Şimdi Ara

Sunucu Sanallaştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle merhaba değerli forum bilginleri

Sunucu türleri hangi çeşit sunucu türleri vardır ?

Birde şu tür bir konuda bilginize baş vuracağım hangi sunucuların sanallaştırma işlemi görüp görmeyeceğini kısaca hangi sunucular sanallaştırmaya açıktır sanallaştırılır hangileri sanallaştırmayı kabul etmez

bu arada sanallaştırmada kullanılacak işletim sistemi alanında zirve olan vmware ESXİ olacaktır

bu arada ESXİ İşletim sistemi ücretlimi indirip sunucumuza kurulum yapabiliyormuyuz ?

bu konularda bilgilerinizi aktarırsanız çok memnun olurum.

Tüm sunucular veya ATX kasalar sanallaştırmaya açıktır.

Sanallaştırma dediğimiz şey aslında işletim sistemi denilebilir vmware en yaygın ve sorunsuz sistemlerden dir.Tek başına fiziksel olarak sanallaştırmaktadır.

Vmware kurulum isosunu indirip normal windows kurar gibi vmware kurup network ayarlarını yaptıktan sonra 60 gün ücretsiz olarak kullanma imkanı verir.

Vmware dışında çok sayıda sanallaştırma sistemleri de mevcut

Centos işletim sistemi üzerine kurulan sanallaştırma sistemlerin den örnek vermek gerekirse en yaygın olarak kullanılan solusvm ve promax mevcut.

Daha önce sanallaştırma yapmadıysanız bir bilenden yardım almanız gerekecektir

Orijinalden alıntı: emrcnd

Merhaba

Sanallaştırma dediğimiz şey aslında işletim sistemi denilebilir vmware en yaygın ve sorunsuz sistemlerden dir.Tek başına fiziksel olarak sanallaştırmaktadır.

Vmware kurulum isosunu indirip normal windows kurar gibi vmware kurup network ayarlarını yaptıktan sonra 60 gün ücretsiz olarak kullanma imkanı verir.

Centos işletim sistemi üzerine kurulan sanallaştırma sistemlerin den örnek vermek gerekirse en yaygın olarak kullanılan solusvm ve promax mevcut.

Bilgiler için teşekkür ederim

Atx Kasa mesela benim bilgisayarım 8 gb ram 2 gb erkan 3.60 GHZ var buda sanallaştırabilirmi yani ?

• quote:

Orijinalden alıntı: OzanDurak

quote:

Orijinalden alıntı: emrcnd

Merhaba

Bilgiler için teşekkür ederim

Atx Kasa mesela benim bilgisayarım 8 gb ram 2 gb erkan 3.60 GHZ var buda sanallaştırabilirmi yani ?

Yapabilirsiniz ne kadar performans sağlar orası aşikar.

Ek olarak sunucularda ekran kartına gerek yok bir faydası da yok sunucu toplanırken onboard ekranlı anakart alırsanız maliyet açısından daha avantajlı olur.

• Proxmox. Açık kaynak kodlu ve ücretsiz.

https://www.proxmox.com/
  • ESX 5.5 Free versiyonunu var diye biliyorum. Vmware'e kayıt olup, indirip deneyebilirsiniz. ESXi muthis bir hypervisor. Free versiyonu isinizi goruyorsa bunla devam edilebilir. Free versiyon uygulama ile degil web client ile yonetiliyor.

Ancak yukledikten sonra Free lisansi girmeniz gerek girmezseniz 60 gun deneme kullandirir.

ESXi 5.5 Free version:

Fiziksel ram kısıtlaması kaldırıldı. ESXi 5.1 32 gb memory limiti vardi.
    Vm basina 8 vCPU limiti

Virtual Hardware 10 gelistirmeleri:
    Solaris 11 icin LSI SAS destegi
    Yeni CPU mimarilerini destekliyor
    AHCI (Advanced Host Controller Interface) destegi
    ESXi, SCSI cdrom desteklenmiyor sadece IDE
    Mac OS X IDE destegini artik yok, CDROM AHCI controller'a ihtiyac duyuyor
    Bircok guest OS AHCI destekler
    Controller basina 30 cihaz destegi, en fazla 4 contrroler bu da 120 cihaz demek.

Blog:
    http://blog.saklansana.com
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samba Sunucu Kurulumu
    20 yıl önce açıldı
    Sanal sunucu kiralama
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: fobix

ESX 5.5 Free versiyonunu var diye biliyorum. Vmware'e kayıt olup, indirip deneyebilirsiniz. ESXi muthis bir hypervisor. Free versiyonu isinizi goruyorsa bunla devam edilebilir. Free versiyon uygulama ile degil web client ile yonetiliyor.

Ancak yukledikten sonra Free lisansi girmeniz gerek girmezseniz 60 gun deneme kullandirir.

ESXi 5.5 Free version:

Fiziksel ram kısıtlaması kaldırıldı. ESXi 5.1 32 gb memory limiti vardi.
    Vm basina 8 vCPU limiti

Virtual Hardware 10 gelistirmeleri:
    Solaris 11 icin LSI SAS destegi
    Yeni CPU mimarilerini destekliyor
    AHCI (Advanced Host Controller Interface) destegi
    ESXi, SCSI cdrom desteklenmiyor sadece IDE
    Mac OS X IDE destegini artik yok, CDROM AHCI controller'a ihtiyac duyuyor
    Bircok guest OS AHCI destekler
    Controller basina 30 cihaz destegi, en fazla 4 contrroler bu da 120 cihaz demek.

Anladım teşekkürler

ESXİ Gibi başka sanallaştırma yazılımları önerebilirmisiniz ?

• OzanDurak O kullanıcısına yanıt
    Bir kac sene KVM kullanmıştım. Sorunsuzdu. Tamamen açık kaynak kodlu ve ücretsiz. Cok performanslı. Bazı review'lar vmware'den daha hızlı oldugunu soyluyor. Hostlar arası Live migration destegi var.

http://www.linux-kvm.org/page/Main_Page

Ubuntu ya da REdhat te kurulumu cok kolay.

Blog:
    http://blog.saklansana.com
  • quote:

Orijinalden alıntı: fobix

Bir kac sene KVM kullanmıştım. Sorunsuzdu. Tamamen açık kaynak kodlu ve ücretsiz. Cok performanslı. Bazı review'lar vmware'den daha hızlı oldugunu soyluyor. Hostlar arası Live migration destegi var.

http://www.linux-kvm.org/page/Main_Page

Ubuntu ya da REdhat te kurulumu cok kolay.

anladım sanallaştırmada zirve vmware fakat lisans gerekiyor ücretsiz openvz var o nasıldır ?

KVM bir hardware virtualizationdur, işlemci desteği gerektirir. Tam manada bir sanallaştırmadır. Her konuk kendi kernelini çalıştırabilir.
    Openvz ise ortak bir kernelin konuklar arasında paylaştırılmasıdır.
    İkisinin de kendilerine göre avantajları ve dezavantajları vardır. Openvz'de kernel ortak olduğu için sık kullanılan kernel modüllerini (iptables modülleri vs) düzgünce kurduğunuzda, kulanıcılar "o niye yok? bu niye çalışmıyor?" diye kafanızın etini yemeyeceklerdir. KVM'de zaten problem yoktur, herkes kendi kernelini kullanır. Openvz yavaş diye bir şey de yoktur, gereğinden fazla kişiye satılma durumu (oversell) olmasa bazı durumlarda (io performansı vs) KVM'den iyi olduğu reviewler de vardır.

Bir de Xen var tabi, o da tam bir sanallaştırma. Xen hakkındaki yorumlar da gayet iyi.
    KVM ve Xen'de kaynaklar kullanıcıya ayrılmıştır, oversell yapılamaz veya yapılması daha zordur. Openvz'de ise kaynaklar kullanıcıya ayrılmamıştır, rahatlıkla çok fazla kişiye satılabilir. Bunu işleten kişinin sunucu yükünü, sunucuda kaç konuk olduğunu iyi ayarlaması gerekir.

