Şimdi Ara

Süleyman Şah İŞİD'e bırakıldı operasyonla askerlerimiz getirildi (63. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.510
Cevap
12
Favori
27.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
77 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aramızda ne kadar Osmanlı düşmanı varmış ne kadarda atasını kötüleyen varmış vay bee. Osmanlıyı toprak kaybeden millet olarak tanıyanlar lütfen uçağa atlayıp Avrupa Amerika ülkelerine gitsin. Nankörler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SultanApex S kullanıcısına yanıt
    Şu konuda anlaşmalıyız. Dünyada genel bir kriz yaşanırken kendi ülkemizde de durum farksız iken kalkıp tek bir mermi dahi sıkmak tüm psikolojik, sosyolojik ve manevi durumlar bir kenara ekonomimize büyük zarar getirecektir. Geçerli bir sebep olmaksızın (ki bu sebep bana göre direkt olarak ülkemize fiili bir savaş hamlesidir) Orta doğu'da ki karmaşaya asla dahil olmamalıyız.

Hükümetin posta koyan basın açıklamalarını bir kesim çok yanlış anlıyor. Bu posta koyuşların sebebi tamamen sosyolojik bir deney ve ses duyurmak, sonraki yıllar için temel atmak, taban oluşturmaktır. Bunu düşünmeksizin "konuşurken iyiydi" demek bence gereksiz.

Ayrıca bu fikrime hiç katılmayabilirsin fakat IŞİD dediğin oluşum yıllardır hazırlanan ve amaçları savaşmak dışında başka bir şey olmayan bir yapıdır. Bugün masa başında bulunan bir çok devlet İngiltere, ABD, İsrail vs. IŞİD ile işbirliği yaparken bizlerin onlar ile savaşa girecek olmasının kazanılır bir yanı olamaz. Biz bu yapıyı ortadan kaldırsak, oraları kendi toprağımıza katsak bile bu gücün ve huzurun değil aksine büyük bir buhranı getirir.

Dolayısıyla bugün yaşananlara asla duygular yer verilmemeli ve hatalar daima minimize edilerek sürecin düzelmesine yönelik diplomatik adımlar atılmalıdır ve her şeyden önce kendimiz önce ayağa kalkmalıyız ki sözümüz silah sıkmak zorunda kalmadan geçebilsin.

• Uluslararası hukuka göre Eşme köyünün Suriye tarafı Suriye egemliğinde bir topraktır. De facto olarak YPG kontrolündedir. Ha biz aldık dersen uluşlararası hukuka toprak ilhakıdır. BM antlaşmasına göre Suriye devleti ile savaş hali durumu doğabilir. Türk kanunlarını bilmiyorum, zaten şu günlerde fazla takanda yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tepecikli 43

quote:

Orijinalden alıntı: BerlinDuvarındakiÇatlak

Elimizdeki toprak parçasını kaybettik , 90 yıldan buyana ilk defa toprak kaybediyoruz düşünceleriniz nedir ?

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/28266804.asp

Nereye kaybettik ? EŞME hala bizim ya sadece yer değişimi oldu neyin kafasındasın ?

Yahu al eşman senin olsun arkadaş. Bacakları götüne vura vura kaçıp pkk'ya sığınmışlar kalkıp eşme bizim diyor. Nah senin eşme ya orası ayrı. Bak bakim etrafında hanbgi bayraklar dalgalanıyor. İzin alıp oraya yerleşmişsin sınırın 100 metre falan ilerisine.

Sizin kafa ile Kıbrıs Barış Harekatı Olmaz Kıbrıs tahliye edilirdi. Estergon Kalesi, Kanije Savunması, Medine'nin müdaafası gibi olayların hiç biri olmazdı sizin gibilerle.

Hayatı tehlikeye girdiğinde bulunduğu yeri terkedip gelecekse ordu beslemenin anlamı yok. Bu ekonomik bakış açısı.

Bir de onursal bakış açısı var, bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.

Kuyruğunu bacaklarının arasına al kaç sınırın dibine gel ondan sonra da "aman askerimiz ölmesin diye yaptık". Sen bölye yaparsan asıl daha fazla mehmetler ölür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigit105 -- 23 Şubat 2015; 11:43:42 >

• Önceki Paşaları da ben Allah'a havale ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SultanApex

Uluslararası hukuka göre Eşme köyünün Suriye tarafı Suriye egemliğinde bir topraktır. De facto olarak YPG kontrolündedir. Ha biz aldık dersen uluşlararası hukuka toprak ilhakıdır. BM antlaşmasına göre Suriye devleti ile savaş hali durumu doğabilir. Türk kanunlarını bilmiyorum, zaten şu günlerde fazla takanda yok.

