Şimdi Ara

SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!! (592. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.105
Cevap
200
Favori
1.014.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 590591592593594
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam selamlar, ilana koyduktan sonra fark ettim sonra düzelttim. Teşekkür ederim.

Hayırlısıyla bir arkadaşla anlaştım, yakın tarihte yeni kasa xv ile aranıza katılmış olacağım.

• okg_e2 O kullanıcısına yanıt
    Ne renk sipariş ettiniz? Asal’dan mı alıyorsunuz Öztek’tem mi?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • photographer1987 P kullanıcısına yanıt

Hocam selamlar, 2018 model xclusive 55binde ikinci el aldım.

• Tüm xv sahiplerine selamlar, kazasız belasız yolculuklar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hayırlı olsun! 🙋🏻‍♂️ deneyimlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum

Facebooktaki Subaru grubuna da katılın derim

facebook kullanmıyorum da galiba whatsapp grubu varmış.

2014 xv kullandım bir süre, ciddi anlamda arabadan memnundum ve cross lastiklerim sayesinde akdenizden (likya yolunun bir bölümü dahil) egeye kadar tırmanamadıgım yer olmadı. Bu keyifli yolculugu kasa yükselterek devam ettirmek istedim ve 2 gündür yeni kasa ile devam ediyorum. Aldığımdan beri isstanbul içi yaklaşık 250km yolu ortalama 6.0lt ile tamamladım. Adaptif cruise control ve eyesight özelliklerini ciddi anlamda çok kullanışlı ve başarılı buldum ancak makas atanların oldugu bir memlekette ciddi bir sorun oldugunu düşünüyorum, hadi ben durabilirim de arkamdaki muhtemelen arka tamponuma minik bir dokunus yapar. Ayrıca deri koltuklar, araç ön konsolu, sunroof vs de ciddi bir haz yaşatıyor bana. Ses yalıtımını ise eski kasaya oranla çok daha başarılı buldum. Benim için eksi yönleri ise; kumandadan camları ve yan aynaları açıp kapatamamak, kablosuz apple car play olmaması şeklinde sıralayabilirim.

Çok teşekkürler bilgiler için. Ben anlayamıyorum.. insanlar 8-9 litreden aşağıya inemiyor ortalama tüketimde.. siz nasıl 6.0 litreyi tutturabiliyorsunuz.. arabayı ben de gayet yumuşak kullanırım… bilsem ki 7.0 litreyi tutturabileceğimi normal kullanımla… alıcam :)

Peki siz 6litreyi tutturabilmek için çok kasıyor musunuz yoksa sıradan kullanımla ulaşabiliyor musunuz?

Genellikle hız sabitleyicisini kullanıyorum, 2014 modelde 25bin km ortalamam 6.0litre. 2 Haftada bir kampa giderim istanbul içerisinde, haftada iki gün de istanbul içi tuzla beşiktaş arası bi oraya bi buraya gider gezerim. Ayda 4 depo aldıgım için yakıtı idareli kullanmaya dikkat ediyorum, boş yolda dahi 80kmh ı geçmiyorum, eğer boş yolda orta şeritte 80 le giden bir xv görürseniz o kişi benim :) ayrıca gereksiz sollama olayına hiç girmiyorum, takip mesafemi de genelde uzun tutarım gereksiz fren/gazdan kaçınırım, böyle böyle çoğu zaman 6lt altında seyahat ediyorum. Sadece işe gidip gelme (40km, kurtköy tuzla sahil) ortalamam 5.6lt. Bu şekilde tuzla/antalya ortalamam da 5.8lt oldu geçen haftalarda, klima full açık ama max hız 110. Lastiklerim de cross oldugu için tüketimi 0.2-0.4lt arttırmıstır muhtemelen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okg_e2 -- 4 Ağustos 2022; 17:45:31 >
  • Yanlış anlamayın, eğer 80 km/h'lik yerde o hızda gidiyorsanız hiç problem yok ancak 110 veya daha yüksek sürate izin verilen bir yolda orta şeritte o süratte gidiyorsanız siz çok efendi bir trafik takozusunuz :)

3 şeritli bir yolda sol şeridin sadece sollamalar için kullanıldığını düşünürsek aslında orta şeridi o hızla işgal ederek trafik akışını yavaşlattığınız gibi aynı zamanda arkanızdan gelenleri de riske sokuyorsunuz belki de hiç istemeden, bilmeden.

O hızda sağ şeritte gitmeniz gerekir aslında ama orada kamyon ve otobüs bol olur, onu da kimse tercih etmez; üstelik onlar da pek o hızda gitmiyorlar.. :)

Umarım yanlış anlaşılmam.

Yeni arabanız hayırlı olsun, kazasız belasız kullanırsınız inşallah.

