak bir marka - model tavsiyesinde bulunabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gencturk33 -- 19 Ekim 2018; 22:28:47 >

• Skoda Superb seçenekler içinde en ferah olanı ve tam bir aile aracı ama spor olsun derseniz Civic veya A3’e bakabilirsiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • escape0121 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Aslında artık böyle oturaklı bir sedan arabaya binmek istiyorum. Gittiği belli olmayan, bagajı geniş ve konforlu bir araç bana uyar gibi. Skoda'nın Alman kalitesinde olmadığını söyleyenler var. Genelde Japon arabalarına bindiğim için DSG sorun çıkarır mı veya gerçekten Skoda uzun yıllar binmek için ideal bir araç mıdır buna karar veremedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gencturk33

Teşekkür ederim. Aslında artık böyle oturaklı bir sedan arabaya binmek istiyorum. Gittiği belli olmayan, bagajı geniş ve konforlu bir araç bana uyar gibi. Skoda'nın Alman kalitesinde olmadığını söyleyenler var. Genelde Japon arabalarına bindiğim için DSG sorun çıkarır mı veya gerçekten Skoda uzun yıllar binmek için ideal bir araç mıdır buna karar veremedim.
    Trendline passat maneul kullandım ve söyleyeceğim şu ki araç yere çok iyi basıyor. Superb de yine aynı şekilde beklentiyi karşılar diye düşünüyorum. Ancak trendline donanıma karşılık gelen active donanım oluyor sanırım superb de. Trendlne da orta konsolun malzeme kalitesi ve koltuk kumaşlarının kalitesi vasat diyebilirim. Tavsiyem baz donanımlar bu araçların hakkını vermiyor. En az orta donanımlı olanı almanız. Ama şunu da söyleyeyim. Dolu civic yerine baz superb tercih edin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• gencturk33 kullanıcısına yanıt
    Tabiki bir Passat değil ama şu anda bu segmentte ilgi gören bir araç çevremde bir çok kişide var ve sorunsuz kullanıyorlar.DSG her zaman soru işareti onun için servis bakımlı düşük km ve garantisi devam eden bir araç alırsanız kafanız rahat olur, bana göre Civic’in en büyük artısı otomatik vitesi ama atmosferik motor bence şu zamanda tercih edilebilirliğini maalesef olumsuz etkiliyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Civic lpg kesinlikle

• Cıvıc
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • SuperB varken civic veya a3 çok kötü bir tercih olur. Passattan kaliteli olduğu yanları bile var..
  • skyrime2828 kullanıcısına yanıt
    Superb'de sanırım Prestige paket mantıklı bir tercih olur. Eğer alırsam 2016 model prestige düşünüyorum; fakat bunlarda da 130 bin TL'ye ancak km'si yüksek veya hasar kayıtlı araçlar var. Sizce ikinci elde km sınırı kaç olmalı dizel bir superb için? 60-70 bin km mesela yüksek midir?
  • escape0121 kullanıcısına yanıt
    İlgilendiğim araçlar içerisinde sanırım D segmenti olan tek araç bu. Benim de çevremde kullanan arkadaşlarım acayip memnun. Birkaç kez yolculuk yaptığımızda makam arabası hissi vermişti bana. Sorun Superb'in yeni kasasının düşük km olanını 130 bin TL'ye bulamayacak olmam.

Honda'nın atmosferik olması kötü olmasına karşın, cvt'yi dsg'ye tercih ederim. Fakat bagaj kapağını kapatınca çıkan o ses, göçük sorunu, malzeme kalitesi vs. superb ile kıyaslanamayacak kadar kötü. Ama iç donanımda sanırım superb ile yarışabilir, test sürüşü yapmıştım hiç fena değildi.
    HB ve spor araç kullanmış biri olarak ve şu anda eşim ve çocuklarım için aile aracı düşünseydim eğer
    ve böyle bir ikilemde kalsaydım,kesinlikle tercihimi Süperb’den yana kullanırdım.

• Superb varken diğer ikisinin esamesi okunmaz

• quote:

Superb'de sanırım Prestige paket mantıklı bir tercih olur. Eğer alırsam 2016 model prestige düşünüyorum; fakat bunlarda da 130 bin TL'ye ancak km'si yüksek veya hasar kayıtlı araçlar var. Sizce ikinci elde km sınırı kaç olmalı dizel bir superb için? 60-70 bin km mesela yüksek midir?
    2016 yeni kasa dizel superb de km sınırı 70.000 - 80.000. Tabi 2016nın ocak veya şubat ayın da çıktı ise. 2016 Sonu olursa bu kmyi biraz daha düşürebilirsiniz.

Fakat temiz ve hep uzun yol da kullanılmış yorulmamış bir araçsa 90.000 diyebilirim.

Alabildiğiniz kadar düşük KM almaya özen gösterin gene de hocam, paketler de en boş paketi hariç hepsi çok güzel.

Edit :

Sizin için 2-3 ilan baktım :

130 bütçeniz varken gidip c sınıfı araba almayın hocam, aralarında ki sınıf farkı bile kullanırken belli olur.

