Şimdi Ara

Sultan Papağanım Hasta

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
6.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3 gün önce pet shopta hasta bir sultan papağanı gördüm.stresten tüylerini yolmuş bazı tüyleri daha yeni çıkıyordu.Bende iyileştiririm yazık hayvana diye aldım.Sürekli kabarık olarak duruyor kanatları çok az titriyor ve halsizdi.İshal'mi değil mi anlamadım.Yem yiyor.Annemde bugğn hayvan kendine gelir diyerekten almış ve şampuanlamak suretiyle hayvancağızı yıkamış.Güneşte kurutmuş.Ben geldiğimde gözleri açıktı yeni yıkanmıştı fakat şuan gözlerini açmıyor 1 kere açtırabildim hemen kapattı gözlerini.Kafası öne doğru eğik olarak uyuyor ve kabarık.Yem yiyor yine.Sizce neyi var bu kuşun?

• bidakine çamaşır makinesine atın elde az köpürmüştür
  • üşütmüş
  • Hava sıcak zaten.Vitamın alsam düzelirmi yoksa veterinere götüreyim
  • kusunun 2 saati kalmıs anlatttıgın gibiyse yazık olmus sultana
  • ende aldim bir ay oldu dalin le banyo yaptirip sac kurutmayla kurutuyorum vok kepek dokuyo bide tuy dokmeye basladi elime gelmiyo ben gidip aliyorum on saniye icerisinde ucup gidiyo napmam lazim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saittemel37

ende aldim bir ay oldu dalin le banyo yaptirip sac kurutmayla kurutuyorum vok kepek dokuyo bide tuy dokmeye basladi elime gelmiyo ben gidip aliyorum on saniye icerisinde ucup gidiyo napmam lazim

banyo niye yaptırdın ? boş yere banyo yaptırıp gereksiz saç kurutma yaparsan senden korkup gelmez
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sultan Papağanı alıştırma
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Iki uc haftada bir yaptiriyorum internette yaziyodu kepek sorununa yardim icin ilac ve banyo yaptirindiye bende ilac aldim her hafta sıkıyorum

• quote:

sık sık yıkamiyorum zaten uc haftada bir filan ama elime cagirmayi falan ogretmek istiyorum bide cinsiyetini merak ediyorum

• Nasil oldu papağanınız

• quote:

Orijinalden alıntı: buchanan_barnes

3 gün önce pet shopta hasta bir sultan papağanı gördüm.stresten tüylerini yolmuş bazı tüyleri daha yeni çıkıyordu.Bende iyileştiririm yazık hayvana diye aldım.Sürekli kabarık olarak duruyor kanatları çok az titriyor ve halsizdi.İshal'mi değil mi anlamadım.Yem yiyor.Annemde bugğn hayvan kendine gelir diyerekten almış ve şampuanlamak suretiyle hayvancağızı yıkamış.Güneşte kurutmuş.Ben geldiğimde gözleri açıktı yeni yıkanmıştı fakat şuan gözlerini açmıyor 1 kere açtırabildim hemen kapattı gözlerini.Kafası öne doğru eğik olarak uyuyor ve kabarık.Yem yiyor yine.Sizce neyi var bu kuşun?

Keşke almasaydın kalsaydı petshopta annenin yaptığı akıl mantık işi değil!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saittemel37

ende aldim bir ay oldu dalin le banyo yaptirip sac kurutmayla kurutuyorum vok kepek dokuyo bide tuy dokmeye basladi elime gelmiyo ben gidip aliyorum on saniye icerisinde ucup gidiyo napmam lazim

Kuşları musluk altı suyla yıkamak doğru değil. Hele ki ciltlerinin pH ile uyumsuz şampuanlar kullanmak çok zararlı.
    Ev sıcakken ve öğle saatlerinde fısfısa doldurulmuş elma sirkeli suyla bir kaç kere su püskürtmeniz yeterli olacaktır.
    Kuşlar tüylerinin en dibi de vıcık vıcık su olacak şekilde yıkanmıyorlar çünkü.

Sultanlar kepeklidir, o kepekleri her daim dökecek, yıkamanızın bir anlamı yok. Tüy dökümü ise mevsim geçişlerinde hat safhada olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.