Şimdi Ara

Süper zeki yapay zekayı dizginlemek için bir ekip kuruluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Süper zeki yapay zekayı dizginlemek için bir ekip kuruluyor
    OpenAI, ChatGPT’yi piyasaya sürdüğünden bu yana aslında pek çok şey değişti. Yapay zekanın etkisi en küçük yerlerde bile hissedilmeye başlanmışken hükümetler ise gerekli yasal düzenlemeler üzerinde çalışıyor. Bunun yanında OpenAI, “süper zeki” yapay zekanın risklerini yönetmek için özel bir ekip oluşturuyor.



    Süper zeki yapay zeka insanlığın sonu olabilir



    Süper zekâ, en yetenekli ve zeki insandan bile daha akıllı olan ve önceki nesil bazı modeller gibi tek bir alan yerine birden fazla uzmanlık alanında başarılı olan varsayımsal bir yapay zekâ modeli anlamına geliyor. OpenAI, böyle bir modelin on yılın sonundan önce ortaya çıkabileceğine inanıyor. Firmaya göre süper zekâ, insanlığın şimdiye kadar icat ettiği en etkili teknoloji olacak ve dünyanın en önemli sorunlarının çoğunu çözmemize yardımcı olacak. Öte yandan riskler de yok değil: "Ancak süper zekânın muazzam gücü aynı zamanda çok tehlikeli olabilir ve insanlığın güçsüzleşmesine ve hatta insan neslinin tükenmesine yol açabilir."



    Ayrıca Bkz.Google, paylaştığınız her şeyi yapay zeka eğitiminde kullanacak



    Yeni ekip OpenAI Baş Bilim İnsanı Ilya Sutskever ve araştırma laboratuarının uyum başkanı Jan Leike tarafından yönetilecek. Buna ek olarak OpenAI, halihazırda elinde tuttuğu işlem gücünün yüzde 20'sini bu girişime ayıracağını söyledi. Firma aynı zamanda bazı testlere de başlamış vaziyette. Yapılan açıklamada "Ön deneylerde umut vaat eden pek çok fikir var, ilerleme için giderek daha kullanışlı ölçütlere sahibiz ve bu sorunların çoğunu deneysel olarak incelemek için bugünün modellerini kullanabiliriz." denildi.



    Her ne kadar OpenAI, gelecekteki çok zeki yapay zekalara önlem almak için istekli olsa da halihazırda mevcutta bulunan modellerin risklerinin ve sorunlarının de giderilmesi gerekiyor. Bu problemlerin en başında telif hakkı politikası ve halüsinasyonlar yer alıyor. Son olarak firmanın gelecekte yeni laboratuvarı hakkında bir yol haritası yayınlayacağını da sözlerimize ekleyelim.




    Kaynak:https://www.engadget.com/openai-is-forming-a-team-to-rein-in-superintelligent-ai-214333388.html
    Kaynak:https://openai.com/blog/introducing-superalignment







  • Yapay zekaya ellemeyin

    İnsanlığın çözemediği sorunlara süper zeki yapay zeka çözüm bulsun

    Sınırsız enerji
    İklim değişikliği
    Uzay madenciliği
    Ekonomik problemler
    Genişleyici para ve maliye politikası uygularken enflasyon olmaması
    Dünya ortalama Gdp per capitasinin 100.000 dolara sonra da 1 milyon dolara çıkması
    Kimsenin çalışmak istemediği işlerin otomasyona gecilmesi
  • Yapay zekaya ellemeyin

    İnsanlığın çözemediği sorunlara süper zeki yapay zeka çözüm bulsun

    Sınırsız enerji
    İklim değişikliği
    Uzay madenciliği
    Ekonomik problemler
    Genişleyici para ve maliye politikası uygularken enflasyon olmaması
    Dünya ortalama Gdp per capitasinin 100.000 dolara sonra da 1 milyon dolara çıkması
    Kimsenin çalışmak istemediği işlerin otomasyona gecilmesi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple_M1 kullanıcısına yanıt
    bu anlattıklarındaki tek kusur yoğun popülasyon ve kontrolsuz üreme...

  • Yapay zeka dediğin nedir? İnsanın yazdığı kodlar. 40 kere deli dersen deli olur manipülasyonunun aynı muhabbeti bu “yapay zeka” ifadesi. Bilinç milinç yok. Cahil cühelayı kandırmak için kullanılan bir ifade.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu insanlar, yapay zekadan, Battlestar Galactica'daki Cylonlardan korkulduğu gibi korkuyorlar galiba.

  • Fazlaca terminatör filmi izlemenin etkileri yoksa bu mevzu çok abartılıyor.insanlar filmleri gerçek hayatlarla kıyaslıyorlar buna sadece gülerim.

  • vixx V kullanıcısına yanıt
    hayır, değil . . .

  • lan 4 kişi quake3arena da
    bir yapay zekayı 4 de karşı 1 bile indirememiştik

    real ganla arkadaşların hepsini zıbbaladı

    bizimkiler şow olsun diye roket atıyordu ! :)

  • joven kullanıcısına yanıt
    Terminatör filmi saçmaydı ama saçma olan kısmı, o kadar gelişmiş bir yapay zekaya karşı gerilla savaşı yürütüp kazanabilmekti. Yani iş o raddeye geldiğinde insanlığın hiç şansı olmaz ki. Sen bir düşünene kadar o milyon düşünüyor, anlık çok yüksek hafıza ile analiz yeteneği sayesinde senin göremediğin detaylardaki anlamları bulabiliyor. Yani süper yapay zeka çıkarsa ve bir şekilde insanlığı yok edeyim derse implosion gibi olur diye düşünüyorum. Yani değil karşı plan yapmak daha beyne sinyal ulaşamadan götürür :D

  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    sanal zeka düşünemez iyi yada kötü ne yüklenirse o doğrultuda yüklenen komutları yerine getirir.nefsi irade insana aittir bir yazılım
    buna sahip olamaz.

  • joven kullanıcısına yanıt

    yani şöyle mi demek istiyorsunuz; "tanrının yarattığı biz insanoğlu tanrıdan daha zeki olamaz! ve insan oğlunun yarattığı yapay zeka da insandan daha zeki olamaz!"

  • 5 seneye kadar çok büyük iş kollarını ele geçirecek yapay zeka ... özellikle mimarlık, mühendislik, grafik tasarım, dizayn, editörlük vs. şuan yapay zekaya karşı direnebilecek fiziki gereklilik olan iş kolları güvenlik hizmetleri başta geliyor

  • evohan kullanıcısına yanıt
    Ofis çalışanlarının işi zor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dreamblue35 D kullanıcısına yanıt

    Biz Adem oğullarından gelenler için durum böyle.

  • Yorumlarda yapay zekanın iradeye sahip olamayacağı söylenmiş. Aslında bu mümkün ve teknik açıdan bizde bizde kodlandık. Yani irade dediğimiz şey istemektir.

    Gelişmiş bir yapay zeka rastgele veri çekerek olumlu davranışları ödüllendirip, olumsuz davranışları cezalandırabilir. Ve bunu hem fiziksel hemde duygusal olarak iki kollu yapabilir. Sinir sistemi belki kodlanamaz ama yapay zekaya sahip bi robota kolu kopunca birdaha asla var olmayan kolunu kullanamayacağını öğretebilirsiniz, ve veri çekerek, kolunu koparmamaniz icin elinden geleni yapacaktır. Ayrıca Refleksler dışında, duygu olarak adlandırdığımız ruhsal acı, aşk acısı, mutluluk, üzüntü vb. De kodlanabilir. Çokda hafife almayın yapay zekayı derim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.