Şimdi Ara

Super AMOLED vs Super Clear LCD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
15.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.fonearena.com/blog/25000/samsung-super-clear-lcd-tft-vs-super-amoled.html

Burada karşılaştırma yapıldı. Mobil piyasanın en önemli isimlerinden Eldar Murtazin usta Super Clear LCD nin daha iyi olduğunu söylüyor. Yakında piyasaya çıkacak Wave 2 de bu ekran bulunuyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

Söylendiğine göre bu ekran tipi Samsung'un üst seviye televizyonlarında kullanılıyor.

• http://www.soyacincau.com/2010/10/19/samsung-wave-ii-super-clear-lcd-tft-display-vs-super-amoled/

burada da gösteriyor başka bir inceleme, baya olumlu şeyler söyleniyor. Wave 1 in fiyatı düşer wave 2 de bu ekran ve daha büyük ekran ile gelir, ikisini alan da mutlu olur bence

bi videoda da pek çok ekran tipi karşılaştırılmış
    http://www.soyacincau.com/2010/07/27/htc-super-lcd-amoled-display-comparison/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IRFUN4EVER -- 22 Kasım 2010; 18:23:34 >

• Süper amoled ekran renkleri daha canlı ve gerçekçi gösteriyor.O iki resime bakarak kıyaslama yapmak yanlış.Zira o 2 renkte de yaprak renkleri mevcut doğada.Aynı renk yaprak üzerinde çekilen resimlerde bu kadar renk ve ton farkı olması imkansız.FOtoğrafta yanıltmaca var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !sTaNbLuE -- 22 Kasım 2010; 18:35:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: IRFUN4EVER

http://www.soyacincau.com/2010/10/19/samsung-wave-ii-super-clear-lcd-tft-display-vs-super-amoled/

burada da gösteriyor başka bir inceleme, baya olumlu şeyler söyleniyor. Wave 1 in fiyatı düşer wave 2 de bu ekran ve daha büyük ekran ile gelir, ikisini alan da mutlu olur bence

bi videoda da pek çok ekran tipi karşılaştırılmış
    http://www.soyacincau.com/2010/07/27/htc-super-lcd-amoled-display-comparison/

Super Amoled ekranlı bir cihaz kullananın SC-LCD kullanması çok zor. İki resim arasında fark çok net zaten, SAMOLED deki yeşil SC-LCD de sarıya çalmış, siyahta da belirgin fark var.

Wave II, Wave in yerine ikame olacak gibi görünüyor. Yani Wave in üretimi bitecek ve bulunması zorlaşacak. Samsung un SAMOLED üretiminde sıkıntı yaşamasından dolayı. Bu ne denle Wave ucuzlamaz sıfırı da zor bulunur fiyatının artacağını bile düşünebiliriz. Eldar Murtazin SC-LCD yi beklediğinden çok daha başarılı bulduğunu yazmıştı bir Tweet inde. Yine aynı Eldar Super Amoled istiyorsanız hemen bir Galaxy S veya Wave alın zira üretimde sıkıtı var yazmıştı. Hemen ardından Wave II tanıtıldı SC-LCD li. Benzer şekilde Galaxy S in de SC-LCD li modeli bekleniyordu ama o tanıtılmadı en azından henüz. :)

Kolay Gelsin

• sc-lcd pil performansını epey etkiler sanırım
    samoled çok daha az enerji tüketiyor
  • tabiki amoled. bu resimdeki amoled , super amoled olsaydi daha bariz fark olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan azeri -- 22 Kasım 2010; 19:47:46 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2 ekranda güzel. Güzel olan her şeyde pahalı bence acı gerçek de bu :))
  • Samodel SLCD ye fark atar ikisini de kullanmış biri olarak söylüyorum. Zaten Wawe 2 yi elinize aldığınızda ekran çok sönük geliyo ve pikselleri rahatlıkla görebiliyosunuz emin olun SAmodel in değerini bilin :)
  • Bu konu ile alakalı Chip.com.tr de makale okumuştum. VAriz bir şekilde super amoledin Super Clear dan daha iyi olduğunu dile getirmişlerdi. Araştırdım. Kaynaklar da aynı şeyi söylüyor.

