Şimdi Ara

Şubat ve Mayıs En Önemli İki Ay

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilmiyorum bu konuyu açma ihtiyacımı duydum çevremde de özellikle bu iki ayda çok büyük patlamalar gördüm. Sınavın çalışma işi olduğu yadsınamaz bir gerçek ama aynı zamanda düzgün bir taktikle gitmeniz gerekiyor ve insanoğlunun kısa süreli hafızası uzun süreli hafızadan çok çok daha etkili. Özellikle lys için konuşacak olursam lys saf bilgi işi ve gereken temeliniz olduğu çok iyi konu çalışmalarıyla hayatınızdan bir ayı feda ederek çok büyük sıçramalar elde edebilirsiniz. Ygsde de aynı şekilde ama bundan farklı konudan farklı olarak 1 ay denemeye abanarak çok büyük sıçramalar elde edebilirsiniz. Benim bunları yazmam demek diğer aylarda yatın demek değil ama son aylarda genelde bir bıkma dönemi oluyor bu dönemi sıkı çalışarak geçirirseniz çok taze bilgilerle sizden daha iyi olan rakiplerinizi geçmeniz mümkün.

Aynı zamanda bir başka tavsiye haftanın çoğu günü sosyal aktivite yapmanızı öneririm belki bunu son ay azaltabilirsiniz ama bu aylarda yapmanız sadece çalışmanızdan çok daha faydalı olacaktır çünkü eve gidince hem bir pişmanlık hissinde dolayı çalışacaksın hem de beyninize gerekli dinlenmeyi sağlayacaksınız. Ygs-Lys senesinde bu dengeleri yerinde götürerek 4 sene düzenli çalışmış insanları verimli bir son seneyle çok rahat geçebileceğinize inanıyorum sınav her şeyden önce bir taktik işi. Dediğim gibi bu son iki ayı rehavet olarak görmemeniz sizi çok büyük artı sağlayacaktır sınavın neredeyse yarısı burada kopuyor.

Bu süreç hakkındaki tüm sorularınızı cevaplamaya çalışırım bu seneyi eziyet olarak görmez zevk almaya bakarsanız güzel geçer.

• zevkli de zaman yetmiyor 12yim 4 gün eve 6-7 gibi geliyorum 2 gün 8 gibi sadece pazar günleri 2 de geliyorum eve ancak o gün verimli geçiyor eve 7 gibi geldiğimi var sayarsak 3-4 saat verimli ders çalışabiliyorum haftalık programımda hep aksama oluyor 2-3 konu ne yapmalıyım sence şu dönemde ileride daha zor duruma düşürecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nrunke

zevkli de zaman yetmiyor 12yim 4 gün eve 6-7 gibi geliyorum 2 gün 8 gibi sadece pazar günleri 2 de geliyorum eve ancak o gün verimli geçiyor eve 7 gibi geldiğimi var sayarsak 3-4 saat verimli ders çalışabiliyorum haftalık programımda hep aksama oluyor 2-3 konu ne yapmalıyım sence şu dönemde ileride daha zor duruma düşürecek

Programları çok bağlı kalmanı önermem şahsen ben uygulayamayınca motivasyonun düşüyor. 7 de eve gelmen güzel bir zaman 4-5 saat verimli çalışabilirsin. Okulda ben şahsen ders çalışmıyordum ama okulda çalışacak olursan kesinlikle konu çalışma sadece test çöz, hocalara sürekli yapamadığın soruları sor, soru çözüm işini bu şekilde halletmeye bak. Programdan ziyade canın o an ne isterse ona çalışırsan çok daha yüksek verim alacağına eminim. Netlerin ne durumda deneme çözmeyi eksik etme ygsnin en önemli şeyi deneme sayılır.
    Ek olarak kısa ve sık molalar vererek çalışmanı kesinlikle önermem mümkün olabildiğince molasız çalışmaya derse dalmaya bak 40 dakika sonra mola vericem dersen o 40 dakikayı molaya kaç dakika kaldığını sayarak geçirirsin. Canın sıkıldığında, mümkün olduğunca konuyu bitirdiğinde mola vermeye bak konu ortasında mola vermek pek hoş olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi upower -- 6 Aralık 2015; 1:26:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: upower

quote:

zevkli de zaman yetmiyor 12yim 4 gün eve 6-7 gibi geliyorum 2 gün 8 gibi sadece pazar günleri 2 de geliyorum eve ancak o gün verimli geçiyor eve 7 gibi geldiğimi var sayarsak 3-4 saat verimli ders çalışabiliyorum haftalık programımda hep aksama oluyor 2-3 konu ne yapmalıyım sence şu dönemde ileride daha zor duruma düşürecek

