SUBTITLE WORKSHOP'TA FPS DEĞERİNİ NASIL DEĞİŞTİREBİLİRİM?PROGRAMI INDIRDIM.ANCAK KULLANMAYI BECEREMEDİM.MESELA 25 FPS OLAN DEĞERİ 29'A NASIL ÇIKARIRIM.INPUT FPS VAR BIR DE FPS VAR PROGRAMI AÇINCA GÖRDÜĞÜM..
DENEDİM AMA YAPAMADIM DAHA DOĞRUSU DEĞİŞİKLİKLERİ YAPTIĞIM HALDE HALEN ALTYAZI MONTAJDA ZAMANLAMA SORUNU YAŞIYORUM..
Programın kullanımı : Subtitle Workshop, içinde birçok alt yazı ayarı bulunması, Türkçe olması, tamamen ücretsiz olması ve profesyonel alt yazı çeviricilerinin ihtiyacı olan araçları içermesinin yanında, basit senkron hatalarını düzeltmeyi isteyen amatör kullanıcıları da ürkütmeyen, kolay anlaşılabilir arabirime sahip olması ile uzun süredir alt yazıcılar arasında oldukça popüler bir yazılım. Araç çubuğundaki Film yazılı yerden filminizi açtıktan sonra, Dosya ----> Alt yazı yükle seçeneğini seçip alt yazınızı çalıştırmanız ile bir anda bir metin düzenleyici haline geliyor. Bu aşamadan sonra, seçtiğiniz alt yazı, cümle cümle ayrılıp, gösterileceği kare sayısı şeklinde düzenlemenize açık hale geliyor. Eğer, alt yazınız elinizdeki film ile uyumsuzsa, filmde geçen ilk ve son konuşmanın sürelerini not alıp, Film ----> Senkronizasyon ----> Senkron noktası ekle seçeneğinden Basit yazılı sekmeyi seçip, kaydettiğiniz bu değerleri girdikten sonra da Ayarla! tuşuna basarak, alt yazınızı filminiz ile uyumlu hale getirebilirsiniz. Program, otomatik olarak seçtiğiniz yeni değerlere tüm alt yazıyı orantılıyor. Bu aşamadan sonra alt yazınızın tüm film ile uyumlu olup olmadığını kontrol edip, Dosya ----> Kaydet ile düzenlediğiniz bu alt yazıyı kaydetmeniz yeterli olacaktır. Artık filminizi can sıkıcı kelime hataları ve senkronizasyon sorunları olmadan rahatlıkla izleyebileceksiniz.
Programın, bu basit senkron ayarı özellikleri dışında, film kare oranı ayarı, alt yazı yaratma ve düzenleme, 60 kadar alt yazı biçimi arasında dönüşüm yapıp kayıt edebilme, çoklu senkron noktası ile çalışabilme, dil değiştirebilme ve senaryo desteği gibi birçok profesyonel aracı bulunduğunu da profesyonel kullanıcılar için hatırlatmamızda fayda var.