Şimdi Ara

SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!! (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.109
Cevap
200
Favori
1.015.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • outback var 131 bine. dizel olacaksa...
  • XV 2.0i sipariş etmeyi düşünmeden önce XV 1.6 test sürüşü yaptınız mı?

Ben olsam girmem o işlere ama yanıltmak da istemem. Fikrim şöyle:

-1.6 XV tercih etmeminizdeki sebep motor performansı ise ve fakat kasa olarak XV'den başka bir model beğenmedim diyorsanız,
    -Bayraktara güveniyorsanız,
    -Gelecek aracın tek olmasından ötürü ileride doğabilecek 2.0 XV'ye özel parça ihtiyacında yurtdışına bağlı kalmayı göz önüne alıyorsanız,
    -Servislerin 2.0i XV eğitimi olmayabilir bunu da göze alıyorsanız,
    -En az 4 ay beklerim diyorsanız, neden olmasın.

Tavsiyem şöyle:

1- Sn.Drakyuz'un de belirttiği gibi sıfır Outback 2.0 dizel otomatik 131.000 TL. Yol tutuşu inanılmaz. Hani bazı arabalara yer uçağı derler. Bu tam öyle birşey. Tek sorun tasarım ve uzunluk, pek genç işi değil (yaş kemale erdiyse olur) :)
    2- 106.000 TL'ye sıfır full Forester 2.0i otomatik alınabiliyor. Yeni Forester'ın içi XV ile birebir aynı, dış tasarımı da hoş.

Not: XV 2.0 dizel manuel yurt dışında deneme şansım olmuştu, çok keyif aldığımı hatırlıyorum, 2.0i torku daha düşüktür ama otomatik olacağından o da güzeldir eminim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Link234 -- 29 Ağustos 2013; 23:51:06 >

•  SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!!
  • mehmetaliakti kullanıcısına yanıt
    şahsen xv'nin fiyat performans oranı 1.6 motorda çok iyi, bahsettiğiniz rakama söylendiği gibi forester alıyorsunuz, yurt dışındaki resmi siteleri incelerseniz 1.6 ile 2.0 motor arasındaki fiyat farkı 1500ile 2250euro arasında değişmekte, yani ülkemizdeki gibi (vergi vs..) durumlarından 40-50bin tl fazla verilmiyor, şöyle düşünmek lazım aracın vergisiz faturası 40bin lira (1.6 için) satılıyor 65-70bine, 2.0 xv'de olsun olsun 45-47 binlira 40binlik araca 65-70bin vermek bile insana koyuyorken 45bin liralık araca 110bin vermek bana mantıklı gelmiyor, heleki ülkemizde Subaru ikinci el durumu malumken, km yapmamış xv sahipleri bile 10-15bin lira zararla araçlarını satamıyorlarken şahsen ben tavsiye etmem o tarz bir maceraya girmenizi
  • Arkadaşlar 31 Ağustos Cumartesi günü Ankara Subaru buluşması var.

Saat 15 te Bayraktar Ankara Yetkili Serviste Buluşma olacak.

Tüm Subaru severleri bekliyoruz..

Detayları www.subaruclubtr.com adresinden takip edebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 30 Ağustos 2013; 10:34:44 >
  • Şunu da ekliyeyim;

Aslında verilen fiyat 110.000 TL makul. Bu deal'ın tek mantıklı yanı verilen fiyat bence :)

Ülkemiz şartlarında 2.0 motorlu en ucuz araçlar zaten 100.000 TL civarından başlıyor. XV 2.0i'nin özel sipariş olmasına rağmen 110.000 TL teklif verilmesine biraz şaşırdım. En az 130.000 TL beklerdim. Ayrıca Subaru dizel motor ve benzinli motor araçlarında fiyat farkı pek olmuyor, yani dizel 2.0 getirseler en aşşağı 130.000 TL olacaktı geçen sene söylenen.

Bir diğer taraftan da sağlamasını yapalım: Amerikada Forester 2.0i : $21.995 , XV 2.0i : $21.995. Yani Türkiye'de de XV 2.0i satışa çıksa burada satılan Forester 2.0i ile aynı fiyata satılacak mantıken. Bu da baz güncel Subaru TR fiyat listesi 95.883 TL demek olur. Yani size verilen XV2.0i 110.000 TL teklif makul gözüküyor, özel sipariş oluğunu göz önünde bulundurursak. Aradaki 14.117 TL fark özel sipariş masrafları.

• Link234 kullanıcısına yanıt
    ilginiz için teşekkür ederim, 4*4 araçta otomatik vites seçeneği benide heyecanladırıyor, bende XV alamaya karar verdim, şimdi 2. el temiz araç bulmak kaldı.... sahibinden.com da 35.000 km bir araç var, bu araçla ilgili bigilsi olan varmı,,,, uzun zamandır ilanda ve son fiyat olarak 55.500 TL dediler. bu km de ve bu fiyata uygunmudur yoksa bekelemelimiyim..... bu arada aracını satmak isteyen varsa görüşebiliriz....
  • quote:

Orijinalden alıntı: gilgamess

ilginiz için teşekkür ederim, 4*4 araçta otomatik vites seçeneği benide heyecanladırıyor, bende XV alamaya karar verdim, şimdi 2. el temiz araç bulmak kaldı.... sahibinden.com da 35.000 km bir araç var, bu araçla ilgili bigilsi olan varmı,,,, uzun zamandır ilanda ve son fiyat olarak 55.500 TL dediler. bu km de ve bu fiyata uygunmudur yoksa bekelemelimiyim..... bu arada aracını satmak isteyen varsa görüşebiliriz....

Fiyat uygun ama bir ara satılık bir XV vardı bizim başlıkta mı bahsedildi hatırlayamadım ama geçmişi muallak bir 2.el XV'den bahsediliyordu, hiç kasko yapılmamış, bir kaç parçası değişmiş falan. Hatırlayan arkadaşlar varsa yardımcı olurlar.
  • Link hocam siz ilk bakima girdiniz mi? Masraf
    ne tuttu? Benim de bakim zamani yaklasti malum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Link234

quote:

Fiyat uygun ama bir ara satılık bir XV vardı bizim başlıkta mı bahsedildi hatırlayamadım ama geçmişi muallak bir 2.el XV'den bahsediliyordu, hiç kasko yapılmamış, bir kaç parçası değişmiş falan. Hatırlayan arkadaşlar varsa yardımcı olurlar.

bir önceki sayfada var .
    o aracın geçmişi şaibeli olmasaydı niyetliydim.
    bu aracında uzun süredir sahibinden de ilanını görüyorum.ama söylediğiniz araç bayandan denince içimden müşteri olmak hiç geçmiyor..bayandan araç almam.
    bayraktar otoda da bir tane 2012 düz vites var.müşteri oldum pazarlık yaptım 64 bine kadar indiler.adamlara aracımı takasa önerdim üste 20 bin verip pazarlık başlatayım dedim.ama bana olumsuz yanıtın yanında fark fiyatıda vermediler.bende 5-6 kez aramış olup sonuç alamayınca peşini bıraktım.
    bende 2-3 aydır takipteyim.aracımı takasa veripte ezilmeden ,ezmeden alabileceğim bir araç çıkarsa almak için bekliyorum.
    Allah herkesin gönlüne göre versin,bu araca sahip olmak benim gözümde bir ayrıcalık ,sahipleri kıymetini bilsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: muhendizz

Link hocam siz ilk bakima girdiniz mi? Masraf
    ne tuttu? Benim de bakim zamani yaklasti malum..

Daha girmedim ama önümüzdeki ay girerim herhalde. İlk bakım (veya fazlası) yaptıran varsa paylaşabilir mi?
  • Yani size Forester'dan pahalı XV teklif ettiler?!! Cevap basit, bu fiyata bir büyük sınıfta yer alan daha donanımlı Forester alınır. Ben 2.0 Lt, 160 bg, otomatik ful Mazda CX5 aldım, 103'e. Bence cevap zaten fiyatın içinde var...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: canmert2005

quote:

quote:

bir önceki sayfada var .
    bu aracında uzun süredir sahibinden de ilanını görüyorum.ama söylediğiniz araç bayandan denince içimden müşteri olmak hiç geçmiyor..bayandan araç almam.
    bayraktar otoda da bir tane 2012 düz vites var.müşteri oldum pazarlık yaptım 64 bine kadar indiler.adamlara aracımı takasa önerdim üste 20 bin verip pazarlık başlatayım dedim.ama bana olumsuz yanıtın yanında fark fiyatıda vermediler.bende 5-6 kez aramış olup sonuç alamayınca peşini bıraktım.
    bende 2-3 aydır takipteyim.aracımı takasa veripte ezilmeden ,ezmeden alabileceğim bir araç çıkarsa almak için bekliyorum.
    Allah herkesin gönlüne göre versin,bu araca sahip olmak benim gözümde bir ayrıcalık ,sahipleri kıymetini bilsin.

O aracı hatırlıyorum ve hemen ilandan çektiler veya hemen satıldı, bayandan olması ve sonax yaptırıp foto çektirmek bayağı insana itici geliyor, demekki çiziği kiri pası çok... ama km olarak 1 yıl için oldukça fazla yol yapmış, sorduğumda istanbulun bir ucundan diğer ucuna gidiyormuş hergün, yani hergün yoğun bir şekilde kullanılmış....

son olarak, XV kullanan arkadaşlar şehir içi yakıt tüketimi ile bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim... premium paket kullanan arkadaşlar acaba arabadan memnunlarmı? deri koltuk terletiyormu? veya dokunmatik ekran kullanışlımı? sesle komutlar çalışıyormu gibi şeyler varmı,,, yine alsalar elagance alırlarmı?
    teşekkürler...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: canmert2005

quote:

quote:

bir önceki sayfada var .

O aracı hatırlıyorum ve hemen ilandan çektiler veya hemen satıldı, bayandan olması ve sonax yaptırıp foto çektirmek bayağı insana itici geliyor, demekki çiziği kiri pası çok... ama km olarak 1 yıl için oldukça fazla yol yapmış, sorduğumda istanbulun bir ucundan diğer ucuna gidiyormuş hergün, yani hergün yoğun bir şekilde kullanılmış....

son olarak, XV kullanan arkadaşlar şehir içi yakıt tüketimi ile bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim... premium paket kullanan arkadaşlar acaba arabadan memnunlarmı? deri koltuk terletiyormu? veya dokunmatik ekran kullanışlımı? sesle komutlar çalışıyormu gibi şeyler varmı,,, yine alsalar elagance alırlarmı?
    teşekkürler...

sahibinden de 1 tane de 2.el premium var 1000 km de ,onu da e devletten sorgulatınca haciz ve rehin görünüyor.
    şu an 2. el temiz xv yok gibi.

• mtutun M kullanıcısına yanıt
    HERKESE SELAMLAR FORUMDA YENİYİM,SAYENİZDE FORUMU OKUYA OKUYA BİR XV ALMAYA KARAR VERDİM...kısmet olursa,görüşlerimi bende paylaşmak isterim.saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azak6767 -- 31 Ağustos 2013; 15:54:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mtutun

Yani size Forester'dan pahalı XV teklif ettiler?!! Cevap basit, bu fiyata bir büyük sınıfta yer alan daha donanımlı Forester alınır. Ben 2.0 Lt, 160 bg, otomatik ful Mazda CX5 aldım, 103'e. Bence cevap zaten fiyatın içinde var...

Hoşgeldiniz Mustafa bey, sizin burada olmanız Subaru severler için önemli bir fırsat olacaktır, selamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: remziadnan

quote:

Yani size Forester'dan pahalı XV teklif ettiler?!! Cevap basit, bu fiyata bir büyük sınıfta yer alan daha donanımlı Forester alınır. Ben 2.0 Lt, 160 bg, otomatik ful Mazda CX5 aldım, 103'e. Bence cevap zaten fiyatın içinde var...

Hoşgeldiniz Mustafa bey, sizin burada olmanız Subaru severler için önemli bir fırsat olacaktır, selamlar

Mustafa beyin buradaki varlığı Mazdacılar için büyük fırsat
  • quote:

quote:

Teşekkür ederim Remzi Bey. XV'nin bu kadar sevildiği bir forum beni çok mutlu etti. Çok da güzel yazışmalar olmuş, keyifle okudum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ST4LK3R

quote:

quote:

Mustafa beyin buradaki varlığı Mazdacılar için büyük fırsat

O da doğru.... Ancak halen Subaru sahibi olmamız vesilesi ile, hem Subaru hem Mazda'cı sayılabilirim.