Programları çok bağlı kalmanı önermem şahsen ben uygulayamayınca motivasyonun düşüyor. 7 de eve gelmen güzel bir zaman 4-5 saat verimli çalışabilirsin. Okulda ben şahsen ders çalışmıyordum ama okulda çalışacak olursan kesinlikle konu çalışma sadece test çöz, hocalara sürekli yapamadığın soruları sor, soru çözüm işini bu şekilde halletmeye bak. Programdan ziyade canın o an ne isterse ona çalışırsan çok daha yüksek verim alacağına eminim. Netlerin ne durumda deneme çözmeyi eksik etme ygsnin en önemli şeyi deneme sayılır.

dershaneye gidiyorum zaten soru çözümlerini orada hallediyorum okulda da dediğin gibi zaten gürültü oluyor test çözerim genelde ama arada tekrar gibi bakarım bi defterime netler kötü hedefim en az 100 net ama şuan 70-80 arası

• Nrunke kullanıcısına yanıt
    Yani denemelere bak sürekli yanlış yaptığın konular illa vardır. Doğru yaptığın konular üzerinde çok zaman kaybetmeni önermem benim 70-80 le başlayıp 130-140 la dönemi kapayan arkadaşlarım oldu. Ben net konusunda biraz iyi başladığım için çok tavsiye veremeyeceğim ama dediğim gibi yapamadığın konulara özellikle yoğunlaşırsan faydasını çok görürsün sorular benzer zaten genelde.
  • quote:

Yani denemelere bak sürekli yanlış yaptığın konular illa vardır. Doğru yaptığın konular üzerinde çok zaman kaybetmeni önermem benim 70-80 le başlayıp 130-140 la dönemi kapayan arkadaşlarım oldu. Ben net konusunda biraz iyi başladığım için çok tavsiye veremeyeceğim ama dediğim gibi yapamadığın konulara özellikle yoğunlaşırsan faydasını çok görürsün sorular benzer zaten genelde.

zaten tüm konular bitmedi mat1 1-2 haftaya fizik ve biyolojiyi ocagın ortası gibi tamamen bitircem haftalık deneme oluyor dershanede sence o şuanki süreçte yeterli midir yoksa kendim araya 1-2 genel deneme ya da bölüm denemesi koymalımıyım zaten bölüm denemesine mat bitince başlıyacağım dediğin gibi eksik konuların üstüne gidicem.
    ayrıca mola konusunda pek mola vermeyi sevmem 40dk çalışıyorum kronometreye bakıyorum 40 dk ama ben az diyorum daha yorulmadım 1.5 saat çalışıp beynim yorulunca 5-10 dk oturuyorum 10dk yı aşarsa zaten gidiyor yarım saatim öyle bir sıkıntım var :D

• Nrunke kullanıcısına yanıt
    Şu aralar haftada 3 deneme çözmeye bak bence 3 dene seni çok da zorlamaz zaten sanmıyorum 1 i dershanede oluyormuş 2 de ek olarak işte bölüm denemesi mi normal mi sen karar ver ama ben normal deneme öneririm şahsen.
    Her denemede kendine hedef koy bu hedefi aşmaya bak ben bunu çok uygulamıştım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni yıla 23 gün kalması
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Şu aralar haftada 3 deneme çözmeye bak bence 3 dene seni çok da zorlamaz zaten sanmıyorum 1 i dershanede oluyormuş 2 de ek olarak işte bölüm denemesi mi normal mi sen karar ver ama ben normal deneme öneririm şahsen.

tamam sağol biraz daha sıkalım bakalım nerede patlayacağız iyi geceler :)
  • quote:

quote:

tamam sağol biraz daha sıkalım bakalım nerede patlayacağız iyi geceler :)

