Dün Ankara ankamall bimeks ten ben de aldım viewsonic 22" monitörü. Piksel hatası kontrolü yapmanıza olanak var almadan önce. izlenimlerimi aktarayım; (teknik performans değerlendirmesi hariç) Kutuyu ilk açtığınızda monitörle birlikte gelenler gayet yeterli. tüm bağlantı kabloları mevcut, hatta farklı elektrik sistemine uyumlu bir power kablosu bile çıktı kutudan. Tüm kablolar özenle paketlenmiş bağlantı noktaları küçük kapaklarla kapatılmış zarar görmesinler diye açıkçası çok hoşuma gitti. Benim diyen birçok marka bu kadar ayrıntılı düşünmüyor tüketiciyi. Monitörün tasarımı gerçekten çok hoşuma gitti. Ergonomik açıdan sağ-sol dönüşler ve yukarı-aşağı (pivot) hareketi gayet iyi yapılmış. ayrıca küçük bir tırnak yardımıyla monitörü oturuş konumunuza göre 30-40 cm kadar yükseltebiliyorsunuz bu da çok iyi düşünülmüş. Kontrol tuşları monitörün sağ yanına konmuş. Elinizin alışması biraz zaman alıyor ama alıştıktan sonra o da pek sorun yaratmıyor. Ayrıca Power düğmesi estetik düşkünlerinin çok hoşuna gidecek. (mavi renkli). Denediğim oyunların hiçbirinde tepki süresiyle ilgili bir sıkıntı yaşamadım, görüntü gayet akıcı. görüntüde renk kalitesi gayet güzel, birçok oyunun atmosferi karanlık olduğu için parlaklık konusu beni en çok tedirgin eden konuydu ama o konuda da gayet başarılı bir ürün. aldığıma çok memnunum, isteyen arkadaşlar buradan yazarlarsa istedikleri açıdan resimlerini çekip gönderebilirim..
Bence almakta bu kadar acele etmeye gerek yok..22 inçler de ürünler çoğalıyor..Benq nun da 22 si çıktı,gelebilir..en uygun fiyat/performans oranına sahip ürünü bekleyip almakta fayda var.
bende aldım vivsonik gaziantep teknolojixe teşekkürler akşam plips mva panel 20" ile yan yana koyar kıyaslarım. fötö mötö belki vakit olursa
monitörü test ettim fotolar ekte . monitör fiyatına göre iyi. oyun için süper. filmlerde kontrast sorunu var. philips 200w6 s-ips panele göre yazıyorum. s-ips kullanamayanlar için her şekilde güzel görünecektir. masaüstü kullanımı s-ips e göre çok kötü. renk ve konstrast dağılımı malesef beni deli etti. alt menü(hızlı başlar vs) parlıyor,ışığı kısıyorum bu sefer yukarısı karanlık oluyor. açıyosun patlıyo ya ben ayarlayamadım bilemiyorum. kullananlar hangi kontrast ,brightnes ve kelvin ayarlarını kullanıyor .yazarsa memnun olurum. bunun dışında backlight mı ne diyorlar alt tarafta var, ama çok rahatsız ettiğini sölemiycem. filipste yanlarda oluyordu bunda altta oluyor . 6 aya satarım sanırım Fotoğrafları 1080p bir video açarak çektim. nikon d50 ile sehpada çekildi. çözünürlükte oynama yaptığım için, resimler bozuldu tabi. yinede kontrsat farkı net olarak görülüyor . bazı arkadaşlar samsung 225bwnin daha iyi oldugunu söyleyebilirler. bence hiç bi tn iyi olamaz yaklaşık bir yıl önce 1000 liraya aldığım filipsler artık bulunmuyor.bulunanda 1250 lira felan. 2 vivsonic alıyorsunuz nerdeyse :P tuhaf bi piyasası var lcdnin.
@fotifoti ellerine sağlık kardeş....
Güzel kıyaslamalar çıkıyor bende zaman bulabilirsem yapacağım birşeyler...
ya peki bu viewsonic neden samsungdan bu kadar ucuz.. ?? hiöç düşünen oldumu ??
ayrıca hop. olmasa daha güzel olcakmış viewsonic yaa .. alabilirdim o zaman..
valla yurt dışında aynı fiyat hatta bazı yerlerde samsung daha ucuz tr de nedense samsung pahalı sanırım dağıtıcı firma karını fazla koyuyo burda
memlekette marka tutulmuşsa fiyatta çıkıyo mlaesef. mesela sony, canon gibi martkaların yurt dışı fiyatlarıyla burdaki fiyatı bariz oynar. vivsonikin sitesinde bu monitör 469 $ gibi bişilerdi. burda daha ucuz yani :) fiyatına göre alınır bence. bide samsungdaki hdcp ye aldanmayın. mönitör 1920x1200 olmadıktan sonra hdcp lüzümsuz . zaten kırılmayacağıda belli değil. 19" de düşünenler lg1940 s-ips panel. bi göz atabilirler.
Merhabalar herkese,
Ben de düşünüyorum almayı, hızlı sistemin stoklarında kalmamış alet.. Biraz bekleyecegiz sanırım...
Bir de şunu sormak istiyorum arkadaşlara : TV olarak kullanabilir miyiz acaba? Digital TV kartı felan alıp nasıl olur?
quote:
Orjinalden alıntı: bilmescomp
Merhabalar herkese,
Ben de düşünüyorum almayı, hızlı sistemin stoklarında kalmamış alet.. Biraz bekleyecegiz sanırım...
Bir de şunu sormak istiyorum arkadaşlara : TV olarak kullanabilir miyiz acaba? Digital TV kartı felan alıp nasıl olur?
Hızlı sistem bu üründen hiç getirmedi ki zaten, bunu index firması getirtiyor benim bildiğim. Alacaksan Nova nın elinde vardı sanırım oraya da sorabilirsiniz.
Bu arada bu philips in fiyatı nedir piyasada bilen varmı?
Öyle miii, araştıralım o zaman... ya Nova Ankaradaymış ... Ben ise Tekirdağ dayım.. Görmeden de almak istemiyorum aslında..
TV olayı hakkında bir fikri olan var mı acaba?
teknolojixde var bide. tv olarak kullanaman . tv krtı takıp izlersin ..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme