Şimdi Ara

SULTAN 2.ABDULHAMİDİN GÜNLÜĞÜNDEN elimden geleni yaptım 2. kısım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Türk Kılığına Girmiş Ermeni Eşkiyaları

Birinci safhası böyle biten oyunun ikinci safhasına geçildi Türk kılığına giren Ermeniler kendilerine yardım etmek isteyen kendi vatandaşlarını öldürüp sonra da görmüyormusnuz sizi Türkler kesiyor siz hala bizimle birlik olmuyorsunuz demeğe başladılar

Bir yandan da Türk köylerine giriyorlar müslüman halkı türlü işlencelerle öldürüyorlardı Bunların içinde vücudu bıçakla yarılıp içine barut doldurulduktan sonra tutuşturulanlar da vardı

Bu Ermeni tahrikçileri özellikle sason bölgesinde tahrikleri sürdürüyorlardı bu Ermeni müslüman kavgasını sona erdirmek için Müşir Zeki paşa emrindeki orduyu bu sahaya sevk ettim ve ayaklanmayı bastırdım Büyük devletler elçileri birbirleri peşinden saraya koştular zavallı ermenilerin kılıçtan geçirildiğini ve bunun bir zulüm olduğunu söylüyorlardı HELE İNGİLTERE ELÇİSİ hemen bir tahkikat heyetinin kurulmasını istiyor ve buna öncülük etmek için de bir ingiliz askeri ateşesinin hemen olay yerine gönderileceğini söylüyordu bütün elçilere ve bu arada daha sert bir dille ingiliz elçisine bunun bir asayiş meselesi olduğunu ordunun buralardaki eşkiyaları temizlediğini söyledim ve ilave ettim ataşe göndermenize müsade edemem çünkü bu günlerde buralarda bir ingiliz ataşesinin görülmesi yatışmış toplumları yeniden birbirine düşürebilir

DEVAMI VAR

birinci kısım:

http://forum.donanimhaber.com/m_22293386/mpage_4/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toyota SUPRA -- 25 Nisan 2008; 15:25:58 >

• ermeni oyunlarından birisi daha .........

up ...
  • çok teşekkürler
  • önemli değil murat arkadaşım
  • arkadaşlar,

bu ve benzeri olaylar sır değil ki, arşivlerde sayısız örnekleri var. o dönemi iyi anlamak için Prof. Şükrü Hanioğlu'nun eserlerini okuyun, özellikle de İttihat ve Terakki dönemini
  • Çok teşekkür ediyorum.

Buradan da hepimiz ermeniyiz diyenler bir daha düşünsün.
  • Bir daha düşünecek ne var ki? Ermeni olmak kötü bir şey mi? veya Kürt olmak? veya Laz olmak? veya....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkür ederim .

Abdülhamid Han büyük çok büyük bir padişahtı .
  • Ermenilerden ve Rumlar dan her kazık beklenir tarihde bunun sayısız örneği vardır
  • quote:

Orjinalden alıntı: keloğlan

Bir daha düşünecek ne var ki? Ermeni olmak kötü bir şey mi? veya Kürt olmak? veya Laz olmak? veya....

lütfen tartışmayalım
  • Güzel bir konu forumda böyle konuları daha çok görmek istiyoruz
  • Abdülhamitin,yukarıda bahsi edilen hatıratınının orjinal görüntülerinden birisi...Yanında Sultan Abdülhamit Han'ın fotoğrafı var...
  • ABDÜLHAMİTLE İLGİLİ NADİR BİR MEKTUP..!
    Arkadaşlar,değerli kardeşimiz eggy13'ün vakit vakit,hem yıllardır yanlış anlaşılan ve yanlış yorumlanan Abdülhamit ile ilgili Objektif belgeleri sunarak Abdülhamitin ne denli büyük bir sultan olduğunu ispat etme çabası,hem bir yandan da yayınladığı Abdülhamit''in hatıratındaki notlar,Osmanlı ve Siyasi Tarihimiz açısından da gayet önemli yer tutmaktadır..
    Bende eggy13 kardeşimizin bu çıktığı tarih yolculuğu'nde onun kadar olamasakda,Bundan Yıllarca önce Türkiye'nin en büyük mütefekkirlerinden/düşünürlerinden Üstat Necip Fazıl Kısakürek'in İlk defa Büyük Doğu Adlı degide yayınlayıp,aslı Bağdatta olan ve Sultanın Tahttan indirildikten sonra zamanın büyük alimi Bağdat’ta Şazeli Şeyhi Mahmud Ebüşşamât Hazretlerine el yazısiyle yazıp gönderdiği yazdığı mektubu dikkatlerinize sunmak istiyorum...
    Necip Fazıl'ın İfadesiyle;Bu mektup,Abdülhamit hakkında hiçbirşey yazılıp çizilmezse bile,onun büyüklüğünü ispat etmeye yeterde artar bile...
    Şimdi bu tarihi mektubu Orijinal fotoğrafıyla birlikte,Günümüz Türkçesine'de çevrilmiş olarak siz DH'nin tarih sever ve duyarlı insanlarına takdim ediyorum...