İyi geceler, iyi çalışmalar sonu güzel yola çıkıyor sıkıver

• upower U kullanıcısına yanıt
    Hocam yazı hoşuma gitti bi soru sormak istedim
    3 ay kaldığını sayarsak 2 ay lys kascam ve son ay ygs deneme abancam (şuan 120 net yapıyorum ygs konular tam (coğrafya hariç) )
    sorum şu ; son ay deneme abanarak 120 neti 140 a çıkarabilirmiyim ?
    Hocam ben de hafta içi eve 3 gün 7 gibi 2 gün de 8.30 gibi geliyorum. Fakat geldikten sonra minimum 2 saat çalışmıyorum öyle dinleniyorum, bunun sonunda fazla yorulduğum bir gün ise uyumayı tercih ediyorum. Yani geldikten sonra 4-5 saat verimli çalışma falan imkansız gibi. Okulda 8-9 saat verimli geçtiği için eve enerji kalmıyor. Sabahları 5.30-6 arası kalkıp 2-3 saat çalışmayı düşünüyorum ben.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CapsLOK

Hocam yazı hoşuma gitti bi soru sormak istedim
    3 ay kaldığını sayarsak 2 ay lys kascam ve son ay ygs deneme abancam (şuan 120 net yapıyorum ygs konular tam (coğrafya hariç) )
    sorum şu ; son ay deneme abanarak 120 neti 140 a çıkarabilirmiyim ?

120 yapıyorsan muhtemelen dikkatsizlik ağırlıklıdır hataların zaten dediğim, gibi pek bir konu eksiğin yoktur özellikle yanlış yaptığın konuların üzerinde dur zaten netlerin güzel son ayda 140lara çok rahat çıkaracağını düşünüyorum ben de bu aralar 130 civarı yapıyordum ama 110 civarı yapan arkadaşlarımla şubat ayında eşitlendik gibi. Zaten coğrafyayı bitirdiğin an 130 bandına yaklaştın demektir. Şubat ayında da görüceksin bunu bir süre sonra insanlar çok yakın yapmaya başlayacak çünkü sınav geneli 1-2 soru hariç nerdeyse tamamı dikkatsizlik olacak ondan sonra soğukkanlılık devreye giriyor. Soğukkanlılığı en iyi pekiştirme yolu benim gözlemlediğim kadarıyla denemeler o yüzden netlerin konusunda sıkıntı yok. %50 ygs, %50 lys olarak gitmen uygun şubata kadar aslında şu sıralar çalıştığın lys bilgileri pek pekiştiremediğin için havada kalacak ama sen yine de ufak ufak temeller at için rahat etsin özellikle ygs-lys ortak konuları halletmeye bakman bu aralar güzel olur. Lys dediğim gibi çok havada kalacak aslında ama lys kasarak içini rahatlatmanı ben de öneririm ders önerilerim de lys biyoloji(neredeyse tamamı ortak), lys geometri(bunun da neredeyse tamamı ortak) Matematikten de 10, 11, türev Fizik ve Kimyayı Ygsden sonraya bırakmanı önermemin sebebi nerdeyse tamamen ezberler ve kimyadan öğrenciler çok korkuyor aşırı overrated bir ders ygsden sonra lys kimyayı max 10 gün içinde bitireceğine garanti veririm. Fiziğin de ygsde çıkan kısmını hallet modern, dalgalar gibi ezberleri lysden sonra çok rahat halledeceksin zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr John H. Watson

Hocam ben de hafta içi eve 3 gün 7 gibi 2 gün de 8.30 gibi geliyorum. Fakat geldikten sonra minimum 2 saat çalışmıyorum öyle dinleniyorum, bunun sonunda fazla yorulduğum bir gün ise uyumayı tercih ediyorum. Yani geldikten sonra 4-5 saat verimli çalışma falan imkansız gibi. Okulda 8-9 saat verimli geçtiği için eve enerji kalmıyor. Sabahları 5.30-6 arası kalkıp 2-3 saat çalışmayı düşünüyorum ben.

Okulun verimli geçiyorsa sıkıntı ben saat 3 e kadar kitap açmadığım için akşamları enerjim kalıyordu.