Bunlar üzerine kurulacak konuk işletim sistemi Linux veya Windows olabilir. (openvz'de sadece linux olur)

Tasiyem, KVM iyi bir başlangıç noktası olabilir. Yine yukarıda verdiğim linkte Proxmox var, kvm tabanlı olduğu yazıyor. Direk kurulum cd'si falan var. Buna da bir göz atın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi voenetto -- 18 Mart 2015; 7:33:59 >

• Merhaba

Wmvare kullanımı kolay ve monitoring olaylarını hızlı şekilde yapabilirsiniz.Sanallaştırma için yapacağınız fiziksel server localde mi çalışıcak yoksa public üzerinde mi bilgim olmadığından denemelerde bulunucağım diyorsanız ki crackli halini kullanıp denemenizde fayda var.Wmvare üzerinde hızlı şekilde ethernet kartı ekleyip çıkartabilirsiniz veya ekstradan ram oranını arttırabilirsiniz fiziksel serverınıza bağlıdır.Sanallaştırma için performans beklerseniz ssdlerden yararlanmanızda fayda var.Serverlarınıza kurmak istediğiniz işletim sisteminizin hazır isosu varsa ki veya cdden bir kez kurup kurulan işletim sisteminden sysprep aldıktan sonra o image üzerinden 5-6 server image ı daha alabilirsiniz.Hatırladığım kadarıyla kurmuş olduğunuz serverı da sanallaştırabilir içlerine yine sanal serverları koyabilirsiniz.

İlk forum mesajımdır bu arada varsa yanlışım kusura bakmasınlar :)

Orijinalden alıntı: voenetto

Zirve vmware diye bir şey yok. vmware'in konumunu bilmiyorum ancak sunucu piyasasına baktığımızda; en basitinden bir VPS kiralayacak olsak; KVM, Xen, Openvz gibi çözümleri sıklıkla görürüz.

KVM bir hardware virtualizationdur, işlemci desteği gerektirir. Tam manada bir sanallaştırmadır. Her konuk kendi kernelini çalıştırabilir.
    Openvz ise ortak bir kernelin konuklar arasında paylaştırılmasıdır.
    İkisinin de kendilerine göre avantajları ve dezavantajları vardır. Openvz'de kernel ortak olduğu için sık kullanılan kernel modüllerini (iptables modülleri vs) düzgünce kurduğunuzda, kulanıcılar "o niye yok? bu niye çalışmıyor?" diye kafanızın etini yemeyeceklerdir. KVM'de zaten problem yoktur, herkes kendi kernelini kullanır. Openvz yavaş diye bir şey de yoktur, gereğinden fazla kişiye satılma durumu (oversell) olmasa bazı durumlarda (io performansı vs) KVM'den iyi olduğu reviewler de vardır.

Bir de Xen var tabi, o da tam bir sanallaştırma. Xen hakkındaki yorumlar da gayet iyi.
    KVM ve Xen'de kaynaklar kullanıcıya ayrılmıştır, oversell yapılamaz veya yapılması daha zordur. Openvz'de ise kaynaklar kullanıcıya ayrılmamıştır, rahatlıkla çok fazla kişiye satılabilir. Bunu işleten kişinin sunucu yükünü, sunucuda kaç konuk olduğunu iyi ayarlaması gerekir.

Bunlar üzerine kurulacak konuk işletim sistemi Linux veya Windows olabilir. (openvz'de sadece linux olur)

Tasiyem, KVM iyi bir başlangıç noktası olabilir. Yine yukarıda verdiğim linkte Proxmox var, kvm tabanlı olduğu yazıyor. Direk kurulum cd'si falan var. Buna da bir göz atın.

sanallaştırma konusuna ait muhteşem bir başlangıç dökümanı diyebiliriz cidden minnetarım. teşekkürler..