Ben Kuzey Marmara otoyolunda otoban süratinde gittiğim zaman ( eski limit ile 120 + % 10 tolerans ), 8,5 - 8,8 litrenin altına düşemiyorum. Kullananlar bilir, asfaltı daha farklı ve rampaları daha uzun.

Aynı hızda TEM otoyolunda daha az yakıyorum ancak miktarı şu anda hatırlayamadım...

• caretta9 C kullanıcısına yanıt

:) öncelikle neden böyle bir açıklama yaptınız anlamak pek mümkün değil, konuyu da epey dagıtıyorsunuz şuan ancak minik bir cevap verip muhabbeti daha da fazla dağıtmayayım,

Öncelikle tanımadıgınız,bilmediğiniz birine ve de trafikte nasıl hareket ettiğini görmediğiniz birine ön yargılı şekilde trafik takozosunuz gibi bir ifade kullanmak pek hoş değil. Boş yolda 80 le gittiğim zaman trafik oluşacağını sanmıyorum, çünkü yol boş. istanbul içerisinde mesai saatleri içerisinde 110kmh ile gidecek bir yol olmadıgını da düşünecek olursak(çoğu yerde hız sınırı 80kmh oldugunu hatırlatır) trafik yaratıyor olmam pek mümkün değil :) Bahsettiğim antalya yolu üzerinde ise -gidenler vardır muhtemelen- çoğu yerde 110 radarı zaten mevcut, yol müsaitse hız sınırının 3-4kmh altında seyahat ederim :) Hoş olmayan trafik takozusunuz ifadenizi alıp uygun yerlerde başka sürücüler için kullanırsanız sevinirim.

Son olarak, bilmeden istemeden yapılan tek şey yorumunuz maalesef ki :)

"3 şeritli bir yolda sol şeridin sadece sollamalar için kullanıldığını düşünürsek aslında orta şeridi o hızla işgal ederek trafik akışını yavaşlattığınız gibi aynı zamanda arkanızdan gelenleri de riske sokuyorsunuz belki de hiç istemeden, bilmeden"

Teşekkürler, sağolun. Hepimize kazasız belasız, hoşgörülü trafikler ve hayatlar!

Çok bilgilendirici bir mesaj olmuş. Zahmet edip bu bilgileri paylaştığınız için çok teşekkürler

Kusura bakmayın ama "..boş yolda dahi 80 kmh yı geçmiyorum" diye yazan sizsiniz.

Bu genel fakat oldukça kesin ifade ile benim farklı anlamama imkan yok.

Madem hız sınırlarına oldukça yakın süratlerde de seyrediyorsunuz, o zaman o kullanımlarınızdaki ( sadece o süratlerde yapılmış olanlar lütfen, kısa süreli değil... ) yakıt sarfiyatınızı da belirtirseniz eminim bir çok üye oldukça faydalanacaktır.

Sağlıklı ve keyifli günler, kazasız seyahatler dilerim.

İyi günler.

• Arkadaşlar merhabalar kusuruma bakmayın tekrardan aynı şeyi sormuş olacağım çok üzgünüm.

İstanbul Anadolu yakasında Bostancı veya ÜMRANİYE civarında özel servis önerilerinizi yazarsanız çok sevinirim. Servis konusunda (özellikle motor) bir türlü dikiş tutturamadım ne yazık ki.

Şimdiden çok teşekkürler iyi günler dilerim.

• Cadde motors

• Thai-Fun kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler 🙋🏼‍♂️

• Yedi yıl bindiğim 2014 elegance aracımı, ev almak için satmıştım. Şimdi 2019, 2020 XV xclucive araştırıyorum.
    Subaru dostlarına duyurulur.

• Merhaba arkadaşlar, bende aranıza 2017 xclusive ile katıldım. Herkese selamlar.

• Hayirli olsun, Hos gelmissiniz 🤚🏻

• Karşınızda yepyeni Crosstrek, artık tüm pazarlarda bu ismi kullanacakmış.

SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!!youtube
    Subaru has unveiled the all-new CROSSTREK.▼THE ALL-NEW CROSSTREKhttps://www.subaru.co.jp/en/crosstrek/
    https://www.youtube.com/watch?v=CDlkGLjovas

SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!!youtube
    A presentation on the New SUV will be given by President/CEO Nakamura and the Project General Manager.▼SUBARU NEW SUVhttps://www.subaru.co.jp/en/crosstrek/
    https://www.youtube.com/watch?v=pi88rcSoNNw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi santacruz -- 15 Eylül 2022; 9:44:54 >
  • santacruz kullanıcısına yanıt
    Subaru’nun Japonya sitesine bakarsanız konuyla alakalı resmi açıklaması var. 2023 ya da sonrasında çıkması öngörülüyor ve ilk olarak Japonya ve Amerika pazarına sürülecek benim anladığım kadarıyla. Motor içinse 2.0L e-boxer diyor.. yani yine bizim pazara uygun bir motor yok!

• 
Sayfa: önceki 590591592593594
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.