Ama sana önerim sabahın köründe kalkacağına çalışmaya 10 gibi başla madem gece 2 de bitir ortaya 30 dk-45 dakikalık bir mola koyarsın. Sabah da okulda bol bol soru çözdün mü zaten yeterli zamanı elde ediyorsun 5:30 gibi kalkmak çok zor netlerin nasıl?

Sabahları daha dinç gibiyim hocam.Kahve falan sevmediğim için uykum varsa kaçmıyor bir türlü. Sabah evden 9.15 gibi çıkıyorum 3 saat soru çözsem baya iyi olur gibi. Şu an okulda günde 100-150 civarı bir soru çözüyorum evde ise 1-2 saat civarı konu çalışıyorum veya soru çözüp 200 e tamamlıyorum soru sayımı.

Net olarak Türkçe 35 sabit, matematik 30-35 geometriye bağlı, fen fizik kimya 11-12 fakat biyoloji 6-7 oluyor aralık sonuna kadar amacım biyolojiyi de 11-12 ye çekebilmek. Sosyal ise ne kadar zaman kalırsa. Genelde tarih coğrafyanın yarısı din ve 2-3 felsefe yetişiyor 25 civarı. Yani totalde 120 gibi. Dediğiniz gibi denemelerde pratik yapıp zaman arttırmam gerekli sosyalde 30-35 her türlü yapabiliyorum zaman kaldığı takdirde.

hocam dediğiniz gibi lys kasıyorum ama önceliğim ygs ile ortak olan konuları bitirmek ezberler sonra da halledilir
    benim netlerimdeki düşüklük dikkatsizlikden çok süre problemi / tr-mat-fen-sosyal veya mat-tr-fen-sosyal olarak çözüyorum ama mat ve sosyalden toplam 15 e yakın sırf süre yetmediği için boş kalıyo , 15 dk daha zamanım olsa +10 net çıkacağını düşünüyorum / hızlanma adına öneriniz var mı (hergün 1 paragraf testi ve 1 bölüm denemesi çözüyorum ) ufak eksikler ve hız için soru bankası mı , deneme mi çözmeliyim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr John H. Watson

Sabahları daha dinç gibiyim hocam.Kahve falan sevmediğim için uykum varsa kaçmıyor bir türlü. Sabah evden 9.15 gibi çıkıyorum 3 saat soru çözsem baya iyi olur gibi. Şu an okulda günde 100-150 civarı bir soru çözüyorum evde ise 1-2 saat civarı konu çalışıyorum veya soru çözüp 200 e tamamlıyorum soru sayımı.

Net olarak Türkçe 35 sabit, matematik 30-35 geometriye bağlı, fen fizik kimya 11-12 fakat biyoloji 6-7 oluyor aralık sonuna kadar amacım biyolojiyi de 11-12 ye çekebilmek. Sosyal ise ne kadar zaman kalırsa. Genelde tarih coğrafyanın yarısı din ve 2-3 felsefe yetişiyor 25 civarı. Yani totalde 120 gibi. Dediğiniz gibi denemelerde pratik yapıp zaman arttırmam gerekli sosyalde 30-35 her türlü yapabiliyorum zaman kaldığı takdirde.

Ayrıca hedefini biraz arttırabilirsin bence hem daha fazla çalışmana yardımı olur. Ben de tercih dönemi İTÜ Bilgisayarı çok fazla düşündüm ama çok fazla soğutan yanları var. Bunları tercih dönemi anlatırım zaten şuan hiç kafanı yorma da zaten bir sürü üniversite gezip, bir sürü fikir edineceksin

Biyoyu çalışıp halledersin zaten fenlerde hep başlarda sırıtan ders oluyor ama öğrendin mi yapıyorsun bir daha. Zaman için de tek şart deneme işte. Sabah daha dinçsen öyle yap tabi ki insan kendisini en iyi yine kendisi biliyor sonuçta. Ben sabahları 6 ya saat kurup kalkıp onu 8 yapıp tekrar yapmıştım 1-2 gün o taktiği denediğimde

• quote:

hocam dediğiniz gibi lys kasıyorum ama önceliğim ygs ile ortak olan konuları bitirmek ezberler sonra da halledilir
    benim netlerimdeki düşüklük dikkatsizlikden çok süre problemi / tr-mat-fen-sosyal veya mat-tr-fen-sosyal olarak çözüyorum ama mat ve sosyalden toplam 15 e yakın sırf süre yetmediği için boş kalıyo , 15 dk daha zamanım olsa +10 net çıkacağını düşünüyorum / hızlanma adına öneriniz var mı (hergün 1 paragraf testi ve 1 bölüm denemesi çözüyorum ) ufak eksikler ve hız için soru bankası mı , deneme mi çözmeliyim ?