Yukarıdaki Mektubun Günümüzdeki Türkçe'sine çevrilmiş hali.:

Yâhû(Besmele, salâvat ve duâ – başta 3 satır).İşbu arîzamı tarikat-i Şazeliye Şeyhi vücutları ruh ve hayat veren ve cümlenin efendisi bulunan Eşşeyh Mahmud Ebüşşamât Hazretlerine refediyorum (yükseltiyorum).

Mübarek ellerini öperek ve dualarını rica ederek selâm ve hürmetlerimi takdimden sonra arzederim ki, sene-i haliye şehr-i mayısın 2. günü tarihli mektubu vasıl oldu.Sıhhat ve selâmette daim olduğunuzdan dolayı Allaha hamd ve şükürler ettim... Efendim, orada evrâd-ı Şazeliye ( Şazeli tarikatı duaları) kıraatine ve vazife-i Şazeliyyeye Allahın tevfikiyle gece ve gündüz devam ediyorum. Ve bu vazifeleri edâya muvaffak olduğumdan dolayı Allahı Tealâ Hazretlerine hamdederim ve dâvet-i kalbiyenize muhtaç olduğumu arzederim. Bu mukaddimeden sonra şu mühim meseleyi zat-ı reşadetpenahilerine (irşat edici zatınıza) arzederim ki, ben Hilafet-i İslâmiyeyi hiçbir sebeple terketmedim. Ancak ve ancak (Jön Türk) ismiyle maruf ve meşhur olan İttihat Cemiyetinin rüesasının (reislerinin) tazyik ve tehdidiyle Hilafet-i İslamiyeyi terke mecbur edildim. Bu ittihatçılar Arazi-i Mukaddese ve Filistin’de Yahudiler için bir vatan-ı kavmî (Kavmî vatan) kabul ve tasdik etmediğim için ısrarlarında devam ettiler. Bu ısrarlarına ve tehditlerine rağmen ben de katiyen bu teklifi kabul tmedim.Bilâhare yüzelli milyon altun İngiliz lirası vereceklerini vaadettiler. Bu teklifi dahi katiyen reddettim ve kendilerine şu sözle mukabelede bulundum: “Değil 150 milyon İngiliz lirası, dünya dolusu altun verseniz bu tekliflerinizi katiyen kabul etmem!. Ben otuz seneden fazla bir müddetle Millet-i İslamiye’ye ve Ümmet-i Muhammediyeye hizmet ettim. Bütün Müslümanların ve selâtîn ve Hulefa-i İslâmiyeden abâ ve ecdadımın sahiplerini karartmam ve binaenaleyh bu tekliflerinizi mutlaka kabul etmem,” diye kat’î cevap verdikten sonra hal’imde ittifak ettiler ve beni Selâniğe göndereceklerini bildirdiler. Bu son tekliflerini kabul ettim ve Allahü Teâlâ’ya hamdettim ve ederim ki, Devlet-i Osmaniyeye ve âlem-i İslâma ebedi bir leke olacak olan tekliflerini, yâni Ârazi-i Mukaddese ve Filistin’de Yahudi devleti kurulmasını kabul etmedim. İşte bundan sonra olanlar oldu.

Bundan dolayı da Mevlâ-yı Müteâl Hazretlerine hamdederim. Bu mühim meselede şu maruzatım ve sözlerimle mektubuma hitam veriyorum:Mübarek ellerinizden öper, hürmetlerimi kabul buyurmanızı sizden rica ve istirham ederim.

İhvan ve esdikamın (kardeşler ve sadıkların) cümlesine selâm ederim.

(Dua, selâm ve bağlılık ifadeleri).

22 Eylül 1329 Hadimülmüslimin (Müslümanların Hizmetkârı)

(imza) Abdülhamid

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oriental -- 25 Nisan 2008; 16:33:35 >

• yanlış hatırlamıyorsam 1. mecli zamanı osmanlıdaki türk nüfusu yuzde59 idi...bir kişi neyse o idi ..ermeni rum vs...diğer tüm milletler ayaklanıp bağımsız birer ülke yolunda sırayla isyan ederken rum ve ermenilerin ülke kuracak toprağı ve yoğun yaşadığı yerler olmadığı için bugün bu çetrefilli dert ile karşı karşıyayız...bugunkü ermenistan yapay bir devlet türk devletlerini ayırmak için kurulmuş...

bence biz iyi tarafta olmanın dezavantajını yaşıyoruz ... biraz doğru olsaydı tezleri bugune dek çoktan bazı sonuçlar elde ederlerdi...oysa tek elde ettikleri siyasi başarı oda bizim uyumamızdan kaynaklanıyor...

rumların ahimden kazandıkları tazminatların benzerini bir ıraklı abd den kazanabilir mi? o zaman bizde yunanlıarın ege yi işgalinde zarar gören evler şehit olan insanlarımız için tazminat davası açalım ..tüm savaşlardan sonra böyle bir hesaplaşmaya gidilebilir mi?

