Şimdi Ara

subayların dövme yaptırması yasak mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
11.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar subayların kara subaylarının büyük kalıcı dövmeler yaptırması yasak mıdır yakalanırsa cezası sucu nedir var mıdır ? teşekkürler

• Yapay Zekanın Yanıtı

Subayların Dövme Yaptırması Hakkında Yasal Düzenlemeler

Subaylıkta dövme yasağı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) iç düzenlemelerine tabidir.

TSK yönetmeliklerine göre, askerî personel, rütbelerine veya görevlerine bakılmaksızın, görünür yerlerine dövme yaptıramazlar.

Bu yasak, subayları da kapsamaktadır. Subaylar, TSK'nın rütbeli askerleri olarak kabul edildikleri için, dövme yaptırmaları yasaktır.

Yasağın amacı, askerî personelin düzenli ve disiplinli bir görünüme sahip olmasını sağlamaktır. Görünür dövmelerin, bu düzenli görünüme zarar verdiği ve askerî birlik ve beraberlik duygusunu zedeleyebileceği düşünülmektedir.

Bununla birlikte, bazı istisnalar mevcuttur. Askerî personel, sağlık veya dini sebeplerle dövme yaptırabilir. Ayrıca, vücudun görünmeyen kısımlarına yapılan küçük dövmeler de genellikle izin verilmektedir.

Asker olduktan sonra dövme yaptırmayı planlıyorsanız, TSK'nın ilgili yönetmeliklerini dikkatlice incelemeniz ve gerekli izinleri almanız önemlidir. Aksi takdirde, disiplin cezası ile karşılaşabilirsiniz.

Anahtar Kelimeleri İçeren Cümleler:

• Subaylar, rütbeli askerler olarak kabul edildikleri için, görünür yerlerine dövme yaptıramazlar.
    • Askerî personel, sağlık veya dini sebeplerle dövme yaptırabilir.
    • Vücudun görünmeyen kısımlarına yapılan küçük dövmeler genellikle izin verilmektedir.
    • Asker olduktan sonra dövme yaptırmayı planlıyorsanız, TSK'nın ilgili yönetmeliklerini dikkatlice incelemelisiniz.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • dövmesi olan subaylar gördüm ama kesin yasa var mıdır yok mudur bilemiyorum... ama askerlik yaptıysanız bilirsiniz, bir komutan gelir sizi vezir eder, bir komutan gelir sizi reazil eder... askeriye burası, cins cins birüsür adam var, kimisi iyi niyetli kimisi kötü niyetli... kötü niyetli bir komutana denk gelcek bir asker için, kocaman bir dövme, heleki birde abes bir sembol ise, baya bir problemli olablirdi... askeriye, kiminin gözünün üzerinde kaşı olduğu için kınandığı, kiminde kınalı kuzum diye okşandığı kucaklandığı sevgi gördüğü yerdir. cins cins insan var... ve sonuçta burası türkiye :)

belki resmi bir cevap deil, ama ben asker olsam dövme yaptırmadan önce iki kere düşünürdüm, özellikle kariyer yapmayı düşünen bir asker isem... ki benim dövmesi olan, gayette başarılı asker arkadaşlarım var... kader kısmet... :)
  • ---

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FD8133F4-5 -- 15 Haziran 2015; 0:14:53 >
  • Yasak değil SAT SAS komandoları amblemlerini göğüslerine yaptırıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SAS

Yasak değil SAT SAS komandoları amblemlerini göğüslerine yaptırıyorlar.

Bu gerçek mi ?
  • la tabi yasak. Adamlar 1mm sakala kızıyolar.
  • TSK - Kılık Kıyafet Yönetmeliğinde belirtilmemişse, serbesttir. Tabiki görünmeyen yerlerinize.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    OTO SERAMİK KAPLAMA FAYDALI MI?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Görünen yerlerde olması yasaktır. Denizcilerde SAT SAS komandolarında vardır genelde bacakta göğüste sırtta falan ama hiç kolda görmedim. Bordo bereli ve komandoların yaptırması aslında yasaktır. Herhangi bir ele geçirilme durumunda tanınmaması açısından veya belli olmaması açısından yaptırtılmıyor diye biliyorum.
    Birde şöyle birşey var ki TSK ufak birşey değil yakarlar adamı valla. Sen eline koluna bileğine yaptırırsın gören ayıplar gelen vurur geçen vurur. Hoş olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anil43

quote:

Bu gerçek mi ?

Gerçek tabi.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Anil43

quote:

Bu gerçek mi ?

Gerçek tabi.

Bunu hepsine yapıyorlar mı yhaw :D

• Bence yasaktır ben hiç görmedim :S Revirdeydim çünkü.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.