Şimdi Ara

SUBWOOFER KABLOSU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Siz değerli forumdaşlarımın tavsiyeleriyle sistemimi tamamladım. Sistemimin son parçası olarak sipariş ettiğim hoparlörler ve subwoofer birkaç güne kaar elimde olacak. Elime geçtiğinde sizlere resimli bir tanıtım yapacağım.

Şimdi sizlerden ricam resimlerini eklediğim Pioneer VSX-2016 AVR ve Magnat Betasub-30A Subwoofer arasında subwoofer kablosu olarak ne kullanmalıyım. Önerilerinizi sadece marka olarak değil marka-model olarak ve mümkünse link veya alabileceğim yerin telefonunu yazarak yaparsanız çok memnun olurum.

AVR'nin arka görüntüsü

SUBWOOFER KABLOSU

Bu da subwoofer'ın arka görüntüsü

SUBWOOFER KABLOSU

Çok teşekkürler, saygılar..

• ben yamaha receiver ve sub'umda normalde paketten çıkan incecik kabloyu kullanıyordum , daha sonra cevahir epcenter'dan AR'nin master serisi kablosunu aldım , epey kalın ve her 2 ucundada filtre unitesi olan devasa bir kabloydu, kullanmaya başladıktan sonra hissedilir bir fark gördüm , fiyat olarak yanılmıyorsam 40 ytl civarıydı.
  • Profigold PGA 4105 (40YTL) kabloyu kullansam uygun olur mu? Bir de bu kablonun oxypure olan PGA4150 (65YTL) modeli varmış. Subwoofer kablosunda oxypure kullanmak gerekli midir?

PGA 4105:http://www.profigold.com/index?act=p...division=Sound

PGA 4150:http://www.profigold.com/index?act=p...division=Sound

• SW kablosu için kalite sıralaması yapabilecek bir arkadaş var mı? Hama, Acoustic Research, Profigold, ....
  • profigold yeterli.hangisini alırsanız.
    kısaca iyi bir coaxial kablo yeterlidir.
  • Dün hoparlörleri alacağım Pelin Ticaret ile konuştum. Subwoofer kablosu olarak Oehlbach marka bir kablo hediye edeceklerini söylediler. Model numarasını bilmiyorum. Kaliteli bir kablo olduğunu söylediler. İlk olarak gönderecekleri kabloyu deneyeceğim. Bu markayı kullanan, bilen var mı? Profigold 4105 yerine kullanmak uygun olur mu?
  • iyi olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    stereo amfiye subwoofer bağlamak
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben yamahada , dandik mono kablodan sonra AR master oxypure serisi , Y uzantılı kabloyu kullanmaya başlayınca , gerçekten bir fark hissettim.
  • ARKADAŞLAR TECRÜBELERİNİZE DAYANARAK BİRŞEY SORCAM ARABA İÇİN KULLANILAR SUBWOOFER EV SİNEMA İÇİNDE KULLANILIRMI BENİM BİR ARKADAŞIMDAN DUYDUGUMA GÖRE ARABASINDAN SÖKTÜĞÜ SUBU O ŞEKİLDE YAPMIŞ VE GAYET İYİ OLDUGUNU SÖYLEMİŞ BANA PEK MANTIKLI GELMEDİ AMA EYER ÖLE OLURSA ÇOK DAHA UCUZA ÇOK İYİ SUB YAPABİLİRİZ BU KONUDAKİ GÖRÜŞLERİNİZ NELERDİR..SAYGILAR
  • arabalarda genelde pasif sub kullanılır. Aktif olanlar ise 12 V ile çalışır.

Eğer pasif sub çıkışlı bir amfin varsa ilk seçenektekini kullanabilirsin. Eğer aktif sub kullanman gerekiyorsa hiç düşünme çünkü 12V yuksek güçlü bir güç kaynağı alman lazım ve maliyeti yüksek.
  • kullanamaz çünkü dvd izlerken bass ları alabilmesi için aktif sub.taki anfi gibi alt frekanslara inebilmesi gerekmekte.normal bir anfide bu çok zor.o yüzden de orjinal bir bass duyamaz ama müzikte olabilir.
  • nasıl orijinal bas duyamıyor nasıl müzikte olabiliyor? müzik, bu baslarda dilediği kadar güçlü olsun olmuyor lakin müzik nasıl uyuyor?pek çözmedim ama hayırlısı. normal bir amfinin söylenen frekanslara indiği aklında bulunsun sadece filtre eksik. o da pasid sub çıkışı ok mi?
  • CANTAN KARDEŞ NE DEMEK İSTEDİĞİNİ PEK ANLAMADIM ŞİMDİ BÖYLE BİRŞEY YAPSAK VERİM ALABİLİRMİYİZ ALAMAZMIYIZ?
  • beni anlamak için cevap kişinin mesajını anlaman gerkiyor.
    olmaz değil verim de alırsın. paraya bakar.
    işin doğrusu oto sistemleri araç için ve için ev sistemleri ev içindir.
  • Bildiğim kadarıyla birkaç şey ilave etmek isterim.