DE FACTO'yu ben sadece giyim firması zannediyordum, benim gibi bilmeyenlerle paylaşıyorum

De facto veya de fakto, "gerçekte", "uygulamada", "fiilen", "fiili" ya da "pratikte" anlamında kullanılan Latince deyiş. "Kanuna göre" veya "hukuki olarak" anlamına gelen de jure ile karşıt olarak sıkça kullanılır. Yasal bir durumu tartışırken de jure konu hakkında kanunların ne söylediğini, de facto ise gerçek hayatta uygulamanın nasıl olduğunu belirtir. Bu uygulama yasal olabilir ya da olmayabilir.

De facto teriminin oldukça geniş bir kullanım alanı vardır. Evlilikten, devletler hukukuna kadar birçok konuda kullanılır. Ayrıca geçerli bir kanun ya da standartın olmadığı fakat genelleşmiş bir uygulamanın söz konusu olduğu herhangi bir durumu belirtmek için kullanılır.

İngilizcede ilk kez 1602 yılında kullanılmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kütahyalı 77 -- 23 Şubat 2015; 11:21:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: charisma10

quote:

Orijinalden alıntı: Dalyarka

quote:

Elimizdeki toprak parçasını kaybettik , 90 yıldan buyana ilk defa toprak kaybediyoruz düşünceleriniz nedir ?

Birincisi toprak kaybetmedik. Yine suriye topraklarındaki Eşme'de.

İkincisi 90 yıldan beri toprak kaybetmedik diyorsun. Laiklik uğruna diretmemiz sonucu bir tepki olarak çıkan isyanın etkisiyle Musul'u tek kurşun sıkmadan İngiltere'ye verdik mi vermedik mi? Bundan rezil bir durum olamaz.

Kafasizligin zirve yaptigi anlar..aktrol..devlet ne kadar veriyorsa maas sana 2 katini verecegiz yeterki sus troll..

http://tr.m.wikipedia.org/wiki/%C5%9Eeyh_Said_%C4%B0syan%C4%B1

http://tr.m.wikipedia.org/wiki/Musul_Sorunu

Bazıları gibi birşey bilmeyip hakaretlet ve yalanlarla insanları kandırmiyoruz.

• quote:

Söyleyin hocam toprağın tüm hakları kimde? Orası hangi ülkenin egemenliği altındaki toprak? Bizde bilgilenmiş olalım?

O topraklar Suriye sınırları içinde olduğundan dolayı, o toprağın hakları Suriyede'dir. Zaten bu operasyon yapılmadan önce Suriye'ye bilgi verilmiştir. Hatta, Suriye, bu operasyondan sonra, Türkiye izin istedi ama yanıt almadan operasyonu gerçekleştirdi şeklinde bir açıklama yaptı. Yani aslında Suriye, izin gelmeden girildiği için bunu bir savaş suçu sayıp bize savaş ilan edebilir. Ama bu şu anda kimsenin işine gelmez, özellikle Rusya'nın. İzin gelmeden girildiği için bu bir ülkenin bozulmaz sınır bütünlüğünün ihlalidir.

Nezaketen, ülkeler bu tür durumlarda diğer ülkenin gelip o topraklarda hareket etmesine izin verir çünkü oralarda diğer tarafın kutsal, manevi değeri olduğuna inandığı şeyler vardır. Şimdi Ayasofya'yı düşünelim. İstanbulda değil mi? O topraklar, Bizans'a mı ait? Hayır. Ama her zaman gelip görmekte özgürler. Ayasofya, birebir aynı değil bu durumla. Süleyman Şah Türbesi, Ayasofya durumunun biraz daha anlaşmalarla geliştirilmiş halidir.

Bu arada nerde kaldı "Yurtta sulh, cihanda sulh!" sevdanız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omeroksuzler -- 23 Şubat 2015; 11:23:55 >

• quote:

Uluslararası hukuka göre Eşme köyünün Suriye tarafı Suriye egemliğinde bir topraktır. De facto olarak YPG kontrolündedir. Ha biz aldık dersen uluşlararası hukuka toprak ilhakıdır. BM antlaşmasına göre Suriye devleti ile savaş hali durumu doğabilir. Türk kanunlarını bilmiyorum, zaten şu günlerde fazla takanda yok.