• quote:

Orijinalden alıntı: insea

Merhaba

Wmvare kullanımı kolay ve monitoring olaylarını hızlı şekilde yapabilirsiniz.Sanallaştırma için yapacağınız fiziksel server localde mi çalışıcak yoksa public üzerinde mi bilgim olmadığından denemelerde bulunucağım diyorsanız ki crackli halini kullanıp denemenizde fayda var.Wmvare üzerinde hızlı şekilde ethernet kartı ekleyip çıkartabilirsiniz veya ekstradan ram oranını arttırabilirsiniz fiziksel serverınıza bağlıdır.Sanallaştırma için performans beklerseniz ssdlerden yararlanmanızda fayda var.Serverlarınıza kurmak istediğiniz işletim sisteminizin hazır isosu varsa ki veya cdden bir kez kurup kurulan işletim sisteminden sysprep aldıktan sonra o image üzerinden 5-6 server image ı daha alabilirsiniz.Hatırladığım kadarıyla kurmuş olduğunuz serverı da sanallaştırabilir içlerine yine sanal serverları koyabilirsiniz.

İlk forum mesajımdır bu arada varsa yanlışım kusura bakmasınlar :)

LOCAL Bir şirket içinde değil PUCLİC Tüm dünyaya açık çalışacak.

Bir firmadan dedicated alıp bir vmware denemek istiyorum kendim kurulum yapabilirim değil mi ?

• OzanDurak O kullanıcısına yanıt
    Tekrar merhaba

Vpn yapılandırması veya IIS web browser üzerinden yapmanız gerekiyor..Http veya https için sertifaka almanız ve domain register edip satın almanız gerekmektedir.VPN file server domain server vb. serverlar için kullanılabilinir.IP yapılandırmasında ise statik ip satın almanız gerekmektedir.Bridge üzerinden public ve kendi networkünüz için nat olarak ayarlanabilinir.Hosting için ev internet bağlantıları pek kullanışlı olmayabilir.Statik ipyi elle vermeniz gerekiyor bridge kısmında.80 portunu IIS'te vermeniz gerekiyor.Hosting için firewall cihazları da kullanılabilinir.
    Evde, işyerinde, vps üzerinde kullanırsınız ama lisans olarak ücretsiz eski sürümleri var diye biliyorum.Test sürüşleri için gibi kısımlar mevcut olması gerekiyor.
  • Hocam sunucu bilgisayar kendine ve aynı zamanda kendine bağlanan diğer bilgisayarlara destek olarak yetebilecek bir bilgisayardır. Bu noktada işlemci ve ram miktarı büyük önem arz etmektedir. Vmware esxi kurulu olan bir bilgisayar üzerinden sanallaştırma yapabilmek için iyi bir xeon işlemciye ve yüksek miktarda Ram'a ihtiyaç vardır. Örneğin minimum 12 gb Ram gibi.
  • Tek bir disk üzerinde 5-6 server olduğunu düşünelim 8gb ramden 2gb fizikselde kalsa gerisini sanallaştırmada kullansak 6gb ram 6 server için yeterlidir bence.Ha ben server üzerinde resim shopluycam dersen farklı şeyler olur.Daha önemlisi ssd olursa sıkıntı yaşamazsın.7200 rpm hddler pek çekilir şeyler değil sanallaştırma adına kullanıcaksan ssd kullanmanı tavsiye ederim.

Orijinalden alıntı: insea

Zaten sunucu ile storage kullanılması gerekli..Raid 10 yapısı akar gider backup storage olarak veaam ile sıkıntı yaşanmaz.

Muhteşem cevaplarınız için teşekkürler..

İçerik olarak pekte bilgi yok bırakmadık kusurumuza bakma olağan kullanılabilinir şeyleri yazıp geçtim.Eğer daha fazla yardım gerekirse özelden mesaj atabilirsen yardımcı olmaya çalışırım.Kurulumlarla ilgili sıkıntılar elbet olucak cisco konuları da var ama uçmaya gerek yok kolay gelsin. :)
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.