Kısaca, Super Amoled 1 numara.
  • Super Clear LCD nin kontrast oranı daha yüksek ayrıca daha az batarya tüketimi var, Super AMOLED ise daha canlı renklere sahip. Ama şunu da belirteyim pek çoğunuz LED televizyonları görmüşsünüzdür renkler çok canlı doğal değil gibi.

Samsung'un bu Super AMOLED'inin yüksek başarısı tabi stok sorunu yaratıyor bu yüzden olsa gerek Wave II piyasaya cıkacak. Hem ekranı da biraz daha büyütülmüş ki bu telefona ayrı , profesyonel üst seviye havası katıyor.

HTC de AMOLED ekran sıkıntısından SUPER CLEAR LCD ye geçiş yaptı. Ama söylentilere göre bu ekran kullanımı fiyatları da düşürebilirmiş. SCLCD Super AMOLED e rakip olabilecek tek ekran tipi bence.
  • Ben wave II kullanıyorum ve s8500 ile karşılaştırınca ekran kalitesinin gayet iyi olduğunu gördüm.Görüntü kalitesi açısınıdan Super Clear LCD samoled den kesinlikle aşağı kalmaz.Ayrıca wave 1 deki samoled de pikseller bariz bir şekilde belirgin.Wave II de böyle birşey yok. .Samoled ekranlı değil diye wave II almayanlar hata eder.Bari wave II almak isteyenleri ekranı samoled den kötü deyip yanıltmayın.iki ekranın arasında çok fark var diyenlere inanmayın.Hiç de öyle bir fark yok.Renkler wave II de daha doğal gelidi bana.Wave I ve Wave II yi yanyana koyup incelerseniz çok bariz bir fark olmadığını göreceksiniz.En azından samoled ekrandaki pikselleri Wave II de görmeyeceksiniz.Bence bu bile yeterli.

Ayrıca Nexus S de de SCLCD kullanılıyor.Samoled den daha kötü bir ekran olsa google niye bu ekranı kullandırtsın.Aşağıda ki video da galaxy s ile nexus s kıyaslaması var.
    http://www.youtube.com/watch?v=uSuenOfrBS0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aligatorX -- 31 Ocak 2011; 22:23:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: deckerem

Samodel SLCD ye fark atar ikisini de kullanmış biri olarak söylüyorum. Zaten Wave 2 yi elinize aldığınızda ekran çok sönük geliyo ve pikselleri rahatlıkla görebiliyosunuz emin olun SAmodel in değerini bilin :)

Sen galiba WAVe I ile WAve II yi karıştırıyorsun.Pikselleri rahatça görünen wave I dir.Galaxy S de olduğu gibi.Pikselleri wave II de Wave I den çok daha belirgin demekle tamamen insanları yanıltıyorsun.Ekran çok sönük geliyor demişsin ki kesinlikle öyle birşey yok...Ben de iki telefonu da kullandım.Kesinlikle ikisinin arasında neredeyse ne parlaklık ne de renk kalitesi açısından neredeyse hiç fark yok.Kısacası senin dediklerini kimse ciddiye almamalı.
  • Lg optimus 2x di sanırım o telefonda da bir ekran kullanılacaktı . Onu merak ediyorum .
  • SLCD kullanan şirketler samoled kıtlığından bu yola girdi. Bu bile samoledin kalitesini belli ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadirt

SLCD kullanan şirketler samoled kıtlığından bu yola girdi. Bu bile samoledin kalitesini belli ediyor.

kıtlığın nedeni çok satması değil, amoled üretimi çok zor ve çok fire veren bi ekran tipi örnek vermek gerekirse fabrikada üretilen her 100 ekrandan 20 tanesi arızalı mesela , tabi bu üretim sırasında olan bişey yani sonradan arızalı cıkıyor demiyorum fire veriyor yani .. ondan pahalı bi ekran olduğu için süper amolede geçildi

amoledin tek avantajı doygun renklerdir yanlız bu dotgun renkler aslında resimdeki gerçek renklerin o renkler olduğu anlamına gelmiyor , birde nomal ekranlara göre daha az enerji harcıyor fakat üreticiler normal ekranlara daha yüksek pil taktıkları için arada güç bakımından bir fark kalmıyor
    Süper Amoled ile Süper Amoled plus farklı ekranlardır, Süper amoledin pixelleri büyüktür ve gözle görülebilir (dikkatli ve iyi gören gözler), yanlız Süper Amoled Plus ın pixelleri Super Clear LCD ile aynı boyuttadır ve pixelleri göremezsiniz.