PKK'nın Suriye kolu PYD'nin silahlı gücüdür YPG'den bir kadın portresi kadın heryerde güzel

• göçebeliğe devam zaten eli kulağında olaylar bir patlayacak pir patlayacak hepsi peşpeşe dökülecek gibi geliyor suriye ayrı pkk ayrı işid ayrı hdp ayrı ekonomik sıkıntı ayrı cahillik sapkınlık adaletsizlik riyakarlık hırsızlık hepsini bir bunyede bulundurmak mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: phantom_coal

Dolar yine fırladı

Amaçlarına ulaştılar desene ben yıl sonuna doğru 2.80 olur diye düşünüyorum.
  • SultanApex S kullanıcısına yanıt
    aynı şey değil ulaşım zorluğu falan var.ama işidle savaşmayı düşünmüyorsa hükümet doğru karar olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naberabi -- 23 Şubat 2015; 11:30:34 >
  • Hocam kusura bakmayın ama bu konuda bilgisizsiniz. Türbe ve karakol alanı 1921 den beri Türk toprağıdır ve Türkiye'nin ana sınırları dışında tek Türk toprağıdır. Bu durum Lozan barış antlaşması ile korunmuş ve Suriye devleti ile yapılan mutabkatlarda bu durum korunmuştur. Süleyman Şah ile Ayasofya tamamen farklı durumlardır. Ayasofya ve İstanbul Lozan antlaşmasında beri Türkiye Cumhuriyeti egemenliğindedir, aynı Şah Süleyman türbesi ve çevresi gibi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skylined

quote:

Orijinalden alıntı: phantom_coal

Dolar yine fırladı

Amaçlarına ulaştılar desene ben yıl sonuna doğru 2.80 olur diye düşünüyorum.

Merkez Bankası'na da müdahale edip yükseltiyorlar zaten. Dolar yükselince Bilal'in bir yatırımı falan değerleniyor herhalde.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: charisma10

quote:

quote:

Birincisi toprak kaybetmedik. Yine suriye topraklarındaki Eşme'de.

İkincisi 90 yıldan beri toprak kaybetmedik diyorsun. Laiklik uğruna diretmemiz sonucu bir tepki olarak çıkan isyanın etkisiyle Musul'u tek kurşun sıkmadan İngiltere'ye verdik mi vermedik mi? Bundan rezil bir durum olamaz.

Kafasizligin zirve yaptigi anlar..aktrol..devlet ne kadar veriyorsa maas sana 2 katini verecegiz yeterki sus troll..

http://tr.m.wikipedia.org/wiki/%C5%9Eeyh_Said_%C4%B0syan%C4%B1

http://tr.m.wikipedia.org/wiki/Musul_Sorunu

Bazıları gibi birşey bilmeyip hakaretlet ve yalanlarla insanları kandırmiyoruz.

Devlet maas verse bile bunu soylemene izin vermezler anlayisla karsiliyorum..90 senedir ilk defa topragimizi terkettik,savunmadan..bunu savunan adama adam demezler baska bisey derler..

• Bunun ödleklikle alakası yok tek derdimiz askerlerimizin güvende olması. O küçük alanın ne bize faydası vardı nede bi geliri. Tamam manevi değeri vardı ama manevi olanı alıp çıktılar. Yok efendim saldırı olsa bilmem kaç dakikada Türkiyeden uçaklar varırmış haberleri çıktı falan filan, arkadaş işid köpeklerinden bahsediyoruz. Benim abime kardeşime orda bir fiske değse bunun hesabını kim verecek. Bu seferde hükümete yüklenecekler neden tedbir alınmadı v.s. v.s... isteyen klavyesini mausesini alsın gitsin ordaki toprağı korusun haydi.. Ama emir kulu olan askerlerimizi kimse riske atmasın tek derdim bu sizde bunu anlayamıyorsunuz.

• Her ne söylenirse söylesin, böyle radikal bir hareket, yapılması gerektiği için yapılmıştır. olaya bu açıdan bakmak lazım. Tahminim perde arkasında bizlerin bilmediği pek çok şey vardır. Doğruluğu yanlışlığı veya yöntemi tartışılır.

Toprak kaybı falan değildir bu. 90 yıldır ilk kayıp hele hiç değildir. Böyle söyleyenler misak-ı milli sınırlarımızın ne olduğunu, yunan adalarının nasıl yunan adası olduğunu unutmasınlar. Olayı bu şekilde dramatize etmeye, zaten beğenmediğiniz hükümete bir de buradan vuralım demeye gerek yok. Beğenmesek ben açıkçası hiçbir iktidarın vatan toprağı da neymiş elden çıkaralım gitsin diyeceğini zannetmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: sultanomar

quote:

Söyleyin hocam toprağın tüm hakları kimde? Orası hangi ülkenin egemenliği altındaki toprak? Bizde bilgilenmiş olalım?