Hızlanma için en güzel yöntem tabi ki deneme ama isterseniz 1-2 deneme deneyin ben hep Türkçe-Sosyal-Mat-Fen yani sıralı çözüyordum en hızlı çözdüğüm sıra buydu. Çok fazla kullanılmaz ama çevremde kullanan herkes iyi yaptı Süre sorununu da ama alışa alışa hallediceğinizi düşünüyorum ben şahsen türkçe-sosyal çok hızlı çözdüğümden süre sorunu hiç yaşamadım ama yaşayan arkadaşlar da son aylarda gayet rahat yetiştiriyordu.
    Zaman neyde kaybediyorsun bilmiyorum ama özellikle sözel derslerde sorular üzerinde kafa yormadan işaretlemeye çalışın. Paragraf sorularında parçanın tamamını okumak yerini çok hızlıca soruyu okuyup parçaya göz atın. Sorudaki parçaları detaylı okumak yerine cevabı bulmak için faydalı olacaktır. Sosyale gelecek olursak da tarih ve coğrafyada soruyu okuyun ve işaretleyin o neydi bu neydi diye düşünmek bir şey getirmekten çok zaman kaybettiriyor. Felsefede ise Türkçedense parçayı biraz daha özümseyerek okumak gerekebiliyor ama yine seri olarak işaretlemeye bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi upower -- 6 Aralık 2015; 2:21:01 >

benim sorun galiba matematikte , konu özetli fem bitirdim karekökü de çözüyodum ama ilk 2 konu çözdüm bıraktım zaman kaybı gibi geldi 32 de 29-30 net çıkıyo ama 40-50 dk sürüyo geometri boş kalıyo :D dediğiniz gibi denemelerle hızlanmaya çalışcam . Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim , bu saatte ayrıntılı cevaplar verdiniz eminim başkalarına da çok faydası dokunacaktır bu konunun :)
  • quote:

benim sorun galiba matematikte , konu özetli fem bitirdim karekökü de çözüyodum ama ilk 2 konu çözdüm bıraktım zaman kaybı gibi geldi 32 de 29-30 net çıkıyo ama 40-50 dk sürüyo geometri boş kalıyo :D dediğiniz gibi denemelerle hızlanmaya çalışcam . Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim , bu saatte ayrıntılı cevaplar verdiniz eminim başkalarına da çok faydası dokunacaktır bu konunun :)

Rica ederim matematikten palme bölüm denemesi güzel ygsye yakın soruları var ama zaten zaman sıkıntınız varsa palmede daha da çok yaşarsınız ama ygsye 1.5-2 ay falan kala al kendini zorla 40-50 dakikada bitirmeye çalış hızlandırabilecek bir deneme. Çok çok daha zoru için üç dört beş yayınlarının genel denemesi var çok çok daha zor diyorum ama ygsye soru tipi olarak en çok benzeyen denemeydi bence geçen sene sadece çok daha zoru aklınızda bulunsun.

İyi geceler, iyi çalışmalar tekrardan.

Bu sıra korkutuyor fakat deneyeceğim hocam. Ben Türkçeyi 35 dakika civarı çözüyorum sonra mat 7-8 boş ile 40-45 dakika sürüyor. Feni 35-40 dakikada çözdükten sonra boşlara dönüyorum matematikte 2-3 tane yapıp kalanlarına gereksiz zaman harcıyorum . Zaman var diye yavaş çözdüğüm için sosyale 15 dakika falan kalıyor. Önce türkçe sosyal ikilisini 70 dakika civarında çözsem kalan süreyi mat fen için yayabilirim gibi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.