şuda bir gerçek ki mübadele ile kaybeden biz olmuşuz ..üstüne birde yağmalama provakosyonu ile tüm rum varlığı kaybetmişiz ..oysa onlar bu ülke vatandaşı idi ve tüccar ve varlıklı idiler ..bu ülkeden elde ettikleri sermayeyi kendi ellerimizle kovduk yerini dolduracak insanımız/sermayemiz olmadan(para teferruatsa neden durmadan enflasyon ve işsizlik sürekli halkın birinci sorunu) ..onların belki bizden daha fazla nesil babaları bu topraklarda doğmuştu ve buranın bizim olduğumuzu iddia ederek mallarını yağmaladık
    hangi birimiz yağma ve kovma vede tecavüz gibi yakında yaşadığımız nice insanlık dışı davranışı ne sebeple olursa olsun kendi ırkına yakıştırabilir ...şimdi bana tutupta içimizdeki rum demeyin çünkü onlardan kalmadı birkaç ermeni ve hristiyan var onlarıda öldürüp korkutup yaşanmaz kılacağız burları ...tabi sonrasında buralar masal diyarı çok mutlu yerler olacak ...ayrıca çokta misafirperiz değil mi çok sıcak dünyaya adalet dağıtmış bir neslin torunlarıyız...

• Teşekkürler
  • Sultan İkinci Abdülhamit'in ,gerçek olarak çekilmiş fotoğraflarından biri...
    ÖNEMLİ BİR NOT:
    Yıllar boyunca Abdülhamit hakkında söylenen:Abdülhamit halktan kopuk biriydi,halktan korkardı,halkın içine giremezdi denilenin aksine bu fotoğraf bile,o Abdülhamit komplocularına ağır bir tokat atmaya tek başına bile yetmektedir..
    İşte HALKIN İÇİNDE OLAN ABDÜLHAMİT...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oriental -- 25 Nisan 2008; 16:28:53 >

• Teşekkürler magnum_1453 seni böyle konularda görmek isteriz kardeşim
  • 1. YAZI

1.

ELİMDEN GELENİ YAPTIM

Çok geçmeden buna fransızlar ingilizler de katıldılar osmanlı ülkesinden koparılacak yeni parçada onlar da söz sahibi olmak istiyorlardı ilk ermeni komitesinin türkiye de değil de paris te kurulmuş olması her şeyi ortaya koyar fitnenin başı dışarıda idi

ben fitneyi bastırmak için bu iyi osmanlıları yanlış yollara sapmaktan kurtarmak için elimden geleni yaptım(Ermeniler) bir yandan kendilerine şefkatle muamele ettim bir yandan katolik ve ortadoks ermeniler arasındaki anlaşmazlığı kullanarak uzun müddet bir fikir etrafında toplanmalarını engelledim

fransızlar katolikleri himaye ediyor ruslar ortadokslara arka çıkıyorlardı ben bazen birini bazen ötekini tutarak ama her ikisininde osmanlı reayası olduğunu hatırdan çıkarmayarak tahrikleri önlemeye çalıştım önce birbirlerini kırdılar sonra dönüp müslüman ahaliye saldırdılar

bu oyunu bende dünyada biliyordu çünkü bulgaristanda denenmiş ve sonunda bulgaristana muhtariyet adı altında bağımsızlık kazandırmıştı onun için zabıta kuvvetleri ile ermeni müslüman çatışmasını önlemeye çalışıyordum ermenilerin muradı müslümanları kışkırtmak üstlerine saldırtmak sonra da dünyayı ayağa kaldırmaktı bundan sonra avrupa devletleri işe karışacaklar bu iki unsurun bir arada yaşayamayacaklarını ileri sürerek muhtariyet isteyeceklerdi papazlar öğretmenler ajanlarla sürdürülen bu tahrikler önceleri pek itibar görmedi birçok osmanlı ermeni bu kışkırtmaları hoş karşılamadı bunun üzerine kurulan çeteler önce bu namuslu ermeni vatandaşlarımı yola getirmek için bunları kesip öldürmeğe başladılar bu namuslu ermeniler bir taraftan hükümetten bir taraftan çetelerden çekiniyorlardı sonra sonra bunlarda çeteleri desteklemeye ve saklamaya başladılar

SULTAN ABDULHAMİD HAN

DEVAMI VAR!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toyota SUPRA -- 25 Nisan 2008; 17:00:34 >

• eline sağlık.
  • quote:

Orjinalden alıntı: eggy13

Teşekkürler magnum_1453 seni böyle konularda görmek isteriz kardeşim

Kardeşim rica ederim.Elimden geldiğince bu tür aktivitelerine destek olmaya çalışıyoruz...SEVGİLERİMLE..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.