O topraklar Suriye sınırları içinde olduğundan dolayı, o toprağın hakları Suriyede'dir. Zaten bu operasyon yapılmadan önce Suriye'ye bilgi verilmiştir. Hatta, Suriye, bu operasyondan sonra, Türkiye izin istedi ama yanıt almadan operasyonu gerçekleştirdi şeklinde bir açıklama yaptı. Yani aslında Suriye, izin gelmeden girildiği için bunu bir savaş suçu sayıp bize savaş ilan edebilir. Ama bu şu anda kimsenin işine gelmez, özellikle Rusya'nın. İzin gelmeden girildiği için bu bir ülkenin bozulmaz sınır bütünlüğünün ihlalidir.

Nezaketen, ülkeler bu tür durumlarda diğer ülkenin gelip o topraklarda hareket etmesine izin verir çünkü oralarda diğer tarafın kutsal, manevi değeri olduğuna inandığı şeyler vardır. Şimdi Ayasofya'yı düşünelim. İstanbulda değil mi? O topraklar, Bizans'a mı ait? Hayır. Ama her zaman gelip görmekte özgürler. Ayasofya, birebir aynı değil bu durumla. Süleyman Şah Türbesi, Ayasofya durumunun biraz daha anlaşmalarla geliştirilmiş halidir.

Bu arada nerde kaldı "Yurtta sulh, cihanda sulh!" sevdanız?

Selam

forumdan savaş ilan ediyorlar işte, muhalefette böyle bir şey arıyordu. Siyaset üzerinden yapamadılar şimdi de devlet ve tsk ya muhalefet yapıyorlar. Türkiye Ordusu oraya girip kuşatsaydı ve bir kaç kişi ölseydi atıyorum 20 kişi ölseydi bu sefer U TUrn yapacaklardı tam tersi bir muhalefet güdeceklerdi. Kör muhalefet işte vatanı bölmeye bile razılar. Suriye ye ait topraklar hakkında yorum yapıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: naberabi

aynı şey değil ulaşım zorluğu falan var.ama işidle savaşmayı düşünmüyorsa hükümet doğru karar olmuş.

Kimseyle konusmadan anlasmadan askerlerimizi geri aldik yalani ne peki?Ak yalan mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: GriAtlas

quote:

Orijinalden alıntı: Skylined

Bunu askerlikten kaçanlara anlatın. Vatan bölünmez bir bütündür. Verilen bir toprak yok suriye sınırları içersinde bir emanet alındı. Provokasyonlara gelmeyin. Savaşın soğuk yüzü hakkında hiç bir fikrin yok. Burada forumda yazmak ile olmaz gün gelirde ülkemiz için tehdit olursa gereken yapılacaktır. chp nin söyleyebileceği hiç bir şey olmamalı ortalığı bir güzel karıştırdılar ama ayrıca korkma cepheden kaçmam ardımda bıraktığım bırakacağım sevdiklerim var. gün gelirde savaşa sürüklenirse Suriyeli gibi kaçmam kaçmayız.

bu arada merak ettim askerliği nerede yapmıştınız ?

Hakkari / Semdilli iç güvenlik timi... 9 ay dağlarda ağır teçhizatlarla kilometrelerce yürüdük geceledik yaz kıs demeden...gözümün önünde çatısma oldu tugay komutanın helikopterine roket attılar.Defalarca köylülerden tehdit aldık..Sınırı görseniz istanbulun köprü trafiği..Kaçakcılık asmıs..Her türlü pislik var orada.Askerliği bana anlatmayın..Lakin en ağırını yasadım.Hala o ellerimin çatlayıp kanamasını unutmadım ve 1 ay boyunca parmaklarımı tam kullanamadım..Kusa kusa tep tırmandık.

Ben bunları gördüysem ve bu uğurda borcumu ödediysem.Bir zahmen onlarda ödesinler..Çok sehit verdik onların yüzüne nasıl bakıcaz..Benim anam babam yokmuydu..O sehitlerin anası babası yokmuydu... Onlar o bir karıs toprağı laf gelmesin diye sehit oldular..Bırakın toprak vermeyi..

Siz bu kafayla artık yavasca akdeniz yada karadenizi doldurmaya baslayın..Çünkü daha çok toprak tasıyacacaksınız.

Orada askerlik yapan bir genç tanıdığım var en kötü dönemlerde yaptı komando olarak. Aylarca gelemedi kendine. İşe girdi çıktı girdi çıktı 'yok psikolojim o kadar bozuk ki 6 ay lazım bana' diyordu. 6 ay geçti yine aynı şeyleri söyledi vs çok fenaydı durumu.

Aylar değil yıllar gerekti düzelmesi için.

Şu an birlikte yapılan operasyon hakkındaki düşüncelerini yazmıyayım hiç

• 
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.