Gönlünüze göre olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ezio Da Firenze -- 20 Ekim 2018; 1:9:32 >

• Civic dizel neden düşünmüyorsunuz? Ekstradan Megane 4 sedan İcon donanım tavsiye ederim.

*Geçen hafta deneme imkanım oldu Renaulta bakış açımı ciddi seviyede değistirdi. Özellikle yalıtımı ve malzeme kalitesi beni çok şaşırttı. 10 inc ekran ve akıcı arayüzde bu şaşkinliklarıma ilave tabi. Sonuçta dCi ünite kendini defalarca ıspatlamış bir motor.

• Ezio Da Firenze kullanıcısına yanıt
    Bilgiler için teşekkür ederim. Araba çok acil lazım olmadığı için düşük km bulana kadar bekleyebilirim. Daha önce hep tüplü veya benzinli araç kullandım. Dizelde km'nin önemli olduğunu düşündüğüm için merak etmiştim, o hâlde 60-70 bini geçmeyen bir 2016 Superb beklentileri karşılayabilir. İlanlara baktım ben de prestige paket üzerinde yoğunlaşmıştım. 2016 kasa çok güzel olduğu için ona yöneldim. Hepsini değerlendireceğim hocam.

Honda ileriki yıllarda dizel araç üretmeyeceğini açıkladı. Birçok firma öyle. Dizel araçlar bu yüzden eskisi gibi pek tercih edilmeyecek sanırım. Ayrıca motorin de 7'ye yaklaştı. Bu durumda alacağım bir aracı dizel almam sizce karlı ve mantıklı olur mu peki? Superb, A3 ve Civic dizel için soruyorum?
  • bunlar arasında superb tabiki . çocuklu aile olunca aracın geniş olması lazım . büyük bebek arabasınında kesinlikle sığacağı bir model öneririm .

suv da düşüneiblirsiniz . ben dustere 2 bavul 1 büyük bebek arabası 1 bisikleti aynı anda bagaja sığdırıyorum . tabi konfor çok ön plandaysa superb
    Sizin gönlünüz Superb'de gibi. C sınıfından geleni şımartır konforu çok güzel, yalıtım ben daha iyisine binmediğim için iyi ama farklı markalar kullananlar pek beğenmiyor.

Dışarıdan izole etme hissi çok güzel, hatta arabayı aldığım ilk gün dışarıda fırtına kopuyordu hiçbir şey hissetmeden geldim. Bolu Dağında mola verdim rüzgar bizi uçuracaktı. Araba yolundan hiç sapmadı.

Bence Style yeterli, tek eksik geri görüş kamerası kalır Style'da. İç Ambians aydınlatma deri koltuk şımarmak isterseniz güzel şeyler ama 130 lu bütçeye temiz Style bulunur. Aklınızda olsun.

• geniş iç hacim ile super b daha önde aile arabası için daha uygun , sağlamlık arıyorsanız dsg pek mantıklı değil forumda, şikayet var sitesinde yada google üzerinden dsg arızası yazıp yüzlerce soruna ulaşabilirsiniz.
    Civic malzeme kalitesi yönünden vw grubundan alt seviyede fakat uzun süre sorunsuz kullanım istiyorsanız civic daha mantıklı olur.
    Dsg alacaksanız bahsedilen iyi niyet garantisini araştırın.
  • quote:

Bilgiler için teşekkür ederim. Araba çok acil lazım olmadığı için düşük km bulana kadar bekleyebilirim. Daha önce hep tüplü veya benzinli araç kullandım. Dizelde km'nin önemli olduğunu düşündüğüm için merak etmiştim, o hâlde 60-70 bini geçmeyen bir 2016 Superb beklentileri karşılayabilir. İlanlara baktım ben de prestige paket üzerinde yoğunlaşmıştım. 2016 kasa çok güzel olduğu için ona yöneldim. Hepsini değerlendireceğim hocam.

Honda ileriki yıllarda dizel araç üretmeyeceğini açıkladı. Birçok firma öyle. Dizel araçlar bu yüzden eskisi gibi pek tercih edilmeyecek sanırım. Ayrıca motorin de 7'ye yaklaştı. Bu durumda alacağım bir aracı dizel almam sizce karlı ve mantıklı olur mu peki? Superb, A3 ve Civic dizel için soruyorum?
    Hocam benzinli araç kullanıyorum ve gerçekten pişmanlık. 2000-2005 model dizel araba almıyorsunuz, eskisi gibi içeri dizel motor sesi gelmiyor. Benzinli araç gibi çalışıyor skoda superbler.

Türkiye için en az 20 yıl-30 yıl dizel araç bitmez-bitemez. Bu yüzden zarar etmezsiniz. Motorin 7 ye yaklaşmış olsa bile 1 depo ile 1200-1300 KM uzun yol keyfi ayrı.

Bu 3 araç arasından direk SuperB galip çıkar, bir de active paket hariç her paketi yeterli özelliklere sahip. Bütçenize göre illa prestige olmasına gerek yok.

Sadece SuperB ile karşılaştırabileceğiniz 2 araç daha yazıyorum : Mondeo ve Talisman, İnsignia da girer bu listeye de bütçenizi aşar galiba.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.