Araç Sub ları, söylendiği gibi pasif sub dır. Yani bir anfisi yoktur. Mevcut anfiden gücünü alır. Ama anfinin frekans değerleri ne ise onu iletir. Yani 30-40 Hz lere iniyorsa ve sub da bunu destekliyorsa ki destekleyenler çok var, iyi bir ses alırsın. Ancak A/V lerde gördüğüm kadarıyla çoğunluk aktif Sub lara göre. Yani herhangi bir SUB çıkışı yok. Dolayısıyla alacağın anfiyi bağlaman imkansız bir çoğunda. Ancak bunun için bir mono anfi takman gerekir Sub'ın içine. Ki bu da astarı yüzünden pahalıya gelecektir. Geçenlerde sormuştum, iyi bir mono anfi 150 - 250 YTL arasında değişiyormuş. Buna ir de Sub'ın kendisini ilave edersen 250 - 350 YTL, sana 400 - 600 YTL lere mal olacak. Kabini vs., koşturması, birkaç kez gitti geldi yol masrafları derken inan, piyasadan alacağın normal bir Sub ile ya aynı, yada pahalıya mal olacak. İyisi mi ev tipi almak ve sorun yaşamadan dinlemek bence.

• quote:

Orjinalden alıntı: zaferyangin

Bildiğim kadarıyla birkaç şey ilave etmek isterim.

Araç Sub ları, söylendiği gibi pasif sub dır. Yani bir anfisi yoktur. Mevcut anfiden gücünü alır. Ama anfinin frekans değerleri ne ise onu iletir. Yani 30-40 Hz lere iniyorsa ve sub da bunu destekliyorsa ki destekleyenler çok var, iyi bir ses alırsın. Ancak A/V lerde gördüğüm kadarıyla çoğunluk aktif Sub lara göre. Yani herhangi bir SUB çıkışı yok. Dolayısıyla alacağın anfiyi bağlaman imkansız bir çoğunda. Ancak bunun için bir mono anfi takman gerekir Sub'ın içine. Ki bu da astarı yüzünden pahalıya gelecektir. Geçenlerde sormuştum, iyi bir mono anfi 150 - 250 YTL arasında değişiyormuş. Buna ir de Sub'ın kendisini ilave edersen 250 - 350 YTL, sana 400 - 600 YTL lere mal olacak. Kabini vs., koşturması, birkaç kez gitti geldi yol masrafları derken inan, piyasadan alacağın normal bir Sub ile ya aynı, yada pahalıya mal olacak. İyisi mi ev tipi almak ve sorun yaşamadan dinlemek bence.

burayı anlayamadım.
    hem pasif filtre olduktan sonra görüp göreceğin her AV Receiver amfiyi subwoofer kabine rahat ve uygunluk derecesi iyi bağlarsın.

• YOK O ZAMAN KALSIN ARKADAŞLAR BİZ MALİYETİ BELKİ DÜŞÜRÜRÜZ DİYE BÖYLE BİRŞEY DÜŞÜNDÜK AMA NEYSE CVP VEREN HERKESE TŞKLER.
  • quote:

Orjinalden alıntı: the_cantan
    burayı anlayamadım.
    hem pasif filtre olduktan sonra görüp göreceğin her AV Receiver amfiyi subwoofer kabine rahat ve uygunluk derecesi iyi bağlarsın.

Şöyle açıklama yapayım Cantan, benim Onkyo'da artı bir SUBWOOFER hoparlör çıkışı yok. Yani pasif sub bağlaman imkansız. Bildiğim LFE ve diğer kanallardan mW değerlerinde sadece uyarıcı ikazlar gönderilir. Yani 100W-150W gibi değerler değil. Bundan bahsediyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: zaferyangin

quote:

Orjinalden alıntı: the_cantan
    burayı anlayamadım.

Şöyle açıklama yapayım Cantan, benim Onkyo'da artı bir SUBWOOFER hoparlör çıkışı yok. Yani pasif sub bağlaman imkansız. Bildiğim LFE ve diğer kanallardan mW değerlerinde sadece uyarıcı ikazlar gönderilir. Yani 100W-150W gibi değerler değil. Bundan bahsediyorum.

onu biliyorum canım. eski technics av receivers da dedğiniz çıkışlar vardı. ayrıca ilginçtir şimdi ki trident çinya malı amfilerde SW hoparlör çıkış terminali ayrıca super woofer çıkışı var.
    istersen o onkyo amfini aktif subwoofer rın pasif modunu seçerek Front hop. çıkışterminalini kullanarak ta sadece bas olrak çalıştırabilirsin. olmadı en kötü ihtimalle SW pasif filtre takr yine çalıştıırsın. olmadı super woofer sinyal çıkışını alıp herhangi bir streo, mono amfiye bağlayıp SW sürücüsünü yine çalıştırsın. olmadı 7.1 kanallı amfinin 7. girişine subwoofer tak yine çalıştırsın ver Allah buluruz bir sürü çözüm.

• Benim Onkyo için sorunum yok. Definitive Prosub 100 üm zaten işimi görüyor. Ancak söylediğin noktalar, bazı şeylerden ödün vermek sureti ile mümkün. Frontların yerine Sub takmayı asla istemem mesela. Zone 2 olmasa, hiçbir hoparlörümü iptal edip sub takmak istemem. Zone 2 de olduğu takdirde zaten aktif sub yeterli ki yukarıda da bahsettiğim gibi maliyetleri arasında fark da olmuyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.