Super Clear LCD nin renk gamutu Amoled ekranlara göre daha geniştir renk aralıkları daha çoktur ,Amoledin ise renkleri daha canlıdır daha doygundur kırmızılar daha kırmızı maviler daha mavidir , ama amoledlerde bir kaçınılmaz vardırki oda beyaz ekranların örneğin bir web sayfası , bu sayfaların beyazdan çok mavimtrak görünmeleridir ,bunun nedeni ise bahsettiğimiz renk doygunluğundan dolayı malesef kırmızıları daha kırmızı gösterdiği gibi beyazlarıda mavimsi göstermesinden dolayıdır

örnek resimler
    ilk resim amoled e 2. resim super clear lcd ye ait

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 17 Ağustos 2011; 2:35:30 >

• HTC Desire ve Samsung Galaxy S te pentile ekran kullanılmakta. Gerçek 800*480 çözünürlük vermezler. Eksik alt pixel sayısı vardır. Dolayısıyla o cihazların ekranlarını LCD lerle karşılaştırmak pek mantıklı değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheJudgé

quote:

Orijinalden alıntı: kadirt

SLCD kullanan şirketler samoled kıtlığından bu yola girdi. Bu bile samoledin kalitesini belli ediyor.

kıtlığın nedeni çok satması değil, amoled üretimi çok zor ve çok fire veren bi ekran tipi örnek vermek gerekirse fabrikada üretilen her 100 ekrandan 20 tanesi arızalı mesela , tabi bu üretim sırasında olan bişey yani sonradan arızalı cıkıyor demiyorum fire veriyor yani .. ondan pahalı bi ekran olduğu için süper amolede geçildi

amoledin tek avantajı doygun renklerdir yanlız bu dotgun renkler aslında resimdeki gerçek renklerin o renkler olduğu anlamına gelmiyor , birde nomal ekranlara göre daha az enerji harcıyor fakat üreticiler normal ekranlara daha yüksek pil taktıkları için arada güç bakımından bir fark kalmıyor
    Süper Amoled ile Süper Amoled plus farklı ekranlardır, Süper amoledin pixelleri büyüktür ve gözle görülebilir (dikkatli ve iyi gören gözler), yanlız Süper Amoled Plus ın pixelleri Super Clear LCD ile aynı boyuttadır ve pixelleri göremezsiniz.

Super Clear LCD nin renk gamutu Amoled ekranlara göre daha geniştir renk aralıkları daha çoktur ,Amoledin ise renkleri daha canlıdır daha doygundur kırmızılar daha kırmızı maviler daha mavidir , ama amoledlerde bir kaçınılmaz vardırki oda beyaz ekranların örneğin bir web sayfası , bu sayfaların beyazdan çok mavimtrak görünmeleridir ,bunun nedeni ise bahsettiğimiz renk doygunluğundan dolayı malesef kırmızıları daha kırmızı gösterdiği gibi beyazlarıda mavimsi göstermesinden dolayıdır

örnek resimler
    ilk resim amoled e 2. resim super clear lcd ye ait

gerçekten doğru söylemişsiniz evet amoled ve s amoledlerin sorunlu olduğu doğru ayrıca fabrikadan çıktığında bile amoled ekranların çabuk eskidiği bilinen bir gerçektir. internette pek çok yerde ekran koruyucu kullanmanın yol açtığı amoled ekran yanması durumu var google a amoled crash yazarsanız çıkıyor. ekranda amoledle aynı görüntüyü veren sony bravia teknolojisi ise daha çok enerji yemesine rağmen çok sağlam ekran yapıyor. o kimsenin beğenmediği huawei de normal ekran kullanıyor ve eskime sorunu da çıkmıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.