• Bugün aracı uzunca sayılabilecek bir mesafede, hem asfaltta hem (hafif) arazide deneme imkanım oldu.
    Benzini fulledikten sonra şu ana kadar yaklaşık 260 km yol yaptım. Bunun 120-130 km'si uzun sayılabilecek bir mesafede, Başakşehir-Riva arasında oldu. İlk 120-130 km ise kısa kısa Başakşehir içinde.
    Tüketim ile izlenimlerim şöyle;
    Bu aracta kesinlikle gaza kötü davranmayacaksın, özellikle motor soğukken. Motor ısındıkça tüketim değerleri düşmeye başlıyor, bu defa 2000-2500 devirde 140 km ile giderken 5-8 litre aralığında tüketimleri ekranda izleyebiliyorsunuz.
    Bahsettiğim gibi ilk 120-130 km Başakşehir içinde kısa mesafe kullanımları ile oluştu, kısa mesafede araç kullanacaklar bu aracı almasın derim. Ekranda ilk 3-5 dakikadaki tüketimler gözlerinizi faltaşı gibi açabilir. Zaten kısa mesafe dediğim de 3-5 dakika kullandıktan sonra varacağınız yere varıyorsanız, bu araç size yaramaz. Hele motor açıldığında tüketim sayacı böyle 50-60 litrelerden başlamıyor mu insanın aklı gidiyor.
    Uzun mesafede ise makina açıldıkça tüketim rahatlıyor, bugün yer yer 5.7 litreye kadar düştü ortalama 100 km deki anlık yakıt tüketimleri.
    Arazide de çok dehşet olmadı aslında, motor ısınık iken 9 litre ile 15-16 litre arasında anlık tüketimler oluştu.
    Ekteki ilk fotoğraf Başakşehir'den Acarkent civarına kadar olan tüketim, Başakşehir'den yola çıkarken genel ortalama 12.5 litre civarında idi ilk 130 km için tüketim ortalamam.
    Yol aldıkça düştü düştü ve Acarkent civarında 10.6 litreye düştü, o dilimde 39 km yol yapmışım ve 8.4 litre ortalama yakıt tüketmişim. Klima da açıktı bütün bu anlattığım tüketimler esnasında.
    Daha sonra Riva'ya vardığımda genel ortalamam 10.2 litreye düşmüştü, Acarkent Riva arasında ortalama tüketimim de 5.9 litre oldu gördüğünüz gibi, o yol genelde yokuş aşağı denilebilecek bir yol. Toygartepe var o civarda, oradan Riva'ya kadar hemen hemen iniş aşağı gidiliyor. O nedenle tüketim daha düşük oldu sanırım. Her iki tüketimin ağırlıklı ortalamasına baktığımda Başakşehir'den Riva'ya ortalama 7.70 litre tüketmişim 100 km'de. Dönüşte resim çekmedim eve geldiğimde ama tüketim gözümün önünde, ki, o tüketimin bir kısmı da arazide göreceğiniz resimlerdeki bölgelerde dolaştım, 8.1 litre oldu. Genel tüketim ortalamam 9.6 litreye düşmüştü eve geldiğimde. Yani Yakıtı fulledikten sonraki 260 km ortalamam şu anda 9.6 litre. Bunu 8 de tutmak gönlümü ferahlatacaktır ancak.

Dikkat edilmesi gereken, araç az tüketiyor demek için gaza çok nazik davranmak gerektiği, aksi halde, az tüketiyor denebilecek tüketimleri görmek zor olacaktır.
    Bir arkadaş galiba forumda yazmıştı, gaz pedalı altında yumurta var da kıracakmışsınız gibi davranmanız lazım :)

Arazi kabiliyetini beğendim, Riva'da yağmur yağmasına rağmen, ben yemekten sonra araziye çıktığımda, topraklarda çamur yoktu, kuru arazide ama engebeli tozlu yollarda bayırlarda denedim aracı, yokuş kalkış desteği arazide de pek işe yarıyor.

Benim bundan önceki şirket aracım Jetta idi, onda camları açık unutunca dışarıdan kumandaya basılı tutunca camlar kapanıyordu bunda yok öyle bir şey, kumandalı kontak anahtarı eski tip duruyor VW anahtarı yanında, demode. Arka yolcular için klima kanalları bu Elegance modelde yok, arkadakiler öndeki ayarlarla idare etmek zorundalar. Klima güzel soğutuyor lakin.

Riva'dan dönüşte yol genelde yokuş yukarı, bir kaç sollama yapmam gerektiğinde L moduna alarak denedim ve gaza yüklendim, beni çok üzmedi diyorum o sollamalar. Motorun sesi de bir başka geliyor L modunda gazı kökleyince :)

Bu arada FSM köprü geçişinde OGS cihazımı okumadı, tereddüt ettim acaba aynanın arkasındaki siyah bölüme mi takacaktım OGS yi acaba diye, ya da benim OGS bozuk. 2 senedir çekmecemde duruyordu Nissan Navara'dan çıkma OGS'm, Ziraat'ta aktarttım bu yeni aracın plakasına ama okumadı neden bilmem.

Neyse, biraz dağınık mı yazdım bilmiyorum ama izlenimlerim böyle. Ekte de arazide cep telefonu ile çektiğim resimler var eklemeyi becerebilirsem.

https://store.donanimhaber.com/8b/56/92/8b5692a673e47951aaad973cbbf6737d.jpg

https://store.donanimhaber.com/8b/56/92/8b5692a673e47951aaad973cbbf6737d.jpg

https://store.donanimhaber.com/31/34/20/3134204d395f4daa38874f96f2cd1e99.jpg

https://store.donanimhaber.com/36/d7/55/36d755c3331c09f898c20eec04609ae0.jpg

https://store.donanimhaber.com/f3/67/62/f36762e76dde54a84a9748bb27855353.jpg

https://store.donanimhaber.com/81/0b/b3/810bb376368f5222f8f032fa977107db.jpg

https://store.donanimhaber.com/e4/d2/97/e4d297722a00fa23b3237a69b6c0083f.jpg

https://store.donanimhaber.com/79/d0/be/79d0bed2c44abd9c00bd95d5dcf45a55.jpg
     SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!! SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!! SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!! SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!! SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!! SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!! SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!! SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!!

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.