Şimdi Ara

Sultanı Öldürmek ve İstanbul Hatırası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu iki kitaptan önce hangisini okumamı tavsiye edersiniz. Lütfen sebepleriyle.

• İki kitabı da aldım.
    Daha önce Ahmet Ümit okumamış biri olarak İstanbul Hatırası'ndan başladım. Yazarın diğer birkaç romanında ana karakter olarak
    kurgulanmıi Başkomiser Nevzat karakteri bu romanda da var.
    Sultanı Öldürmek için polisiye soruşturma kısmı daha az deniliyor, geçenlerde bir programda Ahmet Ümit de bunu anlattı.
    Hangisinden başladığın önemli değil diye düşünüyorum çünkü konu itibari ile bir seri değiller. İstediğinden başlayabilirsin.
    Fakat, Ahmet Ümit'e ısınmak için İstanbul Hatırası'ndan başlamanı tavsiy edebilirim. Benim bitirmeme 200 sayfa kaldı, gayet akıcı,
    hızlı ilerliyor. Sıkmıyor. Sultanı Öldürmek konu itibari ile biraz daha ağır kalan ve biraz daha tarihsel bir roman diye düşünüyorum.
  • İki kitapda çok güzel ben konu itibariyle Sultanı Öldürmek kitabını daha çok beğenmiştim.
  • Bu arada Ahmet Ümit bu gece Haberturk'te 23:45'te casuslar ve edebiyat üzerine konuşacakmış.
  • İstanbul Hatırası'nı okudum sadece.Tavsiye ederim güzeldir.Sonu da güzel etkilenmistim ben.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul Hatırası'ndan başlayın derim ben de :)

• Bugün ilk defa sahaftan alış-veriş yaptım ve İstanbul Hatırasını aldım herkese teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kelâm

Bugün ilk defa sahaftan alış-veriş yaptım ve İstanbul Hatırasını aldım herkese teşekkürler.

İyi okumalar. Bitiriyorum ben az kaldı, çok beğendim bitmesin istiyorum o derece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: albatrosshigh

quote:

Bugün ilk defa sahaftan alış-veriş yaptım ve İstanbul Hatırasını aldım herkese teşekkürler.

İyi okumalar. Bitiriyorum ben az kaldı, çok beğendim bitmesin istiyorum o derece.

Başladım. Sıkmadan akıcı bir şekiklde ilerliyor yanlız. Başta verdiği bilgiler sanki gidişatı az çok belli etti gibi. Siz ne düşünyorsunuz.

• quote:

quote:

quote:

Başladım. Sıkmadan akıcı bir şekiklde ilerliyor yanlız. Başta verdiği bilgiler sanki gidişatı az çok belli etti gibi. Siz ne düşünyorsunuz.

Hangisine başladınız, İstanbul Hatırası mı?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Evet.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: albatrosshig

quote:

Evet.

Biraz dikkat edilirse 300. sayfa itibari ile belki tahmin edilebilir. Ama ilk sayfalardan tahmin edilebileceğini düşünmüyorum.

Bu arada ben bitirdim ve çok beğendim. Şu anda Sultanı Öldürmek kitabını okuyorum 297. sayfadayım. Sultanı Öldürmek
    biraz daha ağır bir kitap, polisiyeden çok daha psikolojik ve tarihsel, ama keyifli bir kitap. Ben beğendim. Şu var ki, İstanbul
    Hatırasını okuyup Nevzat ve Ali'nin kişiliği hakkında bilig alarak Sultanı Öldürmek kitabını okumak daha iyi bir fikir bence.
    Çünkü burada da Nevzat ve Ali var, yan figürler, ama böylece karakterlerini ve düşünce tarzlarını bilerek okumak, damdan
    düşer gibi okumaktan daha iyi olabilir. Sultanı Öldürmek kitabı 100. sayfadan sonra heyecanlanmaya başlıyor. Yer yer yavaşlıyor,
    ama yine hızlanıyor. Yer yerde güldüğüm oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi al6atross -- 18 Kasım 2012; 19:51:06 >

• Ahmet Umit i ilk kez Sultani Oldurmek ile okumayi dusunuyorum. Yorumlar gayet guzel.

• quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: albatrosshig

quote:

Evet.

Biraz dikkat edilirse 300. sayfa itibari ile belki tahmin edilebilir. Ama ilk sayfalardan tahmin edilebileceğini düşünmüyorum.

Bu arada ben bitirdim ve çok beğendim. Şu anda Sultanı Öldürmek kitabını okuyorum 297. sayfadayım. Sultanı Öldürmek
    biraz daha ağır bir kitap, polisiyeden çok daha psikolojik ve tarihsel, ama keyifli bir kitap. Ben beğendim. Şu var ki, İstanbul
    Hatırasını okuyup Nevzat ve Ali'nin kişiliği hakkında bilig alarak Sultanı Öldürmek kitabını okumak daha iyi bir fikir bence.
    Çünkü burada da Nevzat ve Ali var, yan figürler, ama böylece karakterlerini ve düşünce tarzlarını bilerek okumak, damdan
    düşer gibi okumaktan daha iyi olabilir. Sultanı Öldürmek kitabı 100. sayfadan sonra heyecanlanmaya başlıyor. Yer yer yavaşlıyor,
    ama yine hızlanıyor. Yer yerde güldüğüm oluyor.

İstanbul Hatırası'ndan sonra zaten direk Sultanı Öldürmek'i okuyacağım. Bu Nevzat'ın karakter olduğu diğer romanlar hangileri bilginiz var mı?

• quote:

İstanbul Hatırası'ndan sonra zaten direk Sultanı Öldürmek'i okuyacağım. Bu Nevzat'ın karakter olduğu diğer romanlar hangileri bilginiz var mı?

Başkomise Nevzat araştırdığım kadarıyla, Şeytan Ayrıntıda Gizli, Kavim, Karanlıkta Koşanlar adlı romanlarında geçiyormuş. Sultanı Öldürmek'te de yan karakter, komise Ali ile beraber.
  • İstanbul Hatırasını okudum beğenmedim verdiği bilgiler hariç
    katilin şüphelilerin dışında çıkması hemde komiserin arkadaşı çıkması saçmaydı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bobo.1903

İstanbul Hatırasını okudum beğenmedim verdiği bilgiler hariç
    katilin şüphelilerin dışında çıkması hemde komiserin arkadaşı çıkması saçmaydı.

Ben bakmıyorum spoiler'e okuduktan sonra bakarım.
  • Ben ilk olarak İstanbul Hatırası ile başlamıştım. Sanada ilk onu tavsiye ederim.
  • Hemen hemen tüm kitaplarını okudum yazarın. Bence pek başarılı degil. Her hangi bir kitabı ile başlayabilirsiniz. Bence polisiye ülkemizde pek yazılamayan bir tür.
    İstanbul Hatırası şehrin güzel bir tanıtımını yapıyor ancak kurgu vasat kitap akıcı değil.

• Tabii ki de kişiden kişiye değişir, ama İstanbul Hatırası bence güzel kurgulanmış bir kitap ve bana gayet akıcı geldi.
    İlk kez bu kitap ile başladım Ahmet Ümit okumaya... Sultanı Öldürmek'ten sonra Patasana ve Beyoğlu Rapsodisini okumak istiyorum.
    Türkiye'de polisiye roman becerilemiyorsa bile, mutlaka bir yerlerden başlamak lazım. Bence Ahmet Ümit bunu iyi başarıyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.